1 tarjous

Skotlannin matkat

Skotlannin matkat vievät lomalaisen säkkipillien, jylhien maisemien, mielikuvituksellisen mytologian ja linnojen maahan. TravelBird-matkasi Skotlantiin odottaa!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
1 tarjous
Suodattimet Tyhjennä

Iso-Britannian saaren pohjoispuolella sijaitseva merellinen Skotlanti tunnetaan huippuviskeistään, kilttiin pukeutuneista miehistään, Loch Nessin tarustaan ja mittavasta saaristoalueestaan.

Skotlannin maa kuuluu virallisesti Yhdistyneen kuningaskunnan valtioon, mutta reissusi aikana tulet huomaamaan, että Skotlannin matkat ovat kulttuurillisesti aivan eri asia kuin Englannin matkat tai Irlannin matkat. Skotlannilla on täysin oma hurmaava kulttuurinsa! Tiesitkö, että englannin lisäksi Skotlannissa puhutaan myös skotin kieltä maan pohjoisosissa, sekä gaelin kieltä ylämaalla. Gaelin kieli on kelttiläisen kulttuurin peruja, kun taas skotin kielen nykyinen versio on saanut vahvasti vaikutteita englannin kielestä. Skotlannista ei voi puhua maan kansallispukua, kilttiä, mainitsematta. Kiltti on miesten pitämä ruudullinen, hameen kaltainen vaate, jonka näkeminen hauskuuttaa monia turisteja. Skotlannin matkat antavat täydellisen mahdollisuuden tutustua maan yksilöllisiin kulttuuriperinteisiin ja tuhansien vuosien mittaiseen historiaan.

Skotlantiin Suomesta käsin pääsee vajaassa kolmessa tunnissa suoraan Edinburghiin lentämällä. Skotlannin perinnekulttuuri ja kiehtova luonto tekevät maasta monelle toivotun matkustuskohteen. Skotlantilaiset tietävät kotimaan luontonsa arvon, ja suuri osa skotlantilaisista asuukin maaseudulla. Tiesitkö muuten, että Skotlantia kutsutaan golfin kotiseuduksi, sillä siellä sijaitsee yli 400 vuotta vanha golfkenttä? Matka Skotlantiin lupaa matkalaisille silmän kantamattomiin kauniita luontomaisemia ja unohtumattomia tarinoita maan historiasta.

Jylhä luonto

Meri-ilmasto, sadat rannikkosaaret, nummet ja suuret järvet sävyttävät Skotlannin sielukasta luontoa.

Skotlantiin matkaavaa lomalaista odottaa perillä kauniin jylhät maisemat, joita katsellessa sielu lepää. Raikas ilma, vuoret ja ylämaat houkuttelevat matkailijaa kiipeily- tai patikkaretkelle. Luontomatkailu Skotlannissa on elämys!

Skotlannin maaseutu koostuu koskemattomasta luonnosta ja pienistä idyllisistä kylistä. Läntisellä puolella Skotlantia sijaitsevat Ylämaat täyttyvät aukeista nummista, vihreistä metsistä ja rannikkoalueesta. Manneralueen lisäksi Skotlantiin kuuluu noin 800 saarta, joiden kasvillisuus ja eläimistö poikkeaa mantereen luonnosta. Pelkästään luontokohteita Skotlannissa riittää nähtäväksi päiväkausiksi, joten matkaa ja kiinnostavimpia retkikohteita kannattaa suunnitella jo ennen lähtöä.

Vehreää luontomaisemaa riittää Skotlannissa silmän kantamattomiin. Aktiivisimmat lomalaiset voivat ihailla maan nummia, vuoria, järviä ja vuonoja vaellusretkillä. Muinaisia linnoja ja linnakkeita Skotlannissa näkee ympäri maata. Linnoissa vieraillessa on helppo eläytyä menneeseen aikaan ja hullaantua Skotlannin pitkästä historiasta. Esimerkiksi Dounen linna on suosittu vierailukohde, jonka on saattanut vilaukselta nähdä Monty Python- tai Game of Thrones -televisiosarjoissa. Oivallinen tapa kokea historiallinen Skotlanti on yöpyä yhdessä Skotlannin monista linnoista. Edinburghin läheisyydessä on useita hotelliksi kunnostettuja linnoja, joissa olosuhteet romanttiselle matkalle ovat oivalliset.

Maaseutumatkailun ohella matkailijan kannattaa piipahtaa myös paikallisiin skottikyliin, joissa pubikulttuuri kukoistaa ja live-musiikki raikaa. Mielikuvitusmatkalle puolestaan kannattaa suunnata Invernessin kaupungin läheiseen Loch Nessin järven rannalle. Loch Nessissä asuu tarun mukaan Nessiksi kutsuttu hirviö, jota saapuu etsimään vuosittain tuhannet matkailijat. Jotta lomamatkalla voisi kätevästi tutustua niin vehreisiin maisemiin, pieniin kyliin ja historiallisiin linnoihin, on Skotlannin lomalla suosittua vuokrata auto, jolla välimatkat sujuvat vaivatta. Myös junamatkailu on mieluisa tapa ihailla ylhäitä maisemia, ja tutustua moneen eri kohteeseen yhdellä lomamatkalla.

Skotlannin matkat tarjoavat täydellisen mahdollisuuden tutustua maan saariin, joita on rannikon edustalla satoja. Kaikki Skotlannin saaret eivät ole asuttuja, ja asuttujenkin saarten luonto on säilynyt suhteellisen koskemattomana. Esimerkiksi Islayn saari on täydellinen vierailukohde viskinystäville, sillä mallasviskitislaamoita saarelta löytyy useita. Viskin valmistus onkin Islayn pääelinkeino. Mallasviskien lisäksi saarella voi tutustua muinaishistoriallisiin esineisiin, joita saari on suojellut pronssikaudesta asti. Islayn lisäksi Shetlandinsaaret ovat kiinnostavia vierailukohteita. Shetlandinsaaret tunnetaan viikinkiperinteistään, ja muun muassa shetlannin poni on täältä kotoisin!

Kulttuurikaupungit

Skotlannin kaupungit tarjoavat matkustajalle historian havinaa, eläväisiä kulttuuritapahtumia ja eksoottisia ruokaelämyksiä.

Skotlannin lomalla voi hullaantua Edinburghin keskiaikaisesta tunnelmasta, Glasgow’n taitavasta musiikkitarjonnasta ja Aberdeenin arkkitehtuurista.

Skotlannin pääkaupunki Edinburgh on maan kulttuurikeskittymä. Kaupunki jakautuu uuteen ja vanhaan osaa, jotka molemmat lukeutuvat UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Kaupungin suosituin vierailukohde on Edinburghin linna. Linnan vuorelta avautuvat kauniit näkymät kaupunkiin. Edinburghin vanhankaupungin maisema täyttyy keskiaikaisista kivirakennuksista, joiden historiaan voi tutustua kaupungissa järjestettävillä maksuttomille kävelykierroksilla. Kesällä kaupunki täyttyy useista kulttuuritapahtumista. Kaupunkiin saapuukin vuosittain suuri määrä iloisia turisteja nauttimaan Edinburghin festivaalien tarjonnasta. Elokuussa järjestettävä, melkein kuukauden mittainen festivaalikeskittymä, koostuu monesta erillisestä musiikki- ja kulttuurifestivaalista. Jännitystä kaipaaville matkustajille Skotlannin matkat tarjoavat City of The Deadin kauhukierrokset. Selkärankaa riipivillä kummituskierroksilla voi tutustua Edinburghin pimeään puoleen. Inspiraatiota kaipaavien matkalaisten kannattaa puolestaan suunnata kohti Edinburghin The Elephant House -kahvilaa, missä maailmankuulu kirjailija J.K. Rowling kirjoitti Harry Potter -kirjoja.

Edinburghin lisäksi Skotlannin suurimpiin kaupunkeihin kuuluvat merenrantakaupunki Glasgow ja sisämaassa sijaitseva Aberdeen. Aberdeen on Skotlannin kolmanneksi suurin, kansainvälinen satamakaupunki. Aberdeenissa matkailija pääsee tutustumaan Skotlannin arkkitehtuurin helmiin. Glasgow taas on eläväinen musiikkikaupunki, jonka kaduilla ei voi kävellä kuulematta live-musiikkia. Musiikkiperinteet ovat Skotlannissa pitkät, ja maa tunnetaankin kansainvälisesti erityisesti säkkipillimusiikistaan. Mutta tiesitkö, että matkat Uuteen-Seelantiin ovat ne jotka vievät maahan, jossa säkkipillibändejä on asukaslukuun suhteutettuna kaikkein eniten maailmassa? Tämä juontaa juurensa historiaan, sillä 1800-luvulla Uuteen-Seelantiin muutti tuhansia skotteja.

Kulinaristin Skotlanti

Ruokamatkan kohteena Skotlanti ei tule välttämättä ensimmäisenä mieleen, mutta tällä nummien maalla on paljon tarjottavaa ruoasta kiinnostuneille.

Viskin tuottamisen perinteet ulottuvat Skotlannissa yli 300 vuoden taakse. Viskin lisäksi Skotlannissa kukoistavat myös laadukkaat olutpanimot, joissa kannattaa vierailla jos oluenvalmistuksesta haluaa oppia lisää.

Skotlannin perinneruoka haggis on maksalaatikkoa muistuttava, mutta sitä mausteisempi, liharuoka. Skotlantilaisten herkku, mustavanukas, puolestaan muistuttaa hieman suomalaisille tuttua mustaamakkaraa. Jos Skotlannin perinneruoat eivät ole omaan makuun, niin ei hätää, maasta löytyy paljon muuta herkullista maistettavaa. Skotlannissa ravintoloiden hintataso on hieman Englantia alhaisempi, ja erityisesti monet etniset keittiöt ovat maassa runsaasti edustettuina. Edinburghia kutsutaan Skotlannin ruokapääkaupungiksi, ja mittavan ravintola- ja kahvilatarjonnan lisäksi kaupungista löytyy 700 pubia ja laaja liuta kasvisravintoloita. Pubiruoka ei ole ehkä hienoistuneemmasta päästä, mutta erityisesti erilaiset suolaiset piiraat ovat maistamisen arvoisia herkkuja. Cullen Skink –kalakeitto on Edinburghin erikoisuus, joka sopii hyvin suomalaiseen makuun.

Skotlannin matkat tarjoavat hyvän mahdollisuuden tutustua maan viskitislaamoihin. Suuri osa maailman kuuluisimmista viskeistä on valmistettu Skotlannissa, jossa noin 90 % viskeistä myydään single malt -viskin sijasta blended-viskinä. Tislaamoissa viskin valmistuksen saloihin voi perehtyä tarkemmin, ja viskinmaisteluista voi valita omat suosikkiviskinsä esimerkiksi kotiin viemisiksi. Laatuviski on arvostettu lahjaidea, joita Skotlannista voi ostaa huomattavasti edullisemmin kuin koto-Suomesta. Tiesitkö muuten, että viskin nimen juuret kääntyvät elämän vedeksi?

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen