Viinimatkat

Viinimatkat antavat oivan tilaisuuden oppia viinistä ja sen tuotannosta rennon lomailun ohella. TravelBird vie matkailijat Euroopan parhaimpien viiniköynnösten äärelle.

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
1 tarjous
Viinimatkat sopivat niin harrastajille, ammattilaisille kuin satunnaisille viinin nautiskelijoillekin.

Viiniteemainen matka on monelle viiniharrastajalle pitkäaikainen unelma, mille lähteminen muhii mielessä vuosikausia. Viinimatkalle kannattaakin lähteä vaikkei oma viinitietous olisikaan mitä parhain. Matkan tarkoituksena on oppia lisää viinistä ja sen valmistuksesta, eikä matkalle lähtevältä odoteta mitään tiettyä tietotasoa. Tärkeintä on innostus ja rakkaus viiniä kohtaan! Matkalla makuaisti ja viinitietous harjaantuvat lomailun ohessa. Lomalla viinejä maistellaan sellaisenaan ja opetellaan yhdistämään erilaisiin ruokalajeihin. Viinimatkat tarjoavatkin herkullisia makuelämyksiä vaativallekin kulinaristille. Maistelujen lisäksi matkoilla tutustutaan paikallisiin nähtävyyksiin, aikaa jää myös rennolle lomailulle sekä paikalliseen kulttuuriin tutustumiseen.

Maatilamatkailua romanttisissa maisemissa

Miltä kuulostaisi loma kuvankauniilla maaseudulla viinilasi kädessä? Postikorttimaisemaa maalaavat viiniköynnösrivit lisäävät romantiikan tuntua viinimatkalle.

Lasillinen viileää valkoviiniä auringonlaskua katsellen tai lämmittävä lasillinen täyteläistä punaviiniä rustiikkisessa viinikellarissa – viinimatkat tarjoavat tunnelmallisia hetkiä jokaisen makuun.

Itse viininmaistelun lisäksi viinimatkat tarjoavat oivallisen miljöön rentoutumiselle. Loma rentouttavan kauniissa maalaisympäristössä, poissa kaupungin kiireestä, lisää viinimatkojen suosiota vuosi vuodelta. Viinin höystämää matkaa ei tarvitse lähteä etsimään kaukaa, sillä Euroopasta löytyy monia oivia matkakohteita. Kuohuviinien ystävien kannattaa suunnata prosecco-matkalle Italiaan, cava-matkalle Espanjaan tai samppanja-matkalle Ranskaan. Suosituimpien kohteiden, kuten Portugalin, Italian, Ranskan ja Espanjan, lisäksi harkintaan kannattaa ottaa vähemmän tunnetut viinintuottajamaat, kuten Unkari, Romania ja Kreikka. Myös esimerkiksi Saksa, joka tunnetaan parhaiten maittavista oluista, on erinomainen viinimatkan kohde. Saksan 13 eri viinialueelta löytyykin viinejä jokaiseen makuun. Saksassa Belgian ja Luxemburgin rajalla sijaitseva Moselin viinialue tuottaa maailmankuuluja, hedelmäisiä Riesling-rypäleestä valmistettuja valkoviinejä. Badenin alueella pirparkakkutalomaisemissa puolestaan tuotetaan Saksan parhaimmat Pinot Noir -rypäleestä tehdyt kevyet punaviinit.

Kaukokohteet kuten, Etelä- sekä Pohjois-Amerikka, Uusi-Seelanti ja Australia ovat myös luonnonkauniita kohteita viinimatkoille. Viinintuotantotapoja ja erilaisia viinejä löytyykin maisteltavaksi lopuksi ikää, joten viinimatkan voi tehdä eri alueelle vaikka joka vuosi. Viinimatkat tarjoavat idyllisiä maalaismaisemia ja viiniköynnöksiä silmän kantamattomiin, valitsitpa matkakohteeksi sitten minkä tahansa maailman viinialueista. Vaikkei viiniteemaiselle matkalle lähtisi joka vuonna, on viinitilalla vierailu itsessään ainutlaatuinen kokemus, joka kannattaa kokea ainakin kerran elämässä. Oman viinitietouden ja makuaistin harjoittamisen lisäksi viinimatkoilla tutustuu kohdemaihin eri tavalla kuin perinteisellä rantalomalla.

Viinimatkalle Italiaan

Italia on maailmankuulu rikkaasta ruokakulttuuristaan, mutta se on myös viinimaana maailman parhaimpia.

Italiassa viinintuotantoa on maan joka kolkassa, pohjoisen Lombardiasta aina etelään, Sisilian saarille, saakka.

Viinimatkan kohteena Italia on mitä parhain, sillä viinilaatuja ja -tyylejä löytyy Italiasta jokaiseen makuun. Kevyen raikkaat sekä makean kirpsakat valkoviinit, hedelmäisen hilloiset sekä samettisen tanniiniset punaviinit ja suussasulavan makeat jälkiruokaviinit – viinimatkat Italiaan tarjoavat jokaiselle jotakin.

Punaviinin ystävien kannattaa suunnata esimerkiksi Veronan kaupungin lähettyville maistamaan täyteläistä Valpolicella-punaviiniä. Toinen suosittu matkakohde on kuvankaunis Toscanan maakunta, joka tunnetaan parhaiten Chianti-viinialueesta, jossa tuotetaan monia arvostettuja puna- sekä valkoviinejä. Toscanasta, Gardajärven maisemista, tulee myös herkkusuiden suosikkijälkiruokaviini vino santo, joka tarkoittaa kirjaimellisesti pyhää viiniä. Sardinian ja Sisilian saarilta tulevat viinit puolestaan poikkeavat mannermaan viineistä maaperän ja ilmaston merellisyydestä johtuen. Saarten viinit ovatkin rotevia ja voimakasaromisia. Sardinian parhaimmistoon kuuluu mausteinen punaviini, sangiovese, kun taas Sisilia on parhaiten tunnettu jälkiruokaviinistään marsalasta. TravelBird suosittelee tutustumaan myös Pohjois-Italiassa sijaitsevaan Veneton alueeseen, jossa prosecco-kuohuviinejä tuotetaan kauniissa vuorimaisemissa.

Samppanjan kotiseuduilla Ranskassa

Ranskasta ei voi puhua mainitsematta viiniä. Viinintuotannon perinteet ovat Ranskassa todella pitkät ja viinistä nauttiminen kuuluukin jokapäiväiseen elämään.

Bordeaux, Champagne, Provence ja Alsace ovat Ranskan tunnetuimpia viinialueita, joissa nähtävää ja maisteltavaa riittää kaikentasoisille viini-intoilijoille.

Pohjois-Ranska on parhaiten tunnettu kuohuviinien kuninkaasta, samppanjasta, ja hedelmäisen hienostuneista chablis-valkoviineistä. Bordeaux’n kauniista maalaismaisemista puolestaan löytyvät Ranskan arvostetuimmat, täyteläiset punaviinit. Ranskalaisten kesäistä janojuomaa, rosé-viiniä, tuotetaan sen sijaan eniten Provencen maakunnassa, jossa viinin siemailemisen ohella voi ihailla kauniita laventelipeltoja sekä upeaa merimaisemaa.

Kaikista tunnetuimpien viinialueiden lisäksi lomailijan kannattaa tutustua vähemmän tunnettuihin viiniapellaatioihin, eli alueisiin. Esimerkiksi Etelä-Ranskassa Välimeren rannalla, Languedoc Roussillonin maakunnasta, löytyy erittäin hyviä laatuviinejä kohtuuhintaan. Suosituimpien ja vähemmän tunnettujen viinialueiden suurimpana erona onkin viinien hinta-laatusuhde. Useilta vähemmän tunnetuilta viinintuotantoalueilta löytyy todellisia laatuviinejä huokeaan hintaan. Viinimatkaa suunnittelevan kannattaakin matkalla vierailla myös vähemmän tunnetuilla viinialueilla – näin saattaa löytyä vaikka uusi suosikkiviini!

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen