Yksin matkustaminen

Matkaseura ei ole edellytys lomalle. Yksin matkustaminen on mitä parhain keino tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin. Lähde TravelBird -seikkailulle yksin!

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
14 tarjousta
Viime vuosina yksin matkustaminen on huomattavasti yleistynyt. Eikä mikään ihme, sillä soolona reissussa voit tehdä juuri mitä haluat.

Haaveiletko ansaitusta lomasta, mutta matkaseura puuttuu? Ei hätää! Aina et tarvitse ystävää tai kumppania taataksesi täydellisen lomamatkan, sillä matkustaminen yksin voi avartaa ajatusmaailmaasi tuplasti enemmän kuin seuralaisen kanssa. Matkalle voi lähteä lähelle tai kauas, sillä lähes jokaisesta kohteesta löytyy tekemistä yhdelle. Yksin matkustavilla on myös taipumus löytää toiset samankaltaiset matkailijat, joten uusiin ihmisiin tutustuu helpommin kuin yleensä. Näin ollen jos matkaseuraa ei löydy Suomesta, voit saada uuden, jopa paremman matkaseuran paikan päältä. Useat soolomatkoja tekevät ovatkin sanoneet saaneensa elinikäisiä ystäviä matkoilta.

Matka Itseen

Hetkestä nauttiminen korostuu soolomatkalla.

Yksin matkustaminen ja vapaus tekevät matkasta itsesi näköisen.

Yksin matkustaminen saattaa tuntua pelottavalta. Tämä on ihan ymmärrettävää, sillä oman mukavuusalueen ulkopuolelle astuminen tuntuu aina jännittävältä etenkin siksi, että se on jotain uutta. Sanotaan kuitenkin, että ensimmäinen askel on pahin, jonka jälkeen pelko katoaa ja tilalle tulee ikimuistoinen seikkailu. Yksin matkustamisessa haasteena onkin yleensä se, että viereltä puuttuu se tuki ja turva. Kun olet satojen, kenties tuhansien kilometrien päässä kotoa, joudut pärjäämään omillasi niin vastoinkäymisten kuin muiden asioiden tullessa eteen. Tämän vuoksi ongelmanratkaisukykysi kehittyy huomattavasti. Matka soolona onkin ainutlaatuinen ja antoisa kokemus, sillä saatat löytää itsestäsi piirteitä, joiden olemassaolosta et edes tiennyt. Haastat siis itsesi seikkailuun, jossa voit olla täysin oma itsesi. Kun kukaan ei tunne sinua, on paljon helpompaa olla juuri sellainen kun on. Yksin matkatessa on myös avoimempi vieraita kohtaan, joten matkailija saa helposti apua täysin ventovierailta. Näin ollen et ole koskaan täysin yksin.

Sinkkumatkat ovat siitä erinomaisen hyviä, että silloin on vapaus tehdä juuri sitä mitä haluaa. Oletko monta kertaa halunnut tehdä jotain muuta kuin matkakumppanisi? Soolomatkalla et ole sidottu kenenkään aikatauluihin. Näin ollen kaikki ylimääräiset konfliktit. mykkäkoulut ja yhteenotot eivät tule tälle reissulle mukaan. Ihanaa, eikö? Yksin matkustaminen takaa sen, että olet oman itsesi herra ja menet juuri sinne minne haluat — kuuntelet tarkemmin ympärillä olevia ihmisiä, teet uudenlaisia huomioita ilmapiiristä ja nautit vain hetkestä. Yksin ollessasi alat todennäköisesti arvostaa uusia asioita matkassa.

Minne lähteä?

Yksin matkustavalle vaihtoehdot ovat rajattomat.

Soolomatkalla sinulla on täysi vapaus valita matkustusaika ja paikka.

Lähtiessäsi yksin matkalle et välttämättä tarvitse kunnon suunnitelmaa, kunhan tiedät ensimmäisen matkakohteen. Spontaani matkasuunnitelma tekee reissusta jännittävän ja vapaamman, sillä kun ei ole kiire mihinkään, voi tehdä juuri mitä haluaa. Suunnitelmat voivat helposti muuttua tilanteen mukaisesti, kun varauksia ei ole tehty etukäteen. Toisaalta suunnitteleminen tekee matkasta helpottavan, sillä aikaa ei tarvitse paikan päällä käyttää suunnittelemiseen ja tuskailuun. Turhautuminen voi iskeä, jos esimerkiksi haluat vaihtaa maisemaa toiseen kaupunkiin ja kaikki hotellit ovat kohteessa täynnä. Etenkin kesän ruuhkaisina loma-aikoina suunnittelu voi helpottaa loman kulkua ja vähentää vastoinkäymisiä.

Suosittuja matkakohteita yksin matkustavalle ovat Euroopan pääkaupungit, sillä nämä kohteet ovat täynnä niin aktiviteetteja kuin myös muita matkaajia. Pääkaupungin sykkeestä löytyy jatkuvasti uutta tekemistä, eikä aika pääse käymään pitkäksi. Pääkaupunkien ohella myös erilaiset kiertomatkat ovat erityinen vaihtoehto matkaajille, jotka haluavat nähdä paljon yhdellä kertaa. Jos et ole aiemmin matkustanut yksin, on jokin Euroopan matkakohde lähes helpoin tapa aloittaa, sillä kohteet ovat lähellä ja matkalle voi lähteä lyhyeksi ajaksi. Euroopan ulkopuolella on kuitenkin upeita kohteita, joihin kannattaa matkustaa yksin. Pohjois-Amerikka, Australia ja Kaakkois-Aasia ovat seikkailunhaluisille elämyksellisiä kohteita ja myös lukuisten turistien mieleen. Näin ollen kaltaisiasi reppureissaajia löytyy joka kohteessa.

Ota nämä huomioon matkustaessasi yksin

Valmistautuminen on avain onnistumiseen.

Oli matkasi valmiiksi suunniteltu tai ei, on tärkeää huolehtia valmisteluista ennen lähtöä.

Valmistautuminen on tärkeä osa matkalle lähtemistä. On hyvä pakata juuri sen verran tavaraa kuin tarvitsee — mitä vähemmän pakkaat, sitä vähemmän tavaroita sinulla on huolehdittavana. Tallenna kaikki tärkeät dokumentit, kuten lentoliput, passikopiot, osoitteet ja puhelinnumerot, useaan paikkaan. Tämä helpottaa ongelmatilanteiden yllättäessä. Kaikki tärkeät tavarat on hyvä pakata käsimatkatavaroihin matkalaukkusi katoamisen varalta. Matkavakuutus on hyvä olla voimassa, jolloin esimerkiksi sairauden tai varkauden sattuessa saat apua kuluihin. Iltasanomat neuvovat soolomatkailijaa ottamaan kopiot tärkeistä asiakirjoista ja jättämään yhdet kopiot Suomeen läheisen haltuun. Artikkeli myös neuvoo matkailijoita turvaamaan selustansa jättäen huoneeseen lapun, jossa kerrotaan minne matkailija on mennyt ja koska palaa. Matkan alussa on hyvä antaa itselleen muutama päivä aikaa tottua yksin olemiseen ja uuteen ympäristöön. Hyvä asenne vaikuttaa vastoinkäymisten voittamiseen ja matkan onnistumiseen. Matkalle kannattaa lähteä avoimin mielin vailla erityisiä odotuksia. Näin pettymyksiltä vältytään ja matkasta voi ottaa kaiken ilon irti. Henkilökohtaisista tavaroista on pidettävä tarkasti huolta, sillä olet vastuussa niistä aivan yksin. Läheisille on myös hyvä ilmoittaa, mitä aiot lomalla milloinkin tehdä. Hyvä valmistelu takaa sen, että mahdollisuus ongelmille on pienempi. Näin ollen voit matkalla keskittyä vain nauttimiseen. Onnea matkaan!

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen