Santorinin matkat

Santorinin matkat luovat oivalliset olosuhteet täydelliselle irtiotolle arjesta. TravelBird-lomasi Kreikan saaristossa odottaa!

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
0 tarjous
Santorini on täydellinen kohde rentoa, kiireetöntä ja nautiskelua lomaa kaipaaville matkustajille. Kreikan saaristoon kuuluvan Santorinin kauneus ja useat lämpimät kuukaudet houkuttelevat tänne joka vuosi paljon lomalaisia.

Santorinin matkat lupaavat kulttuurinähtävyyksiä, auringonpaistetta, rannalla rentoutumista, romantiikkaa ja makuelämyksiä. Santorini vetää puoleensa sekä luonnosta kuin yöelämästä kiinnostuneita. Romanttiset pikkukylät, häikäisevän kaunis auringonlasku, suussasulava ruoka ja lämmin meri-ilma tekevät Santorinista suositun häämatkakohteen. Santorini-matkat ovatkin erityisen suosittuja aikuisten kesken, mutta myös lapsiperheitä saarelle tuo vesiurheilumahdollisuudet ja Firassa sijaitseva pieni vesipuisto. Saaren suurimpana vetonaulana on valkohiekkaiset rannat, mutta Santorinin idyllisellä saarella on paljon muutakin annettavaa tänne matkaaville!

Santorini on suosittu pohjoiseurooppalaisten keskuudessa, sillä saaren lämpötilat pysyvät pohjolaa huomattavasti lämpimämpänä talvikaudellakin. Kohteen suosiota lisää se, että saareen jokaisella kylällä on oma viehätyksensä, ja nähtävää riittää viikoiksi. Matka Santoriniin taittuu helposti sillä saarella on oma lentokenttänsä. Euroopan kohteena keskikesä on Santorinin suosituimpaa aikaa. Kevään ja syksyn kuukaudet ovat suosittuja rauhallisempaa lomaa kaipaavien keskuudessa.

Kuvankauniit maisemat

Santorinia ei turhaan kutsuta Kreikan kauneimmaksi saareksi. Silmiä hiveleviä maisemia tällä saarella riittää silmän kantamattomiin.

Matkat Santorinoon ovat suosittuja saaren postikorttimaisien maisemien vuoksi. Santorinissa luonto, meri ja idylliset kylät häikäisevät kauneudellaan vaativammankin matkustajan.

Kreikkaan kuuluva Santorinin saari on kuvankaunis lomakohde. Santorinin matkat sopivat esteettisyyttä arvostaville matkustajille. Santorinin rinteisiin rakennetut valko-siniset talot, turkoosi meri ja valkohiekkaiset rannat luovat todellista välimeren tunnelmaa. Santorinin saari kuuluu Kykladien saariryppääseen. Saari koostuu pitkistä hiekkarannoista ja vuoristoisesta maisemasta. Valkohiekkaisten rantojen lisäksi saarella voi uiskennella eksoottisimmilla punahiekkaisilla ja mustilla laavakivirannoilla.

Lomamatkatkat Santoriniin ovat suosittuja luontoa rakastavien keskuudessa. Santorinin koskemattomaan luontoon pääsee helpoiten tutustumaan osallistumalla patikkaretkelle. Päiväretki jalan vie pienten kylien läpi ja johdattaa matkailijan Santorinin parhaille maisemapaikoille. Santorinin monet kylät ovat täysin turismilta suojeltuja, eikä kylien läpi ole esimerkiksi autotietä. Näitä kauniita pikkukyliä on siis parasta vierailla jalkaisin. Saaren pienissä kylissä matkailijan on helppo päästä Santorinin aitoon tunnelmaan. Mystisyyttä saareen luo pienten kylien tarinat, jotka elävät yhä paikallisten kertomuksissa. Tiesitkö muuten, että myytin mukaan Atlaksen kadonnut saari upposi meren syvyyksiin Santorinin saarella tapahtuneen tulivuorenpurkauksen ansiosta?

Santorinin parhaat palat

Santorinissa vieraillessa kannattaa tutustua saaren moniin maalaisromanttisiin kyliin. Jokaisella kylällä on oma persoonansa ja oma tarinansa kerrottavana.

Silmän lisäksi Santorinissa lepää mieli. Santorinissa loma kuluu helposti rentoutuen ja auringosta nauttien. Aktiivisempaa lomaa kaipaaville Santorini tarjoaa myös paljon nähtävää.

Santorinin suosiosta huolimatta saari on pysynyt autenttisena ja täällä vieraillessa pääsee tutustumaan autenttiseen kreikkalaiseen elämänmenoon. Saaren pääkaupunki Fira sijaitsee korkealla rantakalliolla, josta maisemat merelle päin ovat henkeäsalpaavat. Santorinin parhaat ostosmahdollisuudet löytyvät Firasta. Firan tyylikkäiltä kapeilta kaduilta löytyy pieniä putiikkeja jokaiseen hintatasoon. Iltaisin Firan useat näköalaravintolat ja baarit täyttyvät iloisista juhlijoista. Firan satamaan matkailijan kannattaa pysähtyä ihastelemaan sinne ankkuroituja luksusristeilijöitä.

Santorinin matkat kohdistuvat usein myös saaren itäisellä puolella olevaan Kamarin kylään. Kamarin kylä on saaren suosituin turistikohde. Kamarin suosion näkee sen runsaasta aktiviteettitarjonnasta. Kesällä Kamarissa on ulkoilmaelokuvateatteri, vilkas yöelämä ja järjestetäänpä kylässä myös jokavuotiset jazzfestivaalit. Historiasta kiinnostuneet matkailijat voivat tutustua Skarosin linnan rauniohin ja yhteen Kreikan merkittävämpään arkeologiseen kaivaukseen Akrotiriaan.

Saaren pohjoiskärjessä sijaitseva Oían kylä on täydellinen kohde rauhaa ja kulttuuria rakastaville matkustajille. Oían kylässä on useita taidegallerioita ja monia paikallisten taiteilijoiden pitämiä putiikkeja. Oían auringonlasku onkin monelle Santorinin matkan kohokohta. Oían auringonlaskua on nimitetty maailman kauneimmaksi ja sen näkeminen on monelle loman kohokohta. Iltaisin kylän pienet kapeat kadut täyttyvät rakastavaisista, jotka saapuvat katsomaan tätä kaunista näkymää. Matkat Santorini-saarelle ovat täynnä romantiikkaa!

Välimeren herkut

Santorini on kulinaristien unelmakohde. Paikalliset herkut eivät jätä vaativampaakaan herkkusuuta nälkäiseksi.

Välimeren ruokavalio on tunnetusti yksi maailman herkullisimmista ja terveellisemmistä. Kreikassa eliniän odote onkin maailman keskiarvoa huomattavasti korkeampi.

Santorinin loma luo täydelliset mahdollisuudet tutustua välimerelliseen ruokavalioon ensi kädessä. Paras tapa tutustua ruokakulttuuriin on vierailla paikallisten perheiden omistamissa tavernoissa. Tavernoissa äidit valmistavat perheen isän kalastamista kaloista herkullisia aterioita. Lähellä tuotetut laadukkaat ja tuoreet raaka-aineet takaavat unohtumattoman makuelämyksen. Santorinin klassikkoruokiin kuuluu vastakalastetut merenelävät, erityisesti mustekala sekä moussaka, kreikkalainen salaatti, viininlehtikääryleet, grillatut lihavartaat eli souvlakit ja filotaikinaan käärityt uppopaistetut juustot eli saganakit. Jälkiruoaksi TravelBird suosittelee maistamaan paikallisia herkkuja, baklavaa ja halvaa. Kreikassa suosittu baklava on erityisen hyvää Santorinissa, sillä baklava on täytetty paikallisilla tuoreilla pistaasipähkinöillä. Santorinin matkat ovatkin maailmanlaajuisesti suosittuja jo pelkästään tarjolla olevien herkkujen vuoksi.

Santorinissa on hyvin pitkät viinintuotannon perinteet. Santorinin matkat ovat oiva mahdollisuus tutustua paikalliseen viinintuotantoon. Erityisesti saaren valko- ja roséviinit ovat kansainvälisesti tunnettuja. Innokkaimmat viinin harrastajat voivat osallistua viinitilakierroksille tai vierailla viinimuseossa. Saaren viinierikoisuus on makea jälkiruokaviini Vinsanto, joka on tehty jääviinin tapaan auringon kypsyttämistä, kuivatuista viinirypäleistä.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen