Teneriffan matkat

Teneriffan matkat tarjoavat aurinkoa, hiekkarantoja turkoosin meren äärellä sekä satumaisia luonnonmaisemia. TravelBird suosittelee tätä suomalaisten suosikkisaarta seuraavaksi lomakohteeksesi!

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
4 tarjousta
Jokainen on varmasti joskus haaveillut lomasta Teneriffalla. Tämä Kanariansaarten suurin saari onkin ihmeellisen luontonsa ja kymmenien rantojensa ansiosta lomanviettopaikka vertaansa vailla.

Teneriffan matkat ovat vetäneet puoleensa tuhansia suomalaisia jo vuosien ajan. Kohteen viehätys piilee osin sen sijainnissa. Teneriffa kuuluu kyllä Espanjalle, mutta se sijaitsee Afrikan länsirannikon tuntumassa, Marokon eteläosien korkeudella. Eteläisen sijainnin ansiosta saaren luonto on Eurooppaan verrattuna kovin trooppista. Teneriffalta löytää muun muassa mustahiekkaisia rantoja ja vehreää luontoa, jonka seassa kasvaa palmuja ja kaktuksia. Löytyypä saarelta myös Espanjan korkein vuori, 3178 metriä korkea tulivuori Teide, jota ympäröivät kivikkoiset vuorimaisemat ovat kuin toiselta planeetalta. Myös saaren ilmasto on suotuisa. Vuosittainen keskilämpötila on 22 astetta, eikä suuria vaihteluja talven ja kesän välillä ole. Tämän vuoksi Teneriffa onkin ristitty ikuisen kevään saareksi.

Tällä lomalla ei tule kyllästymään, sillä saari tarjoaa monenlaista näkemistä ja tekemistä matkailijalle kuin matkailijalle. Rentoudu Playa de las Americas -rannan valkealla hiekalla, patikoi Teiden jylhissä maisemissa tai tee päiväretki Santa Cruz de Tenerifeen ja vieraile kaupngin museoissa.

Rantaparatiisi

Teneriffalta löytyy rantoja niin mustalla kuin valkoisellakin hiekalla varustettuna – valinta on sinun.

Teneriffan matkat ovat kuuluja monipuolisesta rantavalikoimastaan. Saari tarjoaakin kymmenittäin toinen toistaan kauniimpia rantoja.

Minne tahansa Teneriffalla eksyykin, ei luultavasti päädy kovin kauas lähimmästä rannasta. Matkailijoiden suosimat kultaiset hiekkarannat löytyvät saaren eteläosista. Suosituimmat rannat, Playa de las Americas ja Los Cristianos, tarjoavat molemmat kilometrejä pitkän rantaviivan, jonka turkoosi meri ja hieno hiekka hurmaavat turistin kuin turistin. Rannat ovat etenkin nuorten suosiossa, joten menoa niillä riittää. Playa del Dunque, joka sijoittuu myöskin saaren eteläpuolelle, on trendikäs luksusranta. Se on edellä mainittuja selkeästi hillitympi, ja soveltuu mainiosti täysrentoutumiseen sekä hyvinvointilomailijalle.

Kuuluisat mustahiekkaiset rannat löytyvät saaren pohjoispuolelta. Puerto de la Cruzin kaupungissa sijaitseva ranta Playa Jardin on hyvä vaihtoehto, jos haluaa kokea vulkaanisen hiekkarannan lumon. Ranta tarjoaa myös Teneriffalle tyypillistä vehreää kasvillisuutta palmupuineen, kaktuksineen ja värikkäine kukkasineen. Luonnonranta Playa el Bollullo puolestaan tarjoaa dramaattisen kauniita maisemia sekä hitusen seikkailua – rannalle nimittäin pääsee parhaiten banaaniviljelmien reunustamia pikkuteitä ja jyrkkiä askelmia pitkin.

Teneriffan vetonaula

Teneriffan saari on täynnä aktiviteetteja. Niihin kuuluu tulivuori Teide, joka onkin yksi saaren vierailluimmista nähtävyyksistä.

Teneriffan lomalla ei kannata ohittaa vierailua tulivuori Teiden maisemissa.

Saaren keskellä kohoava Teide on yksi Teneriffan ylpeyksistä. Teiden luonnonpuisto, joka sijaitsee 2000 metriä merenpinnan yläpuolella, tarjoaa loistavat puitteet patikointiin. Luonnonpuistoon pääsee helpoiten linja- tai vuokra-autolla. Ajomatka ylös vuoren rinteitä on kokemus itsessään. Korkeammalle noustessa maisemat vaihtuvat trooppisista palmuista havumetsiin ja siitä aina ihmeellisiin kuumaisemiin puiston huipulla. Maisemat huipulla ovatkin kertakaikkiaan poikkeukselliset – voit ihastella erikoisesti muotoutuneita kivenlohkareita, harvinaisia Kuningatarneidonkieli-kasveja, joita kasvaa vain Teneriffalla, sekä pilviä, jotka lipuvat ohitsesi samalla korkeudella. Teiden korkeimmalle kohdalle pääsee helpoiten sen juurella sijaitsevalla köysiradalla. TravelBird kehottaa varaamaan runsaasti aikaa, sillä jono huipulle voi olla pitkä suosittuina päivinä. Köysirata ulottuu miltei tulivuoren huipulle asti, mutta loppumatka on käveltävä. Vaiva palkitaan huipulla, mistä avautuvat upeat maisemat – hyvällä säällä saattaa nähdä jopa naapurisaarille asti. Teiden lisäksi Teneriffan matkat mahdollistavat tutustumisen saaren muihin aktiviteetteihin, kuten sukellukseen tai surffaukseen.

Laaja lomakohteiden kirjo

Teneriffalta löytyy niin vilkkaita kaupunkeja kuin rauhallisempia pikkukyliäkin, joista jokaiselle löytyy varmasti sopiva lomanviettopaikka.

Saarelta löytyy lomakohteita moneen makuun, minkä vuoksi Teneriffan matka onkin helppo lomavalinta.

Teneriffan pääkaupunkina toimiva Santa Cruz de Tenerife on saaren suurin kaupunki. Pohjoisessa sijaitsevasta Santa Cruzista löytää mielenkiintoista nähtävää, esimerkiksi museoita, ja sinne voi suunnata kokemaan kaupunkitunnelmaa, jota ei saaren muista osista helposti löydä. Kaupunki sopii parhaiten omatoimimatkailijoille, joille siellä riittää hotelleja ja muita majoituspaikkoja. Santa Cruz on myös kiinnostava kohde suunnata päiväreissulle muualta Teneriffasta käsin. Puerto de la Cruz sijaitsee myös saaren pohjoisosassa. Se on hyvin klassinen turistikohde ja samalla myös yksi saaren vanhimmista. Rauhallinen satamakaupunki soveltuu erinomaisesti etenkin vanhemmille lomailijoille. Los Cristianos ja Playa de las Americas ovat saaren eteläpuolen vilkkaimpia turistipaikkoja. Aktiivisen rantaelämän lisäksi kohteet tarjoavat villiä yöelämää ympäri vuoden, minkä vuoksi ne ovat erityisesti nuorempien matkailijoiden makuun. Teneriffan matkat takaavat, että jokainen löytää saaren lomakohdetarjonnasta mieleisensä.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen