1 tarjous

Slovenian matkat

Matka Sloveniaan - upeita maisemia, viehättäviä kaupunkeja ja monipuolista tekemistä. Antaudu TravelBird-lomalle jo tänään!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
1 tarjous
Suodattimet Tyhjennä

Pinta-alaltaan pienellä, mutta mahdollisuuksiltaan suurella Slovenialla on annettavaa jokaiselle. Slovenia-matkat mahdollistavat useamman kohteen näkemisen saman loman aikana, lyhyiden välimatkojen ansiosta.

Slovenia saattaa olla suuremmalle yleisölle vielä tuntemattomampi matkakohde, mutta siellä käyneet suosittelevat paikkaa varmasti eteenpäin. Monipuolisuudellaan yllättävän Slovenian ei ole turhaan sanottu olevan yksi Euroopan parhaiten säilyneistä salaisuuksista, jossa suurilta turistimassoilta saa vielä olla rauhassa. Slovenia saakin sinut varmasti rentoutumaan, siitä huolimatta että haluaisit kokea matkallasi mahdollisimman paljon. Vain reilun 2 miljoonan asukkaan maassa loma ei ole liian hektinen, vaikka olisit kaupunkimatkalla nähtävyyksien äärellä. Kaupunkilomien lisäksi aktiivilomat ovat Sloveniaan matkaavien suosiossa, ja ne ovatkin maan parasta antia. Mahdollisuuksia on niin upeista vaelluksista talviurheiluun ja sukeltamiseen. Edellä mainittujen lisäksi pääset halutessasi nauttimaan myös hienohiekkaisista rannoista - monipuolisempaa kohdetta saa hakea!

Pinta-alaltaan Slovenia on varsin pieni, vain 20 273 neliökilometriä. Maan pienuudesta huolimatta pinta-ala koostuu monenlaisesta ympäristöstä. Slovenia sijaitsee Euroopan sydämessä, Balkanin niemimaalla, jossa maan rajat kohtaavat niin Alpit kuin Adrianmeren rantaviivankin. Maantieteellisen moninaisuuden vuoksi ilmasto Sloveniassa on yhdistelmä alppi-, välimeren- ja mannerilmastoa, mutta matkailijalla ei suinkaan ole syytä huoleen. Sloveniassa aurinko paistaa yli 2 000 tuntia vuodessa! Talvi on suomalaisittain leuto, sillä tammikuussa keskimääräinen alin lämpötila on -2 astetta. Kesällä lämpötila kipuaa vuoristoisesta sijainnista johtuen keskimäärin 21 asteeseen, mutta alueesta riippuen Sloveniassa saattaa kokea myös kuuman välimerellisen kesän. Naapureina Slovenialla on varsin tunnettuja maita: Italia, Kroatia, Unkari ja Itävalta. Matkaasi voit siis helposti yhdistää vierailun myös naapurimaissa ja nähdä yhdellä kertaa parhaat palat useammasta maasta - ikisuosikit kuten Wien ja Venetsia sijaitsevat vain parin tunnin matkustuksen päässä. Tästä syystä Slovenia onkin suosittu etappi Euroopan kiertomatkan aikana. Slovenia ei kuitenkaan jää naapureidensa varjoon, vaan yllättää matkailijan positiivisesti.

Itsenäisyytensä maa sai vuonna 1991, mutta nuorehkolla valtiolla on myös mielenkiintoista historiaa tarjottavanaan. Roomalaiset ovat asuttaneet ja rakentaneet alueelle teitä jo ennen ajanlaskumme alkua, ja aikojen saatossa Slovenia on ollut niin Habsburgien vallan alainen kuin osa Jugoslaviaakin. Maan historiassa ja myös itsenäistymissä sloveenin kielellä oli suuri merkitys, ja se on yhä maan virallinen kieli. Slovenia on osa Euroopan unionia, ja suomalaisille matkustamista helpottaa yhteinen valuutta euro.

Helposti hurmaavat kaupunkikohteet

TravelBird vie sinut jokilaaksoista Adrianmeren rannalle.

Tiesitkö, että Slovenia on ainoa maa maailmassa, jonka nimeen sisältyy sana “LOVE”?

Matka Sloveniaan saa helposti maassa vierailevat matkailijat hurmattua ja nopeasti myös ymmärtämään, että sana love - rakkaus, maan nimessä on täysin ansaittu. Maan pääkaupunki Ljubljana sisältään nimeensä myös vastaavan merkityksen - suomennettuna kaupungin nimi on “rakastettu”. Slovenian suurimpaan kaupunkiin onkin helppo rakastua. Ljubljanica-joen varrella sijaitseva, barokkilaisella arkkitehtuurillaan lumoava Ljubljana tunnetaan lohikäärmetunnuksestaan, ja suositulta lohikäärmesillalta voit ihailla kaupungin symbolina toimivaa patsasta. Yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä on Ljubljanan linna, josta näet samalla myös koko kaupungin kaikessa komeudessaan. Tämä näky hakee vertaistaan! Historiaa ja kulttuuria janoaville on tarjolla tasokkaita museoita ja gallerioita. Voit myös viettää päiväsi kierrellen lukuisia pieniä kujia ja huomata, kuinka kulman takaa ilmestyy näkyviin toinen toistaan värikkäämpiä rakennuksia. Kaupungin menoa on miellyttävä seurata joen varrella sijaitsevista ravintoloista ja kahviloista. Ljubljana tarjoaa vierailijalle myös erittäin korkean tason ravintoloita, ja paikallisten herkkujen lisäksi voit nauttia esimerkiksi etnisten keittiöiden antimista.

Slovenia-matkat tarjoavat matkailijalle Ljubljanan lisäksi lukuisia muitakin mielenkiintoisia kaupunkikohteita. Portorož tarjoaa keskimaassa sijaitsevan Ljubljanan vastakohdaksi mahdollisuuden auringonottoon merenrantakaupungissa, jota myös ruusujen satamaksi kutsutaan. Postojnan kaupungissa puolestaan on 24 kilometrin pituinen luolaverkosto, joka on tunnettu myös maailmanlaajuisesti. Osan luolaston pituudesta voit kulkea jopa junalla! Suuria kaupunkeja pienessä maassa ei ole yllin kyllin, mutta sitäkin enemmän viehättäviä pikkukyliä. Istuskelu paikallisten omistuksessa olevissa sympaattisissa kahviloissa ja tuliaisten ostaminen pienistä kivijalkaliikkeistä antavat sinulle mahdollisuuden huomata slovenialaisten vieraanvaraisuuden ja ystävällisyyden. Yksi syy lisää rakastua tähän ainutlaatuiseen maahan!

Vihreä ja vehreä luonto

Matka Sloveniaan vie sinut keskelle kauneinta luontoa.

Jopa puolet Slovenian pinta-alasta on puiden ja metsien kattamaa - siis vihreyttä silmänkantamiin!

Slovenian upeat, ainutlaatuiset maisemat saavat kenen tahansa hengen salpautumaan. Euroopassa se on yksi vihreimmistä maista metsien pinta-alan perusteella. Vihreyden lisäksi matka Sloveniaan saa matkustajan ihastumaan vuoristomaisemiin ja horisontissa siintäviin lumisiin huippuihin. Alppiniityt kutsuvat matkustajaa kuin kesäisenä juhannusaattona kotimaassa, ja ratsastus valtoimenaan kukkivilla niityillä säilyy muistoissa yhtenä matkan huippuhetkistä.

Yksi Slovenian suosituimmista luontokohteista on myös paikallisten suosiossa oleva Bled-järvi. Maisema on kuin suoraan postikortista tai maalauksesta tuttu, ja aurinkoisena päivänä on virkistävää sukeltaa järven turkoosiin veteen. Vesi on niin kirkasta, että näet seuranasi uiskentelevat pikkukalat jopa järven pohjassa asti! Bledissä voit myös viettää päivän soutelemalla rauhassa itse järvellä ja vierailemalla sen keskellä sijaitsevassa saaressa olevassa kirkossa. Alppimatkat mahdollistavat unohtumattomat puitteet vaellukselle, ja suositeltava määränpää onkin kallionjyrkänteen päälle rakennettu Bledin linna. Adrenaliininnälkäiset voivat Bledissä kokeilla rajojaan muun muassa vuorikiipeilyn, koskenlaskun ja kuumailmapallolennon muodoissa - mahdollisuudet ovat lukemattomat!

Slovenian luonto on oiva ympäristö myös lyhyemmille ja pidemmille vaelluksille, sillä eritasoisia vuoristopolkuja on tuhansia. Myös pyöräilymatkat maahan ovat suosittuja. Slovenian kansallissymboli onkin maan korkein, 2864 metriin kohoava Triglavin vuori. Ympäri maata on mahdollista vierailla myös maan alla, sillä luolastoja on Sloveniassa lukuisia. Škocjan luovat lukeutuvat myös Unescon maailmanperintölistalle. Talviaika ei estä Sloveniaan matkustamista, ja laskettelun ystävät löytävät mieluisensa rinteet laskettelukeskuksista, joita Alpit varrelleen kätkevät.

Slovenialaisen keittiön kulinaristiset herkut

Slovenia-matkat hemmottelevat myös makuaistiasi!

Maailman parhaaksi valittu naiskokki on kotoisin Sloveniasta - Ana Rošin valinta tekee oikeutetusti kunniaa myös slovenialaiselle keittiölle ja ruokakulttuurille.

Euroopan sydämessä olevan sijaintinsa ansiosta myös Slovenian ruokakulttuuri on saanut vaikutteita niin Välimeren kuin Itä-Euroopankin keittiöistä. Ruualla on Sloveniassa tärkeä vaikutus myös sosiaaliseen elämään, sillä ateriat ja kahvihetket keräävät yhteen sekä perheen että ystävät. Nauti siis rauhassa erinomaisesta ateriasta läheistesi kanssa! Perinteinen slovenialainen ruoka on ehdottomasti jokaiseen maahan matkaavan koettava, ja eri alueilla on omia perinteisiä ruokiaan. Valinnanvaikeutta et siis kohtaa, vaikka viettäisit maassa pidemmänkin tovin. Eri alueiden ruuilla on kuitenkin yksi mainitsemisen arvoinen yhteinen piirre: ne ovat kaikki valmistettu paikallisista raaka-aineista. Slovenialaisesta Piranin kaupungista lähtöisin oleva, jo vuosisatoja valmistettu, suola maustaa usein perinneruokia alueesta riippumatta. Joitain mainitsemisen arvoisia ruokia ovat potica-leivonnainen, erilaiset perunasta valmistetut ruuat ja paikallinen prosciutto-kinkku, karst. Mikäli osut paikalle oikeaan aikaan, osallistu jollekin Slovenian lukuisista ruokafestivaaleista! Oman festivaalinsa on ansainnut muun muassa edellä mainittu paikallinen suola.

Slovenia-matkat ovat myös oiva tilaisuus nauttia erinomaisen ruuan lisäksi ainutlaatuisia paikallisia viinejä. Tiesitkö, että viiniä viljellään Sloveniassa kolmella eri alueella? Laatunsa puolesta Slovenian viinit on valittu jopa maailman parhaimmistoon! Niinpä vierailu viinikellarissa tai viinilaaksoissa ei ole ollenkaan huono idea maassa oleskellessa. Myös maailman vanhin viiniköynnös kasvaa kertoman mukaan Sloveniassa Mariborin kaupungissa - jossa se on selvinnyt sota-ajat, tulipalot ja muut vaarat jo lähes puolen vuosituhannen ajan.

Lisää inspiraatiota

Adrianmeri

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen