4 tarjousta

USAn kiertomatkat

USAn kiertomatka näyttää sinulle koko mahtavan valtion parhaat palat. Hyppää takapenkille – TravelBird toimii matkaoppaanasi!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
4 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Kuinka monissa elokuvissa tai tv-sarjoissa oletkaan nähnyt päähenkilön toteuttavan elinikäisen haaveensa ja hyppäävän tien päälle parhaassa mahdollisessa matkaseurassa? Nyt on sinun vuorosi toteuttaa unelmasi USAn kiertomatkasta – hyppää kyytiin!

Kiertomatka on mitä mainioin tapa kokea mahdollisimman paljon yhden matkan aikana. Autolla matkustaminen antaa tilaisuuden tehdä juuri sinulle sopivat suunnitelmat, joiden ei kuitenkaan tarvitse olla täysin lukkoon lyötyjä. Jos siltä tuntuu, voit matkan varrella poiketa päätieltä ja nähdä, mitä toisella reitillä on tarjottavanaan. Vapaus onkin kaikkein parasta todellisessa road trip -lomassa. Ja Amerikkahan tunnetusti on vapauden maa, joten voiko parempaa kohdetta kiertomatkalle edes kuvitella? Matkasi aikana voit kiertää niin maailmankuuluja kaupunkikohteita kuin henkeäsalpaavia luontomaisemiakin. Ajaessasi pitkin moottoriteitä näet periamerikkalaisia maisemia ja saat tuntuman siitä, millaista paikallisten elämä arkena on. Halutessasi voit jopa piipahtaa Kanadan puolella ja katsoa, miltä maailma vaahteranlehtien maassa vaikuttaa. Toki ratin takana istuminen ei ole kaikkia varten. Siinä tapauksessa voit valita TravelBird-kiertomatkan, jossa kuljetukset ovat osa matkapakettiasi. Niin tai näin, kiertomatka Yhdysvalloissa on varmasti unohtumaton kokemus! Sen muistot säilyvät kultaisina koko loppuelämäsi ajan.

USAn kiertomatka tarjoaa sinulle aivan huikean mahdollisuuden tutustua eri kulttuurivivahteisiin saman maan sisällä. Yhdysvallat on kooltaan niin valtava, että eri kompassin suunnissa on keskenään erilaiset perinteet ja paikalliset tavat. 50 osavaltiossa ja 9 857 neliökilometrin pinta-alassa riittää kyllä nähtävää! Suosittelemme myös avaamaan radion, sillä sieltä kuulet juuri paikallista musiikkia suurimpien hittien lisäksi. Todellista tunnelmaa matkaan luo countryn, bluesin tai jazzin kuunteleminen samalla, kun avoimesta ikkunasta puhaltava tuuli sekoittaa hiuksesi lempeästi. Kuunnellessasi samoja kappaleita myöhemmin koti-Suomessa muistat matkan parhaat kokemukset ja kohokohdat. Sinun ei kuitenkaan tarvitse haukata liian suurta palaa nieltäväksi, jos matkan aikana mieluummin perehtyisit vain pariin osavaltioon syvemmin, kuin näkisit niin paljon kuin mahdollista. Voit nimittäin pitäytyä vain yhdessä osavaltiossa, ja koluta sen parhaat puolet perin pohjin. Jos taas haluat kokea matkasi aikana mahdollisimman paljon, voit valita koko Amerikan kiertomatkat ja yhdistää lomaasi vaikkapa Kolumbian, Kuuban matkat tai Meksikon matkat.

Maailman kuuluisimman road trip -reitin titteli kuuluu yksinoikeutetusti Route 66 -reitille. Vaikka ei olisi koskaan USAn kiertomatkojen mahdollisuuksiin tai reitteihin sen suuremmin perehtynytkään, on varmasti kuullut tästä legendaarisesta tiestä. Vähintään sen symbolina toimiva kyltti on vilahtanut katsojille kotisohvilla lukuisissa tv-sarjoissa ja elokuvissa. 4000 kilometrin pituinen reitti kuljettaa peräti kolmen aikavyöhykkeen ja kahdeksan osavaltion läpi. Vaikka vuoden 1926 alkuperäistä tietä ei juurikaan ole enää olemassa vaan sen on korvannut vuonna 1985 Interstate Highway System -niminen tiestö, on alkuperäinen nimitys säilynyt ihmisten puheissa tähän päivään asti, ja Historic Route 66 -teksti komeileekin kaikkialla, missä vanhaa tietä on vielä jäljellä. Matkattuasi koko huikean reitin halki muun muassa Chicagon, Texasin ja Arizonan, voit päättää matkasi Santa Monican hiekkarannoille ja palkita itsesi rantalomalla tämän kunnianhimoisen seikkailun lopuksi.

Suosituimmat kiertomatkat

Kulje siellä, missä miljoonat autoilijat jo ennen sinua.

Unelmoitko, että toteuttamasi USAn kiertomatka on täynnä tunnettuja kohteita ja juuri niin ikoninen, kuin sen voisi kuvitella olevan? Sekä miljoonakaupunkeja että unohtumatonta luontoa koet kaikkein tunnetuimmilla reiteillä.

Haluatko kokea kiertomatkan aikana Yhdysvallat laidasta laitaan? Jos vastauksesi on kyllä, on automatka rannikolta rannikolle juuri oikea maantieseikkailu sinulle. Idästä länteen tai lännestä itään matkatessasi koet lähes kaikki ne Amerikan nähtävyydet, joista monet vain uneksivat. Starttaa auto esimerkiksi New Yorkista, joka lienee Amerikan kaupunkikohteista kaikkein suosituin. Isosta Omenasta poistuessasi olet jo päässyt kokemaan unohtumattomia elämyksiä, kuten Time Squaren vilkkuvat valot, ikoniset keltaiset taksit, vehreän Central Parkin ja soihtua kannattelevan Vapauden patsaan. Ota seuraavaksi etapiksi Washigton D.C. ja Valkoinen talo, ja perehdy maailman vaikutusvaltaisimman valtion poliittiseen keskukseen. Kun olet tutustunut näihin maailmankuuluihin miljoonakaupunkeihin, voit jatkaa vaikkapa ufo-havainnoistaan tunnettuun Roswelliin. Matka vie sinut myös jylhän luonnon äärelle, kun parkkeeraat auton Grand Canyonin mahtipontisiin maisemiin. Päätä matkasi vielä kahdella kuuluisalla kaupungilla, ja huristele syntien kaupungista Las Vegasista enkelten kaupunkiin Los Angelesiin.

Route 66:n ja rannikolta rannikolle suuntautuvan reitin lisäksi suosittuja USAn kiertomatka -vaihtoehtoja ovat esimerkiksi pelkästään itä- ja länsirannikoiden kiertomatkat sekä Floridan osavaltion kohokohdat. Esimerkiksi länsirannikolla matkan varrelle osuvat Golden Gate -silta, Las Vegas, Grand Canyon ja Yosemiten kansallispuisto, Tyynenmeren kimaltaessa matkan varrella. Itärannikolla puolestaan näet muun muassa New Yorkin, Washington D.C.:n, upean UNESCON maailmanperintölistalle kuuluvan Great Smoky Mountains -kansallispuiston ja kuuluisat Niagaran putoukset.

Vaihtoehtoisia reittejä

Käännä auton nokka kohti tuntemattomia teitä.

Autolla Amerikkaan suuntaavan ei suinkaan tarvitse valita samaa reittiä, jonka jo miljoonat muut ovat kokeneet matkansa aikana. Lähde siis kohti tuntematonta, moottoritie on kuuma ympäri Amerikan!

Poikkea muiden matkailijoiden reitiltä ja tee USAn kiertomatka vaikkapa maan eteläosissa. “Southern hospitality” eli etelän vieraanvaraisuus on jo englannin kieleen vakiintunut termi, jolla viitataan Yhdysvaltojen eteläisten osavaltioiden asukkaiden tyypilliseen vieraanvaraiseen, ystävälliseen sekä lämpöiseen suhtautumiseen vierailijoita kohtaan. Etelä on tunnettu maukkaasta ruokakulttuuristaan, ja siellä mitä luultavimmin on myös parhaat mahdollisuudet kohdata karjapaimen laumoineen. Etelässä vahvasti läsnä on myös sekä musiikin että maailmankin historia. Tiesitkö, että esimerkiksi Elvis ja Dolly Parton ovat etelän kasvatteja? Usein Yhdysvaltojen kauneimmaksikin kaupungiksi kutsutussa, idyllisessä Charlestonissa sijaitsevan Fort Sumterin linnoituksen pommittamisesta puolestaan katsotaan alkaneen Yhdysvaltain sisällissota. Etelä-Yhdysvalloissa voit vierailla myös monilla plantaaseilla, joilla on tärkeä kansanhistoriallinen merkitys Yhdysvalloissa.

Jos sinua kiinnostaa Amerikan historia laajemminkin, mikset rakentaisi koko matkaasi historiallisten monumenttien ympärille? Varsin vaikuttava monumentti on esimerkiksi Etelä-Dakotassa sijaitseva Mount Rushmore -muistomerkki. Samannimisen vuoren graniittiin on veistetty neljän Yhdysvaltain entisen presidentin – George Washingtonin, Thomas Jeffersonin, Theodore Rooseveltin ja Abraham Lincolnin – kasvot 18 metrin korkuisina. Vuoreen on kaiverrettu myös piilossa oleva huone, jonne turisteilla ei kuitenkaan ole pääsyä. Toisen, pelkästään Abrahalm Lincolnille omistetun kunnioitusta herättävän muistomerkin voit nähdä puolestaan Washington D.C.:ssä. Vieraile myös sotilashautausmailla, joille on viimeiseen lepoonsa saatettu sotilaita Yhdysvaltojen kaikista sodista, sekä suomalaiset Mannerheim-ristin ritarit Lauri Törni ja Olavi Alakuppi. Myös presidentti John. F. Kennedy ja hänen puolisonsa lepäävät Arlingtonin sotilashautausmaalla ikuisen tulen vartioimina. Halutessasi nähdä lisää historiallista Yhdysvaltoja vieraile sisällissodan kuuluisimmilla tapahtumapaikoilla, vanhoissa kaupungeissa, entisaikojen plantaaseilla tai intiaanireservaateissa, joissa tavat ja perinteet ovat säilyneet pitkälti muuttumattomina näihin päiviin asti. Yhdysvaltojen historiaan kuuluu erottamattomasti myös cowboy-perinne, joten paina villin lännen hattu päähäsi, leikittele heinänkorrella hampaiden välissä ja hyppää hevosen selkään paikallisella farmilla.

Makumatka auton kyydissä

Anna tien viedä sinne, missä matka maistuu kaikkein parhaimmalta.

Matkan varrella syöt varmasti periamerikkalaiseen tapaan. Illallinen kuluu perinteisessä tienvarren diner-ravintolassa hampurilaisesta nauttien, auton takapenkillä on matkaeväitä sipseistä Coca-Colaan. Mutta entä matkailu juuri hyvän ruoan perässä?

Matka Yhdysvaltoihin maata kierrellen voi koostua juuri sinun kiinnostuksenkohteistasi. Jos rakastat hyvää ruokaa, voit suunnitella koko reittisi ruoan ympärille! Koska Amerikassahan kaikki on tunnetusti mahdollista. Vaihtoehtoisesti voit piipahtaa joissakin hyväksi havaituissa täsmäkohteissa pääreittisi varrella. Kokeile esimerkiksi noin tunnin päässä San Franciscosta sijaitsevaa 1800-luvulta peräisin olevaa Silverado Trail -reittiä, joka on vajaan 50 kilometrin mittainen luonnonkaunis tie Napa Valleyn viinialueella. Matkan varrella voit pysähtyä pienillä viinitiloilla ostamassa paikallisia tuotteita kotiinviemisiksi. Toinen mahtava viinireitti on New Yorkin osavaltiossa Finger Lakes -järvien läheisyydessä. Sekä alueen viinit että maisemat ovat huippuluokkaa: ajele viinitilalta toiselle aaltoilevia kuntaita pitkin, joiden varrella kohtaat sekä taivaansiniset vesistöt että pienet Amish-kylätkin. Alueen lähes sadan viinitilan parhaimmistoon kuuluvat Cayuga-, Seneca- ja Keuka-järvien rannoilla olevat viinimaat.

Viinin seuraksi sopii tietenkin hyvä juusto, joten jos satut liikkumaan Kentuckyn osavaltiossa, ota listallesi herkuttelu sen mahtavilla tuotteilla. Paikalliset gorgonzola-, gouda-, feta-, ja chèvrejuustot sekä monet alueen erikoisuudet ovat saaneet tunnustusta myös palkinnoin. Noin 450 kilometrin pituisen reitin varrella vaativienkin juustonystävien sydämet sulavat – tie sydämeen käy vatsan kautta! Jos olet enemmän vahvempien juomien kuin viinin ystävä, sopii Kentuckyn Bourbon Trail -reitti juuri sinulle. Nimensä mukaisesti reitin varrella on lukuisia tislaamoja, joissa voit nauttia paikallista, kullansävyistä viskiä parhaimmillaan. Sen niityt, puhtaat vedet ja metsät luovat loistavan ympäristön viskin tislaamiselle. Muistathan kuitenkin autolla liikkuessasi lähteä seuraavana päivänä matkaan vasta, kun juoma on jo haihtunut elimistöstäsi.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen