Glaciärer, vulkaner och vattenfall på magiska Island

Hotel Klettur, Reykjavik & Hotel Katla, Vik, Island

Endast hos oss

Skräddarsydda kampanjer till garanterat lägsta pris, som du inte hittar någon annanstans.

Flyg ingår Flyg ingår

Reykjavik

Gullfoss

Hotel Klettur

Standardrum på Hotel Klettur

Hotel Klettur

Hvannadalshnjúkur, Skaftafell Nationalpark

Strokkur

Jökulsárlón

Vik

Hotel Katla

Standardrum på Hotel Katla

Blå lagunen

Reynisfjara

Seljalandsfoss

Hotel Katla

Hotel Katla

Öxarárfoss

Skogafoss

Jökulsarlon

Aktivitetsspäckad Islandsresa från Reykjavik till Vik och tillbaka, med norrskensjakt, besök till glaciärlagunen Jökulsárlón, rundtur i Gyllene Cirkeln och valbart inträde till Blå lagunen, inklusive flyg och frukost

Dag 1: Ankomst till Reykjavik

Transfer från flygplatsen till Hotel Klettur som ligger mitt i Reykjaviks stadskärna inom gångavstånd till butiker, restauranger och sevärdheter. Hotellet erbjuder modernt inredda rum som är inspirerade av Islands unika natur. I baren kan du koppla av efter resan med en hantverksöl, ett glas vin eller en cocktail.

Dag 2: Gyllene Cirkeln

Idag får du följa med på en spännande tur längs den berömda Gyllene Cirkeln. På programmet står ett besök i Thingvellir där de amerikanska och europeiska kontinentalplattorna sakta glider isär samt gejsern Geysir som kan spruta vatten och ånga 70 meter upp i luften. Du får även beskåda det dramatiska vattenfallet Gullfoss innan turen fortsätter mot södra Island och Hotel Katla. På vägen stannar du vid en gård där man odlar ekologiska tomater i växthus året om. Om vädret tillåter så ordnas en norrskensjakt på kvällen annars väntar denna upplevelse till nästkommande kväll.

Dag 3: Glaciärer och vattenfall

Efter en stadig frukost fortsätter resan mot glaciärlagunen Jökulsarlon vid foten av glaciären Vatnajökull. Den imponerande sjön är runt 18 kvadratmeter stor och nästan 300 meter djup. Här kan du beskåda mäktiga flytande isberg som skiftar i vitt och blått samt lekfulla sälar och massor av fiskar.

Dag 4: Islands sydkust och Blå lagunen

Längs Islands sydkust hittar du höjdpunkter som vattenfallen Skogafoss och Seljalandsfoss samt glaciärer och vulkaner. Sedan väntar ett besök på Islands toppmoderna Lava Center där du kan lära dig mer om vulkaner, jordbävningar och Islands miljonåriga historia. Det sista stoppet innan du återvänder till Reykjavik är den berömda Blå lagunen. Ta ett dopp i det varma, mineralrika vattnet, smörj in dig med den fina, vita leran och känn hur du fylls av ny energi (gäller endast för de som har bokat alternativet där inträde till Blå lagunen ingår). Din sista natt på Island tillbringar du sedan på Hotel Klettur i Reykjavik.

Dag 5: Hemfärd

Det är dags att vinka hejdå till Reykjavik och färdas till flygplatsen för att börja resan hem.

Bra att veta

Vänligen notera att norrskenet är att naturfenomen och att det inte är säkert att man kommer få se det.

Kan du inte bestämma dig ännu?

Reservera ett datum för endast 250 SEK innan du bestämmer dig.

  • Betala 250 SEK för att reservera ett datum innan kampanjen utgår.
  • Om du väljer att boka så kommer pengarna dras av vid ditt köp. Om inte så kommer pengarna att krediteras till ditt Secret Escapes konto.

Viktigt: Observera att detta inte är en insättning, fullständig eller garanterad bokning. Att reservera datumet hindrar helt enkelt andra medlemmar från att boka dina önskade datum under tiden du bestämmer dig. Secret Escapes ansvarar inte för separata utgifter om reserverat datum inte är tillgänglig för bokning längre och reservationen är borttagen.

För mer information, vänligen se vår Vanliga frågor sida och våra regler och villkor

Vad är en deposition?

Kort sagt, du betalar Secret Escapes en icke-återbetalningsbar deposition för att säkra din resa. Du betalar återstående belopp till leverantören innan avresa och ytterligare instruktioner finns i bokningsbekräftelsen.

Vi har lagt till erbjudand med möjlighet till att betala en deposition så att våra medlemmar kan få tillgång till ännu fler fantastiska erbjudanden samtidigt som vi vet att planering och betalning av en resa kan ta tid.

För mer information, vänligen se våra vanliga frågor.