tarjousta

Talviurheilu

Talviurheilu on omiaan rentouttamaan mielen arjen murheista. TravelBird vie sinut kotimaan hangille, Alppien rinteille ja kaukokohteiden puuterilumille!
Katso lisää:

Talven hiihtomatkalla mahdollisuudet ovat rajattomat. Omien kiinnostuksen kohteidesi mukaan voit hiihtää, lasketella, lumilautailla tai lumikenkäillä. Puhtaan lumihangen kimallus auringonpaisteessa saa kenet tahansa huokaamaan onnesta.

Monet suuntaavat talvikuukausien aikana Suomen pakkasia pakoon ulkomaille auringon lämpöön. Usein talvella sääntönä tuntuu pätevän, että mitä pidempi matka, sen parempi. Ja mitä aurinkoisempi kohde ja valkeammat hiekkarannat, sen parempi. Kaukokohteet ovat poikkeuksetta suosiossa talvella, sillä vaikka kaikissa Euroopan maissa ei pakkasta pääsääntöisesti olekaan, eivät lämpötilat myöskään hellelukemiin nouse. Aurinkomatkoista haaveilun lisäksi kannattaa kuitenkin pitää mielessä, kuinka hyvin talviurheilu vapauttaa mielen ja edesauttaa töistä palautumista. Talviurheilun aikana voi kokea luonnon taianomaisuuden ja lumisen kauneuden, sillä talven ihmemaa ei todellakaan ole vain pelkkä myytti. Se on kaikkien koettavissa! Kuvittele silmänkantamattomiin jatkuvat lumiset hanget, jotka kilpaa loistavat auringonvalossa aivan kuin miljoonat pienet muurahaiset ottaisivat kaikki yhtäaikaa valokuvia. Kirpeä pieni talvipakkanen ei haittaa ollenkaan, sillä ulkona reippailu pitää sinut lämpimänä. Aktiivisen päivän jälkeen on ihana käydä lämpimässä saunassa ja käpertyä sohvalle villasukat jalassa. Takkatulen leimu lämmittää samalla, kun nautit hyvin ansaitsemaasi lasillista viiniä. Lomalla ei myöskään tarvitse käyttää aikaa kokkailuun, vaan voit nauttia lähimmäistesi kanssa illallista myös tunnelmallisessa ravintolassa.

Hiihtomatka on myös perheloma parhaimmillaan. Lapset rakastavat temmeltää lumessa, ja pian mökin pihaa koristaakin luultavasti useampikin lumiukko tai lumienkeli. Ulkona vietetyn päivän riemuista kertovat pienet punaiset posket, ja silmät kiiltävät innosta lasten kilpaa kertoessa päivän kohokohdista. Lämmin kaakaohetki koko perheen kesken kruunaa hauskan päivän. Lapset luultavasti talvilomalla kömpivät myös sänkyyn normaalia innokkaammin, sillä touhukas päivä saa Nukkumatinkin tulemaan kylään helpommin.

Mikäli jonakin päivänä sattuisi pyryttämään lunta myrskyksi asti tai pakkaset lähentelisivät kolmeakymmentä astetta, ei se kuitenkaan tarkoita että koko päivä olisi pilalla. Kenties olosuhteet hiihtämiselle tai laskettelulle eivät ole täysin ihanteelliset, mutta voit kuitenkin viettää päiväsi rentoutuen muilla tavoin. Käperry hyvillä mielin sohvan nurkkaan ja anna lempikirjasi tai -elokuvan juonen viedä sinut kokonaan mukanaan. Kaiva laukusta kesken jäänyt käsityö ja viimeistele villasukkien kantapää. Monissa laskettelu- ja hiihtokeskuksissa on vierailijoiden viihdyttämiseksi myös muita aktiviteetteja. Voitkin siis viettää päivän vaikkapa kylpylän rentouttavissa altaissa.

Talviurheiluun soveltuvia kohteita on jo Pohjoismaissa niin monta ja monenlaisia, että valinnanvaikeus on lähes väistämätön tosiasia – puhumattakaan kaukokohteiden tarjonnasta. Osa laskettelukeskuksista on erikoistunut park-alueisiin, osa off-pisteisiin. Osa soveltuu aloittelijoille, osassa rinteet taas tarjoavat haastetta jo vuosia lasketelleelle matkailijalle. Osassa after ski -bileet ovat lähes tärkeämpi osa matkaa kuin itse talviurheilu, osassa perheet viihtyvät vaikka nuorimmat lapset eivät vielä hangille lähtisikään. Tutustu TravelBird-vaihtoehtoihin siis huolella etukäteen, jotta osaat valita juuri itsellesi kaikkein sopivimman matkakohteen. Loppu onkin sitten laskettelua lomatunnelmaan!

Kotimaan parhaat ladut

Lähde hiihtämään Lapin hangille.

Suomalaisille kaikkein tutuin talvikohde on tietysti Lappi, jossa on loistavat puitteet hiihdolle, laskettelulle ja lumikenkäilylle. Eksotiikkaa hakevat kokeilevat poroajelua tai koiravaljakon kyydissä istumista ja hurjapäisimmät moottorikelkkailua.

Lapin matkat ovat kaikkein parhain vaihtoehto silloin, kun kaipaat erityisesti maastohiihtoa ja nauttimista laavulla. Hiihtolenkin jälkeen termarista höyryävä kahvi ja nuotiolla paistuva makkara maistuvat taivaallisilta. Tätä on Lapin loma parhaimmillaan! Lapin laskettelumahdollisuudet ovat myös oivat, vaikka Alppien kaltaisia maisemia ei olekaan ympärillä. Kuitenkin silmänkantamattomiin jatkuva luminen erämaa on upea näky etenkin silloin, kun taivas jo punertaa auringon laskiessa vähitellen mailleen. Suomen suosituimpia laskettelukeskuksia ovat Levi, Ylläs ja Ruka, mutta monia pienempiäkin keskuksia on tarjolla. Myös ulkomaalaiset ovat huomanneet Lapin upeat mahdollisuudet ja vetovoiman viime vuosina. Lapin kohteissa kuuleekin yhä enemmän vieraita kieliä, ja aasialaisten lisäksi myös esimerkiksi britit ovat kovin kiinnostuneita Lapin hangista. Ulkomaalaisten kiinnostus Lappia kohtaan osoittaa, että suomalaisten ei välttämättä tarvitse haaveilla hiihtomatkasta kotimaan ulkopuolelle. Suomessa mahdollisuudet ovat vallan mainiot!

Myös muissa Pohjoismaissa on erinomaiset talviurheilumahdollisuudet. Ruotsin ja Norjan laskettelukeskukset ovat usein suurempia kuin kotimaan, mutta kuitenkin niissä on sama tuttu, kotoinen tunne. Ruotsissa sijaitsee Pohjoismaiden suurin ja myös tunnetuin hiihtokeskus, Åre. Åren vetonaula on hiihtokeskuksen monipuolisuus. Kolme eri laskettelualuetta takaavat, että joka tason talviurheilijalle on jotakin. Talviurheilu on erityisen suosittua myös Sälenin hiihtokeskuksessa, joka on etenkin lapsiperheiden suosiossa. Mikäli haluat lasketella ja hiihtää revontulien loimutessa taustalla, suosittelemme valitsemaan maailman pohjoisimman hiihtokeskuksen Riksgränsenin. Ruotsin matkalla voit myös kokea jotain, mikä Suomessa saattaa vielä kuulostaa lähinnä Duudsonien päähänpistolta. Kyseessä on nimittäin helihiihto. Helihiihdossa helikopteri kuljettaa sinut alueille, joihin et hissillä pääsisi. Edessäsi aukeava näkymä on sanoinkuvaamaton. Koskematonta puuterilunta silmänkantamattomiin, eikä muita ihmisiä mailla halmeilla. Vain sinä, matkakumppanisi, koskemattomat reitit ja sinua odottava unohtumaton elämys. Toisin kuin usein luullaan, helihiihtoa kokeillakseen ei tarvitse olla ammattitason laskija. Mukanasi oleva opas nimittäin tuntee maaston ja osaa valita juuri teidän seurueellenne sopivan tasoiset reitit. Niinpä jo perustaidot omaava laskija voi kokea tämän ainutlaatuisen elämyksen, joka ehdottomasti kannattaa kokea ainakin kerran elämässään!

Vain noin tunnin matkan päässä Sälenin laskettelukeskuksesta sijaitsee Trysil Norjan puolella. Trysil on klassikko Norjan hiihtokeskuksien joukossa, ja se on maan suurin laatuaan. Rinteitä on jokaisen tason laskijoille, ja myös hiihtomahdollisuudet Trysilissä ovat erinomaiset. Toinen Norjan suosituimmista kohteista on Hemsedal, jossa niin ikään viihtyvät kaiken tasoiset laskijat. Hemsedal on myös erityisen tunnettu railakkaasta after ski -meiningistä. Mainitsemisen arvoinen hiihtokohde Norjassa on tietenkin myös Lillehammer, jonka nimen monet varmasti tunnistavat kohteen olympiahistorian ansiosta. Lillehammer on Norjan vanhin hiihtokohde, ja sama lippu kattaa jopa viisi keskusta. Norja on juuri oikea valinta todellisille talviurheilun ystäville. Monin paikoin maasto on nimittäin ikilumen peitossa, ja näin laskettelu keskikesän auringossakin on mahdollista! Lähde esimerkiksi Stryniin, jossa talviurheilu on mahdollista 365 päivänä vuodessa. Norjassa voit kokea myös huikean kokemuksen jäätiköllä. Köysien varassa railoisella jäätiköllä kävely vie sinut kuin suoraan keskellä jääkautta. Jäätikköretki on kokemus, joka ei ihan seuraavana päivänä unohdu!

Lasketteluloma Alpeilla

Euroopan parhaat laskettelumaisemat ovat ehdottomasti Alpeilla.

Maailman suurin lasketteluvuoristo on jokaisen lumen ystävän unelma. Alpeilla voit lasketella kahdeksassa eri maassa, ja keskuksia on pienistä suuriin. Oman suosikin nimeäminen on vaikeaa, mutta jotkut vannovat tietyn kohteen nimeen vuodesta toiseen.

Hiihtomatkat Alpeilla on mahdollista toteuttaa niin Ranskassa, Italiassa, Saksassa, Itävallassa, Sloveniassa, Monacossa, Sveitsissä kuin Liechtensteinissakin. Monet maailman tunnetuimmista laskupaikoista sijaitsevat juuri Alpeilla. Olet varmasti kuullut esimerkiksi Itävallan Kitzbühelistä ja Tirolista tai Ranskan Val d’Iserestä? Laskettelun lisäksi Alpeilla voi myös hiihtää huikeissa maisemissa, onhan alppimaisemissa järjestetty niin hiihdon MM-kisoja kuin olympialaisiakin. Alppikohteet ovat tunnettuja myös riemukkaista after ski -bileistään, jotka usein alkavat jo aikaisin iltapäivällä ja jatkuvat myöhään yöhön. Siispä oluttuoppi käteen ja monot tanssimaan! Alppilomalta ei hauskanpitoa ja riemunkiljahduksia puutu.

Alpeilla matkatessa kannattaa ottaa huomioon, että laskettelurinteet eivät lähtökohtaisesti ole valaistuja. Pimeyden laskeutuessa suljetaan siis myös rinteet. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jo neljän aikoihin alkuillasta saatat laskea päivän viimeistä laskuasi. Älä kuitenkaan huoli – Alpeilla rinteet tunnetusti ovat kotimaan rinteitä huimasti pidempiä, joten matkaa rinteen huipulta alhaalla odottaville suksimajoille saatat suorallakin laskulla tehdä helposti lähes tunninkin verran.

Nauti lumesta Euroopan ulkopuolella

Maailman parhaiden puuterilumien on usein sanottu olevan Euroopan ulkopuolella.

Euroopan ulkopuolella laskettelu- ja hiihtomaisemat todella eroavat siitä, mihin olet tottunut. Lasketteluloma Euroopan ulkopuolella on omiaan tutustuttamaan sinut myös paikalliseen kulttuuriin samalla, kun nautit talven parhaista puolista.

Kanada on ehdottomasti Euroopan ulkopuolisten talvikohteiden aatelia. Maan provinsseista etenkin Brittiläinen Kolumbia ja Alberta kunnostautuvat laskettelijoiden suosikkeina. Kanadan rinteiltä ei lumi lopu kesken, ja rinteetkin ovat huiman pitkiä – parhaimmillaan useita kilometrejä. Korkeuserot tarjoavatkin haastetta kaikentasoisille laskijoille. Kanadan kuuluisimpia keskuksia ovat Banff, Jasper ja Whistler. Niin ikään Yhdysvalloissa on loistavia laskettelukohteita, joista ei suuruutta puutu. Yhdysvalloissa matkaat rinteiden huipulle aina mukavasti joko tuoli- tai gondolihississä, jolloin sinun ei tarvitse tuskastua jalkojen puutumisesta pitkissä ankkurihisseissä. Yhdysvaltojen ehdottomasti tunnetuin talvikohde on Aspen, mutta muita tunnettuja keskuksia ovat muun muassa Vail ja Telluride. Niin Kanadassa kuin Yhdysvalloissakin on mahdollista kokeilla jo aiemmin mainittua helihiihtoa.

Kolmas suositeltava kaukomatkakohde talviurheilulle on Japani. Vuoret peittävät jopa 80 prosenttia Japanin pinta-alasta. Voikin siis hyvällä omallatunnolla sanoa, että Japani-matkat ovat aktiivimatkailijan unelma. Japani on erityisesti kokeneempien laskijoiden suosiossa, sillä off-rinteiden määrä on lukuisa. Ylipäätään lumen tuntu suksien tai lumilaudan alla on Japanissa tunnelmaa nostattava kokemus. Japanin puuterilunta on nimittäin usein kehuttu maailman parhaaksi, ja se jos mikä saa innostuksen nousemaan. Runsaan lumentulon ansiosta Japanissa ei juuri jäisiä rinteitä lasketa. Japanin kehuttujen kohteiden joukkoon kuuluvat muun muassa Hakuba ja Niseko. Ylipäätään Honshun ja Hokkaidon saarten lukuisat laskettelukeskukset täyttävät varmasti hiihtomatkailijoiden toiveet. Talviurheilun Japanissa kruunaa pitkät perinteet omaava onsen-kylpy, eli kylpeminen kuumissa lähteissä. Japanissa after ski -kulttuuri ei ole yhtä voimissaan kuin Euroopassa. Niinpä aamulla herätessäsi olet virkeä aloittamaan uuden aktiivisen päivän, kun after ski ei ole verottanut yöuniasi, vaan sen sijaan lämmin kylpy on rentouttanut lihaksesi.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen