4 tarjousta

Sri Lankan kiertomatkat

Haluatko kokea saman matkan aikana mahdollisimman paljon maan tarjonnasta? Silloin TravelBird-loma ja Sri Lankan kiertomatkat ovat oikea valinta!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
4 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Kun haluat lomaltasi luontoa, rantoja ja kulttuuria, Sri Lankan kiertomatka on kuin sinulle tehty!

Sri Lankan historia, kulttuuri ja ihastuttava luonto vetävät puoleensa enemmän ja enemmän matkailijoita. Erityisesti maan asukkaiden ainutlaatuisuus, vahvuus ja vieraanvaraisuus saavat kenet tahansa tuntemaan itsensä tervetulleeksi. Intian valtameressä Intian eteläpuolella sijaitsevalla saarivaltiolla on suunnattomasti tarjottavaa, sillä sen vaihtelevuus niin luonnon kuin kulttuurin puolesta on poikkeuksellisen voimakasta. Sri Lankan kiertomatka avaa silmäsi uskomattomille maailman ihmeille, joita et jokapäiväisessä elämässäsi ole vielä nähnytkään. Upottaudu kaukomaan jännittävään kulttuuriin, tutustu erikoisiin tapoihin ja jopa vieraisiin uskontoihin seikkailulla, jota et koskaan unohda. Maassa vallitsevat hindulaisuus, buddhalaisuus, kristinusko ja islam pitävät tunnelman kiinnostavan monipuolisena. Sri Lankan kirjava kulttuuri ulottuu historiassa yli 2000 vuoden päähän, mikä on varmistanut maan huiman määrän UNESCOn maailmanperintökohteita. Niitä on kahdeksan, joista suurin osa on kaupunkeja, kuten muinaiset Polonnaruwa ja Sigiriya. Yksi UNESCOn listalle kuuluvista nähtävyyksistä on Kandyn kaupunki ja siellä sijaitseva buddhalainen temppeli. Se on kuuluisa pyhiinvaelluskohde buddhalaisille, mutta myös turistit pääsevät osallistumaan rukoushetkiin. Pyhän hampaan temppeliksi kutsuttu kohde on saanut nimensä siellä tarun mukaan säilötystä Buddhan hampaan jäännöksestä. Hampaalla on vaikutus myös paikalliseen politiikkaan, sillä jo muinaisista ajoista lähtien on uskottu, että jäännöksen hallussapitäjällä on oikeus maan johtoon. Kultakattoisen päätemppelin lisäksi kompleksiin kuuluu muita pienempiä temppeleitä, museoita ja alttareita.

Suomalaisten suosimat Aasian matkat painottuvat enimmäkseen Thaimaahan, Intiaan, Japaniin ja Kiinaan, joten Sri Lanka on eksoottinen lisäys matkakohteisiisi. Tämän 22 miljoonan asukkaan maan sopukoista löydät rauhallisia valkoisia rantoja taivaansinisen meren äärellä, jotka voit vieläpä pitää aivan itselläsi. Sri Lankan kiertomatkalla voit ladata akkujasi nauttien samalla räiskyvän punaisista auringonlaskuista.

Luonnon syleilyyn Sri Lankan kiertomatkalla

Koe mitä uskomattomimmat luonnon ihmeet lomallasi

Sri Lanka on tunnettu poikkeuksellisista maisemistaan ja eksoottisista eläimistään. Trooppinen ilmasto, rannat, laguunit ja hiekkadyynit sopivat rennoille auringonpalvojille, kun taas vuoristot, kiviset jyrkänteet, suot, vesiputoukset ja kansallispuistot innostavat seikkailunhaluisempia matkailijoita. Sri Lankan kiertomatka on myös ideaali tapa yhdistää molemmat maailmat! Jännittävien tutkimusmatkojen jälkeen voit rentoutua vaikkapa kiireettömällä aamupalalla hotellilla, tai päivittämällä rusketustasi yhdellä lukuisista rannoista.

Yalan kansallispuisto on suosituin maan viidestätoista kansallispuistosta, ja se sijaitsee maan kaakkoisosassa, noin 300 kilometriä pääkaupungista, Colombosta. Koskematonta luontoa, korkeita puita, piikikkäitä pensaita ja eläimiä löytyy riittämiin, sillä puisto kattaa suunnattomat 979 neliökilometriä. Kansallispuistot peittävät yli 25 prosenttia Sri Lankan pinta-alasta ja niissä vieraillessasi voit ihailla muun muassa suuria nisäkäslajeja, kuten karhuja, elefantteja, hirviä ja leopardeja. Matkat tasangoille, Bambarakandan vesiputoukselle ja näkymät maan korkeimmalle vuorelle, Pidurutalagalalle, eivät jätä ketään kylmäksi.

Nautiskele srilankalaisen keittiön monipuolisuudesta

Makuja mausteista ja kulttuurien sekoituksesta

Srilankalaisten perinteinen ruokalaji on iso annos riisiä, jonka kanssa tarjoillaan monia erilaisia lisukkeita, kuten lihaa, munaa ja kalaa. Nuudelit, hedelmät ja pannukakut ovat suosittuja ruokia aamu- ja välipaloiksi. Maan keittiö on samankaltainen Etelä-Intian kanssa, erityisesti mausteidensa puolesta. Mikäli haluat tutustua enemmänkin naapurimaan kulttuuriin, Intian kiertomatka voisikin olla Sri Lankan jälkeinen irtiottosi.

Srilankalainen ruoka on enemmän kuin riisiä ja currya, sillä monet historian käänteet ja kulttuurien kohtaamiset ovat muovanneet maan mauista sen nykyisen moninaisen yhdistelmänsä. Strateginen sijainti idän ja lännen välissä mahdollisti kauppiaiden, maahanmuuttajien, naapurimaiden ja siirtokuntien perustajien ruokien rantautumisen ajan saatossa. Nykyisin Sri Lankan keittiössä on vivahteita Intiasta, Englannista, Arabiasta, Portugalista ja Alankomaista.

Sri Lanka on tunnettu teestään, joka onkin yksi maan tärkeimmistä vientituotteista. Srilankalainen tee voidaan jakaa kolmeen luokkaan sen mukaan, missä korkeudessa se on kasvanut. Korkealla kasvanut tee on noin 1800 metrin korkeuksilla kasvava, vaalean värinen ja pehmeän makuinen tee. Kyseistä herkkua löydät Nuwara Eliyan kaupungista. Maultaan ja väriltään voimakkaammasta teestä pääset nauttimaan puolivälissä sijaitsevilla alueilla, Kandyssa, Bogawantalawassa ja Matalessa. Matalimmilla alueilla maan eteläosissa, enimmäkseen Gallen alueella, jämäkän teen ystävät ovat oikeassa paikassa. Vaikka et teetä joisikaan, alueilla kannattaa ehdottomasti vierailla, sillä saarivaltion teeplantaasit ovat uskomaton näky!

Kulttuuria ja historiaa Sri Lankan sydämessä

Ihastuttavat satamakaupungit Galle ja Colombo

UNESCOn maailmanperintölistalle myös päässyt Galle tarjoaa teen lisäksi historiaa ja merinäkymiä – kaupunkia ympäröi valtameri kolmelta puolelta. Galle on mainio kulttuurikohde, josta löydät eksoottisen vanhan sataman, Alankomaiden siirtomaa-aikaisia rakennuksia, muinaisia moskeijoita ja kirkkoja, joita on helppo kierrellä ja tutkiskella jalan. Kaupunki hurmaa kävijänsä sokkeloisilla kaduilla, tyylikkäillä kahviloilla ja suloisilla putiikeilla. Galle on ehdottomasti näkemisen arvoinen Sri Lankan helmi.

116 kilometriä Gallesta pohjoiseen sijaitsee maan pääkaupunki, Colombo, jota voi myös pitää matkakohteena, joka täytyy nähdä. Colombo on saaren talouskeskus sekä suosittu turistikohde. Tämä ei ole mikään ihme, sillä kaupungissa yhdistyvät vanhat siirtomaa-ajan rakennukset ja rauniot, sekä modernin kaupungin kiire ja vilkkaus. Colombon uudemmalla puolella voit kokea viihtyisät ravintolat, kaupat ja galleriat. Tutkimalla hieman ympäristöäsi löydät maukasta paikallista ruokaa, erikoisia kauppoja ja pikkuruisia hauskoja kahviloita. Luonnonhistorian museo ja kansallismuseo ovat vierailun arvoisia nähtävyyksiä, sillä niissä on esillä merkittäviä srilankalaisia kokoelmia, joihin sisältyy esimerkiksi kansallismuseosta löytyvät entisaikaisten Kandyn hallitsijoiden kruunu ja valtaistuin. Kaiken tämän keskellä Colombon maisema muuttuu hurjaa vauhtia uusien rakennusten myötä, nostaen kaupungin horisonttia kohti taivasta. Colombo pistää hyvällä tavalla pään pyörälle, joten siellä saat helposti kulumaan montakin päivää.

TravelBirdin Sri Lankan kiertomatkalla pääset kokemaan maan kiehtovan monimuotoisuuden ja henkeäsalpaavan kauneuden. Matkalla saat muistoja loppuelämäksesi ja varmistat, että maasta ei jää mitään näkemättä!

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen