1 tarjous

Seychellit

Seychellit ovat kuin suoraan kauneimmasta unelmasta, joka on yhtäkkiä käynyt toteen. Tämä TravelBird-loma saa hengen salpautumaan jo pelkästä ajatuksesta.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
1 tarjous
Suodattimet Tyhjennä

Seychellien saaret sijaitsevat Intian valtameren hellässä huomassa Tansanian korkeudella. 115 saaresta 33 on asuttuja, ja Seychellien matka on matka rauhan ja rentoutumisen tyyssijoille. Hiekkarannoilla sinun ei tarvitse häiriintyä muista ihmisistä.

Seychellien saaret löysi 1500-luvulla portugalilainen Vasco da Gama, vaikka tiettävästi arabit ovat tienneet saarien olemassa olosta jo aikaisemmin. Vasco da Gaman ja hänen seurueensa saavuttua Seychelleille saaret olivat kuitenkin täysin asumattomia. Saarten nykyinen väestö on afrikkalaista ja eurooppalaista syntyperää, mikä juontaa juurensa Seychellien historiasta siirtomaana. Nykyään maalla on oma kielensä, kreoli, ja myös englanti ja ranska ovat virallisten kielten asemassa. Mielenkiintoinen yksityiskohta kuitenkin on, että vaikka kreoli onkin kirjoitettu kieli, sillä ei ole kansantarinoita lukuunottamatta julkaistu lainkaan kirjallisuutta.

Sykäys Seychelleille matkustamiseen ja maan suosioon on tapahtunut vasta verrattain hiljattain. Tarina suosion kasvamisen taustalla on kuitenkin mielenkiintoinen. Seychelleillä pidettiin nimittäin vuosina 1997 ja 1998 Miss Maailma -kilpailut, jotka saivat paljon kansainvälistä huomiota. Median huomio avitti koko maan turismia, sillä kilpailujen jälkeen matkustajamäärät Seychelleille ovat kasvaneet, ja kiinnostus maata kohtaan noussut. Vaikka maan suosio onkin noussut, ei Seychelleillä tarvitse pelätä liiallista ihmismäärää. Seychellit todella ovat paratiisi, jossa saa rauhassa lomailla ja nauttia olostaan hiljaisissa lahden poukamissa. Seychellit on nimittäin Afrikan itsenäisistä valtioista väkimäärältään kaikkein pienin – siellä asuu vain noin 93 000 ihmistä. Seychellien pääkaupunki Victoria on myös maailman pienin pääkaupunki, ja sen käveleekin helposti jo päivässä läpi. Victoriassa ja Seychellien suurimmalla saarella, Mahélla, ylipäätään asuu noin 90 prosenttia koko maan väestöstä. Onkin siis helppo todeta, että Seychelleiltä ja sen saarilta ei ole vaikeaa löytää omaa rauhaa. Muita suosittuja saaria Seychelleillä ovat esimerkiksi Praslin ja La Digue. Vaikka Seychellit onkin rauhallinen kohde, on kuitenkin myös toisinaan koko väestö juhlatunnelmissa. Mikäli olet matkassa keväällä, voit nauttia paikallisesta karnevaalitunnelmasta tarttuvine rytmeineen ja värikkäine asuineen.

Seychelleillä voi tutustua myös mielenkiintoiseen historiaan ja kutkuttaviin taruihin. Saaret nimittäin olivat aikoinaan merirosvojen suosiossa, ja etenkin Anse Forbans Mahén saarella ja Côte d’Or Praslinin saarella tunnettiin merirosvojen tukikohtina. Tarun mukaan kuuluisa merirosvopäällikkö Oliver de Vasseur hautasi Seychellien saarille satumaisen aarteen, jota ei kovista yrityksistä huolimatta ole onnistuttu löytämään vielä tänäkään päivänä. Moyennen saarella puolestaan kerrotaan kummittelevan. Sinne on tarun mukaan haudattu aarre, jota vartioiva aave on jäänyt saarelle kummittelemaan. La Diguen saaren nähtävyydet sen sijaan eivät esiinny vain taruissa, vaan niillä on todistettu historia takanaan. La Diguella sijaitsee Union Estate -plantaasi, jossa viljellään kookosta ja vaniljaa. Union Estaten plantaasilla on lähes käsin kosketeltava siirtomaa-ajan tunnelma, sillä plantaasi on peruja ajalta Ranskan siirtomaana. Vieraile myös Round Islandilla, joka ennen toimi leprasiirtolana. Saarella on yhä tänä päivänä kivisen asuntolan jäänteet.

Alkuperäinen Eedenin paratiisi

Seychellien luontoa ei turhaan kutsuta maailman kauneimmaksi.

Kun Vasco da Gama seurueineen astui ensimmäisen kerran Seychellien maaperälle, salpautui heidän henkensä täysin. He uskoivat tulleensa itse Eedenin puutarhaan, paratiisiin maan päällä. Kuvaus pitää edelleen paikkansa, Seychellit on unelmien täyttymys.

Seychelleillä suorastaan täydelliset maisemat jatkuvat silmänkantamattomiin. Valkoinen hiekka hohtaa auringossa, turkoosi vesi lainehtii ikuisessa kesätuulessa ja palmupuut huojuvat rauhoittavasti reunustaen satumaista maisemaa. Seychelleillä varpaat saa upottaa hiekkaan kaikessa rauhassa, ilman ympärillä parveilevia muita turisteja. Mikäli haluat rantapäiviesi lisäksi muutakin tekemistä, ei sekään ole Seychelleillä ongelma. Vaikka Seychellit ovatkin lähtökohtaisesti rauhaa ja rantaa etsivän paratiisi, tarjoavat saaret myös muuta ajanvietettä luonnossa. Juhlimisen täyteinen ei loma Seychelleillä luultavasti tule olemaan, mutta leppoisaan lomailuun ja rauhallisten aktiviteettien etsintään kohde sopii loistavasti. TravelBird suosittelee esimerkiksi vierailemaan Seychellien kahdessa maailmanperintökohteessa. Valleé de Main luonnonsuojelualue soveltuu erinomaisesti pienimuotoisille vaelluksille, ja siellä näet myös alkuperäistä palmumetsää. Toinen UNESCOn maailmanperintökohde Seychelleillä eli Aldabran atolli taas on hieman vaikeammin saavutettavissa. Atolli on nimittäin neljän korallisaaren muodostama kokonaisuus, jonka laguuni on suuren koralliriutan ympäröimä. Vaikea saavutettavuus on osaltaan vaikuttanut siihen, että atolli on säilynyt lähes koskemattomana.

Upean luonnon ansiosta monet valitsevat Seychellit häämatkansa kohteeksi, äänestetäänhän Seychellien rannat lähes poikkeuksetta maailman upeimpien joukkoon vuosittain. Romanttiset puitteet tarjoavat myös Anse Source d'Argentin kalliot. Iltahämärässä auringon laskiessa graniittiset kalliot värjäytyvät kauniin vaaleanpunaisiksi, ja ympäröivän rannan ja horisonttiin jatkuvan merimaiseman kanssa luovat todella kauniin näkymän. Seychellien upeudesta kertoo jotain jo se, että monet julkisuuden henkilötkin ovat viehtyneet valtioon ja sen saariin juuri häämatkansa aikana. Tiesitkö, että häämatkalla Seychelleillä ovat olleet muun muassa maailmankuulut David ja Victoria Beckham? Seychellit sopivat arvoltaan myös siniverisille. Prinssi William ja herttuatar Catherine viettivät nimittäin niin ikään häämatkaansa Seychellien paratiisimaisemissa. Toki saaret sopivat ihan tavallisillekin matkaajille. Julkisuudenhenkilöt nimittäin lähtökohtaisesti viettävät koko lomansa yksityisessä omistuksessa olevilla saarilla uteliaiden katseiden ja valokuvaajien ulottumattomissa. Tunnetuilla lomasaarilla on puolestaan myös normaalille kukkarolle sopivia hotelleja ja lomakeskuksia.

Koe Seychellien ainutlaatuinen eläimistö

Saarilla tapaat eläimiä, joita polullesi ei osu missään muualla maailmassa.

Ainutlaatuinen luonto mahdollistaa myös ainutlaatuisten eläinten viihtymisen Seychellien saarilla. Matkalla kannattaakin pitää kamera kädessä, sillä näitä eksoottisia eläimiä et kotimaassa kohtaa.

Kenties kaikkein tunnetuimpia Seychellien eksoottisista eläimistä ovat saarten jättiläiskilpikonnat. Aldabran atolli on koti maailman suurimmalle jättiläiskilpikonnapopulaatiolle, ja niitä asustaakin atollilla yli satatuhatta. Seychellit ovat koti myös mustille papukaijoille, joita ei tavata missään muualla maailmassa. Kohde muutenkin on kuin lintubongarin unelma, niin paljon erilaisia – myös todella harvinaisia – lintulajeja saarilla asustaa.

Seychelleillä ei toki kannata jäädä vain maan pinnalle. Sinulle aukeaa aivan uusi maailma, jos vain vedät uimapuvun päälle ja annat aaltojen kuljettaa sinut parhaille sukelluspaikoille. Pienten värikkäisen kalojen lisäksi saatat pinnan alla kohdata jo mainitsemamme kilpikonnat, kuten myös liitokaloja ja haita. Seychellit todella ovat sukeltajan ja snorklaajan paratiisi, sillä erilaisia kalalajeja pelkästään on yli tuhat. Parhaimmillaan, huhti-toukokuussa ja loka-marraskuussa, on näkyvyys vedenkin alla noin 30 metriä, eikä veden lämpötilakaan juuri tuosta luvusta alene. Matkasi ajankohta vaikuttaa myös siihen, mitä uiskentelevia kohtaat veden pinnan alla. Elokuussa sekä loka- ja tammikuun välissä Seychellien vesillä nimittäin viihtyy maailman suurin kala, valashai. Kokoa tällä planktonia syövällä merenelävällä todella on, sillä se saattaa kasvaa jopa 12-metriseksi!

Värikäs, tuoreiden raaka-aineiden lautasmalli

Seychelleillä ollessasi pääset nauttimaan paratiisin hedelmistä.

Seychellien sijainti meren keskellä ja trooppinen ilmasto näkyvät myös lautasella. Värikkäät eksoottiset hedelmät kutsuvat jo ulkomuodollaan, ja niiden maku vasta onkin suloinen. Tuoreista meren antimista valmistetaan taas mitä herkullisimmat ateriat.

Tiesitkö, että Seychelleillä kasvavat maailman suurimmat pähkinät? Coco de mer -palmujen siemenet saattavat suurimmillaan kasvaa jopa yli 40 kilon painoisiksi! Ulkonäöltään erikoiset pähkinät ovat helposti kaksikin kertaa ihmisen pään kokoisia. Maailman suurimpien pähkinöiden lisäksi Seychellit on tunnettu meren antimistaan. Kalastus on nimittäin turismin lisäksi toinen Seychellien tärkeimmistä elinkeinoista. Erilaiset merenelävät ovatkin tärkeä perinteisen keittiön kulmakivi, eikä paikallisten valmistamaa merellistä annosta kannata missään nimessä jättää väliin. Suosittelemme kokeilemaan esimerkiksi kookoscurrya eli mausteista pataruokaa, jossa merenelävien lisäksi maistuvat kana ja kookosmaito. Grillattu kala tai mustekala puolestaan tarjoillaan usein kastikkeessa, johon on makua tuomaan murskattu chiliä, valkosipulia ja inkivääriä. Todella eksoottinen annos on puolestaan hai-chutney, joka on valmistettu keitetystä ja muussatusta hain lihasta. Tämä chutney on tunnettu osana nimenomaan juuri Seychellien ruokakulttuuria. Ladob puolestaan on annos, joka voi olla niin makea kuin suolainenkin. Makeaan versioon kuuluu jamssia, banaania ja kookosta. Suolainen versio taas on valmistettu suolatusta kalasta. Ylipäätään paikallinen ruoka koostuu pitkälti merenelävistä, ja annokset ovat saaneet vaikutteita niin aasialaisesta kuin eurooppalaisesta kulttuuristakin.

Toinen ehdoton must try -ruoka ovat trooppiset hedelmät ylipäätään. Tuoreina paikan päällä syötyinä ne maistuvat aivan eriltä kuin laivoissa Eurooppaan kuljetetut. Etenkin kookos maistuu monessa annoksessa, niin makeassa kuin suolaisessakin. Trooppisten hedelmien lisäksi esimerkiksi bataatilla on todella merkittävä rooli paikallisessa keittiössä. Jos olet menettänyt sydämesi Seychelleille ja ihastunut maahan ikihyviksi, muista syödä matkan aikana leipäpuun hedelmää, jota tarjoillaan niin friteerattuna kuin keitettynäkin. Legendan mukaan jokainen, joka syö leipäpuun hedelmää saarilla ollessaan, tulee jonain päivänä palaamaan Seychelleille. Saarten makeita hedelmiä voi nauttia sellaisenaan, mutta kannattaa nauttia myös niistä valmistettuja virkistäviä mehuja ja muita juomia. Paikallisia alkoholijuomia on niitäkin useita maistamisen arvoisia. Seychelleillä pannaan kahta paikallista olutta, Ekua ja Seybrewta. Kookos maistuu tietenkin myös alkoholipitoisissa juomissa. Coco d’Amour on kookosmaitoa sisältävä likööri. Kokeile myös paikallista palmuviiniä. Myös teeplantaasien tuotteisiin kannattaa tutustua Seychellien matkan aikana. Maista esimerkiksi vaniljateetä, sillä vaniljaa jalostetaan Seychelleillä kasvavissa määrin.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen