2 tarjousta

Rooman matkat

Rooman matkat mahdollistavat tutustumisen ihanaan italialaiseen kulttuuriin, historiaan ja perinneherkkuihin. Varaa nyt TravelBird-matkasi ikuiseen kaupunkiin!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
2 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Kaikki tiet vievät Roomaan — mahdollisesti myös sinun! Tämä Italian pääkaupunki on historiallisesti Euroopan klassikkokohteiden kuningas.

Euroopan kaupungeilla on ollut suuri vaikutus kulttuurin ja sivistyksen kehitykseen niiden pitkän historian vuoksi. Näistä kaupungeista Tiber-joen halkaisema Rooma on legendaarinen helmi. Seitsemälle kukkulalle rakennettu upea Rooma on kulttuurillisesti merkittävä ja ainutlaatuinen kaupunki. Jo tuhansien vuosien ajan Rooma on ollut suurkaupunki ja tänä päivänä se kuuluu Euroopan eläväisimpiin kaupunkeihin. Roomaa kutsutaan ikuiseksi kaupungiksi, sillä se on kuin elävä historiankirja. Historia ja nykyaika yhdistyvät ympäristössä mielenkiintoisella tavalla — esimerkiksi antiikin ajan teatterirakennuksessa sijaitsee tänä päivänä trendikäs pizzeria. Rooman matkat ovatkin suomalaisten suuressa suosiossa, eikä ihme, sillä tämä taianomainen kaupunki on täynnä tunnettuja nähtävyyksiä. Loma Roomassa antaa sinulle mahdollisuuden tutustua lähes kolmetuhatta vuotta vanhaan kaupunkiin, sen vuosisatojen tärkeimpiin maamerkkeihin sekä rentoon italialaiseen elämänmenoon.

Rooma on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde vuodenajasta riippumatta. Välimerenilmaston vuoksi talvet ovat leutoja ja lämpimämpiä kuin Suomessa, joten myös talvi on hyvä aika matkustaa tähän ihmeelliseen kaupunkiin. Rooma on ehdottomasti suosituin kesäisin, joten ruuhkia välttävä matkustaa kaupunkiin muina vuodenaikoina. Niin kuin on sanottu, kaikki tiet vievät Roomaan. Näin ollen myös suomalainen pääsee ikuiseen kaupunkiin helposti lukuisten lentoyhteyksien avulla. Matka Roomaan kestää Helsingistä noin kolme ja puoli tuntia, joten irtiotto arjesta on vain pienen odotuksen päässä! Mikäli mielessäsi on kaupunkiloma, Rooma on historiallisesti monipuolisin vaihtoehto. Matkatoimistot tarjoavat monipuoliset Rooma-matkat, jotka helpottavat matkailijaa hahmottamaan kaupungin kohokohdat. Rooma myös sijaitsee keskellä Italiaa. Miksi et siis yhdistäisi lomaasi ihanat Toscanan matkat maan pohjoisosissa tai Sisilian matkat ja Sardinian matkat Etelä-Italiassa?

Historia ja kulttuuri ovat kaikkialla

Roomassa riittää tekemistä usealle kaupunkilomalle, mutta mistä aloittaa?

Rooman matkat voivat kestää muutamasta päivästä viikkoihin, sillä kaupungissa riittää nähtävää. Mikäli haluat saada jokaisesta monumentista ilon irti, kannattaa aikaa varata tarpeeksi. Loman pituudesta riippumatta Roomasta löytyy jokaiselle päivälle uudet nähtävyydet ja seikkailut. Rooman historia ja kulttuuri ovat niin uniikkeja ja merkittäviä, että matkailijan kannattaa tutustua niihin ennen lähtöä. Näin matka on huomattavasti antoisampi. Toisaalta, mikäli historia ei innosta, ovat kaupungin upeat nähtävyydet silti silmiä miellyttäviä. Jo kokonaisuudessaan Rooman historiallinen keskusta on näkemisen arvoinen, sillä alue on nimetty yhdeksi UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Rooman merkittävin ja ehdottomasti kuuluisin nähtävyys on kaupungin paraatipaikalla sijaitseva amfiteatteri Colosseum. Aikoinaan siellä järjestettiin elämyksellisiä kansanhuveja, mutta myös raakoja teloituksia ja gladiaattoritaisteluita. Tämä tärkeä maamerkki valittiin vuonna 2007 yhdeksi maailman seitsemästä uudesta ihmeestä, ja moni matkailija haluaakin nähdä sen edes kerran elämässään. Voit huoletta kuvata rakennusta niin sisältä kuin ulkoa — et taatusti ole ainut.

Rooma on tunnettu hienoista aukioistaan, jotka aurinkoisina päivänä täyttyvät niin paikallisista kuin turisteista. Erilaisilla aukioilla eli piazzoilla järjestetään lukuisia tapahtumia ja aktiviteetteja. Yksi suosituimmista aukioista on Piazza di Spagna, jossa voit istuskella ja nauttia ihanasta päivästä kuuluisilla Espanjalaisilla portailla. Nämä portaat ovat suosittu tapaamispaikka ja erinomainen maamerkki shoppailun ystävälle, sillä portaat ovat ostosalueiden alkamiskohta. Roomalaisen mytologian mukaan kaupungin perustivat kaksoisveljekset Romulus ja Remus huhtikuussa 753 ennen ajanlaskumme alkua. Tarun mukaan kaupunki on perustettu Palatinus-kukkulalle ja se on saanut nimensä Romuluksen mukaan. Palatinus-kukkulaa pidetäänkin Rooman seitsemän kukkulan keskeisimpänä, ja se on suosittu vierailukohde juurikin sen historiallisen merkityksen takia. Rooman matkailijan kannattaa myös käydä katsomassa Piazza Campidogliolta löytyvää Susi-patsasta. Merkittävä patsas esittää susiemoa imettämässä Romulusta ja Remusta, ja se symboloi kaupungin perustamista ja Rooman valtakuntaa. Rooman katukuva on myös tunnettu näyttävistä suihkulähteistään, jotka luovat ainutlaatuisen tunnelman niin vanhoihin kuin uusiinkin ympäristöihin. Kuuluisin suihkulähteistä on elokuvistakin tuttu Fontana di Trevi. Uskomuksen mukaan Roomaan ei ole palaamista ilman kolikon heittämistä tähän taianomaiseen suihkulähteeseen. Kolikkoa heittäessä saa myös toivoa jotain. Näin ollen miljoonat matkailijat vierailevat toiveiden lähteellä vuosittain.

Vaikuttava Vatikaani

Keskeltä Roomaa löytyy kulttuurin, uskonnon ja taiteen helmi.

Maailman pienin valtio Vatikaani on kulttuuririkkauksillaan ainutlaatuinen elämys. Rooman matkat kannattaa ehdottomasti yhdistää retkeen maailman pienimpään itsenäiseen valtioon Vatikaaniin. Kohde ei ole kaukana, sillä 44 hehtaarin suuruinen kulttuuriaitta sijaitsee keskellä Roomaa. Vatikaani on toiminut jo satoja vuosia paavin kotina ja katolisen kirkon keskuksena. Tämän kaupunkivaltion sisältä löytyvät kolme Rooman suurimmista nähtävyyksistä: Pietarin kirkko, Vatikaanin museot sekä Sikstuksen kappeli.

Pietarin kirkko on maailman suurin kirkkorakennus, joka toimii katolisen kirkon keskeisenä paikkana. Sen uskotaan sijaitsevan samalla paikalla kuin apostoli Pietarin ristiinnaulitseminen. Jo kirkko itsessään on merkittävä kulttuuriaarre, sillä se on täynnä useiden taiteilijoiden kuten Michelangelon ja Berninin maailmankuuluja töitä. Erityisin näistä töistä on Michelangelon Pietà-veistos. Se on ainoa työ, jossa on taiteilijan nimikirjoitus. Myös Michelangelon suunnittelema kirkon kupoli on kaunis nähtävyys. Kokonaisuudessaan 11 kappelin ja 45 alttarin massiivinen kirkko on kerrassaan henkeäsalpaavan ainutlaatuinen. Voit varmasti todeta kirkkoon jonottamisen olleen sen arvoista.

Vatikaanin museot ovat kokoelma ainutlaatuisia ja maailman arvokkaimpia taideteoksia. Museot sijaitsevat Pietarinkirkon pohjoispuolella ja koostuvat erilaisista palatseista ja sisäpihoista. Taidetta löytyy lukemattomasti eri aikakausilta, ja matkailija pääsee tutustumaan esimerkiksi Rafaellon upeisiin ja ainutlaatuisiin maalauksiin, kuten Ateenan koulu -freskoon. Museokokoelma on niin valtava, että matkailijan on hyvä varautua päivään hyvillä kengillä. Sikstuksen kappeli on on museokierroksen huipennus: sen salissa suoritetaan paavin valinta. Michelangelo on kuvittanut kattoholvin. Tämä vaikuttava kokonaisuus sisältää yli 300 hahmoa ja on henkeäsalpaava nähtävyys. Taiteilija maalasi työtä neljän vuoden ajan, joten työ on jo haastavuudellaan erittäin merkittävä. Sikstuksen kappelissa käykin yli neljä miljoonaa matkailijaa vuodessa. Ihmisten paljouden huomaat erityisesti pääsiäisloman aikaan.

Rakkaudesta ruokaan

Italialaisella keittiöllä on monet kasvot. Rooman matkat ovat täydellinen mahdollisuus kokeilla aitoja herkkuruokia!

Maailmalle levinnyt ja rakastettu italialainen keittiö on varmasti tuttu tavalla tai toisella, mutta elämys on maistaa näitä herkkuja niiden kotimaassa. Mitä sinulle tulee mieleen italialaisesta keittiöstä? Todennäköisesti ainakin pizza, pasta ja jäätelöt. Italialaisista on hauska sanonta, joka kertoo heidän rakkaudestaan ruokaan: he eivät syö elääkseen, vaan he elävät syödäkseen. Italialainen ruokakulttuuri on hyvin monipuolinen, sillä maan jokainen alue on erikoistunut erilaisiin herkkuihin. Roomassa perinneherkkuja ovat legendaariset pastat erilaisilla kastikkeilla, kuten pekonikastike carbonara sekä sardellilla ja oliivilla maustettu pasta alla puttanesca. Keski-Italia itsessään on kuuluisa viineistään ja juustoistaan. Maailmankuulu ilmakuivattu kinkku, parmesanjuusto sekä balsamietikka ovat myös Keski-Italian ruokakulttuurin helmiä. Erityisesti Roomassa kannattaa maistaa alueen erikoisuutta saltimbocca alla romanaa, joka on salvialla ja ilmakuivatulla kinkulla maustettua herkullista vasikanleikettä. Kuitenkin Italian pääkaupunkina Rooman ravintolavaihtoehdot ovat todella laajat, ja näin ollen myös pizzaa, jäätelöä ja montaa muuta ihanaa herkkua saa jokaiselta kulmalta.

Lisää inspiraatiota

Pääsiäisloma

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen