3 tarjousta

Sisilian matkat

Sisilian matkat tarjoavat upeita nähtävyyksiä ja ihania elämyksiä. Unohda arjen kiireet ja pakkaa laukut, sillä TravelBird ja Välimeren suurin saari odottavat!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
3 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Ainutlaatuiset Sisilian matkat vievät matkailijan antiikin raunioille, puhtaille paratiisirannoille ja vihreään luontoon.

Italian matkat suuntautuvat usein itse saapasmaan mantereelle, jossa klassikot kuten Rooma ja Firenze hurmaavat historiallaan. Kuitenkin Italian saaret ovat niin lumoavan kauniita, ettei niitä kannata missään nimessä unohtaa. Sardinia ja Sisilia tekevät matkailijaan vaikutuksen ainutlaatuisella tunnelmallaan. Italian saappaan kärjessä sijaitseva Sisilia on ennen kaikkea eksoottinen mutta myös lumoavan kaunis saari. Viiden miljoonan asukkaan saari on kooltaan niin suuri, että sen ympäristöön mahtuu useita erilaisia luontokohteita. Ajan saatossa saarta ovat asuttaneet niin roomalaiset, kreikkalaiset, ranskalaiset kuin myös arabit. Näin ollen Sisilian ympäristö ja tavat ovat saaneet monen eri kulttuurin kosketuksen. Saarella pääsee tietenkin nauttimaan ihanasta italialaisesta kulttuurista, mutta matkailijalle on tarjolla myös paljon uusia ja erilaisia kokemuksia.

Matkat Sisiliaan taittuvat helposti kausittain järjestettävillä suorilla lennoilla tai vaihdollisilla lennoilla. Matkatoimistojen erilaiset Sisilia-matkat ovatkin suuressa suosiossa, sillä tällöin matkailijan ei tarvitse huolehtia lentojen ja majoituksen järjestämisestä. Sisilian kahdelta lentokentältä on hyvät junayhteydet eri puolille saarta. Vaihtoehtoisesti matkailija voi vuokrata auton ja kierrellä ympäri saarta omaan tahtiin. Autolla näkeekin saaren monipuolisimmin ja vaivattomimmin.

Lumoava luonto ihastuttaa jokaisen

Vihreitä viiniviljelmiä, kumpuilevia maisemia ja valtava tulivuori — eksoottiset Sisilian matkat vievät upean luonnon äärelle.

Saaren luontokohteiden kruunaamaton kuningas on yli kolme kilometriä korkea Etnan jylhä tulivuori.

Sisilian monipuolinen luonto lumoaa matkailijan kuin matkailijan. Monelle reissun kohokohta on vierailla Etnan tulivuorella, joka on Euroopan korkein aktiivinen tulivuori. Matkailijalla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä vuorelle köysiradan avulla. Ylhäällä eteen avautuu henkeäsalpaavan upeat maisemat.

Sisilia tarjoaa kuitenkin paljon muutakin. Saaren itä- ja pohjoisosat ovat vuoristojen hellässä huomassa, mutta etelässä loistavat vihreät pellot ja viihtyisät paratiisirannat. Sen sijaan Länsi-Sisilian lumoavat viiniviljelmät sekä keski-Sisilian tunnelmalliset pikkukylät ja romanttiset oliivilehdot luovat miellyttävän ympäristön lomailuun.

Sisilian edustalla on myös valtavasti saaria. Näistä tunnetuimmat ovat Liparisaaret, joiden erikoisuus piilee merestä kohoavissa tulivuorissa. UNESCOn suojelema ja tuliperäisten saarten muodostama kokonaisuus on täynnä erilaisia luolia, jylhiä kallioita ja historiallisia linnoja.

Kulttuuriaarteita historiallisissa kaupungeissa

Sisilian luonto loistaa kauneudellaan, mutta nähtävää löytyy myös asutuksen keskeltä.

Tunnelmalliset mukulakivikadut, historialliset rauniot ja monipuoliset nähtävyydet ovat juurikin niitä syitä, miksi Sisilian matkat kannattaa kohdistaa myös kaupunkeihin.

Moni yhdistää Sisilian sen monimuotoiseen luontoon. Kaupunkivierailuita ei kuitenkaan kannata jättää väliin, sillä lumoavilla kaupunkikohteilla on tuhansia tarinoita kerrottavanaan. Useilla saaren kaupungeilla on taustallaan pitkä historia, joka näkyy katukuvassa kiehtovalla tavalla. Merkittävin ja mielenkiintoisin kaupunki on saaren pääkaupunki Palermo. Kaupunki oli pitkään pelon varjostama, sillä se oli pahamaineisen Italian mafian keskus. Nykyään kaupunki on kuitenkin muiden kaupunkien tavoin turvallinen matkakohde, johon kannattaa ehdottomasti matkustaa. Matkailija voi esimerkiksi kulkea pitkin Palermon tunnelmallista vanhaakaupunkia ja vierailla 800-luvulla rakennetussa Palazzo dei Normannissa eli Palermon kuninkaallisessa palatsissa.

Taorminan kaupunki on erityisesti suomalaisten suosima matkakohde. Pikkukaupungin erikoisuus on sen romanttinen ja kulttuurin täyttämä ympäristö. Taormina sopii myös rantalomailijalle, sillä uimarannalle pääsee kiehtovasti köysirataa pitkin. Kulttuurinjanoiset taas voivat tutustua historialliseen kreikkalaisteatteriin.

Syrakusa on ennen ajanlaskua kreikkalaisten toimesta perustettu kaupunki, missä matkailija voi tutustua erilaisiin historiallisiin nähtävyyksiin. Syrakusan vetonauloja ovat erityisesti Pantalican nekropoli, roomalainen amfiteatteri, Duomo-katedraali sekä Apollonin temppeli.

Makujen paratiisi

Sisilialainen keittiö on kiehtova ja herkullinen yhdistelmä eri maiden keittiöitä.

Italia on yleisesti tunnettu taivaallisten makujen maana. Maan keittiön vaikutus näkyy myös Sisiliassa, mutta lisäksi se on saanut myös kreikkalaisen, espanjalaisen ja arabien keittiöt.

Sisilian matkat eivät olisi täydellisiä ilman saaren keittiöön tutustumista. Tiesitkö, että maailman ensimmäisen keittokirjan kirjoitti sisilialainen Mithaecus? Perinteisiä italialaisia herkkuja, kuten pizzoja ja erilaisia pasta-annoksia on saatavilla, mutta annoksissa esiintyy myös muiden ruokakulttuurien antimia, kuten couscousia, kanelia ja rusinoita. Välimerelliseen tapaan saari on täynnä erilaisia leipomoita ja pieniä ravintoloita, joista saa laadukkaita paikallisia herkkuja. Matkailija tulee huomaamaan ravintoloiden ruokalistojen koostuvan erilaisista antipastoista eli alkupaloista, primoista eli pääruoista, contoreista eli lisukkeista ja dolceista eli jälkiruoista. Pasta-annosta tilatessa kannattaa unohtaa perinteiset carbonarat sekä bologneset ja kokeilla paikallisia vaihtoehtoja, kuten pasta con le sarde -sardiinipastaa tai pasta alla norma -kasvispastaa. Jälkiruoaksi TravelBird suosittelee ricottatäytteisiä cannoli-taikinaputkia.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen