tarjousta

Viron matkat

Etsitkö monipuolista matkakohdetta läheltä? Viron matkat tarjoavat vaivattoman pääsyn ansaitulle lomalle. Varaa TravelBird-matka viihtyisään etelänaapuriimme!
Katso lisää:

Suomenlahden eteläpuolella matkailijoita hurmaa viihtyisä Viro, joka pienestä koostaan huolimatta on valtavan mielenkiintoinen matkakohde. Läheisen sijaintinsa vuoksi erilaiset Viron matkat ovat suomalaisten suuressa suosiossa.

1,3 miljoonan asukkaan viihtyisä Viro on kaikin puolin monipuolinen matkakohde. Tiesitkö, että Baltian kolmesta maasta Viro on maantieteellisesti kaikkein pienin? Maalla on kuitenkin valtavasti tarjottavaa, sillä Virossa voi lomailla ympäri vuoden. Miltä kuulostaisi seikkailullinen kaupunkimatka Tallinnaan tai hemmotteluloma rentouttavissa kylpylöissä? Myöskään auringonpalvojien ei tarvitse lähteä kauas rantojen toivossa, sillä Viron oma riviera tarjoaa rantaloman parhaimmillaan.

Suomesta on äärimmäisen vaivatonta matkustaa Viroon. Läheisen sijainnin havainnollistamiseksi riittää jo se, että Helsingistä Tallinnaan on matkaa noin 85 kilometriä suoraa linnuntietä. Matka kaupunkien välillä taittuu huolettomasti ympäri vuoden kulkevilla lautoilla ja kestää vaivaiset kaksi tuntia, minkä vuoksi matka Viroon on usein suomalaisen ensimmäinen ulkomaanreissu. Viron matkat sopivat jokaiselle, sillä kohteessa löytyy tekemistä niin perhelomalle, romanttiselle matkalle kuin myös kaveriporukoille! Viro on myös sen verran lähellä ja kulttuuri sopivan samanlainen Suomen kanssa, että edes yksin matkustaminen Viroon ei ole ongelma.

Viehättävä ja klassinen Tallinna

Historiallinen pääkaupunki loistaa Viron suosituimpana matkakohteena.

Tallinnan matkat houkuttelevat matkailijoita ympäri vuoden ihailemaan keskiaikaista vanhaakaupunkia ja rentoutumaan kylpylöiden hellässä huomassa.

Viron vaikuttava menneisyys keskiajan ritareista ja ruotsalaisten valtakunnasta kohti nykypäivää näkyy parhaiten maan pääkaupungissa Tallinnassa, jonka lumoava keskiaikainen vanhakaupunki on kohteen suurimpia vetonauloja. Tiesitkö, että kyseinen UNESCOn suojelema vanhakaupunki on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista? Näin ollen historian ystäville löytyy valtavasti tutkittavaa, mutta jokainen matkailija varmasti viehättyy taianomaisista mukulakivikaduista ja tunnelmallisesta kaupunkiympäristöstä. Vanhankaupungin sydämessä sijaitseva kaunis Raatihuoneentori on jo tuhansia vuosia ollut merkittävä kohtaamispaikka, ja nykyään ainutlaatuiset keskiaikamarkkinat ja kesäisin naurusta täyttyvät terassit pitävät torin vilkkaana.

Juuri Tallinnan ansiosta suomalaisten Viro-matkat ovat suosittuja, sillä kaupunkiin voi lähteä niin rentouttavalle viikonloppulomalle kuin myös spontaanisti päiväreissulle. Tekemistä nimittäin löytyy ajankohdasta tai loman tarkoituksesta riippumatta. Tallinnaan voi lähteä vaikka vain shoppailemaan, sillä modernit ostoskeskukset ja vanhankaupungin ainutlaatuiset putiikit tarjoavat jokaiselle jotakin. Laita siis hyvät kengät jalkaan, sillä shoppailureissu saattaa muuttua kunnon urheilusuoritukseksi! Hyvinvointilomaa kaipaava löytää Tallinnasta elämyksellisiä kylpylöitä, joiden tarjoamat altaat ja saunat sekä erilaiset kasvohoidot ja hieronnat takaavat, että lomalta palataan rentoutuneena takaisin!

Ihania kokemuksia pääkaupungin ulkopuolella

Virossa on paljon muutakin nähtävää kuin tunnelmallinen Tallinna.

Tallinnan lisäksi Viroon kannattaa tutustua myös laajemmin. Miltä kuulostaisi ajaminen omalla autolla ympäri monipuolista ympäristöä?

Usein Viron matkat kohdistuvat Tallinnaan, mutta maalla on valtavasti muutakin annettavaa. Tallinnasta voi lähteä muihin kohteisiin vaivattomasti esimerkiksi omalla autolla tai julkisen liikenteen avulla. Omalla autolla reissatessa ei tarvitse huolehtia aikatauluista, eikä varsinaista päämäärää tarvitse edes olla. Autoon voi myös pakata niin paljon tavaraa kuin pystyy, jolloin niiden kantaminen ei ole matkan aikana ongelma. Samalla voi vierailla paikoissa, joista ei matkakohdeoppaissa kirjoiteta. Tallinnan lisäksi mielenkiintoisia kaupunkeja ovat vanha yliopistokaupunki Tartto ja Viron rajalla sijaitseva avara Narva. Tartto on jo vuosia ollut elämää täynnä oleva viihtyisä opiskelijakaupunki. Vuosisatoja vanhat rakennukset ja maamerkit vievät matkailijan noin tuhat vuotta vanhan kaupungin historian pyörteisiin. Tartosta löytyy myös lukuisia museoita, joista vierailun arvoinen on erityisesti Tarton taidemuseo. TravelBird suosittelee myös vierailemaan Toomemäellä ihailemassa maineikkaan yliopiston rakennuksia sekä Tarton tuomiokirkkoa. Narva sijaitsee Viron ja Venäjän rajalla, ja vuonna 2011 julkaistun tilaston mukaan kaupungin asukkaista noin 93 prosenttia on venäjänkielisiä. Ei siis ihme, että kaupungin kulttuuri ja tunnelma poikkeaa muista maan matkakohteista. Narvassa voi tutkia Stalinin aikaista pelkistettyä arkkitehtuuria ja vierailla mielenkiintoisessa Narvan linnassa, joka on Viron parhaiten säilynyt puolustuslinnoitus. Narvan läheltä löytyy myös perinteikäs kylpyläkaupunki Narva-Jõesuu, jossa ensimmäinen kylpylä avattiin jo 1800-luvulla.

Rantalomaa ja rentoutumista kaipaavan kannattaa ehdottomasti suunnata Pärnuun, jota epävirallisesti kutsutaan Viron kesäpääkaupungiksi. Pärnun versio Ranskan Rivierasta tarjoaa erinomaiset auringonottomahdollisuudet sekä valtavasti erilaisia aktiviteetteja. Auringossa loikoilun lisäksi kannattaa myös suunnata kuuluisiin kylpylöihin, joista erityisesti Pärnun mutakylpylä on elämyksellinen ja rentouttava kokemus. Mielenkiintoisia nähtävyyksiä riittää myös niitä etsiville — vieraile näyttävällä Tallinnan portilla, hansakaupunkiajasta muistuttavalla Punaisella tornilla sekä Raatihuoneella.

Lasten Viro

Viron matkat sopivat myös perheen pienimmille.

Viro on erinomainen kohde perhematkalle, sillä tekemistä löytyy jokaiseen makuun.

Viroon matkustaminen on vaivatonta myös lasten kanssa. Tunnetuimmista matkakohteista löytyy valtavasti aktiviteetteja koko perheelle. Tallinna sopii lapsille erinomaisesti, sillä vierailla voi esimerkiksi Nõmmen seikkailupuistossa tai viihtyisässä eläintarhassa. Myös nukketeatteriperinteeseen perehdyttävässä Nuku-nukkemuseossa ja Kadriorgin lastenmuseossa Miia-Milla-Mandassa vierailu vie perheen pienimmät kulttuurin taianomaisiin pyörteisiin. Sen sijaan Tallinnasta noin 30 kilometriä Tarton suuntaan sijaitseva elämyksellinen viikinkikylä antaa matkailijalle kiehtovan kuvan muinaisten viikinkien elämästä. Tartosta löytyy perheen pienimpiä viihdyttävä vesipuisto Aura-keskus ja mielenkiintoinen AHHAA, joka on Baltian suurin ja nykyaikaisin tiedekeskus. Lapset voivat tutustua ympärillä olevaan maailmaan esimerkiksi erilaisten planetaarioesitysten ja teemanäyttelyiden avulla. Viron suurin vesipuisto sijaitsee Pärnussa, joten vesipedot voivat viettää viihtyisän päivän leikkien ja nauttien.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen