Talven matkat

Vaihda kylmyys ja loskakelit auringon lämpöön ja rantahiekkaan. Talven matkat piristävät pimeyden keskellä! Varaa seuraava TravelBird-matkasi pimeyttä pakoon.

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
36 tarjousta
Talven matkat tuovat elämään paljon iloa ja energiaa, puhumattakaan D-vitamiinista. Lähde matkalle kauas tai lähelle ja koe elämäsi lomamatka!

Pitkä ja pimeä talvi voi olla monelle väsyttävää aikaa, etenkin Suomessa. Talvikausi antaa tietää itsestään jo lokakuussa päivien pimetessä jo iltapäivällä. Aamulla töihin mennessä aurinko ei ole vielä noussut ja kotiin palatessaankin se on jo laskenut. Lisäksi päivät ovat lyhyitä, eikä kylmä ilma ilahduta. Olisiko aika lähteä lomalle aurinkoon? Monet odottavat kesää lähteäkseen lomalle, mutta tauko talven keskellä tuo valtavasti lisää energiaa ja auttaa jaksamaan talven yli. Mitäpä jos ostaisi uudet bikinit tai uimashortsit alennusmyynnistä ja lähtisi rantalomalle vaikkapa Kanariansaarille? Jos ei pidä hiekasta varpaiden välissä, voi suunnata viilettämään suksilla tai laskettelulaudalla kunnon talven keskelle Alpeille. Ota mukaan perheesi, ystäväsi tai rakkaasi ja lähde nauttimaan auringosta pimeyden keskellä.

Etelä-Eurooppa ympärivuotisene lämpimine ilmoineen on aina hyvä valinta, lähti matkalle sitten yksin tai rakkaidensa kanssa. Ihastuttava Italia, eläväinen Espanja, paratiisinomainen Portugali ja kuvankaunis Kreikka ovat maita, joihin matkailijat rakastuvat aina uudelleen ja uudelleen. Ja miksipä eivät rakastuisi – mitä muuta lomalla tarvitaan kuin aurinkoisia ilmoja, kultaisia rantoja ja rentoa ilmapiiriä? Kotimatkalle viedään kauniin rusketuksen lisäksi muutama sananen maassa opittua kieltä: Grazie! Gracias! Obrigado! Evharisto! Maan kielellä kiittäminen ilahduttaa paikallisia, ja heidän positiivinen reaktionsa saa hymyn myös matkailijan huulille. Toiset rakastuvat näihin eteläisiin maihin niin paljon, että alkavat opiskella kieliä ihan tosissaan saadakseen paremman kontaktin paikallisiin ja kokeakseen lomalla enemmän.

Talven klassikkokohteina ovat myös lumiset Alpit, joilla kunnon talvea kaipaava pääsee nauttimaan piristävistä pakkasista. Suomen talvi yllättää ainakin autoilijat, mutta viime vuosina on tullut selväksi, että lunta ei välttämättä riitäkään muualle kuin teille. Lumisista rinteistä ei ole mitään takuita, joten matka viileään vuoristoon on loistava vaihtoehto talviurheilua kaipaaville.

Laskettele auringossa

Matka aurinkoon ei aina tarkoita pulikointia altaalla, vaan auringosta voi nauttia myös satumaisilla Alpeilla.

Alpit kulkevat kahdeksan Keski-Euroopan valtion läpi, joten matkailijalla on paljon valinnanvaraa maan ja paikkakunnan suhteen. Vuosittain Alpeilla käykin yli 100 miljoonaa lunta ja urheilua rakastavaa matkailijaa.

Alpit ovat maaginen lomakohde valkoisine huippuineen ja taianomaisine lumipeitteineen. Kirkas aurinko saa valkoiset lumet ja jäätyneet joet hehkumaan. Talvisen vuoriston postikorttimaisemia voi parhaiten ihailla hiihtohissin kopista. Kauas ulottuva vuoristonäkymä on erittäin vaikuttava. Vuoristokiipeilyä harrastavat eivät tee sitä turhan takia, sillä kiipeilyn lisäksi yhtenä innoittajana vuoren valloitukselle on henkeäsalpaavat maisemat. Lumoavia maisemia ei tarvitse vain ihailla, vaan parasta on se, että niissä voi harrastaa monenlaista talviurheilua, kuten laskettelua, lumikenkäilyä tai jopa ajelua paksurenkaisella polkupyörällä. Urheiluntäytteisen päivän päätteeksi on mukavaa kerätä voimiaan nauttimalla vaikkapa itävaltalaista wieninleikettä ja kylmää olutta raikkaassa talviauringossa. Aurinkoiset ilmat ovat ihania, mutta pakkasilmallakin täytyy muistaa suojata ihonsa aurinkorasvalla.

Talviurheilun lisäksi talven matkat Alpeille tarjoavat ihania kylpylähoitoja, joissa voi helliä rasittuneita lihaksia. Mikä olisikaan ihanampaa kuin rentoutua hieronnassa tai saunassa ulkona vietetyn päivän päätteeksi?

Jouluksi lämpöön

Anna itsellesi ja rakkaillesi paras lahja – ikimuistoinen lomamatka aurinkoon!

Vaihda perinteinen joulukuusi palmupuuhun ja juhli joulua auringon alla Espanjan kultarannikolla tai eksoottisella saarella kaukana arjen huolista.

Joulu on perheen yhteistä aikaa, jolloin ollaan paljon kotona ja kokkaillaan lanttu-, porkkana- ja perunalaatikoita karjalanpaisteineen sekä käydään vierailemassa sukulaisten luona. Juhlapyhät voi viettää myös toisin, sillä joululomalla koko perhe voi matkustaa yhdessä. Kaikki kiireet voi kerrankin jättää Suomeen ja lähteä porukalla aurinkokohteeseen rentoutumaan.

Kotimainen joulu on tietenkin ihana, ja on mukavaa pitää yllä perinteitä. Kuitenkin poikkeus vahvistaa säännön ja joskus nämä jouluperinteet voidaankin unohtaa hetkeksi ja lähteä viettämään pyhiä lämpimiin maihin. Joululahjoihin käytettävät rahat voi ihan hyvin käyttää matkailuun, sillä lomakokemus on unohtumaton ja esineellinen lahja taas ei välttämättä ilahduta enää vuosien kuluttua. Monet suomalaiset valitsevatkin aurinkoiset talven matkat ja lähtevät jouluksi Kanariansaarille ja Thaimaahan. Kanariansaarista suosituin joulukohde on Teneriffa, josta löytyy kultaiset hiekkarannat, vihreät golfkentät sekä sininen meri. Thaimaa taas hurmaa trooppisella ilmastollaan sekä eksoottisuudellaan ja lompakkoa säästävällä edullisella hintatasollaan. Yhä suositummaksi kohteeksi nousee myös Lähi-idän helmi Dubai, josta ei puutu aurinkoa eikä luksusta. Upeissa kauppakeskuksissa shoppailun lisäksi kaupungissa voi myös harrastaa monenlaista vesiurheilua. Kajakkimelonta, leijasurffaus ja sukeltaminen ovat suosittuja loma-aktiviteetteja Persianlahden rannalla.

Suojaa ihosi auringossa

Etelässä aurinko hellii hipiää ja lämmittää mieltä.

On ihanaa vain kävelleskellä auringossa ja olla välittämättä säästä, kun lähtiessä ulos ei tarvitse miettiä kerrospukeutumista tai muistaa ottaa sateenvarjoa mukaan.

Auringonpaisteesta saamme D-vitamiinia, mutta liiallinen altistuminen auringon säteilylle voi vahingoittaa ihoa. Tässä vinkkimme turvalliseen auringonpalvontaan! Ihon suojaamisessa kaiken A ja O on aurinkorasva. Vastoin uskomuksia korkea suojakerroin ei estä ruskettumista, vaan yksinkertaisesti estää ihoa palamasta. Ihon tottuessa aurinkoon suojakerrointa voi pudottaa. On hyvä suojata erityisesti kasvot ja kaula, sillä juuri tällä alueella iho on herkempää ja säteilystä rasittuminen saattaa lisätä ikääntymisen merkkejä.

Lomalla vesi on tärkeä elementti sekä sisäisesti että ulkoisesti nautittuna. Rannalla pulikoidessa aika menee nopeasti, eikä välttämättä huomaa, että lounaaseen mennessä ei ole juonut tippaakaan vettä. Keskimäärin aurinkoisena päivänä pitäisi juoda vähintään kolme litraa vettä päivässä, mutta etenkin liikkuessa on hyvä juoda enemmänkin.

Yksi tärkeä vinkki turvalliseen auringonottoon on yksinkertaisesti siirtyminen varjoon auringonpaisteesta. Rusketus tarttuu vaikka istuisikin aurinkovarjon alla hattu ja aurinkolasit päässä. Itse asiassa etelässä rusketus tarttuu jopa pilvisellä säällä, joten ei pitäisi antaa suoran auringonpaisteen puutteen hämätä. Jos kuitenkin kaikista varotoimenpiteistä huolimatta palaa, pitää vältellä aurinkoa, kunnes iho on parantunut. Ihon suojaamiseksi on suositeltavaa pitää pitkähihaisia ja -lahkeisia pellavavaatteita. Vietä kesäiset talven matkat turvallisin mielin!

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen