4 tarjousta

Sri Lankan matkat

Miltä kuulostaisi TravelBird-loma historiallisen kulttuurin, kiehtovan eksotiikan ja koskemattoman luonnon äärellä? Sri Lankan matkat sopivat jokaiselle!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
4 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Intian valtameren syleilyssä sijaitseva eksoottinen saarivaltio Sri Lanka on pienestä koostaan huolimatta monipuolinen ja kiehtova matkakohde. Aikoinaan Ceyloniksi kutsuttu saari houkutteleekin tuhansia matkailijoita luokseen vuodesta toiseen.

Koskemattoman luonnon, jylhien vuorten, lumoavien vesiputousten, vihreiden viidakoiden ja paratiisirantojen värittämä Sri Lanka sijaitsee Intian niemimaan alapuolella. Kokonaisuudessaan saarivaltio on ainutlaatuinen ja monipuolinen, minkä vuoksi Sri Lanka -matkat ovatkin suosittuja ympäri maailman. Matkailijalla on edessään valinnan vaikeus, sillä potentiaalisia matkakohteita löytyy lukemattomasti. Mihin tahansa saarella päättääkin reissata, odottaa matkailijaa unohtumattomat elämykset ja täydelliset hetket. Sri Lankan matkat vievät nimittäin rikkaan kulttuurihistorian, villieläinten täyttämän luonnon, kullanruskeiden rantojen ja sukellusparatiisien lumoavaan maailmaan. Koska Sri Lanka sijaitsee kotimaasta hieman pidemmän lentomatkan päässä, haluaa matkailija usein viettää kohteessa pari viikkoa tai enemmänkin. Tästä syystä joulumatkat Sri Lankaan ovat suosittuja, sillä joulun ja uuden vuoden viettäminen ulkomailla on monen matkailijan suosiossa juuri joulun vapaapäivien ansiosta. Talven matkat ylipäätään Sri Lankaan ovat suosittuja, sillä usein matkailija haluaa paeta kotimaan pakkasia, ja Sri Lankan rannat tuntuvat tuolloin entistä houkuttelevimmilta.

Maan värikas historia antaa pisaranmuotoiseen lomaparatiisiin oman kosketuksensa. Saaren yli 10 000 vuotiseen menneisyyteen on nimittäin ehtinyt mahtua useiden eri kansojen ja kuninkaiden valtakuntien kukoistus, siirtomaa-aika, itsenäistyminen ja pysäyttävä sisällissota. Nykyään historiasta ja kadonneista kuningaskunnista muistuttavat kahdeksan erilaista maailmanperintökohdetta, buddhalaiset temppelit ja siirtomaa-aikainen arkkitehtuuri. Sri Lanka -matkat ovatkin suosittuja kulttuurinjanoisten keskuudessa.

Lumoavat luonnonpuistot

Sri Lankan vetonaula on saaren ainutlaatuiset luonnonpuistot.

Sri Lankan 15 taianomaista kansallispuistoa loistavat koskemattomalla luonnollaan ja eksoottisilla villieläimillään.

Sri Lankan matkat ovat suosittuja luontomatkailijoiden keskuudessa. Saarivaltion suosituin luontokohde on Yalan lumoava kansallispuisto, joka on myös suurin luonnonpuisto. Matkailija pääsee ihailemaan ainutlaatuisia luontokohteita ja kiehtovia villieläimiä — vastaavanlaista kokemusta ei muualta helposti löydy! Yalan kansallispuistossa asuu esimerkiksi elefantteja, krokotiilejä, karhuja, villisikoja, aksishirviä, apinoita ja satoja erilaisia lintulajeja. Luontoalue on myös maailman parhaita paikkoja leopardien bongaamiseen.

Toinen kiehtova luonnonpuisto on Wilpatun kansallipuisto, joka poikkeaa muista puistoista luoteisen sijaintinsa vuoksi. Järvien maaksi kutsuttu puisto on kokonaisuudessaan elämyksellinen nähtävyys — Sri Lankan vanhin kansallispuisto on tiheän metsän, lukuisten järvien ja eksoottisten villieläimien värittämä.

Sri Lanka -matkat mahdollistavat erilaisten eläinlajien näkemisen myös luonnonpuistojen ulkopuolella. Harva matkailijoista on esimerkiksi nähnyt elävän valaan. Mirissan ja Trimcomaleen kaupungit tarjoavat kuitenkin ainutlaatuisen tilaisuuden niiden bongaamiseen. Kalpitiyassa sen sijaan voi nähdä upeita delfiinilaumoja.

Kulttuuriaarteita ja kaupunkeja

Sri Lanka -matkat vievät pysäyttävien elämysten pyörteisiin.

Sri Lankan matkojen ehdottomat kohokohdat ovat ainutlaatuisen luonnon näkeminen ja rentoutuminen paratiisirannoilla. TravelBird suosittelee kuitenkin tutustumaan myös kaupunkeihin ja kulttuurinähtävyyksiin!

Sri Lankan epävirallinen pääkaupunki Colombo on saarivaltion tärkein ja suurin kaupunki. Se on saanut nimensä löytöretkeilijä Kristoffer Kolumbuksen mukaan. Kaupungin nähtävyydet ehtii nähdä lyhyessäkin ajassa, joten päiväreissu Colomboon on erittäin hyvä idea. Kaupungissa matkailija pääsee ihailemaan siirtomaa-aikaista linnoitusta, Kelaniya Raja Maha Viharan buddhalaista temppeliä, Sri Lankan kansallismuseota ja Wolvendaalin kirkkoa. Colombon lähellä sijaitsevat myös maan vilkkaimmat rantakohteet, joten rantalomailun ohessa voi vaivattomasti käydä myös kaupunkivierailulla. Siis etelänmatka parhaimmillaan!

Colomboa kiehtovampi kaupunki on historiallinen Galle, joka sijaitsee saaren eteläosassa. Sri Lankan matkat kohdistuvat Galleen usein kaupungin rikkaan menneisyyden vuoksi. Gallen vanhakaupunki on yksi Aasian parhaiten säilyneistä, ja sitä ympäröivät valtavat muurit. Gallen linnoitus taas on UNESCOn suojelema, sillä nykyään se on suurin eurooppalaisten rakentama linnoitus Aasiassa.

Sri Lankan kolme muinaista pääkaupunkia eli Sigiriya, Polonnaruwa ja Anuradhapura muodostavat maan kiehtovan kulttuurikolmion. Sigiriyan korkealla jyrkänteellä sijaitseva palatsiraunio on kohteista ehdottomasti suosituin. Sitä on kutsuttu myös maailman kahdeksanneksi ihmeeksi, joten ei ihme, että kyseinen nähtävyys kiehtoo matkailijoita. Polonnaruwan vetonaula taas on kallioon veistetyt patsaat. Sen sijaan Anuradhapurassa matkailijoita kiehtoo kaksi suurikokoista ja buddhalaista stupaa.

Makujen maailma

Sri Lankassa on maistettava paikallisia herkkuja.

Eksoottiset makuelämykset kruunaavat Sri Lankan matkat.

Srilankalainen ruoka on hyvin terveellistä ja aina tuoretta. Kuten intialainen ruoka, myös srilankalaisen keittiön antimet ovat toisinaan hyvin tulisia. Erityisesti maan perinneruoka, rice and curry, voi suomalaiselle olla erittäin tulinen ja eksoottinen kokemus. Annos koostuu yleensä kala-, liha-, kana tai kasviscurrysta, riisistä ja rapeasta paikallisesta leivästä eli papadumista. Sri Lankassa käytetään ruoanlaitossa paljon mereneläviä, sillä saarivaltion ihanteellinen sijainti mahdollistaa niiden saatavuuden. Mikäli Sri Lankan ruokakulttuuri on matkailijan mieleen liian tulinen, löytyy turistikohteista myös muiden kansainvälisten keittiöiden herkkuja. Näin ollen jokaiselle löytyy saarivaltiosta syötävää.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen