2 tarjousta

Wienin matkat

Ainutlaatuiset Wienin matkat vievät ylellisen historian, upean oopperan ja valkoisen arkkitehtuurin maailmaan. Lähde TravelBird-lomalle kulttuurin kehtoon!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
2 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Vihreiden puistojen, tunnelmallisten aukioiden ja koristeellisten rakennusten värittämä Wien on erinomainen kohde unohtumattomalle kulttuurilomalle. Itävallan pääkaupungissa matkailija pääsee nimittäin Habsburgien keisarisuvun jalanjäljille.

1,8 miljoonan asukkaan Wien on suosittu matkakohde ympäri vuoden. Monelle matka Wieniin tarkoittaa suussasulavan Sacherkakun maistamista, upean arkkitehtuurin ihailemista, keisarien historiaan tutustumista ja muotiliikkeissä shoppailemista. Säveltäjistään ja musiikistaan tunnettu kaupunki tarjoaa kuitenkin myös upeita puistoalueita, monipuolisia kahviloita ja kiehtovia kulttuurikohteita.

Wienin matkat sopivat jokaiselle. Kaupungin ylväs historia, kiehtova kulttuuri ja pääkaupungin vilkkaus luovat yhdessä kokonaisuuden, josta löytyy tehtävää ja nähtävää matkailijalle kuin matkailijalle. Kaupunki on täynnä merkittäviä nähtävyyksiä, mutta matkailija voisi helposti viettää koko päivän ihaillen Wienin tunnelmallista katukuvaa ja nauttien paikallisten kahviloiden herkuista. Matkat Wieniin onnistuvat vuodenajasta riippumatta — kesäisin matkailijoita ilahduttaa kaupungin vihreät maisemat ja ihana lämpö, kun taas talven kohokohta on maailmankuulut joulumarkkinat. Matkustusajasta riippumatta Wien matka tulee kuitenkin olemaan täynnä taikaa ja ikimuistoisia hetkiä. Wienin matkat yhdistetään kaupungin keskeisen sijainnin ansiosta usein myös vierailuun jossakin Euroopan muista suosikkikaupungeista. Esimerkiksi München ja Praha sijaitsevat sopivalla etäisyydellä Wienistä. Jos haluat yhdistää lomaasi henkeäsalpaavaa luontoa, suosittelemme Slovenian matkan valitsemista, sillä naapurimaahan ei ole Wienistä tässäkään tapauksessa pitkä matka.

Wienin nähtävyydet

Ikimuistoiset Wienin matkat vievät upeiden linnojen ja ylellisten palatsien keskelle.

Wien on täynnä upeita nähtävyyksiä, jotka kaiken lisäksi sijaitsevat vielä lähellä toisiaan.

Wien ihastuttaa upeilla nähtävyyksillään. Valkoinen ja koristeltu arkkitehtuuri on jo nähtävyys itsessään, mutta matkailijoita houkuttelevat vetonaulat ovat ehdottomasti kaupungin upeat keisarilliset linnat. Hofburgin palatsialuetta on vaikea olla huomaamatta sen valtavan koon ja keskeisen sijainnin vuoksi. Palatsin ympäristössä voi kävellä vapaasti ja tutustua erilaisiin museoihin, konserttisaleihin sekä Itävallan kansalliskirjastoon. Myös maailmankuulu Espanjalainen ratsastuskoulu sijaitsee Hofburgin suojissa, minkä vuoksi matkailija voi bongata valkoisia lipizzanhevosia ympäri aluetta. Hevoset ovat tärkeä osa keisarillista aikakautta ja Espanjalainen ratsastuskoulu onkin itävaltalaisille kansallisylpeys. Matkailija tulee varmasti myös huomaamaan useita rakennuksia koristavat uljaat ja näyttävät hevospatsaat. Tyypillinen aktiviteetti matkailijoiden keskuudessa on lähteä unohtumattomalle kaupunkikierrokselle historiallisen hevosvaunun kyydissä.

Sen sijaan Schönbrunnin linna keskustan ulkopuolella vie matkailijan Sissin eli keisarinna Elisabetin jalanjäljille. Valtava ja loistokas rakennus oli nimittäin aikoinaan koko Itävallan rakastetuimman keisarinnan kesäasunto. Palatsiin pääsee tutustumaan tarkemmin opastetun kierroksen avulla, mutta linnan ja romanttisen puutarhan ihaileminen ulkoapäin on jo ikimuistoinen kokemus. Joulukuussa alueella järjestetään taianomaiset joulumarkkinat, joiden upeus ja monipuolisuus jättää matkailijan sanattomaksi.

Kulttuurin ystävälle mielenkiintoinen vierailukohde on Belvederen linna, joka aikoinaan oli Savoijin prinssi Eugenin kesäasunto. Palatsin ihailemisen lisäksi matkailija voi tutustua ainutlaatuisiin itävaltalaisiin taideteoksiin.

Wienin keskustassa hehkuu talvisin joulun taika, kun koko alue täyttyy erilaisista joulumarkkinoista. Matkailija voi viettää koko päivän tutustuen eri markkinoihin, mutta TravelBird suosittelee ehdottomasti vierailua Rathausplatzin lumoavilla markkinoilla. Aluetta värittää myös Wienin kaupungintalo, joka on yksi maailman kauneimmista kaupungintaloista. Alue on viihtyisä vierailupaikka myös kesäisin, mutta joulukuussa ilmassa on selittämätöntä lumoa ja ainutlaatuista tunnelmaa.

Wien ihastuttaa upeasti koristelluilla kirkoillaan, mutta matkailijoiden suosiossa on Stephansplatz-aukiolla sijaitseva valtava Stephansdom. Matkailija voi maksutta vierailla goottilaistyylisessä kirkossa tutustuen rakennuksen lumoaviin yksityiskohtiin ja sen historiaan. UNESCOn suojeleman kirkon 136 metriä korkea torni näkyy hyvin koko lähialueelle, joten matkailija voi vaivattomasti käyttää sitä suunnistusapunaan.

Kulttuurin aarreaitta

Klassisen musiikin ja oopperan keskus tarjoaa matkailijalle loistokkaita elämyksiä.

Wienin matkat antavat mahdollisuuden tutustua kaupungin ainutlaatuiseen kulttuuriperintöön.

Monet maailmankuulut säveltäjät, kuten Mozart, Beethoven ja Schubert, ovat asuneet Wienissä. Ei siis ihme, että musiikki on tärkeä osa kaupungin kulttuuria. Wienin lukuisat konserttisalit vievät matkailijan henkeäsalpaavien esitysten äärelle. Unohtumaton kokemus on esimerkiksi kuunnella musiikkiesitystä Schönbrunnin linnassa sijaitsevassa Mozartin harjoittelusalissa tai seurata oopperaesitystä maailmankuulussa Wiener Staatsoperin oopperasalissa. Wienin konserttisalit tarjoavat ohjelmaa jokaiselle päivälle, joten matkailijalla on edessään valinnan vaikeus. Matkailijalla on esimerkiksi mahdollisuus seurata loistokasta balettia, kiehtovia operetteja tai valloittavia musikaaleja. Liput on kuitenkin hyvä varata etukäteen. Oopperassa voi vierailla myös pienellä budjetilla, sillä edullisia seisomapaikkoja on mahdollista ostaa juuri ennen ohjelman alkamista. Halutessasi voit kuitenkin ilahduttaa lähimmäistäsi jo etukäteen ja ostaa matkalahjakortin, joka oikeuttaa sisäänpääsyn kulttuuri-iltaan.

Ihania herkutteluhetkiä

Oletko jo maistanut aitoa ja alkuperäistä Sacherkakkua? Wien-matkat antavat siihen mahdollisuuden!

Wienin matkat sopivat nautiskelijoille ja herkkusuille.

Moni yhdistää Wienin suklaiseen Sacherkakkuun, täyteläiseen omenastruudeliin eli paikalliseen omenapiirakkaan ja tietysti kuuluisaan wieninleikkeeseen. Innere Stadt eli vanhakaupunki on koko Wienin tunnelmallisin ja viihtyisin illallispaikka, jonka lukuisissa ravintoloissa voi nauttia niin edellä mainittuja klassikkoherkkuja kuin myös kansainvälisten keittiöiden aarteita. Ainutlaatuinen kokemus onkin perinteisen wieninleikkeen tai cordon bleun syöminen tunnelmallisessa Beisln-ravintolassa, joka tarjoaa erilaisia wieniläisiä ruokia pubin kaltaisessa ympäristössä. Wieninleikkeen lisäksi matkailijan kannattaa maistaa klassista gulassia, joka yleensä valmistetaan naudanlihasta. Wien on myös täynnä erilaisia kahviloita, joiden valtavat valikoimat houkuttelevista kakuista ja upeista leivoksista leipomon monipuolisiin tuotteisiin saavat varmasti veden kielelle. Kahvilat voivat paikoittain olla hintavia, mutta niiden koristeluissa sisätiloissa istuminen maksaa itsensä takaisin. Perinteistä wieniläistä kahvilaa värittävät nimittäin ainutlaatuinen tunnelma, kiehtova historia ja ylelliset arvot. Lähes jokainen matkaopas kehottaakin matkailijaa vierailemaan jossain kahvilassa edes kerran Wienin matkan aikana.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen