tarjousta

Viikonloppumatkat

Tylsistyttääkö arki ja kaipaatko hieman vaihtelua? TravelBird suosittelee minilomaa arjen sekaan. Viikonloppumatkat kotimaan- tai ulkomaan kohteisiin lupaavat seikkailuja ja virkistävät mieltä.
Katso lisää:

Jos viikonloput tuntuvat menevän ohi huomaamatta ja omat rutiinit ovat kaavoihinsa kangistuneita, kannattaa punnita ajatusta lyhyestä lomasta.

Suomen vaihtelevaa kesäsäätä voi lähteä pakoon lentämällä suoraan johonkin Euroopan rantakohteista, kuten Espanjaan, Italiaan, Ranskaan, Kroatiaan tai Turkkiin. Kaupungin sykettä, iltaelämää ja kulinaarisia nautintoja kaipaavat matkaajat voivat puolestaan suunnata esimerkiksi kohti Pariisia, Berliiniä, Amsterdamia tai Lontoota. Viikonloppumatkat ovat viime vuosina kasvaneet suosiossa nykypäivän edullisten lentojen ja Helsinki-Vantaan lentokentän kattavien lentoyhteyksien ansiosta.

Matkalle voi lähteä vanhaan tuttuun kaupunkiin, täysin uuteen kohteeseen, suurkaupunkiin tai pieneen rauhalliseen kylään. Matkakohteesta riippumatta kannattaa matkaan lähteä avoimin mielin ja kartta kädessä. Vaikka olisit spontaani matkustaja, kartta on hyvä apu pahan paikan tullessa. Lomamatkalla kannattaa rohkeasti tutustua uusiin, vähemmän suosittuihin kaupunginosiin varsinkin jos tunnetuimmat turistinähtävyydet on jo nähty. Kaupungin laidoilta voit löytyä mitä kiinnostavimpia ja eläväisiä paikallisten suosiossa olevia alueita, jotka ovat ehdottomasti vierailemisen arvoisia.

Matka omaan makuun

Viikonlopun mittainen matka tarjoaa vaihtelua arkeen ja miniloman jokapäiväisestä puurtamisesta.

Suomesta käsin on helppoa ja vaivatonta matkustaa moneen eri lomakohteeseen. Euroopan kohteet ovat erityisen suosittuja lyhyttä lomaa kaipaaville. Suoria lentoja löytyy moneen eri Euroopan pääkaupunkiin ja rantakohteeseen.

Minilomaa suunnitellessa kannattaa miettiä mitä lomalta eniten toivoo. Jos stressiä haluaa lieventää rentoutumalla, kannattaa matkalle lähteä esimerkiksi rantakohteeseen tai kylpylämatkalle. Kylpylämatkojen lisäksi myös muut teemamatkat, kuten esimerkiksi konsertti- tai festarimatkat ulkomaille ovat matkustajien suosiossa. Kesäkaudella rantakohteeseen pääsee lyhyellä lennolla, kun taas talvella rantalomaa kaipaavien tarvitsee lentää Eurooppaa pidemmälle. Talvikaudella Euroopan viikonloppumatkat tarjoavat kuitenkin kiinnostavia kaupunkiaktiviteetteja.

Jos matkabudjetti on rajallinen, kannattaa matkaa suunnitella ajoissa, sillä viime tipassa ostetut matkat ovat yleensä arvokkaampia kuin etukäteen varatut lomat. Matkabudjetissa voi myös säästää jos matkan suunnittellee kiireisempien turistiaikojen ulkopuolelle. Euroopan kohteissa kiireisimmät loma-ajat ovat kesäkausi ja koulujen lomaviikot. Jos matkan varaa esimerkiksi vain viikon kiireisimmän sesongin ulkopuolelle, voi matkabudjetista lohkaista suuren osan.

Euroopan kaupunkikohteet

Lähdetpä sitten tyttöjen lomalle tai romanttisen viikonlopun viettoon, löytyy sopiva matkakohde Euroopan sisältä.

Yhteen lomapäivään tai juhlapyhään yhdistettynä pitkä viikonloppu ulkomailla on todellinen luksuselämys arjen keskellä.

Kulttuuria täynnä olevat kaupungit kuuluvat eniten etsittyjen viikonloppumatkojen joukkoon. Kohteiden suosion ymmärtää, sillä sykkivät kaupungit tarjoavat jokaiselle jotakin. Laaja ruokatarjonta, kulttuuririennot, museot ja mahtavat shoppailumahdollisuudet kiehtovat matkailijoita palaamaan kaupunkeihin yhä uudestaan. Suurien metropolien hyvänä puolena on se, että vaikka kaupungissa vierailisi säännöllisesti, voi matkalla nähdä aina jotakin uutta. Kaupungin suuruuden vuoksi uusia kaupunginosia riittää ja nopeasti muuttuva kaupunkikuva takaa aina uutta kiinnostavaa nähtävää. Uusia ravintoloita avataan suurkaupunkeihin harva se päivä ja eri asuinalueet voivat nopeasti saada uuden suositun alueen maineen. Museoiden ja gallerioiden useaan kertaan vuodessa vaihtuvat taidevalikoimat mahdollistavat usean kiinnostavan vierailukerran. Viikonloppumatkat tarjoavatkin hyvän mahdollisuuden tutustua uuteen maahan tai palata omaan suosikkikaupunkiin muutamaksi päiväksi. Etenkin Englannin matkat ovat viime vuosina olleet viikonloppumatkailijoiden suosiossa. Esimerkiksi Lontoo tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn lähes kaikkiin museoihin, kaupungin musikaalit ovat maailmankuuluja ja shoppailijan mahdollisuudet rajattomat. Ei siis ihme, että Lontoon kaltaiset metropolit houkuttavat matkailijoita vuosi toisensa jälkeen! Samaan kastiin lukeutuvat esimerkiksi miljoonien mahdollisuuksien Barcelona, Amsterdam ja Rooma. Parhaassa tapauksessa voit Euroopan kohteissa yhdistää sekä kaupunki- että rantaloman. Lähde siis rohkeasti tutustumaan kaupunkeihin, jotka eivät kenties ensimmäisenä tulisi mieleesi. Espanjan ja Italian helmet ovat ovat ikuisia suosikkeja, mutta myös esimerkiksi Portugali tarjoaa oivaa tekemistä viikonlopun ajaksi. Eteläisen Portugalin rannoilla rentoutuu hyvin jo viikonlopun aikana, eikä lentokaan ole liian pitkä. Ota siis seuraavaksi viikonloppulomasi kohteeksi esimerkiksi Algarve, Albufeira ja Faro! Lähekkäin sijaitsevat kohteet ehdit kiertää jo yhden pidennetyn viikonlopun aikana.

Ruokaloma

Parhain tapa tutustua uuteen maahan ja kulttuuriin on syödä ja juoda niin kuin paikallinen.

Lauantain aamukahvit ja croissantit Pariisissa, välipalavohveli Brysselissä vai pastaillallinen Roomassa? Vain mielikuvitus on esteenä matkakohteen valinnassa.

Jos tie miehen sydämeen käy vatsan kautta, niin tie paikalliseen kulttuuriin onnistuu parhaiten syömällä niin kuin paikallinen. Monen lomalaisen matkan kohokohtana onkin uuden maan tarjoamat makuelämykset. Uusiin kohteisiin matkustaessa kannattaa ruokakulttuuriin tutustua tekemälle etukäteistutkimusta paikallisista herkuista jo koti-Suomessa. Kiinnostavia ravintoloita, kahviloita ja baareja voi merkitä karttaan jo ennen matkaan. Näin pahimman nälän iskiessä kivaa ravintolaa ei tarvitse etsiä kissojen ja koirien kanssa, ja pahimpia turistiravintoloita osaa vältellä. Internetistä pienellä etukäteistutkimuksella löytää helposti paikallisten suosiossa olevat ruokapaikat ja kohteen erikoisherkut.

Matkalla ei kannata kuitenkaan tyytyä maistelemaan pelkästään maan perinteisiä herkkuja, sillä viikonloppumatkat antavat täydellisen tilaisuuden tutustua uusiin trendiherkkuihin ja fuusioruokaan. TravelBird suositteleekin tutustumaan myös kansainvälisen keittiön tarjontaan matkalla kuin matkalla. Moni on Englannissa vieraillessaan syönyt elämänsä parasta intialaista ruokaa ja Saksan suuri turkkilaisväestö takaa Saksan matkan suussa sulavat döner-kebabit! Ruoan lisäksi ei kannata unohtaa myöskään paikallista juomatarjontaa. Marokossa voi ihastua paikalliseen minttuteehen, Saksassa ihastella oluttarjontaa ja Ranskassa tutustua viininmaistelun saloihin.

Lisää inspiraatiota

Lennot Tampereelta Lennot Turusta Lennot Oulusta Pääsiäisloma

Joulumatkat Sisilian matkat Urheilumatkat Gardajärven matkat

Äkkilähdöt Koiran kanssa matkustaminen Italian Riviera Liguria

Lloret de Mar Ranskan Riviera Faron matkat Algarven matkat Pakettimatkat Benidorm Alicante Matkat Cannesiin Albufeiran matkat Nerjan matkat Lento+hotelli Yksin matkustaminen Pohjolan matkat Baltian matkat Romanttiset matkat Golfmatkat

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen