Romanttiset matkat

Miltä kuulostaisi seuraava TravelBird-loma ihan vain kahden kesken? Romanttiset matkat tarjoavat nimittäin lumoavan ja tunnelmallisen irtioton arjesta!

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
10 tarjousta
Merkkipäivä lähestyy, ja siksi oma rakas olisi ihana yllättää jollain tavalla, mutta miten? Oli kyseessä sitten hääpäivä, vuosipäivä tai vaikka syntymäpäivä, ovat romanttiset matkat aina hyvä ja erikoislaatuinen vaihtoehto!

Rakkauden täyteiselle lomalle ei kuitenkaan tarvitse olla sen suurempia syitä – jo haaveilu kahdenkeskisestä laatuajanvietosta on hyvä syy romanttiseen irtiottoon. Romanttiset matkat ovat parhaimmillaan silloin, kun tehdään juuri niitä asioita, joista molemmat pitävät. Näin ollen lomalle voi lähteä minne tahansa. Romantiikkaa ei tarvitse lähteä hakemaan maailman toiselta puolelta, sillä ihania hetkiä on saatavilla myös kultaisesta kotimaasta. Kaiken kaikkiaan romanttiset lomat tarjoavat ikimuistoisia hetkiä ja ainutlaatuisia elämyksiä, joita muistelee lämmöllä vielä pitkään loman jälkeenkin.

Ensimmäinen askel unohtumattomaan lomaan on matkakohteen valitseminen. Romanttiset matkat voivat kestää niin pitkään kuin itse haluaa. Suunnitellessaan rakkauden matkaa vain taivas on rajana, sillä romanttiselle lomalle ei ole olemassa tiettyä muottia. Tärkeintä on, että matkan aikana voidaan viettää ihanaa laatuaikaa ja molemmilla on hauskaa. Romanttiset viikonloput Euroopan kaupungeissa ovat suomalaisten suuressa suosiossa, mutta potentiaalisia vaihtoehtoja ovat myös kaukomaiden eksoottiset kohteet, henkeäsalpaavat luontokohteet ja rauhoittava maaseutu.

Romanttiset kaupungit

Muutamat kaupungit tunnetaan maailmanlaajuisesti rakkauden kaupunkeina, mutta romanttisia hetkiä voi kokea ympäri maailman.

Romanttinen kävely valaistun Seinen rannalla, auringonlaskun katsominen Gellertin vuorella Budapestissa tai Prahan lumoavien linnojen ihailu – miltä kuulostaisi? Euroopan kaupungit ovat rakkautta pullollaan.

Taianomaista Prahaa ja tunnelmallista Pariisia pidetään maailmanlaajuisesti rakkauden kaupunkeina. Ei siis ihme, että moni haaveilee ihanasta irtiotosta rakkaansa kanssa kyseisten kaupunkien sykkeessä. Avautuvan horisontin ihaileminen valaistussa Eiffel-tornissa tai rauhallinen iltapäivä Prahan linnassa hehkuvat romantiikkaa, mutta matkailijan on hyvä muistaa, etteivät he ole ainoita paikalla olijoita. Monella muulla pariskunnalla ympäri maailman on nimittäin mielessä sama suunnitelma. Siksi klassisten nähtävyyksien lisäksi kannattaa ehdottomasti suunnata myös turistikohteiden ulkopuolelle. Uusi ja rauhallinen ympäristö antaa tunnelmalle oman taianomaisen kosketuksensa.

TravelBird suosittelee lemmenlomasta haaveileville Budapestia. Kaupungin maagiset kadut ja kauniisti valaistut Tonavan rantakadut takaavat rakkauden roihuamisen. Budapest on myös ylellinen kylpyläkaupunki, joten ihana kokemus on rentoutua termaalikylpylöiden ulkoaltaissa auringon lämmittäessä mukavasti. Vaihtoehtoisesti Dubrovnikin vanhankaupungin upea arkkitehtuuri ja rakkautta huokuva tunnelma vievät matkailijat aikamatkalle menneisyyteen. Lissabonin kompakti kaupunkirakenne ja valloittavat kulttuuriaarteet sen sijaan houkuttelevat luokseen taiteesta ja historiasta kiinnostuneet pariskunnat. Koko Italia loistaa upeilla kohteillaan, mutta muutama maan kaupungeista pursuaa lumoavaa rakkautta. Kiinnostaisiko esimerkiksi tunnelmallinen gondoliajelu Venetsian kanaaleissa, kynttiläillallinen Rooman historiallisessa keskustassa tai kenties rakkauskirjeiden lähettäminen Veronassa?

Taianomainen luonto vie romantiikan äärelle

Jokainen kaipaa joskus maaseudun rauhaan. Siksi lemmenlomat luonnossa ovatkin erittäin suosittuja!

Lempi leiskuu myös kaupunkien ulkopuolella. Tunnelmalliset maaseudut rentouttavat ja rauhoittavat jokaisen matkailijan.

Erilaiset aktiviteettilomat ovat yleistyneet vuosien saatossa. Moni kokee vaeltamisen läpi upeiden luonnonnähtävyyksien erittäin romanttiseksi. Esimerkiksi Norjan taianomaiset vuonot ihastuttavat kauneudellaan, mutta ainutlaatuinen elämys on jakaa nämä maisemat sen mielitietyn kanssa. Skotlannin tai Irlannin maalaismaisemat ovat myös idylliset ympäristöt lemmenloman viettoon. Tai miltä kuulostaisi mökkeily Gardajärven rannalla tai viininmaistelu Ranskan laventelipeltojen ja viinitarhojen keskellä? Vaihtoehtoisesti roadtrip läpi viehättävien pikkukylien ja kauniiden luonnonmaisemien on varmasti unohtumaton kokemus. Luonnossa parasta on se, että pariskunnalla on aito mahdollisuus olla ihan vain kahdestaan ilman ylimääräistä hälinää ja melskettä. Voiko esimerkiksi olla taianomaisempaa tapaa illanviettoon, kuin taivaalla loistavien tähtien ihaileminen oman kullan kainalossa?

Hemmotteluhetkiä ja ihania muistoja

Rentoutuminen kylpylässä tai romanttinen illallinen tuovat lomalle kosketuksen luksusta.

Tunnelmalliset ravintolat, paikalliset herkut ja ainutlaatuiset aktiviteetit vievät elämysten maailmaan.

Romanttiset matkat tarjoavat myös ylellisiä hetkiä ja kulinaristisia elämyksiä. Ylellisyydellä ei välttämättä tarkoiteta hienoa Michelin-tähden ravintolaa, vaan ainutlaatuisia kokemuksia voi saada myös sivukujan pienestä ja kotoisasta ravintolasta. Tärkeintä on, että tunnelma on kohdillaan ja ruokalistalta löytyy itselle mieleisiä herkkuja. Matkan aikana kannattaa kokeilla paikallisia herkkuja, kuten paellaa ja tapaksia Barcelonassa, etanoita Pariisissa, aitoa ja alkuperäistä pizzaa Napolissa ja paprikakanaa Budapestissa.

Elämyksellisiä hetkiä tarjoavat myös kohteiden ainutlaatuiset aktiviteetit. Kylpylöiden altaissa ja saunoissa loikoilu rentouttaa takuuvarmasti, ja hyvä olo jatkuu vielä pitkään loman jälkeenkin. TravelBird suosittelee matkailijoita seilaamaan pitkin Tonavaa tai Seineä illallisristeilyn merkeissä. Matkan aikana näkee valtavasti ihastuttavia maisemia, ja hämärtyvä kaupunki sekä tunnelmalliset valot luovat äärimmäisen romanttisen ympäristön.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen