tarjousta

Toscanan matkat

Toscanan matkat antavat täydellisen mahdollisuuden tutustua Italian monipuoliseen tarjontaan. Samalla matkalla voi ihastua Italian romanttisen maaseutuun ja kokea suurkaupunkien sykkeen. Travelbird-lomasi Italiaan odottaa!
Katso lisää:

Toscana kuuluu Italian suosituimpien lomakohteiden joukkoon. Loma tunnelmallisella maaseudulla auringonvaloon, kulttuuriin ja herkulliseen ruokaan yhdistettynä tekevät Toscanasta monien matkustajien kestosuosikin.

Toscanan maakunta sijaitsee Italian keskiosassa. Toscanan matkat näyttävät matkailijalle niin rannikkoaluetta, vuoristoa kuin idyllistä maaseutua. Alueen vahvan kulttuuri-identiteetin ja muusta Italiasta poikkeavan murteen vuoksi Toscanaa kutsutaan leikitellen maaksi maan sisällä.

Uskomattoman kauniin luonnon lisäksi taide ja vanha arkkitehtuuri ovat Toscanan parhaita myyntivaltteja. Kulttuuriaarteiden kotina Italia ja Toscana tarjoavat paljon nähtävää vanhojen kirkkojen, museoiden ja näyttelyiden muodossa. Tiesitkö muuten, että Michelangelon yksi kuuluisimmista patsaista, Daavid-patsas, sijaitsee Toscanassa? Toscanassa on seitsemän virallisesti listattua maailmanperintökohdetta. Kulttuuriaarteisiin sisältyvät muun muassa Firenzen renesanssinen vanhakaupunki, Sienan goottinen vanhakaupunki sekä Pisan katedraali ja kalteva torni.

Muodin mekka

Toscanan matka antaa lomalaiselle eturivin paikan maailman arvostetuimpaan muotiin.

Italialaisten pettämättömästä tyylitajusta inspiroituneille matkustajille löytyy Toscanan alueelta paljon ostosmahdollisuuksia.

Italia on tunnetusti yksi muotimaailman vaikutusvaltaisimmista maista. Italiassa muoti kuuluu kaikille, sukupuolesta tai tulotasosta riippumatta. Toscanassa paikalliset ovat ylpeitä tyylitajustaan, ja siksi kaduilla näkeekin miehiä ja naisia pukeutuneena mitä näyttävämpiin asuihin. Kaduille käveleminen on jo itsessään kokemus ja pieni muotinäytös. Toscanan maakunnan pääkaupungissa Firenzessä muoti kukoistaa, ja kaupungissa järjestetäänkin vuosittain kahdet muotimessut. Messujen aikaan Firenze täyttyy muotimaailman tärkeimmistä suunnittelijoista ja vaikuttajista.

Shoppailua kaipaaville matkailijoille Firenzestä ja sen lähiseuduilta löytyy sekä huippumuotiliikkeitä sekä edullisempia outlet-ostoskeskuksia ja tehtaanmyymälöitä. Firenze toimii myös kotina monelle nuorelle kunnianhimoiselle vaatesuunnittelijalla. Heidän luomuksiaan voi ihailla pienemmissä putiikeissa pitkin Firenzeä. San Lorenzon muotimarkkinoilta voi matkailija puolestaan löytää nahkatuotteita, vaatteita ja käsityöläiskoruja.

Italia on erityisen kuuluisia korkealaatuista ja kauniista kengistään. Toscanan matkat tuovatkin mahdollisuuden tutustua Italian laadukkaaseen kenkätarjontaan. Perinteiset italialaiset kengät ovat käsityöllä valmistettuja taideteoksia, joissa mukavuus ja esteettisyys ovat etusijalla. Nykyään suuri osa kenkien valmistuksesta on koneellistettu, mutta ammattimainen suunnittelutyö takaa näidenkin kenkien laadun ja tyylin! Muodista kiinnostuneet matkailijat voivat Toscanassa vieraailla muotiin keskittyvissä museoissa. Firenzessä sijaitsevat teatteri- ja antiikkipuvustukseen keskittynyt Galleria del Costume sekä Salvatore Ferragamon jalkinemuseo ovat mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

Toscanan romanttinen maaseutu

Viiniköynnösten ympäröimä Toscana on ihanteellinen kohde maaseutumatkailuun.

Toscanan maaseudulla riittää näkemistä ja tehtävää pidemmäksikin aikaa. Kaunis luonto, viinitilat, taideaarteet ja herttaiset kylät saavat matkailijan rakastumaan Toscanaan!

Moni kansainvälisesti tunnettu elokuva sijoittuu Toscanaan. Postikorttimaisen hurmaava luonto, italialaisten elämänilo ja paikallisen kielen kaunis sointu tekevätkin Toscanan maakunnasta täydellisen kohteen romanttisille elokuville. Toscanan matkaan voikin virittäytyä katsomalla esimerkiksi 2000-luvulla kuvatun Toscanan auringon alla -elokuvan. Mikäli haluat vierailla muuallakin Pohjois-Italiassa Toscanan lisäksi, suosittelemme esimerkiksi hurmaavaa Veronaa. Niin ikään sen upeat maisemat on ikuistettu kirjoihin ja elokuviin, sillä Verona tunnetaan Romeon ja Julian kotikaupunkina.

Toscanan matkat tutustuttavat matkailijan maaseudun ihastuttaviin pieniin kyliin. Piazzat eli kylien aukiot ovat tärkeimpiä tapaamis- ja sosialisointipaikkoja. Parhaiten autenttiseen italialaiseen elämäntyyliin pääseekin sisään istahtamalla kahvikupposelle aukion ääreen. Piazza ja sitä ympäröivät kadut ovat kylien kiireisempiä katuja. Suurin osa paikallisista ravintoloista, baareista ja kaupoista sijaitseekin aukion kupeessa. Jos Toscanan matkalla tahtoo nähdä mahdollisimman paljon maaseutua ja useita kyliä, kannattaa lomalaisen harkita autonvuokrausta. Autonvuokraus käy Italiassa vaivattomasti, eikä vuokrahinnat vie matkailijaa vararikkoon. Road trip Toscanan maaseudulla on unohtumaton kokemus!

Toscanan maaseudulla näkee niin jylhiä vuorimaisemia kuin tasaisempaa kukkulamaisemaa. Aurinkolomaa kaipaaville Toscana on täydellinen matkakohde. Aurinkoisia päiviä Toscanassa voi viettää hotellin uima-altaalla, golfkentällä tai ratsastaen viinitilojen läpi! Jos Toscanan matkakohteeksi valitsee rannikkoalueen, niin lämmöstä voi nauttia myös valkohiekkaisilla rannoilla rentoutuen tai vesiurheiluun osallistuen. Halutessasi voit myös vierailla naapurimaakunnan Ligurian parhailla rannoilla ja kokea saman matkan aikana kaksi Italian helmeä.

Ruokaan rakkaudella

Miltä kuulostaisi tuoreista raaka-aineista valmistettu illallinen auringonlaskun värittämää taivasta katsellen ja paikallista viiniä siemaillen? Kaikki tämä onnistuu Toscanan matkalla.

Toscanan lämpimässä ilmastossa viiniköynnökset ja oliivipuut kukoistavat. Matka Toscanaan lupaa ikimuistoisia makunautintoja lomalaiselle.

Toscanasta ei voi puhua mainitsematta italialaista keittiötä. Italialaisen keittiön tärkeimpinä periaatteina on korkealaatuisten ja tuoreiden raaka-aineiden käyttö. Ruokalautasen antimet vaihtelevat sesongin mukaan. Kevät, kesä ja alkusyksy ovat erinomaisia aikoja matkustaa Toscanaan ja nauttia tuoreista sadon antimista. Tuorepastasta, suoraan puutarhasta nostetuista vihanneksista ja vastaleivotusta leivästä syntyvät rikkaat makuelämykset, joita Toscanan matkailija muistelee vielä lomankin päätyttyä. Parhaimmat paikalliset herkut löytää kun lomamatkalla tutustuu estottomasti paikallisen keittiön antimiin. Toscanan herkkuja kannattaa viedä myös kotiin. Esimerkiksi paikallinen ekstra-neitsytoliiviöljy on arvostettu tuliainen Italian lomalta! Alueen erikoisuuksina TravelBird suosittelee maistamaan leipäsalaattia, eli panzanellaa, sekä villisiasta valmistettua cinghiale-makkaraa. Täydellinen päätös aterialle on Toscanassa valmistettava mantelikeksi, eli cantucci. Cantucci tarjoillaan yksinään tai makean jälkiruokaviiniin Vin Santon kanssa.

Italiassa viinilasillinen kuuluu osaksi täydellistä ateriaa. Viinitietous on melkein jokaisella toscanalaisella hallussa ja Toscana onkin Italian merkittävämpiä viinialueita. Viinintuotannon perinteet ovat Toscanassa pitkät ja vankat. Euroopan ja koko maailman vanhimmat viinitilat löytyvät Toscanan alueelta. Esimerkiksi Barone Ricasolin vuonna 1141 perustama viinitila kuuluu maailman vanhimpien viinintuottajien joukkoon. Nämä viinintuotannon pioneeritilat ovatkin mielenkiintoisia vierailukohteita. Toscanan alueen viinitilat vastaanottavat mielellään vierailijoita. Maistelu- ja viinitilakierrokset kannattaa varata kuitenkin etukäteen ottamalla yhteyttä suoraan viinitilaan. Toscanan matkat antavat täydellisen mahdollisuuden maistaa Italian parhaimpiin kuuluvia Montepulciano- ja Chianti-punaviinejä.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen