8 tarjousta

Vietnamin matkat

Vietnamin matkat mahdollistavat rentoutumisen eksoottisessa ja mielenkiintoisessa ympäristössä. Varaa TravelBird-matkasi lumoavien riisipeltojen ja valkeiden rantojen keskelle!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
8 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Valtavasti kulttuuria, vaihtuvat maisemat ja vaikuttavat luonnonihmeet — matka Vietnamiin on ainutlaatuinen elämys!

Kaakkois-Aasian kaunokainen, lumoava Vietnam, on kohteena sekä monipuolinen että äärimmäisen mielenkiintoinen. Vietnamin matkat ovatkin yleistyneet viime vuosina, ja yhä useammat ovat löytäneet maan omaperäisyyden ja upeuden. Maasta löytyy niin tunnelmallisia vuoristokyliä, aurinkoisia hiekkarantoja, vihreitä viljelyalueita kuin myös trooppisia sademetsiä ja suuria kaupunkeja. Näin ollen Vietnam-matkat takaavat lomallesi nähtävyyksien laajan kirjon. TravelBird suositteleekin matkustamaan maan muotojen mukaisesti pohjoisesta etelään ja vierailemaan halutuissa kohteissa matkan varrella. Pinta-alaltaan Vietnam on vain vähän Suomea pienempi, joten matkan varrelle mahtuu valtavasti vaihtuvia maisemia ja erilaisia kulttuureja. Pohjoisen kulttuuri on saanut vaikutteita Kiinasta ja etelän taas muista Kaakkois-Aasian kulttuureista.

Vietnamiin voi matkustaa niin omatoimisesti kuin valmismatkalle. Vain pieni osa maan rikkaasta tarjonnasta on matkailijoiden tiedossa, joten reppureissaajille löytyy ympäristöstä seikkailun ainekset parhaimmillaan. Moni kuitenkin haluaa taata matkalleen tuen ja turvan, joten matkatoimistojen erilaiset Vietnam-matkat ovat suosittuja. Suoria lentoja on heikosti saatavilla, mutta matka Vietnamiin taittuu helposti vaihtoyhteyksien avulla. Suomalainen voi matkustaa maassa 15 päivää ilman viisumia, mikä on sopiva aika ansaitulle lomalle. Vietnamissa on kuitenkin niin paljon tekemistä, että siellä voisi viihtyä paljon pidempäänkin: Vietnamin suurlähetystöstä saa tällöin haettua ajankohtaisen viisumin.

Vietnamin ihmeellinen luonto

Vietnamin matkat ovat suosittuja erityisesti maan lumoavan luonnon vuoksi. Kiinnostaisiko sinua nähdä yksi maailman seitsemästä luonnonihmeestä?

Vietnamin luonto häikäisee kauneudellaan. Pohjoisen valtavat vuoristot, Keski-Vietnamin vihreä ylänkö sekä trooppiset sademetsät ja tasaiset suistot takaavat, että kamerastasi ei löydy kuvia samoista maisemista.

Vietnamista saa parhaiten muistoja irti kiertomatkan avulla. Näin ollen näet niin eksoottisen luonnon kuin myös rentouttavat rannat ja kaupungit. Pohjoisessa kohoaa yli kolme kilometriä korkea Hoàng Liên Sơn -vuoristo, jonka huomassa voit vaeltaa tutustuen etnisten vähemmistöjen elämään. Voit vierailla Sapan turistikaupungissa tai lähteä seikkailulle pieniin ja tuntemattomiin vuoristokyliin. Vaellus eksoottisessa ympäristössä on ainutlaatuinen kokemus ja paikallisen kulttuurin näkeminen avaa silmiä uudella tavalla. Vuoriston rotkoista laskee Punainenjoki, jonka suisto on pohjoisvietnamilaisten suosituin asutusalue. Alueella voit huomata maaperän hedelmällisyyden sekä maatalouden kukoistuksen. Suistoalueella sijaitsee maan pääkaupunki Hanoi, mihin matkailijan on helppo saapua lentäen. Vietnamin suosituin nähtävyys, yhdeksi maailman uudesta seitsemästä luonnonihmeestä valittu Halong Bay eli Halonginlahti, sijaitsee myös maan pohjoisosassa. UNESCOn suojeleman, lumoavan lahden uumenista kohoaa tuhansia karstisaaria, jotka yhdessä niiden väliin jäävien vesialueiden kanssa muodostavat henkeäsalpaavan nähtävyyden. Aluetta kutsutaankin laskeutuvan lohikäärmeen lahdeksi. Useilta saarilta löytyy toinen toistaan mielenkiintoisempia luolia, joissa vieraileminen on seikkailullinen elämys.

Keskiosassa maata kohoaa Annamin ylänkö ja sen pitkät rannat ja dyynit. Ylänkö on tunnettu monipuolisesta kasvillisuudesta ja eläimistöstä, sillä sen eteläisissä sademetsissä elää esimerkiksi tiikereitä ja elefantteja. Suurin osa matkailijoista suuntaa rannikolle, jossa kirkkaat laguunit ja sininen meri tarjoavat rentouttavia hetkiä. Rannat eivät ole kuitenkaan muiden Kaakkois-Aasian kohteiden kuten Balin tai Thaimaan kaltaisia, minkä vuoksi Vietnamissa kannattaakin keskittyä kulttuuriin ja luontoon jättäen rantaloman kirsikaksi kakun päälle. Vietnamissa rantalomailu on kuitenkin maailman muihin suosituimpiin rantoihin verrattuna kaikkein edullisinta, joten matkailijan ei tarvitse huolehtia lompakon dramaattisesta keventymisestä. Ja lukuisten aktiviteettien ja nähtävyyksien jälkeen rentoutuminen on enemmän kuin ansaittu! Erityinen vierailukohde on myös vanha hallintokaupunki Hue, jossa näkyy yhä merkit Vietnamin sodasta. Entisöity kaupunki pääsi vuonna 1993 UNESCOn maailmanperintöluetteloon, mikä on kasvattanut matkailijoiden mielenkiintoa kohdetta kohtaan.

Etelä-Vietnamissa virtaa yksi maailman suurimmista joista, yli 4000 kilometriä pitkä Mekong. Sen valtavan suistoalueen kupeessa sijaitsee maan tiheimmin asuttu kaupunkialue Ho Chi Minh City, joka aikoinaan oli Vietnamin tasavallan pääkaupunki. Kyseistä metropolia kutsutaan myös Saigoniksi. Suuren Mekongin varrella on myös monia muita maita, ja voitkin tehdä myös Kambodža-matkan tai Kiinan matkan Vietnamista käsin.

Tunnelmaa ja vilskettä täynnä olevat kaupungit

Lähde kaupunkien sykkeeseen ja tutustu niiden värikkääseen tarjontaan!

Vietnamin matkat kannattaa ehdottomasti kohdistaa myös kaupunkeihin niiden monipuolisuuden vuoksi. Kaupunkien tunnelma on jo itsessään ainutlaatuinen kokemus, mutta niiden lukuisat palvelut ja nähtävyydet luovat viihtyisän kaupunkiloman.

Kasvaneen turismin myötä Vietnam-matkailu kaupunkeihin on lisääntynyt valtavasti. Maan pääkaupunki Hanoi on vilkas kaupunkikohde, joka on täynnä niin katumyyjiä kuin myös historiallisia nähtävyyksiä. Vanhakaupunki Old Quarter on arkkitehtuurillisesti mielenkiintoinen nähtävyys. Täältä löydät pienet putiikit ja kahvilat, joista voit ostaa käsintehtyjä matkamuistoja ja paikallisen ruokakulttuurin antimia, kuten bia hoi -olutta. Kaupungissa huomaat parhaiten kylmän sodan aikaisen kommunismin jäljet ja sen aikaansaaman propagandan. Lähde mukaan historian pyörteisiin ja kulje Hanoin ympäristössä huomaten valtavat propagandajulisteet, Leninin patsaan sekä Ho Chi Minhin haudan. Ho Chi Minhin mausoleumissa kommunistijohtaja, Setä Ho, makaa pleksilasin takana vasaran ja sirpin kera. Kyseinen kylmän sodan tunnelmaan vievä monumentti on Hanoin suosituin nähtävyys. Kaupungista on helppo lähteä päiväretkelle lähialueen kohteisiin, kuten Halong Bayhin sekä Sapan vuoristoalueelle.

Keski-Vietnamin helmi on UNESCOn maailmanperintökohde Hoi An, jota pidetään Vietnamin kauneimpana kaupunkina. Kaupungissa voit kokea entisajan Vietnamin tunnelman, sillä kaupunki ei juurikaan kärsinyt Vietnamin sodassa. Rauhallisena lomakohteena tunnettu Hoi An on täynnä pieniä kahviloita ja ravintoloita, puhumattakaan suloisista putiikeista, joista voit ostaa ainutlaatuisia käsitöitä. Vanhakaupunki alueen tärkeimpänä nähtävyytenä houkuttelee vuosi vuodelta enemmän turisteja, eikä mikään ihme, sillä alueen kauniit rakennukset ja perinteiset markkinat ovat erityinen nähtävyys. Auringonpalvojille Hoi An on myös erinomainen matkakohde, sillä valkoinen Cua Dain ranta löytyy keskustan vierestä. Näin ollen kohde on täydellinen yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa. Kaupunki on myös shoppailijan paratiisi, sillä alue on täynnä liikkeitä, joissa voit mittatilauksena teettää itsellesi puvun tai mekon. Hoi Anista on helppo lähteä päiväretkelle Vietnamin ihmeelliseen rauniokaupunkiin, UNESCOn suojelemaan My Soniin. Temppelialue kärsi valtavasti tuhoja sodan aikana, mutta jatkuva restaurointi on palauttanut aluetta sellaiseksi, kuin se noin 1000-luvun vaihteessa oli.

Etelässä sijaitseva metropoli Saigon eli Ho Chi Minh City on maan liike-elämän keskus. Kun Hanoi on kuin kylmän sodan muistomerkki, Ho Chi Minh City on uudistunut sodan jäljiltä, luoden länsimaisen tunnelman kaupungin ympäristöön. Modernien liikerakennusten ja näyttävän arkkitehtuurin lisäksi löydät kaupungista mielenkiintoisia museoita ja temppeleitä, kuten War Remnants Museumin eli sotamuseon ja vuonna 1966 rakennetun Vietnamin yhdistymisen palatsin eli Reunification Palacen. Vieraile myös Notre Damen katedraalissa ihmettelemässä sen eurooppalaista ulkonäköä ja ihastele katukuvaa koristavia kiinalaisia temppeleitä. Kuuluisin kyseisistä temppeleistä on Jadekeisarin temppeli. TravelBird suosittelee varaamaan päiväretken Cu Chin tunneleihin, joissa paikalliset piilottelivat Vietnamin sodan aikana.

Vietnamin maailmankuulu keittiö

Vietnamilainen ruokakulttuuri on kaakkoisaasialaiseen tapaan erittäin monipuolista. Maista ja ihastu maan perinneherkkuihin!

Vietnamin matkat ovat erinomainen tapa tutustua maan keittiöön ja sen runsaaseen tarjontaan.

Vietnam-matka ei ole täydellinen, ellet maista paikallisia herkkuja. Monipuolisessa ruokakulttuurissa korostetaan ainesten tuoreutta, jolloin vihannekset ovat usein raakoja ja liha tarjoillaan vain kevyesti paistettuna. Annoksien valmistuksessa käytetään paljon korianteria, sitruunaruohoa, chiliä sekä perinteisiä kastikkeita, kuten kala- ja soijakastikkeita. Kalakastike esiintyy myös klassisessa nuoc charmissa eli dipissä. Riisi on myös maan ruokakulttuurin tärkein lisuke, ja maan tapojen mukaisesti on kohteliasta syödä jokainen riisinjyvä lautaselta. Vietnamilainen keittiö on saanut paljon vaikutteita muista kulttuureista. Tämä näkyy esimerkiksi Pohjois-Vietnamissa, missä kiinalaisen ruokakulttuurin vaikutus on havaittavissa ravintoloiden listoilta. Etelässä taas huomaat thaimaalaisen keittiön vaikutuksen alueen ruokiin, sillä kookosmaitoa käytetään useissa ruoissa. Erilaiset keitot ovat hyvin yleisiä ruokapöydässä, ja näistä suosituin on nuudelikeitto pho, joka on maustettu tuhdilla lihaliemellä ja yleensä naudanlihalla. Maista myös erilaisia kevät- ja kesäkääryleitä sekä perinteistä com chieniä, eli paistettua riisiä erilaisilla lisukkeilla.

Lisää inspiraatiota

Talven matkat

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen