tarjousta

Tukholman matkat

Miltä kuulostaisi ihana TravelBird-loma Itämeren toisella puolella? Tukholman matkat mahdollistavat monipuolisen, vaivattoman ja rentouttavan irtioton arjesta!
Katso lisää:

Pohjoismaiden suurin kaupunki Tukholma on tunnettu kauniina nykyajan ja historian risteyskohtana. Mahdollisuuksien kaupunkia voisi jopa sanoa Pohjolan pääkaupunkien kruunaamattomaksi kuninkaaksi.

Suomen tutun ja turvallisen naapurimaan Ruotsin kansainvälinen ja moderni pääkaupunki on ehdoton klassikko, kun kyseessä ovat Pohjolan matkat. Lyhyen etäisyytensä vuoksi Tukholman matkat ovat suomalaisten suuressa suosiossa - esimerkiksi Kööpenhaminan matkat ovat maantieteellisesti jo paljon kauempana. Monelle matka Tukholmaan onkin ensimmäinen kosketus ulkomaihin. Kiehtovaan ja monipuoliseen kaupunkiin pääsee nimittäin vaivattomasti niin laivalla kuin lentäenkin. Lentäen matkailija on perillä alle tunnissa, mikä mahdollistaa kaiken ajan käyttämisen kaupungin tutkimiseen. Noin 12 tuntia kestävä laivamatka Turusta tai Helsingistä sen sijaan tarjoaa monipuoliset ostosmahdollisuudet, ruokapalvelut ja viihtyisät aktiviteetit. Matkailija voi viettää yön omassa hytissä laivan seilatessa kohti Tukholman satamaa. Mikäli matkailija haluaa kokea aidon roadtripin tunnelman, voi hän hypätä auton rattiin ja toteuttaa Ruotsin matkan pohjoisen kautta. Etelä-Suomessa asuville matka on pitkä, mutta sen aikana näkee paljon uusia ja ainutlaatuisia nähtävyyksiä, joita Suomen upealla naapurimaalla on tarjottavanaan.

Ruotsin itälaidalla sijaitseva Tukholma on saarien kaupunki, sillä se on rakennettu 14 saarelle. Tiesitkö, että näitä saaria yhdistää jopa 57 erilaista siltaa? Näin ollen saaristokaupungissa huokuu ainutlaatuisen merellinen tunnelma. Tunnetuin saarista on Stadsholmen, missä sijaitsee suurin osa Tukholman lumoavasta vanhastakaupungista. Jokainen kaupungin saari tarjoaa kuitenkin ikimuistoisia hetkiä ja valtavasti nähtävää.

Parasta Tukholmassa on kaupungin monipuolisuus — Tukholma loistaa nykyaikaisena ja maailmankuulun designin kaupunkina, mutta matkailija pääsee myös elämykselliselle aikamatkalle menneisyyteen kävellessään pitkin kaupungin historiallisia mukulakivikatuja. Kaupunki on myös erinomainen kohde aktiivilomalle, sillä Tukholmassa on mahdollista esimerkiksi meloa, pyöräillä tai vaikka lenkkeillä. Ei siis ihme, että yli 700-vuotiaan kaupungin rento ja ainutlaatuinen tunnelma houkuttelee suomalaisia vierailulle vuodesta toiseen.

Tukholman vanhakaupunki

Tukholman matkat vievät lähes poikkeuksetta kaupungin ainutlaatuiseen vanhaankaupunkiin.

1300-luvulla rakennettu Tukholman vanhakaupunki sulattaa matkailijoiden sydämet kauneudellaan ja monipuolisuudellaan.

Gamla staniksi kutsuttu Tukholman vanhakaupunki on kaupungin tunnetuin ja suosituin nähtävyys. Monen matkailijan reissun kohokohta onkin vain kävely läpi tunnelmallisen kaupunginosan. Vanhakaupunki on levittäytynyt usealle saarelle, kuten Stadsholmenille, Riddarholmenille ja Helgeandholmenille. Siksi vanhaakaupunkia kutsutaankin välillä Siltojen väliseksi kaupungiksi.

Alueen upea arkkitehtuuri on jo itsessään nähtävyys. Stortorget-aukion ympärille rakentunut vanhakaupunki ihastuttaa jokaisen matkailijan historiallisella tunnelmallaan ja romanttisella ympäristöllään. Stortorgetilta matkailija löytää Tukholman pörssitalon eli Börshusetin, Ruotsin akatemiatalon sekä Nobel-museon. Vanhankaupungin vetonaula on kuitenkin valtava Kungliga slottet eli Tukholman kuninkaanlinna lukuisine museoineen. Nähtävyyksillä vierailemisen lisäksi ainutlaatuinen elämys on kävellä pitkin lumoavia mukulakivikatuja tutustuen suloisiin kivijalkakauppoihin ja maistellen paikallisten leipomoiden herkkuja.

Tukholman nähtävyydet

Vanhankaupungin lisäksi Tukholmassa riittää tekemistä ja näkemistä.

Tukholman matkat vievät mielenkiintoisten nähtävyyksien äärelle.

Tukholma on täynnä mahdollisuuksia. Matkailija voisi viettää koko loman pelkästään vanhassakaupungissa, mutta kaupungista löytyy myös muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja ainutlaatuisia vierailukohteita. TravelBird suositteleekin tutustumaan kaupungin klassikkonähtävyyksiin.

Gamla stanin reunalta alkava Drottninggatanin kävelykatu on Tukholman pääkatu, jonka varrelta löytyy jokaiselle jotakin. Kaupungin kiireisellä kadulla sijaitsee nimittäin kaikki tunnetut ruotsalaiset ja kansainväliset ketjuliikkeet, matkamuistoja myyvät turistikaupat ja ainutlaatuiset erikoisliikkeet. Kadun ravintola- ja kahvilatarjonta on myös huippuluokkaa.

Kuninkaanlinnan lisäksi Tukholman kaupungintalo on yksi kaupungin tunnetuimpia rakennuksia. Mälaren-järven rannalla sijaitsevan näyttävän kaupungintalon 106 metriä korkea torni näkyy hyvin kauas, minkä vuoksi rakennus on kokonaisuudessaan hyvin vaikuttava näky. Tornin huipulla loistaa maan symboli eli kolme kultaista kruunua.

Hyvällä säällä kannattaa ehdottomasti suunnata Djugårdenin saarelle, missä sijaitsee Skansenin ulkoilmamuseo. Maailman ensimmäinen ulkoilmamuseo vie matkailijan historian maailmaan, sillä alueella on yli sata historiallista rakennusta Ruotsin eri osista. Näin ollen matkailijalla on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua ruotsalaisten elämään eri vuosisadoilla, ja huomata, miten kulttuuri on kehittynyt vuosien varrella. Skansenin historiallista ympäristöä värittää myös suuri eläinpuisto. Djugårdenin saarella sijaitsee myös kunniakas Gröna Lund, joka on Ruotsin vanhin huvipuisto.

Nykyään Ruotsin kuninkaalliset asuvat UNESCOn suojelemassa Drottningholmin palatsissa. Rakennus on tarkoitettu kuninkaallisten yksityiskäyttöön, mutta suurin osa palatsista on avoinna myös turisteille. Näyttävä rakennus onkin matkailijoiden suosima kuvauskohde.

Tukholman matkat sopivat myös lapsille. Perheille mielenkiintoinen vierailukohde on Junibacken, joka on koko Pohjoismaiden rakastaman Astrid Lingrenin teoksiin perustuva satumaailma. Junibackenista eli Marikin Kesäkumpu-nimisestä asuintalosta löytyy esimerkiksi Peppi Pitkätossun Huvikumpu sekä Vaahteranmäen Eemelin, Katto Kassisen ja Melukylän lasten tarinoista tuttuja rakennuksia.

Päivä Tukholmassa

Matkailijan Tukholma-matka voi kestää vain päivän.

Useat suomalaiset matkustavat Tukholmaan vain yhdeksi päiväksi. Aika ei tietenkään riitä koko kaupungin tutkimiseen, mutta Tukholman helmet on mahdollista nähdä yhden päivän aikana. Kaupunkiin voi onneksi palata aina uudestaan.

Helsingistä ja Turusta on mahdollista lähteä päiväristeilylle Tukholmaan. Laiva saapuu Tukholmaan aikaisin aamulla ja lähtee takaisin illalla. Mutta mitä tehdä päivän aikana? TravelBird ehdottaa seuraavia vaihtoehtoja:

  • Laivan saavuttua satamaan matkailijan kannattaa syödä kattava aamiainen jossain Stadsgårdenin ja Gamla stanin alueella sijaitsevassa kahvilassa. Erinomainen idea on myös ostaa erikseen aamupala lähialueen hotellista. Näin ollen matkailija voi aloittaa päivänsä runsaalla buffetaamiaisella.

  • Aamupalan jälkeen matkailijalla on hyvä tilaisuus kävellä pitkin Gamla stanin mukulakivikatuja. Kaupat eivät välttämättä ole vielä auki, joten matkailija voi rauhassa ihailla vanhankaupungin upeaa arkkitehtuuria kiireettömässä ympäristössä.

  • Vanhassa kaupungissa kannattaa käydä kierroksella joko kuninkaanlinnassa tai Nobel-museossa — tai vaikka molemmissa, jos matkailija ei osaa päättää. Kierroksen jälkeen voi nauttia herkullisen lounaan vanhankaupungin sydämessä ja tutustua paikallisiin kivijalkakauppoihin.

  • Vanhastakaupungista pääsee kuuluisalle Drottninggatanille, missä matkailija voi tehdä ostoksia kansainvälisissä ketjuliikkeissä ja ostaa ainutlaatuisia tuotteita paikallisista putiikeista.

  • Iltapäivällä kannattaa ehdottomasti siirtyä Djurgårdenin saarelle, missä matkailija voi viettää loppupäivän Skansenin ulkoilmamuseossa. Matkailijalla on myös mahdollisuus vierailla Gröna Lundissa tai historiallisessa Vasa-museossa.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen