Teemamatkat

Romanttisia risteilyjä, ainutlaatuisia elämyksiä ja seikkailuja – TravelBird-teemamatkat tarjoavat jokaiselle jotakin!
Teemamatkat tekevät matkailusta helppoa, sillä ne luovat lomalle kehyksen. Matkaohjelman lisäksi voit kuitenkin tehdä paljon muutakin!

Jokainen ihminen on yksilö, ja yksilöllisyys vahvistuu, kun lähtee matkalle jättäen jälkeensä tutun sekä turvallisen ympäristön. Matkalla oppii joustavuutta ja selviytymistä odottamattomissa tilanteissa. Omaa itsenäisyyttään ja pätevyyttään ei menetä, vaikka kysyy paikallisilta ohjeita, kysyi sitten neuvoja reitistä tai siitä, mitä tapahtumia alueella on. Jos lähtee tutkimaan matkailukohdetta polkupyörällä, voi sen tehdä paikallisten pyöräilyn harrastajien seurassa. Näin saa rinnalleen samanmielisiä ihmisiä, jotka osaavat neuvoa parhaat reitit ja pysähdyspaikat.

Seikkailumieliset saavat iloa lomapäiviinsä vaellusretkillä. Vaelluskohteille pääsee kätevästi vuokra-autolla, joka tuo liikkumisvapautta. Autolla matkaajat voivat matkustaa myös kaupungista toiseen ja ihastella paikkoja omassa tahdissaan. Tällainen matkailutapa voi olla hyvin romanttinen sekä nuorille että vanhemmille pariskunnille. Ei ole tavatonta, että vuokra-auton kyytiin hypätään koko perheen voimin. Perhe-autolla liikkuminen voi olla porukalla helpompaa kuin matkan taittaminen muilla kulkuvälineillä. Tärkeintä on ottaa selvää reitistä ja paikallisten ajotavasta. Vauhdikkaita elämyksiä voi kokea myös urheilumatkoilla. Adrenaliinin virtaus piristää pitkin lumisia rinteitä viilettävän laskettelijan sekä jalkapallohuumassa pelilauluja hyräilevän stadionikävijän.

Innostuminen ei kuulu ainoastaan matkailuun, vaan se syntyy jostakin sellaisesta, jota ei tee usein ja jonka tekemistä odottaa. Innostuminen koetaan elämysten toivossa. Elämys on merkittävä, moniaistinen ja unohtumaton kokemus. Tällainen kokemus voi tuottaa kokijalleen tunteen muutoksesta, joka voidaan omaksua osaksi uutta itseään. Matkailu siis voi johtaa maailmankuvan muuttumiseen. Ei voi etukäteen takuuvarmasti tietää, että matkalla kokee elämyksen, mutta on kuitenkin mahdollista ottaa huomioon tietyt seikat ja melkeinpä varmistaa, että elämys syntyy varmasti. Teemamatkat mahdollistavat kaikenlaiset elämykset yksin matkaamisen riemusta romanttisiin pariskuntaviikonloppuihin ja aurinkoisiin perhelomiin.

Moniaistisuus koukuttaa

Anna kaikkien astiesi aktivoitua lomamatkalla!

Aistimme kertovat meille sijainnistamme ympäristössä. Avaa aistisi kokonaisvaltaiselle miljöön kokemiselle.

Matkailun tunnelma alkaa vallita lentokoneessa tai jo matkalla lentokentälle. Sitä odottaa kokevansa ja näkevänsä jotakin erilaista verrattuna tuttuun ja kotimaiseen. Lentokoneesta ulos astuttuaan paikallinen ilmasto on ensimmäinen asia, jonka huomaa, oli se sitten raikas ja viileä tai lämmin ja kostea. Mieli riemuitsee: “Loma, loma, loma!” – ja tämä on vasta alkua.

Uusi miljöö koostuu erilaisten maisemien lisäksi äänistä, tuoksuista ja tietenkin ympäristössä olevista ihmisistä. Paikallinen kieli luo äänimaisemaa, ja ihmisten toimia voi tarkkailla uteliaana. Uudet tuoksut tavoittavat matkailijan ravintoloissa, putiikeissa ja toreilla. Värit katukuvassa voivat hurmata erilaisuudellaan niin, että niitä halutaan viedä kotiinkin. Tuliaisiksi ostetaan paikallista tunnelmaa ja kulttuuria välittäviä valloittavan värisiä päiväpeittoja, pieniä figuureja tai vaikkapa koruja. Kotiin tuodaan matkatuliaisina myös makuelämyksiä, mitä yleisemmin viiniä sekä suolaisia ja makeisia herkkuja. Teemamatkat voivat tarjota muistoja, joihin on aina mukava palata.

Kulttuuria ja historiaa

Matkalla voi myös oppia.

Lähde löytöretkelle tutkimusmatkailijan tavoin! Opi paikan historiaa ja kulttuuria lomailun ohessa.

Toiset matkaavat kohteisiin, joiden historiasta ja nykytilasta he ovat lukeneet monia kirjoja. Toiset saapuvat uusiin maihin ilman sen syvempää ennakkotietoa, mutta innostuvat tutkimaan paikan ja maan historiaa nähtyään paikan omin silmin. Matkakohteen miljöö herättää esimerkiksi kysymyksiä siitä, miksi jokin paikka näyttää siltä, miltä näyttää. Miksi Amsterdamissa talot ovat kapeat ja monien talojen rappuset niin jyrkät? Paikallista kulttuuria voi nähdä niin kaupungin kaduilla kuin myös teatteri- tai musiikkiesityksissä sekä taidegallerioissa ja museoissa. Kulttuurielämykset auttavat rakentamaan näkemystä kaupungista ja maasta sekä täydentämään mielikuvaa maailmasta ympärillämme.

Matkalla voi pohtia monia kysymyksiä ja saada niihin myös vastauksia. Mitä samanlaisuuksia paikan kulttuurissa on verrattuna kotimaamme kulttuuriin? Entä mikä on vaikuttanut kyseisen kulttuurin syntyyn ja virtauksiin? Kun on kerran saanut kosketuksen paikkaan, on todennäköisempää, että paikan taustoista ottaa selvää, oli se sitten Turun linna tai Prahan kuuluisa astronominen kello. Toisaalta tunneside voi syntyä myös ennen matkaa, ennen kuin on edes käynyt matkakohteessa. Esimerkiksi Eiffelin torni on useista kymmenistä elokuvista tuttu, ja monet ihmiset haluavat juuri Pariisiin saadakseen itsestään kuvan tornin edustalla. Gizan pyramidit taas voivat olla lapsuuden koulukirjoista tuttuja. Voi olla hieno kokemus nähdä omin silmin nämä ihmeelliset todistukset muinaisten egyptiläisten taidokkaasta rakennustyöstä.

Ole matkasi päätähti

Unelmoi isosti, kaikki on mahdollista!

Matkalla ei tarvitse kiirehtiä, eikä myöskään yrittää nähdä liikaa. Kokemuksille pitää antaa aikaa.

Lomamatka on erityistä aikaa ihmisen elämässä sillä, se ei ole tavanomaista arkea. Lomalla ihminen tuntee itsensä erityiseksi. Ihmisestä tulee oman elämänsä keskipiste ja päähahmo, niin kuin elokuvissa. Huomio kohdistuu hetkeen, joka on tässä ja nyt. Matkan rajallisuus luo vapauden tunteen: voi tehdä mitä vain, ja kaikki mikä tapahtuu, on merkityksellistä. Kävely kaupungin iltavaloissa, tuntemattoman hymy kahvikupillisen ääressä ja romanttinen katumusiikki voivat luoda hyvinkin elokuvamaista tunnelmaa.

Tunnelmaa voi jakaa matkaseuransa kanssa tai laajemmalle piirille sosiaalisen median kautta. Elämämme ja muistomme ovat kertomuksia, joita kerromme itsellemme ja muille. Kuvat ja videot auttavat meitä kertomaan näitä kertomuksia ja säilyttämään muistojamme. Kirjoittamisen ystävät voivat myös kirjoittaa matkasta ilmaisemalla tekstissä kaikki tunteensa. Matkapäiväkirjan avulla matkamuistoihin voikin palata myöhemmin. Elämä on mahdollisuuksia täynnä, ja teemamatkat auttavat löytämään nämä mahdollisuudet.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen