tarjousta

Verona

Lähde TravelBird-lomalle kiehtovaan Italiaan! Mystinen Verona houkuttelee matkailijoita salaisuuksillaan sekä kulttuurillaan.

Veronan maakunta sijaitsee Italian koillisosassa, Veneton hallinta-alueella. Maakunta on tunnettu saman nimisestä kaupungista sekä kauniista luonnosta, kuten Gardajärvestä, vaikuttavista kukkuloista sekä upeista rannoista.

Veronan aluetta koristavat monilukuiset taiteellista ja historiallista arvoa kantavat rakennukset, kuten erilaiset linnat, tornit, museot, luostarit ja pyhäköt. Veronan pohjoisosasta löytyy Lessinian kansallispuisto Monte Baldo -vuoristoineen, jossa on ihastuttavaa vaeltaa pyökkimetsien, ruohotasankojen, oliivipuutarhojen, viinitilojen sekä hedelmätarhojen lävitse. Monte Baldon alue tunnetaankin Italian puutarhana. On mukavaa istuskella alppitähtien, kämmekköjen ja leinikkien koristelemalla huipulla katsellen järvimaisemia. Monte Baldon huipulta Gardajärvelle kulkee maalauksellinen reitti, jonka varrella kasvaa saarnia, kastanjoita, pyökkejä sekä pihtoja. Näissä maisemissa voi myös nähdä kettuja, gemssejä sekä murmeleita. Lessinian alueella taas voi ihastella kivikyliä, piilossa olevia luolia, karstikuiluja sekä kalkkikivimonoliitteja.

Veronan tasangoilta löytyy maalauksellisia kyliä, loma-asuntoja sekä linnoja. Lisäksi alueilla voi tutustua arkeologian sekä käsityötaiteiden museoihin, pyhäkköihin ja kirkkoihin. Usein näiden läheisyydestä löytyy kaislikon taakse piiloutuvia lampia, suokasveja sekä harvinaisia kukkia. Tyypillisesti alangoilla kasvatetaan erilaisia viljoja, hedelmiä ja vihanneksia. Jokainen vuodenaika antaa maisemille uuden ilmeen.

Maakunnan sydämestä löytyy Valpolicella, makujen ja tuoksujen alue, josta löytyy vahva viinin tekemisen perinne. Valpolicellassa tuotetaan maailmankuuluja viinejä ainutlaatuisten italialaisten valmistustapojen mukaan. Etelämmästä löytyy Basso Veronese, jonka hidas rytmi sekä hiljaiset ja värikkäät kylät hurmaavat matkailijat.

Gardajärvi on todellinen helmi, jota tulevat katsomaan matkailijat ympäri maailmaa. Järven eteläpuolelta voi löytää muinaisia kyliä ja kaupunkeja, joissa aika näyttää pysähtyneen. Gardajärven matkan aikana maisemia on mukavaa ihastella kävellen Riviera degli Olivi -reitillä, jonka varrella pääsee näkemään niin tuhansin värein kimaltelevaa järveä kuin myös keskiaikaisia linnoja ja paikallista historiaa sekä perinteitä esitteleviä museoita. Järven ympäristössä pääsee myös tutkiskelemaan viini- ja oliivitarhoja, joissa on mukavaa kuljeskella päivittäin puhaltavien peler- ja ora-tuulien viilentämänä. Gardajärven jälkeen Italian toiseksi suurin järvi on niin ikään pohjoisessa Italiassa sijaitseva Maggiorejärvi. Maggiorejärvi on maan läntisellä laidalla, jossa riittää myös paljon muutakin kaunista nähtävää. Liguria, joka myös nimellä Italian Riviera tunnetaan, on kukkien ja kauniiden maisemien täyttämä rannikko. Pohjoisessa Italiassa siis todella riittää nähtävää!

Historiallinen Verona

Yksi kaupunki – monta tarinaa.

Veronan maakunnan sydämestä löytyy upea Verona – taiteen, historian sekä Romeon ja Julian kaupunki.

Kaikkialla ympäri Veronaa voi nähdä eri aikojen jättämiä kerrostumia eli raunioita, palatseja, aukioita, siltoja sekä ihastuttavia kirkkoja, jotka ovat peräisin niin antiikin Rooman ja keskiajan ajoilta kuin myös venetsialaisten ja itävaltalaisten ajoilta. Verona on kuuluisa aukioistaan, joihin voi tutustua vanhassakaupungissa. Kaupungin suurin aukio on Piazza Bra, ja maalauksellisin sekä vanhin on Piazza delle Erbe. Vanhankaupungin läpi kulkevat kadut Via Cappello ja Corso Porta Borsari ovat suosittuja kävelykatuja matkailijoiden keskuudessa. Alueen suosituimmat nähtävyydet ovat 1300-luvun aikainen Castelvecchio-linna, Veronan tuomiokirkko, ja roomalaisaikainen teatteri, jonne pääsee ylittämällä Adige-joen yli 2100 vuotta vanhaa Ponte Pietra -siltaa pitkin. Tietenkin yksi suosituimmista nähtävyyksistä on Shakespearen kuuluisaksi tekemä Julian piha ja parveke.

Veronasta löytyy runsaasti elegantteja kahviloita sekä osterioita eli arkisia ruokapaikkoja, käsityöläis- sekä vaateputiikkeja. Kaupunki kiehtoo vierailijoitaan elegenttisuudellaan ja lämpimällä tunnelmallaan, jossa sekoittuu muinaisuus ja nykyaika. Kaupungin arkkitehtuuri- ja taidehelmiä arvostetaan kaikkialla ympäri maailmaa, minkä vuoksi koko Veronan vanhakaupunki kirjattiinkin UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuonna 2000.

Veronan tapahtumia

Verona hurmaa juhlillaan, festivaaleillaan ja tapahtumillaan.

Veronassa pääsee niin herkistelemään kuin myös irroittelemaan.

Joulun aikaan Verona täyttyy jouluseiminäyttelyllä, jossa pääsee katsomaan yli 400 seimiä vaikuttavassa vanhankaupungin muinaisessa miljöössä eli roomalaisaikaisessa amfiteatterissa. Ympäri maailmaa tulleita seimejä voi katsella musiikin ja vaihtuvien valojen tahtiin. Piazza Bra -aukiolle pystytetään 70 metriä korkea komeettaa esittävä rautapatsas.

Ystävänpäivän aikaan koko kaupungin keskusta täyttyy punaisilla sydänkoristeilla, ja kaduilla jaetaan sydämen muotoisia ilmapalloja. Näin Veronassa vallitsee romanttinen ilmapiiri, joka on mukavaa kokea oman rakkaansa seurassa. Matkailija voi kuulla konsertteja, nähdä esityksiä ja ihmetellä kaikenlaisia muita tapahtumia. Helmikuun 14. päivänä Julian talolla palkitaan paras rakkauskirje tuhansien Julialle lähetettyjen kirjeiden joukosta.

Yksi värikkäimmistä Veronan juhlista ovat jokavuotiset pääsiäispaastoa edeltävät karnevaalit. Veronassa karnevaaleja juhlittiin ensimmäisen kerran vuonna 1531, ja ne ovatkin yhdet Italian vanhimmista karnevaaleista.

Viinien ystävät saattavat ilahtua kansainvälisistä Vinitaly-viinimessuista, joihin osallistuu näytteilleasettajia jopa yli 30 maasta. Messuilla pääsee maistelemaan viinejä, osallistumaan seminaareihin sekä erilaisille kursseille ja syventämään viinitietouttaan.

Kesäisin Veronassa voi nautiskella jazzista historiallisessa roomalaisen teatterin miljöössä. Klassisest musiikista kiinnostuneiden kannattaa suunnata kuuluisaan Veronan filharmoniseen teatteriin, joka on yksi Italian vanhimmista teattereista. Teatterissa pääsee nauttimaan oopperasta, sinfoniaorkesterista sekä baletista. Veronassa myös pidetään upeat oopperajuhlat, joiden kokeminen on vaikuttava elämys, sillä ne järjestetään tunnelmallisessa vuosisatojen muistoja kantavassa roomalaisessa teatterissa.

Veronan ruokakulttuuria

Verona tarjoaa jokaiselle jotakin. Herkuttele sydämesi kyllyydestä aurinkoisessa Italiassa!

Istahda terassille ja nauti elämästä.

Veronassa syödään runsaasti cavalloa eli hevosenlihaa, yleensä pihvin muodossa. Tarinan mukaan paikallinen tapa marinoida hevosenlihaa punaviinissä sai alkunsa 400-luvulla eaa., kun alueella kohtasivat taistelussa Italian ja Ostrogoottien valtakunnan joukot, minkä seurauksena tuhannet hevoset kokivat kohtalokkaan lopun. Taistelun jälkeen päätettiin hyödyntää kentälle kaatuneiden hevosten lihaa, mutta sitä oli niin paljon, että se piti säilyttää marinoimalla punaviinissä. Hevosenlihaerikoisuuden lisäksi maakunnassa syödään muitakin lihoja. Yksi suosituista liharuoista on bollito misto eli eräänlainen pata, johon tulee erilaisia lihoja. Bollito misto tarjoillaan paikallisella pearà-kastikkeella, johon tulee leipämuruja, nauta- ja kanalientä, naudan luuydintä sekä mustapippuria. Pizza ei kuulu veronalaisten perinteiseen ruokavalioon, vaan sen sijaan maakunnassa syödään monenlaisia pastoja. Paikallisiin erikoisuuksiin kuuluvat pizzoccheri eli tattarijauhoista tehty pasta, jota tarjoillaan juuston ja salvian kera, casoncelli-raviolit ja bigoli eli paksu spagetti.

Jo roomalaisvallan aikana Veronan aatelisto tunnettiin ylellisistä juhla-aterioista, joita pidettiin äveriäiden juhlien yhteydessä. Rakkaus ruokaan ei kuitenkaan rajoitu aatelistoon, vaan kaikki veronalaiset ovat kautta aikojen rakastaneet ruoanlaittoa, minkä vuoksi tätä nykyä paikallinen keittotaito on eräänlainen taiteenmuoto. Veronalaiset pystyvät hyödyntämään yksinkertaisia paikallisia tuotteita mitä uskomattomimpien herkkujen luomiseen. Suosituimpia paikallisia raaka-aineita ovat oliiviöljy, parsa, kastanjat, tryffelit, juusto sekä tortellinit.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen