8 tarjousta

Vietnamin kiertomatka

Vietnamin kiertomatka vie Kaakkois-Aasian helmeen. TravelBird-lomalla voit sekä vaeltaa vuoristossa että maata paratiisirannalla.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
8 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Vietnam on todella ainutlaatuinen sekoitus sekä kaunista luontoa, sotahistoriallisia kohteita että uskomattoman vilkkaita kaupunkeja. Maa tarjoaakin jokaiselle jotakin. Kiertomatkan aikana voit halutessasi kokea maan koko tarjonnan!

Vietnam matkakohteena on kenties jäänyt hieman muiden Aasian valtioiden jalkoihin, sillä perinteisesti esimerkiksi Thaimaa ja Kiina ovat olleet Aasiaan suuntaavien matkailijoiden suosiossa. Vietnamilla on kuitenkin niin paljon tarjottavaa, että se saa sinut hetkeksi jopa hengästymään ja kysymään itseltäsi, miksi et ole aiemmin tullut ajatelleeksi Vietnamiin lähtemistä. Koska maa on vielä hieman tuntemattomampi matkakohde, on se onnistunut säilyttämään paikallisen tuntunsa ja eksoottisen kulttuurinsa mainiosti. Vietnamissa sinua odottavat sekä loputtomiin jatkuvat hiekkarannat että trooppiset sademetsät, suurkaupungit että pienet vuoristokylät ja nykymaailman modernius että historian tapahtumista muistuttavat nähtävyydet. Maassa onkin niin paljon nähtävää, että Vietnamin kiertomatka on lähes ainoa oikea tapa viettää lomaa tässä upeassa kohteessa. Kiertomatkat mahdollistavat sinun saavan kokonaisvaltaisen kokemuksen ja elämyksen Vietnamissa, sillä jos matkasi aikana keskityt ainoastaan vaikkapa vain hiekkarannalla rentoutumiseen, jää sinulta oleellinen osa Vietnamin kohokohtia näkemättä. Lisäksi maan kulttuuri vaihtelee sen mukaan, missä päin Vietnamia ollaan. Naapurimaiden läheisyys näkyy nimittäin Vietnamin arjessa, ja maan pohjoisosissa huomaat kiinalaisen kulttuurin vaikutuksia. Etelä-Vietnamissa huomaat puolestaan muiden Kaakkois-Aasian kulttuurien piirteitä. Mikäli haluat tutustua naapurimaiden kulttuureihin enemmänkin, voit Vietnamin matkaasi yhdistää esimerkiksi Kiinan matkat, Kambodža-matkat että Malesia-matkat. Aasiassa on nimittäin todella tyypillistä tehdä maanosan kiertomatka ja nähdä useampi maa kerralla. Voit halutessasi vierailla myös Hongkongissa. Hongkong-matkat nimittäin eroavat Aasian muista matkoista todella paljon, sillä Hongkong on kooltaan huomattavasti pienempi kuin sen lähistöllä olevat muut maat.

Matkat Vietnamin eri kohteiden välillä taittuvat paikallisen junan tai linja-auton kyydissä. Ne eivät kenties ole yhtä nopeita kuin muualla Aasiassa tunnetut luotijunat, mutta junalla kulkemisen viehätys Vietnamissa piileekin siinä, että voit matkan aikana ihailla junan ikkunasta avautuvia henkeäsalpaavia maisemia. Tämä ei huiman nopean luotijunan kyydissä ole mahdollista. Mikäli toivot nopeampaa kuljetusmuotoa, on maan sisäinen lento oiva vaihtoehto. Vaihtoehtoisesti voit joissain tapauksissa kokea myös risteilyn, joka kuljettaa sinut määränpäähäsi. Jos pohdit parasta tapaa kulkea paikasta toiseen kaupunkien sisällä, kannattaa pitää mielessä Vietnamin ikoniset pyörätaksit. Ne ovat paikallista kulttuuria aidoimmillaan, ja saavat sinut kokemaan kaupungin aivan toisesta näkökulmasta. Otathan kuitenkin huomioon, että paikallinen liikenne on todella vilkasta, ja länsimaisen matkailijan kannattaa olla todella tarkkaavainen liikkuessaan Vietnamin ihmisvilinässä. Toisaalta joka puolelta kuuluva torvien toitotus on asia, joka omalla tavallaan tekee Vietnamista juuri sen maan, joka se on.

Vietnamin hintataso on yleisesti ottaen paljon kotimaata edullisempi, joten Vietnamin kiertomatka sopii erinomaisesti myös pienemmän budjetin reissaajalle. Tyypillisiä tuliaisia ovat silkit ja kankaat tai niistä teetetyt juhlapuvut. Myös erilaiset huivit tarttuvat monen matkailijan mukaan. Tiesitkö, että TravelBird-tutkimuksen mukaan maailman kolme edullisinta rantaa sijaitsee juuri Vietnamissa? Phú Quốc -kohteen Long Beach -rannalla, Nha Trangin City Beach -rannalla ja Hoi Anin Cua Dain rannalla pulitat aurinkorasvasta, vesipullosta, lounaasta, oluesta ja jäätelöstä kullakin yhteensä vain alle 15 euroa. Älä siis turhaan huolehdi hintatasosta, vaan nauti herkullinen ja aito vietnamilainen ateria juuri silloin kun sinusta tuntuu parhaalta.

Luonto on Vietnamin valttikortti

Olisitko uskonut lähteväsi Vietnamiin vaikkapa vaeltamaan?

Pala aidointa Vietnamia on kokea sen luonto, jonka voisi yksinkertaistaen jakaa kolmeen osaan juuri maantieteellisten seikkojen perusteella. Pohjoisessa olet vuorten keskellä, etelässä Mekong-joen suistossa ja maan keskiosassa rentoudut rannalla.

Vietnam on monien muiden Aasian matkakohteiden tapaan tunnettu mahdollisuuksista rantalomailuun. Etenkin maan keskiosassa, Annamin ylängön liepeillä, on paljon suosittuja kohteita auringosta ja vilvoittavasta merestä nauttimiseen. Annamin ylängön hiekkarantojen ja dyynien lisäksi alueella on kuitenkin paljon muutakin upeaa luontoa. Sen eteläosissa kasvaa nimittäin sademetsää, jonka siimeksissä asustavat niin tiikerit kuin elefantitkin. Kun matkustat vielä etelämpään Vietnamin luonnossa, saavut lopulta Mekong-joen suistoon. Mekong on yli 4000 kilometrin pituinen ja yksi maailman pisimmistä joista. Todella ainutlaatuinen kokemus Vietnamin matkan aikana onkin astua laivan kannelle ja nähdä Mekong-jokea ympäröivä luonto ja kaupungit risteilyltä käsin.

Kaikkein eksoottisinta Vietnamin luonto on kuitenkin kenties maan pohjoisosassa. Siellä korkeuksiin kohoaa Hoàng Liên Sơn -vuoristo, joka on korkeimmillaan yli kolme kilometriä. Vuoristossa on mitä parhaimmat puitteet vaellusreissuille ja pieniin paikallisiin kyliin tutustumiselle. Vastakohtana vuoriston jylhille maisemille on sen rotkoissa mutkitteleva Punainenjoki, joka osaltaan vaikuttaa alueen luonnon hedelmällisyyteen ja maatalouden tuottoisuuteen. Tämä taas osaltaan on vaikuttanut siihen, että alueella asuu yli 90 prosenttia koko Vietnamin väestöstä. Mikäli Vietnamin kiertomatka suuntautuu maan pohjoisosiin, olisi lähes rikos lähteä maasta näkemättä Halonginlahtea. Se on nimittäin yksi Vietnamin suosituimmista nähtävyyksistä ja valittu myös UNESCOn maailmanperintölistalle. Lahti on yksi maailman uudesta seitsemästä ihmeestä, ja sen nähtyäsi ymmärrät molemmat kunnianosoitukset enemmän kuin hyvin. Laskeutuvan lohikäärmeen lahti -nimelläkin tunnetun lahden vesistä nousee jopa tuhansia kalkkikivisaaria, jotka luovat näyttävän kontrastin ympäröivälle luonnolle.

Vietnamin kaupungit ovat tekemistä täynnä

Vietnamiin ei kannata suunnata pelkästään rantalomalle. Sen kaupunkikohteet tarjoavat nimittäin paljon mielenkiintoista nähtävää.

Vietnamin kaupunkikohteet ovat keskenään hyvin erilaisia. Yhdessä koet kommunismin tunnelmaa, toisessa länsimaista arkkitehtuuria ja kolmannessa rantaloman rentoutta. Oli matkasi tarkoitus siis mikä tahansa, Vietnam täyttää toiveesi.

Vietnamin pääkapunki on Hanoi. Hanoi tuntuu kuljettavan matkailijan aivan toiseen maailmaan kahdestakin syystä. Ensinnäkin suomalaiselle matkailijalle jo kaupungin hektinen tunnelma ja suuri väkimäärä tuntuvat kuin toiselta ulottuvuudelta, niin erilainen kokemus on kotimaahan verrattuna. Toisaalta vierailu Hanoissa vie keskelle kylmän sodan tunnelmaa. Kommunismin propaganda näkyy kaupungissa nimittäin edelleen propagandajulisteiden ja Leninille omistetun patsaan muodossa. Siellä lepää myös mausoleumissaan setä Ho -nimityksellä tunnettu Ho Chi Minh, ja monumentti onkin Hanoin suosituin nähtävyys. Hanoi ovat todella erilainen kokemus verrattuna muihin maanosan kaupunkikohteisiin, eikä sitä kannatakaan jättää välistä.

Vaikka Vietnamin pääkaupunki onkin Hanoi, on sen liike-elämän keskus Saigon-nimelläkin tunnettu Ho Chi Minh City. Kaupunkiin on sodan jälkeen kehittynyt melko länsimaalainenkin tunnelma, sillä siellä voit vierailla esimerkiksi Notre Damen katedraalissa, joka ulkoasultaan muistuttaa varsin paljon pariisilaista esikuvaansa. Toisaalta Ho Chi Minh Cityssä on myös kuuluisia kiinalaisia temppeleitä ja aasialaisista miljoonametropoleista muistuttavia pilvenpiirtäjiä. Ho Chi Minh City onkin kenties Vietnamin länsimaalaisin kohde, jossa kuitenkin samaan aikaan on vahva paikallinen tuntu. Toki kaupungissa on runsaasti muutakin nähtävää kuin vain kiinnostava kaupunkikuva. Siellä voit vierailla esimerkiksi Vietnamin yhdistämisen palatsissa ja sotamuseo War Remnants Museumissa.

Hanoi ja Saigon lienevät kaikkein kuuluisimpia ja matkailijoiden keskuudessa tunnetuimpia kaupunkeja, mutta Vietnamin matkakohteet pitävät sisällään myös Hoi Anin kaupungin. Se kannattaa ehdottomasti lisätä listalle vierailemisen arvoisista matkakohteista, sillä se ei ainoastaan ole UNESCOn maailmaperintökohde, vaan sanoman mukaan jopa Vietnamin kaunein kaupunki. Hoi An ei kärsinyt juurikaan tuhoja Vietnamin sodan aikana, ja näin se tarjoaakin erinomaisen näköalapaikan siihen, millainen entisaikojen vietnamilainen kaupunki tunnelmaltaan on. Hoi An on tulvillaan toinen toistaan suloisempia putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita, ja matkailijan onkin helppo viettää päivänsä vain tutustuen niiden tarjontaan. Hoi Anissa on myös kaunis ranta, joten kaupunki yhdistää loistavasti kaupunki- ja rantalomien parhaat puolet.

Matkusta Vietnamin historiallisille nähtävyyksille

Vietnam on historian ystävän suosikkikohde.

Vietnamin sota on lähtemätön osa maan identiteettiä. Vaikka sota kaikessa kauheudessaan onkin surullinen ajanjakso maan historiassa, on sen myötä Vietnamissa myös monia nähtävyyksiä, jotka kiinnostavat sotahistorian tuntijoita.

Eräs sodasta muistuttava nähtävyys jonne Vietnamin kiertomatka sinut kuljettaa, on UNESCOnkin suojelema My Sonin rauniokaupunki. Jo osittain vihreän kasvillisuuden peittämä temppelialue oli kukoistuksensa aikaan tärkeä uskonnollinen keskus. Sen merkitys kuitenkin hiipui aikojen saatossa niin suuresti, että se jopa unohdettiin tyystin. Myöhemmin vietnamilaiset kuitenkin pitivät My Sonia tukikohtanaan sodan aikana, ja tuolloin suuri osa temppelialueesta tuhoutui pahoin amerikkalaisten pommitusten seurauksena. My Son on kuitenkin edelleen kiehtova matkakohde niin muinaisen merkittävyytensä että sodan aikaisen historiansa ansiosta.

Sodan vaikutuksista kertovat myös useat eri tunnelit, joissa matkailija voi vierailla. Chu Chi on yksi loistava esimerkki tunneliverkostosta, jossa paikalliset piileskelivät sodan aikana. Yli 250 kilometrin pituinen tunneliverkosto kätki sisäänsä niin sairaaloita kuin koulujakin – lähes kaikkea mitä kansakunnan elämään normaalisti kuuluu. Nykyään se on suosittu vierailukohde, minkä myötä tunneleita on jopa jouduttu leventämään. Länsimaisista matkailijoista muodostuva väenpaljous ei nimittäin muuten mahtuisi tutustumaan tunneleihin. Maan päällä sodasta muistuttavat paikalleen lojumaan jäänyt sotakalusto ja sortuneet sillat sekä rakennukset. Vietnamissa kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että siinä missä sodan jäljet usein näkyvät paljaalla silmälläkin, saattaa osa vaarattomilta näyttävistä alueista olla edelleen kuitenkin vaarallisia maassa kätkössä olevien räjähteiden takia. Tästä syystä onkin tärkeää tutustua sodan aikaisiin kohteisiin asiantuntevan oppaan avulla. Samalla kuulet mielenkiintoisia ja todella yksityiskohtaisiakin tarinoita, jotka vain paikallinen oppaasi osaa kertoa.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen