Urheilumatkat

Rannalla loikoilun vastakohtana erilaiset urheilumatkat vievät seikkailujen maailmaan. Miltä kuulostaisi vauhdikas TravelBird-loma aktiviteettien parissa?

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
0 tarjous
Urheilumatkat piristävät arkea ja tekevät lomailusta elämyksellisen seikkailun. Lasketteleminen jylhillä Alpeilla, surffaaminen Portugalin aalloilla tai pyöräily Irlannin upeassa maastossa on aina hyvä idea!

Erilaiset aktiivilomat ovat yleistyneet matkailijoiden keskuudessa. Vauhdikas loma onkin erittäin mukava vaihtoehto tuhansien aurinkomatkojen jälkeen. Yhä useampi matkailija valitsee urheilumatkan kaupunki- tai rantaloman sijasta, sillä erilaiset aktiviteetit pitävät loman monipuolisena. Monelle lomassa tärkeää on myös rauhallinen ja silmiä hivelevä ympäristö. Luonnon helmassa on mahdollista harrastaa mitä erilaisempia aktiviteetteja, kuten melontaa, patikointia ja pyöräilyä. Aktiviteettien harrastaminen upeassa ympäristössä on ainutlaatuinen elämys, joka tekee hyvää niin keholle kuin myös mielelle.

Urheilumatkat voivat kohdistua mihin tahansa. Jokainen matkakohde nimittäin mahdollistaa ikimuistoisen lomailun tavalla tai toisella. Aktiivimatkat tunnettuihin luontokohteisiin ovat vaivattomasti saatavilla, mutta kohteet ovat ajoittain myös ruuhkaisia. Luonnosta löytyy kuitenkin aina paikkoja, joissa voi omissa oloissaan kuunnella tuulen kuiskaamia tarinoita.

Aktiivilomat voi vaivattomasti yhdistää myös kaupunki- tai rantalomailuun. Matkailija voi viettää esimerkiksi osan lomasta tutustuen kaupungin tarjontaan tai loikoillen hotellin uima-altaalla. Rankkojen urheilusuoritusten jälkeen pieni lepo tuntuukin hyvältä! Urheilumatka ei kuitenkaan aina tarkoita, että matkan aikana pitäisi itse urheilla — matkailija voi myös lähteä katsomaan erilaisia urheilukisoja.

Aktiivilomat Euroopan luonnossa

Luonto tarjoaa ihastuttavan ympäristön ikimuistoiselle lomalle.

Vauhdikkaat urheilumatkat voi suunnitella itsensä näköiseksi. Eurooppa tarjoaa matkailijalle upeat ympäristöt esimerkiksi pyöräilyyn ja lenkkeilyyn.

Suomalaisten aktiivimatkat kohdistuvat usein Euroopan kohteisiin niiden lyhyiden etäisyyksien vuoksi. Seikkailunhaluiset matkailijat voivat esimerkiksi lähteä pyörällä reissuun ottaen Helsingistä tai Turusta laivamatkan Tukholmaan, mistä matka jatkuu kohti Euroopan houkuttelevia pyöräteitä. Pyörän voi myös vaivattomasti kuljettaa junassa, joten paikasta toiseen siirtyminen ei aina vaadi lihasvoimaa. Useasta matkakohteesta voi myös vuokrata pyörän, joten omia urheiluvälineitä ei välttämättä edes tarvitse ottaa mukaan. Pyöräilystä kiinnostuneelle matkailijalle mielenkiintoisia kohteita ovat esimerkiksi Mallorcan kiemurtelevat tiet, Toscanan romanttiset maalaismaisemat ja Ranskan lumoavat Alpit.

Vaeltaminen upeassa ympäristössä sen sijaan on rauhoittava ja elämyksellinen kokemus. Monia matkailijoita kiinnostavat erityisesti Norjan henkeäsalpaavat vuonot, Irlannin jylhät rantakalliot ja lumoavat maaseudut, Itävallan alppimaisemat sekä Skotlannin mystiset kukkulat. Euroopasta löytyykin useita taianomaisia vaellusreittejä, jotka tarjoavat upeita maisemia ja ikimuistoisia hetkiä. TravelBird suosittelee vaeltamista esimerkiksi Plitvicen kansallispuistossa Kroatiassa, Amalfin rannikolla Italiassa ja Schwarzwaldin metsässä Saksassa.

Vauhdikas vesiurheilu

Maailman vesistöt ovat elämyksiä täynnä.

Erilaiset vesiaktiviteetit mahdollistavat unohtumattomat seikkailut.

Yhä useampaa matkailijaa kiehtoo erilaisten vesistöjen tarjonta. Erityisesti lämpimissä kohteissa melominen joko kanootilla tai kajakilla on matkailijoiden suuressa suosiossa. Melominen onkin tehokasta mutta samalla myös rentouttavaa tekemistä. Matkailija voi nimittäin itse päättää kanootin suunnan ja matkan nopeuden. Halutessaan voi esimerkiksi antaa kanootin vain lipua virran mukana ja nauttia vaihtuvista maisemista. Unohtumaton melontaretki on vaivattomasti saatavilla, sillä kanootin vuokraaminen on mahdollista lähes jokaisessa matkakohteessa. Erinomaisia melontareittejä tarjoavat esimerkiksi Sardinian upea rannikko, Maltan Sininen luola, Kroatian Cetina-joki ja Vietnamin maailmankuulu Halong Bay. Meloa voi kuitenkin myös pohjoisemmissa maisemissa. Ainutlaatuinen elämys on esimerkiksi meloa pitkin Amsterdamin tunnelmallisia kanaaleja ihaillen kauniita rakennuksia. Sen sijaan Pärnussa matkailijalla on mahdollisuus meloa läpi tulvien alle jääneiden niittyjen, metsien ja teiden.

Viime vuosina purjehtiminen on nostanut päätään matkailijoiden keskuudessa. Purjehdusreissulle voi lähteä myös koto-Suomesta, mutta elämys on purjehtia Välimeren auringon alla raikkaan tuulen puhaltaessa kevyesti kasvoihin.

Euroopan kohteista Portugali ja Ranska ovat surffaajien paratiiseja. Maiden hienot hiekkarannat ja valtavat aallot tarjoavat lainelautailijoille elämyksellisiä seikkailuja, joita muistelee lämmöllä vielä matkan jälkeenkin. Usein aaltoja etsivät suuntaavat kuitenkin kaukomaiden kohteisiin, kuten Balille, Filippiineille, Australiaan tai Havaijille.

Talvellakin voi lomailla

Urheilumatkat talviseen ympäristöön sopivat vauhdikkaiden aktiviteettien ystäville.

Aina ei tarvitse lähteä talvea pakoon etelän lämpöön. Urheilumatkat lumisiin maisemiin nimittäin tarjoavat elämyksellisiä hetkiä ja ikimuistoisia kokemuksia.

Talvi on mahdollisuuksia täynnä. Suomalaisten talviset urheilumatkat kohdistuvat usein kultaisen kotimaan laskettelukeskuksiin, mutta suurempia seikkailuja etsivät lähtevät Alppien henkeäsalpaavaan ympäristöön. Erityisesti Itävallan Kitzbühel ja Zell am See sekä Ranskan Megève ovat matkailijoiden suuressa suosiossa. Alpeilla voi kuitenkin tehdä paljon muutakin kuin lasketella hurjilla rinteillä. Hiihtäminen ja lumikenkäily ovat nimittäin erittäin mielenkiintoisia talven aktiviteetteja. Hiihtäminen läpi jylhien alppimaisemien miellyttää silmiä ja rentouttaa mieltä. Lumikenkäily syvässä lumessa taas on rankka mutta elämyksellinen kokemus.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen