1 tarjous

Singaporen matkat

Singapore matkat ovat sekoitus länttä, itää ja monipuolisia mahdollisuuksia. Tämä TravelBird-loma vie kansainväliseen kaupunkivaltioon ja metropoliin.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
1 tarjous
Suodattimet Tyhjennä

Singapore on pienestä koostaan huolimatta äärimmäisen kansainvälinen maa, jossa englannilla pärjää loistavasti. Kaupunkivaltio houkuttelee paljon ulkomaalaisia muuttajia, ja sitä onkin kutsuttu portiksi lännestä itään ja kulttuurien kohtauspaikaksi.

Singapore-matkat vievät sinut Kaakkois-Aasiassa sijaitsevaan pieneen kaupunkivaltioon, joka sijaitsee Malakan niemimaan kärjessä olevilla saarilla. Itse asiassa Singapore on yksi maailman 20 pienimmästä valtiosta! Tämä ei kuitenkaan suinkaan tarkoita, ettei siellä olisi paljon tekemistä. Singapore toimii usein välietappina Aasiaan matkustettaessa. Monelle tulee kuitenkin yllätyksenä kuinka hyvin ajan saa kulumaan pelkästään näinkin pienessä maassa. Singapore yksinään nimittäin täyttää jo kaikki matkailijan toiveet. Singapore matkakohteena on vastakohtien kaupunki, joka tarjoaa monipuoliset lomapuitteet. Siellä kohtaat niin korkeita pilvenpiirtäjiä, kauniita hiekkarantoja kuin huippuluokan makuelämyksiäkin. Singaporen voisikin sanoa tiivistävän koko maanosan parhaat puolet ja olevan kuin Aasian matkat pienoiskoossa. Tiesitkö, että maailmassa on ainoastaan kolme kaupunkivaltiota? Singaporen lisäksi kaupunkivaltioina tunnetaan vain Monaco ja Vatikaani. Vaikka Singapore onkin kaupunkivaltio, ei se kuitenkaan koostu pelkästään yhdestä saaresta, vaan Singaporen tasavaltaan kuuluu maantieteellisesti yhteensä yli 60 saarta. Suurin osa niistä ei kuitenkaan ole asuttuja, ja jotkin saarista ovat esimerkiksi teollisuuden tai armeijan käytössä. Singaporella ei kuitenkaan ole erillistä pääkaupunkia, joten maata kutsutaan kaupunkivaltioksi. Toki osa paikallisista asuu myös maaseudulla, mutta raja kaupungin ja maaseudun välillä on hämärtynyt, kun kaupungin kapasiteetti on alkanut täyttyä. Maata Singaporeen on jouduttu siirtämään jopa ulkomailta asti, jotta kaikilla olisi tilaa asua siellä. Singapore onkin yksi maailman tiheimmin asutuista kaupungeista. Kuitenkin Singapore on myös yksi maailman turvallisimmista matkakohteista, sillä maassa on tiukat lait, joiden noudattamatta jättämisestä seuraavat ankarat rangaistukset. Lakien ansiosta Singapore on myös erittäin siisti matkakohde, sillä siellä ei esimerkiksi myydä purukumia ollenkaan.

Tarun mukaan Singapore on saanut nimensä Srivijayan valtakunnan prinssi Sang Nila Utaman etsittyä sijaintia uudelle kaupungille. Saarelle rantautuessaan prinssi näki suuren eläimen, jonka hän oletti olevan leijona. Tämän johdosta hän nimesi kaupungin Singapuraksi, joka tarkoittaa sanskritin kielellä leijonien kaupunkia. Todellisuudessa Singaporen luonto ei ole ikinä ollut koti leijonille, lukuun ottamatta nykyisin eläinpuistossa tavattavia yksilöitä. Singaporen eläintarhassa eläimet eivät muuten ole laisinkaan kaltereiden takana! Kaupunkivaltiossa sijaitsee myös maailman ensimmäinen ainoastaan öisin auki oleva eläintarha, Singapore Night Safari. Uskaltaudutko eläinten keskelle yön pimeydessä, sademetsää muistuttavaan ympäristöön? Prinssi Sang Nila Utaman leijona symboloi Singaporea yhä tänäkin päivänä, sillä maan virallisena maskottina toimii merileijonaa muistuttava Merlion-olento. Sillä on leijonan pää ja kalan vartalo viitaten maan historiaan. Olennon merellinen alaruumis muistuttaa kaupungin menneisyydestä, kun se vielä tunnettiin Temasekina eli muinaisena merenrantakaupunkina. TravelBird-matkan aikana voitkin ottaa yhdeksi aktiviteetiksi löytää kaikki kaupungin Merlion-patsaat, sillä Singaporen turistiviranomaisten mukaan niitä on virallisesti vain viisi. Toki maassa on joitain muitakin Merlion-patsaita, jotka eivät kuitenkaan ole saaneet virallista statusta. Näitäkin on kuitenkin kaupungissa vain viitisen kappaletta, joten jokaisen patsaan löytämiseen ei tarvitse kuluttaa kovin kauaa aikaa.

Metropoli, josta ei moderniutta puutu

Singapore-matkat ovat oiva valinta, jos haluat kokea suurkaupungin vilinää pienessä koossa.

Singapore tunnetaan yhtenä maailman tärkeimmistä taloudellisista keskuksista, jossa liiketoiminta menestyy ja osaaminen on korkeaa. Menestyksen voi huomata jo Singaporen arkkitehtuurin kautta, joka on modernia ja täynnä pilvenpiirtäjiä.

Singaporen katukuvassa on kuitenkin myös selviä alueellisia eroavaisuuksia. Esimerkiksi vahvan kansainvälisyyden myötä virallisia kieliä on jopa neljä ja kaupunkiin on muodostunut eri etnisyyksien omia alueita. Poikkea perinteiseen kiinalaiseen Chinatowniin tai intialaisia tuulahduksia täynnä olevaan Little Indiaan, kun haluat kokea jotain pilvenpiirtäjistä poikkeavaa. Chinatowniin rakennetussa Buddha Tooth Relic Temple and Museum -temppelissä säilytetään sen nimenkin mukaisesti Buddhan hammasta. Kaupungin pilvenpiirtäjiä ja iltahämärässä tuikkivia valoja kannattaa ihailla nousemalla korkeuksiin Singapore Flyer -maailmanpyörän kyydissä. Se on yksi Singaporen suosituimmista nähtävyyksistä eikä ihme, sillä maailmanpyörä on maailman suurin ja nousee aina 165 metriin saakka. Muitakin maailman suurimpia nähtävyyksiä sijaitsee Singaporessa, kuten maailman suurin suihkulähde Suntec City -ostoskeskuksen yhteydessä. Myös tämä nähtävyys on erityisen vaikuttava juuri iltaisin.

Singapore on shoppailijan paratiisi, ja kaupunkivaltiossa on helppo tehdä löytöjä niin huippumuodin tuntevissa liikkeissä kuin edullisimmissakin kaupoissa. Lisäksi erityisesti elektroniikka Singaporessa on huippuluokkaa, ja sitä ostetaankin paljon. Singaporen tärkein ostoskatu on Orchard Road. Jotain Singaporen shoppailumahdollisuuksista kertoo jo se, että Orchard Roadia pidetään yhtenä Aasian vilkkaimmista kaduista. Voit poiketa myös Esplanade Mall -ostoskeskukseen. Se on osa Esplanade-kokonaisuutta, johon kuuluu myös konserttisali ja useita teatterilavoja. Rakennus itsessään on erikoisella muodollaan myös arkkitehtuurinen nähtävyys, joka on vaikuttanut koko Singaporen horisonttia vasten piirtyvään siluettiin merkittävästi.

Singaporessa voit kohdata myös kaunista luontoa

Matka Singaporeen on täynnä auringonpaistetta ja lämpöisiä päiviä!

Singapore sijaitsee päiväntasaajan läheisyydessä, joten lämpötilat siellä ovat aina korkeat. Selviä vuodenaikoja maassa ei koetakaan, sillä Singaporen ilmasto on trooppinen. Ennen ihmisasutusta saari olikin pitkälti trooppisen sademetsän peitossa.

Vaikka Singaporea kutsutaankin usein betoniviidakoksi, on jopa lähes puolet sen pinta-alasta kasvillisuuden peitossa. Aidon luonnon lisäksi Singapore-matkat johdattavat sinut ihmisen taidokkaasti luomien luontokohteiden äärelle. Maassa sijaitsee muun muassa kasvitieteellinen puutarha, jonka yhteydessä on maailman suurin trooppinen orkideapuutarha! Orkideapuutarhan eri alueet on suunniteltu tarkasti kukkien värien mukaan, ja jokainen värikokonaisuus symboloi yhtä neljästä vuodenajasta. Kasvitieteellinen puutarha muutenkin on niin ainutlaatuinen, että jopa UNESCO lisäsi sen maailmanperintölistalleen vuonna 2015. Se on ainoa listalla oleva trooppinen kasvitieteellinen puutarha, ja yksi kolmesta listalla ylipäätään olevasta kasvitieteellisestä puutarhasta. Puutarha sijaitsee Bukit Timahin alueella, jossa on myös samanniminen luonnonsuojelualue. Luonnonsuojelualue on maan vanhin, ja osa sitä on Singaporen suurin yhtenäinen alkuperäinen sademetsäalue. Luonnon monimuotoisuus Bukit Timahin luonnonsuojelualueella on todella suuri, sillä siellä kasvaa enemmän puulajeja kuin esimerkiksi koko Pohjois-Amerikan mantereella. Ihmisen luomia puurakennelmia voit puolestaan ihailla Gardens by the Bay -puistoalueella, joka kätkee sisäänsä kaksi ulkoasultaan modernia kasvihuonetta ja kolme ulkopuutarhaa. Gardens by the Bayn erikoisuus ovat superpuiksi kutsutut rakennelmat, jotka kohoavat korkeuksiin muistuttaen muodoltaan oikeita puita. Yhteensä 18 superpuun varsilla kasvaa oikeita kasveja, ja ilta-aikaan ne ovat lumoavan kauniisti valaistuja. Superpuihin voi tutustua myös tarkemmin ostamalla pääsylipun Gardens by the Bayn sisällä kulkevalle OCBC Skyway -sillalle, joka on 22 metrin korkeudessa. Sillan korkeuksista hahmottaa tarkemmin myös koko Garden by the Bay -puiston kokonaisuuden.

Mikäli haluat päästä pakoon Singaporen pääsaaren vilinää, suosittelemme matkustamaan läheiselle Sentosan saarelle. Sinne ei kuitenkaan perinteiseen tapaan matkata veneellä, vaan pääset perille viidessätoista minuutissa gondolihissin kyydissä. Koska kyseessä on Singapore, ei liene yllättävää että saaren hieno hiekkaranta on keinotekoisesti rakennettu. Se kuitenkin tarjoaa unenomaisen upean ympäristön, sillä valkoinen hiekka on kuljetettu rannalle Havaijilta asti! Saaren hiekkarannoista voit valita myös itsellesi sopivan juuri sen mukaan, oletko kiinnostunut esimerkiksi vesiurheilusta vai haetteko niin ikään perheen pienimmille soveltuvaa rantaa. Sentosalla voit rentoutua myös esimerkiksi golfauksen parissa, ja saarella on lukuisia rantabaareja ja -ravintoloita, joissa voit pistäytyä syömässä auringosta nauttimisen lomassa. Jos kuitenkin haluat kokea aitoa, koskematonta luontoa ja paratiisista muistuttavia hiekkarantoja, suosittelemme matkaamaan Singaporen reissun yhteydessä myös muihin Aasian maihin. Vain parin tunni lentomatkan päässä Singaporesta sijaitsee Indonesia, jonka suosituimpiin maisemiin vievät Balin matkat. Balin edustalla sijaitsevat Gili-saaret puolestaan ovat Balia hieman rauhallisempia kohteita, joiden sukellusmahdollisuudet kuuluvat maailman parhaimmistoon.

Singapore on herkullisen ruoan kotikaupunki

Kaupunkivaltiossa on ravintoloita jokaiseen makuun ja budjettiin.

Singapore-matkat ovat ruoan ystäville suorastaan unelmien täyttymys. Se on aasialaisen ruoan taivas, josta matkailija palaa kotiin monta makuelämystä rikkaampana.

Singapore on kulttuurien kehto, jossa aasialainen ruoka on parhaimmillaan. Maan kansainvälisyyden ansiosta vaihtoehtoja on jokaiseen makuun, ja matkailija voikin valita juuri itselleen parhaiten sopivan ja maistuvan ruokakulttuurin. Singaporen taloudellisen menestyksen myötä kaupungissa on mahdollisuus todelliseen fine dining -nautintoon. Siellä on vaativaankin makuun sopivia ravintoloita, joissa rahoilleen saa arvoisensa vastineen. Kuitenkin Singapore on myös budjettimatkailijan unelma ruoan suhteen, sillä siellä on lukuisia food court -alueita erilaisine katukojuineen. Muutaman euron hintaisen aterian nauttiminen onkin tapa syödä paikallisten tyylillä. Chinatown ja Little India ovat molemmat täynnä ravintoloita ja pieniä katukojuja, ja niihin kannattaakin suunnata mikäli maiden keittiö miellyttää. Hieman erilaisempia ruokailukokemuksia tarjoaa puolestaan Gardens by the Bay, jossa voit ruokailla superpuun sisään rakennetussa ravintolassa.

Juomapuolelta ehdoton must on maailmallakin suosiota nauttiva Singapore Sling -drinkki. Sen juuret juontavat aina vuoteen 1915, jolloin sitä ensimmäisen kerran tarjoiltiin Raffles-hotellissa. Singapore-kokemuksia parhaimmillaan onkin suunnata yhä toimivan Rafflesin baariin ja nauttia drinkki sen synnyinsijoilla.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen