2 tarjousta

Vilnan matkat

Vilnan matkat tulevat suomalaisten keskuudessa suosituimmiksi päivä päivältä. TravelBird kiidättää nyt sinutkin Vilnaan hetkessä!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
2 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Liettuan pääkaupunki Vilna on yksi Baltian helmistä, jossa nykyaika kohtaa menneisyyden. Värikkäässä kaupungissa viehättävät kaupungin mielenkiintoisen arkkitehtuurin lisäksi niin kulttuuritarjonta kuin vehreä luontokin.

Liettuan kaakkoisosassa sijaitseva Vilna on juuri sijaintinsa vuoksi oiva lomakohde helpolle ja nopealle lähilomalle. Matka Vilnaan taittuukin vain reilussa tunnissa. Kaupunki soveltuu hyvin viikonloppulomakohteeksi, mutta myös pidemmällekin visiitille. Matkakohteena Vilna sopii käytännössä kaikille – niin yksin matkustaville, pariskunnille kuin kaveriporukoillekin. Paras aika suunnata Vilnaan on kesällä, jolloin kaupunki puhkeaa kukkaan auringon hellimänä. Nähtävää ja koettavaa kaupungissa riittää. Sen päänähtävyytenä toimii UNESCOn maailmanperintökohteeksikin valittu vanhakaupunki, jonka värikkäitä pikkukatuja pitkin astellessa voi tuntea historian lehtien havinan. Myös vanhankaupungin ulkopuolella on nähtävää, kuten taiteilijoiden asuttama boheemi kaupunginosa Užupis ja Vilnan televisiotorni, jonka huipulla sijaitsevassa ravintolassa voi nauttia aterian lisäksi kaupungin parhaista näkymistä. Vilnan matkat sopivat myös kulttuurinnälkäisille matkailijoille, sillä kaupunki tarjoaa korkeatasoisia musiikki-, ooppera- ja balettiesityksiä. Kesällä törmää myös ainutlaatuiseen tilaisuuteen kokea konsertteja kirkoissa ja museoissa. Mitä tulee liettualaiseen ruokaan, sitä pidetään laajalti Baltian parhaana. Kaupungista löytyy tämän lisäksi paljon shoppailumahdollisuuksia esimerkiksi kansainvälisten vaateketjujen sekä design-liikkeiden muodossa. Mikä parasta, Vilna on suomalaiseen makuun suhteellisen edullinen lomakohde! Edullisten matkojen ja lyhyiden etäidyyksien ansiosta vierailu Vilnassa yhdistetään usein vierailuun myös naapurikaupungeissa. Riikan matkat ja Varsovan matkat ovat vain lyhyen junamatkan päässä, joten mitä jos tutustuisit muihinkin kiehtoviin kaupunkeihin samalla kertaa?

Vanhankaupungin lumoa

Vilnan vanhankaupungin tunnelmalliset pikkukadut huokuvat vanhan ajan tunnelmaa.

Vanhankaupungin kuvaukselliset muurit, jotka ovat nähtävyys jo itsessään, kätkevät sisäänsä vanhan ajan loiston lisäksi jännittävää arkkitehtuuria, josta Vilnan matkat ovatkin kuuluja.

Liettua on onnekas maa, sillä Vilnan vanhakaupunki on yksi Euroopan suurimmista historiallisista kaupunginosista. Arkkitehtuuri vanhassakaupungissa puhuttelee matkailijaa. Kaupunginosan sadat rakennukset ovat nousseet pystyyn monen eri vuosisadan kuluessa, joten arkkitehtuurissa voikin nähdä vaikutteita monilta aikakausilta, kuten barokista, renesanssista, uusklassismista ja gotiikasta.

Vanhankaupungin sokkeloisia mukulakivikatuja vaellellessa voi hurmaantua paikan suloisista kahviloista, salaisista pikkuputiikeista ja idyllisestä ilmapiiristä. TravelBird suosittelee varaamaan tarpeeksi aikaa vanhankaupungin kiertämiseen, sillä sen lukuisia aukioita, kirkkoja ja luostareita ihaillessa vierähtää helposti tunti jos toinenkin. Illallinen vanhassakaupungissa on myös hieno kokemus eikä ravintolaa luultavasti ole vaikeuksia löytää, sillä suuri osa Vilnan ravintoloista sijoittuu juuri vanhaankaupunkiin.

Historiallisia nähtävyyksiä

Kiehtova Vilna kätkee sisäänsä joukon mielenkiintoisia nähtävyyksiä kirkoista raunioihin.

Vilnan matkat ovat loistava tilaisuus tutustua vaikkapa Liettuan historiaan kaupungin kymmenien nähtävyyksien avulla.

Yksi Vilnan monista nähtävyyksistä on Vilnan yliopisto, joka sijoittuu vanhaankaupunkiin. Yliopiston juuret juontavat jo 1500-luvulle. Se lukeutuukin yhdeksi Euroopan vanhimmista yliopistoista. Samalla vierailulla kannattaa käydä myös Pyhän Johanneksen kirkossa, joka sijaitsee yliopiston kupeessa. Vanhassakaupungissa käydessä ei kannata myöskään unohtaa sen päänähtävyyttä, veistoksellista Vilnan katedraalia, joka seisoo Geminidas-kukkulan juurella. Katedraalin sisältä löytyy kokoelma historiallista taidetta aina 1500-luvulta 1800-luvulle asti. Myös sen alla sijaitsevissa katakombeissa kannattaa käydä, mikäli rohkeus riittää. Gediminasin torni, joka toimii myös Vilnan symbolina, sijaitsee kukkulalla katedraalin takana. Sinne voi mennä joko jalan tai ylöskulkevalla köysiradalla. Tornissa voi hämmästellä arkeologisia löytöjä lähialueilta, ja sieltä on myös hurmaavat näkymät alas kaupunkiin. Muihin Vilnan nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa tiilenpunainen Pyhän Annen kirkko, josta jopa Napoleon oli niin vaikuttunut, että halusi siirtää sen suoraan Pariisiin, sekä Vilnan kaupungintalo, jonne suurin osa kaupungin kulttuuritapahtumista keskittyy.

Vilnan boheemi puoli

Itsenäiseksi vapaakaupungiksi julistautunut kaupunginosa Užupis on nykyään Vilnan trendikkäin kaupunginosa.

Pariisin matkat vievät tunnettuun Montmarten kaupunginosaan. Liettuan Montmarteksikin kutsuttu Užupis sen sijaan esittelee matkailijalle täysin uudenlaisen Vilnan.

Boheemi Užupis on yksi mielenkiintoisimmista elämyksistä, joita Vilnan matkat tarjoavat. Se onkin ehkäpä Vilnan kaikista kiinnostavin kaupunginosa. Nykyisin Užupisin tasavaltana tunnetulla alueella on oma peruslaki, joka takaa kaikille vapauden olla boheemi, sekä presidentti. Itsenäisyyspäivää Užupisissa vietetään aprillipäivänä eli 1. huhtikuuta. Huolettoman kaupunginosan katukuva on kuin sadusta värikkäine seinämaalauksineen. Aiemmin Užupista kansoittivat taiteilijat ja muut boheemille elämäntyylille omistautuneet, mutta nykyään naapurusto kiinnostaa myös kaupungin vaurasta väestöä. Užupiksen pikkuisia katuja reunustavat lukuisat galleriat ja taiteilijoiden ateljeet sekä tunnelmalliset kahvilat, joissa voi istuskella iltapäiväkahvilla ja antaa samalla paikan huolettoman tunnelman vallata sinutkin. Užupis on kerrassaan ainutlaatuinen kokemus, jota ei Vilnan reissulla kannata jättää välistä!

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen