Syysloma

Syysloma on hyvä aika ottaa irtiotto arjesta ja Suomen sateisista säistä. TravelBird tuo ulottuvillesi aurinkorannat ja suurkaupungit, vuoden parhaaseen aikaan.

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
0 tarjous
William Cullen Bryantin mukaan syksy on yhtä kuin vuoden viimeinen, kaikkein suloisin hymy. Syksystä kannattaakin ottaa kaikki irti, sillä harvoin luonto näyttäytyy yhtä kauniina. Hemmottele siis itseäsi ja vietä ansaittua lomaa ahkeroinnin keskellä!

Voiko kauniimpaa olla kuin syysruska, ja punaisen ja oranssin sävyn saaneet puistot ilta-auringossa? Ja kuitenkin toisaalta: “Sataa, sataa ropisee…” – lastenlaulusta tutut sanat kuvaavat Suomen syksyä joskus jopa liiankin osuvasti, vai mitä? Jos sää ulkona on jatkunut sateisena, koleana ja harmaana jo päiviä, ei silloin juurikaan tee mieli astua ovesta ulos. Vaikka syksy on oivallista aikaa lukea kirjaa lämpimässä viltin alla ja nauttia teehetkestä kynttilän luodessa tunnelmaa, kääntyvät ajatukset myös väistämättä lämpimiin kesäpäiviin. Tuolloin huomiostasi kilpailevat taivaalla loistava aurinko, kirkkaana liplattava järvi- tai merivesi sekä aidon vohvelin jäätelötötterö. Kesän muistot lämmittävät vuodenajasta riippumatta. Mikset siis varastaisi itsellesi vielä muutaman kesäpäivän lisää ja lähtisi syksyllä vaikkapa etelän auringon alle? Tai vaihtoehtoisesti suuntaisi johonkin lukuisista kaupunkikohteista, joissa kulttuuriaktiviteettien, tapahtumien ja ostosmahdollisuuksien kirjo saa ajatuksesi varmasti pysymään poissa arjen työkuvioista. Syksy on erinomaista aikaa myös viettää iltoja idyllisissä ravintoloissa, joissa syksyn tunnelmaa luovat takkatulien loimu ja kynttilän lepatus – suosituimmissa matkakohteissa ravintoloiden tarjonta ei todella lopu kesken! Syksyiset illat ovatkin kuin luotuja perheen ja ystävien seurasta nauttimiselle. Kenties loistoidea olisi viettää laatuaikaa yhdessä ja matkustaa uuteen matkakohteeseen, uusia kokemuksia hakien?

Syysloma on täydellinen aika matkalle, sillä kesälomasta on kulunut jo jonkin aikaa, ja joulun pyhiin on vielä parisen kuukautta. Syksy voi tuntua kovin pitkältä, jos välissä ei ota aikaa itselleen ja lataa akkuja rauhassa. Myös koululaisten syysloma ajoittuu muutoin pitkän syksyn keskelle, ja näin ollen myös perheellisille tarjoutuu mahtava mahdollisuus nauttia lomasta koko perheen voimin. Reissuun voi lähteä vaikka vain viikonlopuksi tai viettää tien päällä pidempikin tovi. Niin tai näin, reissu kotimaassa tai pako ulkomaille piristää kummasti keskellä sateista syksyä. Mutta minne syyslomalla kannattaa matkustaa? Syyslomamatkan vihdoin koittaessa lennättää TravelBird sinut kohteeseen, joka täyttää juuri sinun toiveesi!

Mikäli sinulla on vain vähän aikaa eikä näin ollen mahdollisuutta esimerkiksi lentää kauemmas Eurooppaan pitkän hiekkarannan ja turkoosin meriveden toivossa, voit kuitenkin nauttia veden terveysvaikutuksista vaikkapa kylpylälomalla. Suomi on viime aikoina panostanut kylpylätarjontaansa, ja kotimaassa voitkin rentoutua elämyskylpylöissä, jotka eroavat tavallisista mielenkiintoisilla yksityiskohdillaan. Saimaalla voit esimerkiksi kylpeä luonnonläheisissä tunnelmissa, kun kylpylän vesi on järvivettä ja osa rakennusmateriaaleista yli 500 vuotta vanhoja. Suomen monipuolisimmissa kylpylöissä viihtyy puolestaan koko perhe, sillä aikuiset voivat rentoutua erilaisissa hoidoissa ja perheen pienimmät voivat ilakoida jännittävissä vesiliukumäissä. Jos mielesi tekee Suomen rajojen ulkopuolelle, suosittelemme esimerkiksi Viron mahtavia kylpylöitä. Viro on suomalaisillekin tuttu kylpylätarjonnastaan, ja pääkaupunki Tallinnan lisäksi kannattaa suunnata esimerkiksi Haapsaluun, joka on tunnettu mutakylvyistään. Merimutaa hyödyntävien kylpylöiden ja hoitojen historia ulottuu aina 1800-luvulle asti! Vielä historiallisempi kylpyläkohde Virossa on Saarenmaan saari ja sen pääkaupunki Kuressaari, johon perustettiin aikoinaan maan ensimmäinen kylpylä. Toinen mainitsemisen arvoinen kylpylämaa on Unkari ja erityisesti sen pääkaupunki Budapest, joka on Euroopan suosituimpia kohteita hoidoissa rentoutumiselle. Kaupungissa onkin yli 100 kuumaa lähdettä, ja sen termaalikylpylät ovat maailmankuuluja. Hemmotteluhetkiä Budapestissä tarjoavat muun muassa Széchenyin, Gellértin ja Lukacsin kylpylät.

Suurkaupungit

Näe suosikkikaupunkisi ruskan väreissä.

Oletko jo pitkään haaveillut matkustavasi uuteen kaupunkiin? Syksy on siihen loistava ajankohta, sillä lämpötilat ovat usein vielä suotuisia, mutta kesältä tutut suuret turistimassat ovat jo kadonneet monista kohteista. Minne lähdetään?

Vaikka syksy saapuukin moniin Euroopan maihin samoihin aikoihin, on ulkomaille matkustamisessa aina jotain uutta ja erilaista. On kiehtovaa matkustaa uuteen kaupunkiin ja kokea Suomesta eroava maisema. Euroopan klassikkokohteita ovat luonnollisesti Keski- ja Etelä-Euroopan maiden pääkaupungit kuten Rooma, Lissabon, Berliini, Wien ja Amsterdam. Lisäksi mukaansatempaavia kohteita ovat esimerkiksi kestosuosikki Barcelona sekä suomalaisille hieman tuntemattomammat pääkaupungit Euroopassa, kuten Ljubljana, Vilna ja Bukarest. Jos sinulla on vain muutama päivä aikaa, on Tukholmassa, Tallinnassa ja Kööpenhaminassakin aina jotakin tehtävää. Älä siis aliarvioi Pohjoismaiden tarjontaa, vaikka ne kulttuuriltaan lähellä omaamme ovatkin.

Jos olet jo kokenut Euroopan matkailija, on myös maanosamme ulkopuolella paljon nähtävää. Esimerkiksi Yhdysvaltojen New York on erityisen suosittu kaupunkikohde, jossa sekä nähtävää että tehtävää on runsaasti. Aivan toisenlaiseen maailmaan puolestaan pääset kurkistamaan matkatessasi esimerkiksi Dubaihin tai Abu Dhabiin. Myös Aasiassa on useita eksoottisia kaupunkikohteita, jotka hurmaavat muun muassa historiallaan. Japanissa voit perehtyä keisarilliseen kulttuuriin, ja Kiinassa sen kuuluisa muuri saa vaativatkin matkailijat vakuuttuneiksi. Matkasi aikana voit kulttuurinähtävyyksien lisäksi tutustua suurkaupunkien loistaviin ostosmahdollisuuksiin ja paikallisiin pikkuputiikkeihin. Mikä olisikaan parempi tapa uudistaa vaatekaappisi ja valmistautua talven kylmiin kuukausiin, kuin shoppailemalla maailman muotipääkaupungeissa? Valitsit sitten matkakohteen Euroopasta tai sen ulkopuolelta, on syysloma uudessa kaupungissa varmasti onnistunut!

Aurinkomatkat

Vietä vielä muutama kesäinen hetki auringon lämmössä, energiaa itseesi imien.

Syysloma on suomalaisten suosikkiajankohta rantalomalle ja etelän auringon alle matkustamiselle. Monen työpaikan kahvitauoilla yleinen puheenaihe syksyisin onkin joko tulevan loman matkakohde tai jo lomalla koetut elämykset.

Kaipaatko aurinkoa ja hiekkarantoja? Suloista meren tuoksua ja lempeää tuulta hiuksissasi? Suomen kesästä kun ei ikinä voi olla varma, sillä yhden kesän sateiset ilmat saattavat jatkua myös seuraavana kesänä. Tai hyvällä tuurilla useampana kesänä meitä hellivät suotuisat ilmatilat ja aurinkoiset päivät. Mikäli et kuitenkaan halua pelata arpapeliä meteorologisten ennusteiden kanssa, on syysloman vietto auringossa juuri oikea vaihtoehto sinulle – syyslomamatkat rantakohteessa takaavat sinulle runsaan D-vitamiiniannoksen vielä ennen talven pimeitä päiviä.

Syksylle ajoittuvan aurinkomatkan ei suinkaan tarvitse tarkoittaa matkustamista maailman ääriin – lähempääkin löydät todella varteenotettavia kohteita. Eteläisen Euroopan hiekkarannat tarjoavat loistavat puitteet rantalomalle vielä syksylläkin. Katsasta siis Italian, Espanjan tai Portugalin parhaat rannat. Vaihtoehtoisesti vaikkapa Malta ja Montenegro hurmaavat hieman tuntemattomammalla ympäristöllään. Euroopan maille kuuluu myös monia upeita saaria, jotka maantieteellisesti sijaitsevat kuitenkin hieman etäällä emämaistaan. Suomalaisten suosiossa ovat tietenkin Espanjalle kuuluvat Kanariansaaret, mutta oletko koskaan harkinnut tutustuvasi Portugalille kuuluvaan Madeiran saareen? Se on tunnettu eksoottisista kukistaan, joten Madeiralle matkustaessasi kotimaan syksyinen ruska vaihtuu kauneudellaan sen kanssa kilpailevaan vaaleanpunaiseen kukkamereen. Jos kuitenkin haet todella trooppista ilmastoa ja haluat toteuttaa hieman pidemmän reissun, voit matkustaa vaikkapa Meksikoon, Thaimaahan tai Indonesialle kuuluvalle Balin saarelle syyslomasi aikana. Vain viikonkin loma tuntuu todellisuudessa paljon pidemmältä, sillä täydellinen rentoutuminen puhdistaa mielesi kaikista arjen haasteista.

Aktiivimatkat

Syysloma on halutessasi paljon muutakin kuin vain makaamista laakereilla. Oletko valmis seikkailuun?

Kuuluuko uudenvuoden lupauksiisi perinteisesti uuden harrastuksen aloittaminen? Mitäpä jos ottaisit jo pienen varaslähdön ja testaisit eri harrastusmahdollisuuksia jo lomasi aikana! Normaalista poikkeavat olosuhteet saattavat saada intosi puhkeamaan.

Kesällä tulee usein makoiltua riippumatossa järvimaisemissa tai syötyä jäätelö jos toinenkin, maistuuhan se kaikkein parhaimmalta torikahvilassa istuskellen. Syksyn tullen saattaa kuitenkin tulla tunne, että olisi aika palata ruotuun. Paluu töihin loman jälkeen on kuitenkin usein hektinen, eikä kotiin päästyä ole välttämättä enää energiaa lähteä uudelleen liikenteeseen. Lisäksi illallinen olisi kokattava ja pyykit pestävä. Entä jos tällä kertaa armahtaisit itseäsi arkena, ja syysloma olisikin täynnä aktiviteetteja? Kunnon adrenaliinivirtaus saa sinut todella tuntemaan olevasi elossa! Koti-Suomeen palaat monta elämystä rikkaampana, etkä edes tunne huhkineesi loman aikana.

Voit esimerkiksi lähteä pyöräilemään Italian upeisiin maisemiin, joissa voit halutessasi poiketa tutustumassa myös viininvalmistuksen saloihin. Erityisesti Piemonten alue on tunnettu vuoristoteistään, jotka kulkevat viinitarhojen läpi. Tai miltä kuulostaisi vaellus Slovenian, Romanian tai Saksan jylhissä maisemissa? Maisemien keskellä sinua saattaa tervehtiä korkeuksiin kohoava keskiaikainen linna, joka tuo kulttuuriarvonsa ansiosta mainiota tasapainoa aktiiviseen lomaan. Sanan “aktiivinen” ei suinkaan tarvitse tarkoittaa t-paidan liimaantumista ihoon tai jalkapohjien pakottamista kävelyn jäljiltä. Rauhallisempi tapa viettää aktiivilomaa on lähteä golfaamaan vaikkapa Portugaliin, joka on tunnettu Euroopan golf-kohteiden ehdottamana aarteena. Jos taas vesi on sinulle elementtinä se kaikkein rakkain, voit luonnollisesti yhdistää aktiivisen lomailun myös vedessä ilakointiin. Erityisesti Portugali ja Marokko ovat tunnettuja loistavista, surffaukseen soveltuvista puitteistaan. Uskallatko hypätä laudan päälle ja katsoa, minne aalto sinut kuljettaa?

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen