Tietosuoja- ja evästekäytäntö

Tämä tietosuoja- ja evästekäytäntö säätelee tapaa, jolla TravelBird B.V. ja TravelBirdin kanssa samaan konserniin kuuluvat yritykset (”TravelBird”) keräävät, käyttävät, ylläpitävät ja paljastavat www.travelbird.fi-sivuston ja TravelBird-sovelluksen (yhteiseltä nimeltään ”Sivustot”) käyttäjiltä (jäljempänä ”Käyttäjä”) keräämiä tietoja. TravelBird vastaa Sivustojen kautta ja muuten saatujen henkilötietojen käsittelystä Alankomaiden asianmukaisten tietosuoja- ja tietoliikennemääräysten, tarkemmin sanottuna Alankomaiden tietosuojalain (Wet bescherming persoonsgegevens) ja tietoliikennelain (Telecommunicatiewet) mukaisesti.

Henkilötiedot
TravelBird voi kerätä Käyttäjiltä henkilötietoja, kun Käyttäjät tekevät tilauksen, tilaavat uutiskirjeen, osallistuvat kilpailuun tai myynninedistämiskampanjaan, vastaavat kyselyyn tai täyttävät lomakkeen. Käyttäjiltä voidaan kysyä tarpeen mukaan nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, osoite ja postinumero, maa, kansallisuus, sukupuoli, syntymäpäivä, passin numero ja henkilötunnus. Lisäksi evästeitä käytettäessä TravelBird käsittelee Käyttäjien IP-osoitteita. Lisätietoja evästeiden käytöstä on jäljempänä.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset

Käyttäjien henkilötietoja käytetään varauksen tekemiseen, maksun käsittelyyn, varausta koskevaan yhteydenpitoon, asiakaspalvelua varten ja palvelujen parantamiseksi, Käyttäjille toimitettaviin palveluihin liittyvien ongelmien ennakoimiseksi ja ratkaisemiseksi, Käyttäjän tilaamien uutiskirjeiden lähettämiseen sekä asiakastilastoja varten. Lisäksi tietoja voidaan käyttää markkinointikampanjan, kyselyn tai kilpailun järjestämiseen tai muita sivuston toimintoja ja/tai muita markkinointitarkoituksia varten. TravelBird voi käyttää näitä tietoja myös tekniseen ja toiminnalliseen hallinnointiin sekä Sivustojemme ja TravelBird-sovelluksen kehittämiseen ja käyttäjäkokemuksen mukauttamiseen. Lisäksi voimme käsitellä käyttäjätietoja lakiin tai määräyksiin perustuvien vaatimusten täyttämiseksi. TravelBird voi käyttää Käyttäjän henkilötietoja Sivustojen maksujen käsittelyn yhteydessä tapahtuvien petosten ehkäisemiseksi. TravelBird voi käsitellä Käyttäjän henkilötietoja tässä yhteydessä lain mukaisen oikeutetun edun perusteella.

Uutiskirjeet

TravelBird voi lähettää Käyttäjille, jotka ovat ostaneet matkan jonkin Sivustomme kautta, uutiskirjeitä, jotka koskevat samankaltaisia tuotteita, ellei Käyttäjä ole kieltänyt sitä ostohetkellä. Jos Käyttäjä haluaa hyödyntää päivittäisiä tarjouksiamme, hän voi lisäksi milloin tahansa tilata uutiskirjeemme. Uutiskirjeet voivat sisältää yhtiötä koskevia uutisia tai päivityksiä tai TravelBirdin ja/tai sen tytäryhtiöiden tuotteita tai palveluja koskevia tietoja tai tarjouksia. Näitä sähköpostiviestejä voidaan mukauttaa Käyttäjien henkilötietojen, aiempien ostosten ja verkkosivustolla navigoinnin mukaisesti. Jos Käyttäjä haluaa jossain vaiheessa lopettaa sähköpostiviestien tilaamisen, hän voi napsauttaa uutiskirjeessä tekstiä ”Eroa postituslistalta” ja lopettaa tilauksen valintavalikon kautta. Käyttäjä voi lopettaa uutiskirjeen tilauksen myös ilmoittamalla asiasta asiakaspalveluumme puhelimitse tai sähköpostitse, minkä jälkeen lopetamme tilauksen manuaalisesti. Kysymyksiä, kommentteja ja/tai valituksia voi esittää asiakaspalvelumme kautta. Yhteystiedot ovat jäljempänä.

Sijainti

TravelBird saattaa pyytää Käyttäjältä lupaa sijainnin jakamiseen TravelBird-sovelluksen kautta seuraavista syistä: i) Käyttäjän senhetkisen sijainnin määrittäminen reitin antamiseksi majoituspaikkoihin tai majoituspaikoista tai muiden Käyttäjää kiinnostavien paikkojen näyttämiseksi tai ii) Käyttäjän (sovelluksessa olevan) matkustusaikataulun tärkeiden tietojen näyttäminen matkan aikana. Käyttäjä voi koska tahansa perua antamansa luvan tämän ohjeen mukaisesti Apple iOS -laitteella tai tämän ohjeen mukaisesti Android-laitteella.

Asiakkaiden kirjoittamat arvostelut

TravelBird voi pyytää Käyttäjää, joka on varannut matkan joltakin Sivustoltamme, kirjoittamaan arvostelun. Käyttäjät voivat kieltää arvostelunsa näyttämisen verkossa. Käyttäjän kirjoittaman arvostelun avulla TravelBird voi tarjota muille Käyttäjille tietoja matkakokemuksesta ja sen laadusta ja Käyttäjän muista mahdollisesti käyttämistä palveluista. TravelBird voi käsitellä Käyttäjän henkilötietoja tässä yhteydessä lain mukaisen oikeutetun edun perusteella.

Evästeet ja vastaavat menetelmät

Edellä mainitun lisäksi voimme käyttää evästeitä tai vastaavia menetelmiä aina, kun Käyttäjät käyttävät Sivustojamme. Evästeet ovat pieniä määriä dataa, joka tallentuu Käyttäjän laitteeseen tämän vieraillessa Sivustoilla. On syytä huomata, että Sivustojemme käyttö ei välttämättä ole mahdollista hyväksymättä evästeiden käyttöä.

Sivustot käyttävät seuraavia evästeitä:

• Toiminnalliset evästeet

Nämä evästeet voivat tallentaa Käyttäjän selaimen nimen, tietokoneen tyypin sekä teknisiä tietoja tavasta, jolla Käyttäjä on yhteydessä Sivustoihimme, kuten käyttöjärjestelmän, käytetyt Internet-palveluntarjoajat sekä muita vastaavia tietoja. Näitä tietoja käytetään Sivustoillamme navigoinnin ja Sivustojemme käytön helpottamiseen teknisesti. Lisäksi toiminnallisia evästeitä voidaan käyttää tallentamaan henkilökohtaisia asetuksia, kuten kielen, tai muistamaan Käyttäjän tilaustiedot seuraavia käyntikertoja varten, jos Käyttäjä niin pyytää.

• Analytics-evästeet

Lisäksi Sivustoillamme käytetään Analytics-evästeitä, joita Google Analytics sijoittaa käyntimäärien mittaamiseksi ja Käyttäjien keskuudessa Sivustojen suosituimpien osien tunnistamiseksi. Näiden tietojen avulla voidaan toimittaa koonti- ja tilastotietoja Sivustojemme käytöstä ja kehittää Sivustojemme sisältöä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lisäksi Sivustoillamme käytetään Analytics-evästeitä mittaamaan sitä, miten Käyttäjät ovat löytäneet Sivustomme, jotta saamme tietoa sähköpostikampanjoiden, mainosten tai ulkopuolisten tahojen sivustoilla olevien AdWords-mainosten tehokkuudesta. Analytics-evästeet yhdistetään henkilötietoihin, joita tallennamme Käyttäjistä edellä kuvatulla tavalla, jotta voimme mukauttaa uutiskirjeitämme ja esittää mukautettuja mainoksia ulkopuolisten tahojen sivustoilla.

Google voi kuitenkin yhdistää näitä tietoja yleisiin tietoihin, joita sillä on Käyttäjästä muiden palvelujensa kautta. Siksi TravelBird käyttää Google Analyticsia vain Käyttäjän luvalla. Koska TravelBird ei voi vaikuttaa näihin palveluihin, pyydämme tutustumaan Googlen palvelutietoihin osoitteessa support.google.com/analytics/.

Lisäksi TravelBird on solminut käsittelysopimuksen Googlen kanssa. Kyseinen sopimus sisältää TravelBirdin (henkilötiedoista vastaavana osapuolena) ja Googlen (henkilötietojen käsittelijänä) välisiä järjestelyjä. Näissä järjestelyissä määritetään, mitä tarkoituksia varten henkilötietoja voidaan kerätä, mitä varotoimia täytyy noudattaa ja minkälaista valvontaa TravelBird voi harjoittaa henkilötiedoista vastaavana osapuolena.

• Mainosevästeet Facebookin ja ulkopuolisten tahojen sivustojen kautta

Sivustoillamme käytetään lisäksi evästeitä mukautetun uutissyötteen ja mukautettujen mainosten esittämiseksi Käyttäjän sivustokäyttäytymisen ja aiemman ostokäyttäytymisen perusteella, kun Käyttäjä käy Facebookissa tai muilla ulkopuolisten tahojen sivustoilla. Käytämme evästeitä näihin tarkoituksiin vain, mikäli Käyttäjä myöntää meille siihen luvan. Tämän jälkeen TravelBirdin mainoksia voi edelleen näkyä muilla sivustoilla ja Käyttäjän sosiaalisen median uutissyötteissä, mutta palveluntarjoajamme tai me emme mukauta niitä. TravelBirdin tietosuoja- ja evästekäytäntö ei koske kyseisten verkkosivustojen käyttöä, ja suosittelemme Käyttäjää tutustumaan kyseisten verkkosivustojen tietosuoja- ja evästekäytäntöihin, mikäli hän kaipaa lisätietoja.

• Sosiaalisen median evästeet

Käyttäjä voi jakaa Sivustojemme osia sosiaalisessa mediassa, kuten Twitterissä, Facebookissa tai LinkedInissä. Nämä sosiaalisen median palvelut käyttävät evästeitä, jotta tämä olisi mahdollista. TravelBirdin tietosuoja- ja evästekäytäntö ei koske kyseisten verkkosivustojen käyttöä. Pyydämme tutustumaan kyseisten sosiaalisen median palvelujen tietosuojalausuntoihin, joissa on tietoja näiden evästeiden käytöstä (Facebook / Twitter / LinkedIn).

Evästeiden poistaminen

Evästeet eivät tallenna Käyttäjien sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroita tai vastaavia tietoja, mutta yleensä ne käsittelevät Käyttäjän IP-osoitteen. Jos Käyttäjä ei halua, että hänen tietokoneeseensa tallentuu evästeitä, tai jos hän haluaa poistaa jo tallennettuja evästeitä, hän voi tehdä tarvittavat määritykset selaimen asetuksissa. Näiden asetusten muuttaminen vaihtelee selaimittain. Verkkosivustolla all about cookies on englanniksi selkeät toimintaohjeet tätä varten. On syytä huomata, että kun tallennetut evästeet on poistettu, Sivustot ovat tämän jälkeen käytettävissä vasta, kun evästeet hyväksytään uudelleen.

Kuinka suojaamme Käyttäjien tiedot

Noudatamme asianmukaisia tietojen keräämistä, tallentamista ja käsittelyä koskevia käytäntöjä ja varotoimia, jotta voimme suojata Sivustoillemme tai Sivustojemme kautta tallennetut Käyttäjän henkilötiedot, käyttäjätunnuksen, salasanan, tapahtumatiedot ja muut tiedot luvattomalta käytöltä, muuttamiselta, paljastamiselta tai tuhoamiselta.

Käytämme seuraavia varotoimia:

• Fyysisen pääsyn suojaus

• Murtohälytin

• Kameravalvonta

• Kassakaappi arkistointia varten

• Pääsyn suojaus salasanoilla/PIN-koodeilla

• Suojaus avaimilla tai kulkuluvilla.

Arkaluonteisten ja yksityisten tietojen vaihto Sivuston ja sen Käyttäjien välillä tapahtuu SSL-suojatun tietoliikenneyhteyden kautta, ja tiedonsiirto on salattu ja suojattu digitaalisilla allekirjoituksilla. Vaikka TravelBird noudattaa kohtuullista huolellisuutta tarjotessaan suojattua tiedonsiirtoa Käyttäjän laitteiden ja järjestelmiemme välillä, emme voi varmistaa emmekä taata minkään meille Internetin kautta siirrettyjen tietojen suojausta. Jos tietoomme tulee jokin suojausrikkomus, joka mahdollistaa luvattoman pääsyn Käyttäjän henkilötietoihin, pyrimme tiedottamaan asiasta Käyttäjälle.

Käyttäjän henkilötietojen jakaminen

Voimme toimittaa Käyttäjän henkilötietoja lentoyhtiöille, majoituspalveluille tai muille ulkopuolisille tahoille, mikäli se on tarpeen varauksen tekemistä varten. Muuten emme jaa, myy, vaihda, emmekä vuokraa Käyttäjien henkilötietoja muille lukuun ottamatta yrityksiä, jotka kuuluvat samaan konserniin kuin TravelBird. Voimme käyttää ulkopuolisia palveluntarjoajia apuna liiketoiminnassamme ja Sivustojemme ylläpitämisessä tai hallinnoimaan puolestamme toimintoja, kuten uutiskirjeiden tai kyselyjen lähettämistä. TravelBird saattaa antaa Käyttäjien henkilötietoja maksupalveluntarjoajan tai petoksenehkäisyntarjoajan käyttöön TravelBirdin sekä Käyttäjän ja tämän etujen suojelemiseksi sikäli kuin tämä on tarpeellista Sivustojen maksujen käsittelyn yhteydessä tapahtuvien petosten ehkäisemiseksi. TravelBird voi käsitellä Käyttäjän henkilötietoja tässä yhteydessä lain mukaisen oikeutetun edun perusteella.

Ulkopuolisten tahojen verkkosivustot

Käyttäjät voivat havaita Sivustoillamme mainoksia tai muuta sisältöä, joka toimii linkkinä kumppaniemme, toimittajiemme, mainostajiemme, rahoittajiemme, lisenssinantajiemme ja muiden ulkopuolisten tahojen sivustoille tai palveluihin. Emme valvo näillä sivustoilla näkyvää sisältöä tai linkkejä, emmekä vastaa Sivustoihimme tai Sivustoiltamme linkitettyjen sivustojen käytännöistä. Lisäksi nämä sivustot tai palvelut sisältöineen ja linkkeineen voivat muuttua jatkuvasti. Näillä sivustoilla ja palveluilla voi olla omat tietosuoja- ja asiakaspalvelukäytäntönsä. Selaaminen ja vuorovaikutus millä tahansa muulla verkkosivustolla, mukaan lukien verkkosivustot, joilla on linkki Sivustoihimme, tapahtuu kyseisen verkkosivuston omien ehtojen ja käytäntöjen mukaisesti.

Tähän tietosuoja- ja evästekäytäntöön tehtävät muutokset

TravelBird voi harkintansa mukaan päivittää tämän tietosuoja- ja evästekäytännön milloin tahansa. Tällöin muutamme tämän sivun alareunassa olevan päivityspäivämäärän. Kehotamme Käyttäjiä käymään usein tällä sivulla tutustumassa mahdollisiin muutoksiin, jotta he pysyvät ajan tasalla siitä, miten suojaamme keräämiämme henkilötietoja.

Ilmoitus- ja yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuoja- ja evästekäytännöstä tai Sivustojen käytännöistä, käytä seuraavia yhteystietoja:

TravelBird B.V. Keizersgracht 277 1016 ED Amsterdam

Puhelinnumero: (09) 424 50021 Sähköposti: privacy@travelbird.com.

TravelBird on ilmoittanut henkilötietojen käsittelystä Alankomaiden tietosuojavirastolle. Tämä ilmoitus on nähtävissä julkisten ilmoitusten rekisterissä Alankomaiden tietosuojaviraston verkkosivustolla ilmoitusnumerolla 1462151.

Tämä asiakirja päivitettiin viimeksi maaliskuussa 2017.