tarjousta

Romania-matkailu

Romania-matkailu on loistava valinta historiaa rakastaville, luonnon ystäville ja maagisia linnoja etsiville. TravelBird vie monipuoliselle lomalle Romaniaan!
Katso lisää:

Romanian historialliset kohteet eivät jätä kylmäksi edes jo monia kohteita nähnyttä, vannoutunutta keskiajan tuntijaa. Romanian kokemuksia parhaimmillaan on myös henkeäsalpaavasta luonnosta nauttiminen.

Tiesitkö, että Romanian pääkaupungin Bukarestin lempinimi on Pikku-Pariisi? 1800-luvun lopulla se nimittäin houkutteli Pariisin tavoin puoleensa sekä taiteilijoita että eliitin väkeä. Pariisin matkat on aina hyvä idea, joten miksei siis myös matka Pikku-Pariisiin olisi? Bukarest on eläväinen kaupunki, jossa useat eri arkkitehtuuriset tyylit kohtaavat. Siellä voit viettää aikaasi nauttien moderneista puistoista, erinomaisesta ravintoloista tai trendikkäistä baareista. Bukarestin historiallinen keskusta ei valitettavasti ole säilynyt koskemattomana, jotta tulevat sukupolvet voisivat ihastella sen perinteistä arkkitehtuuria ja entisajan tunnelmaa. Diktaattori Ceauşescu nimittäin puratti keskustan hallintoaikanaan. Tämä ei kuitenkaan suinkaan tarkoita, ettei tilalla silti olisi ihailun aihetta. Ceauşescu näes rakennutti tilalle Kansan palatsin, joka näyttävän ulkomuotonsa ja ylellisen sisustuksensa lisäksi saa matkailijan hämmästymään valtavalla koollaan. 12 maanpäällisen kerroksen lisäksi palatsi jatkuu jopa 92 metriin maan alla. Sen loistosta kertoo sisustusta koristavat 480 kattokruunua. Ceauşescu tosin itse ei päässyt nauttimaan palatsinsa suureellisuudesta, sillä hänet syrjäytettiin vuonna 1989, kun palatsi oli vasta valmistumassa. Vaikuttava rakennus toimii nykyään Romanian parlamenttitalona.

Kaupunkiloman vastakohdaksi Romaniassa kannattaa rentoutua kylpylöissä, jotka ovat saaneet alkunsa luonnon suotuisista olosuhteista. Romanian maaperä oli aikoinaan vulkaanisesti aktiivista, minkä johdosta etenkin Transilvanian alue on tulvillaan mineraalipitoisia lähteitä, järviä ja rentoutumiseen tarkoitettuja mainioita kylpylöitä. Etenkin Bear Laken luonnonkylpylällä on sanottu olevan erityisiä terveysvaikutuksia, ja sen kerrotaan vaikuttavan parantavasti esimerkiksi astmaan. Kylpylä syntyi suolakaivoksen romahdettua vuonna 1875, ja raunioiden aikojen saatossa täytyttyä vedellä. Suola, mineraalit ja kaunis ympäristö saavat sinut taatusti rentoutumaan ja huolesi unohtumaan, vaikka et hakisikaan kylpylästä hoitoa mahdollisiin vaivoihin, vaan haluat vain viettää vapauttavaa lomapäivää.

Isäntänä maailman kuuluisin vampyyri

Uskallatko vierailla Draculan mailla?

Romania on suomalaisille vielä verrattain tuntematon matkakohde, mutta kertomukset sen mailla asuvasta vampyyristä ovat varmasti tuttuja sitäkin useammalle.

Olet mitä luultavimmin lukenut tai kuullut klassikon asemaan nousseen kertomuksen kreivi Draculasta? Kuolemattomasta vampyyrista, joka odottaa pahaa aavistamattomia uhrejaan Transilvanian mailla. Tiesitkö kuitenkaan, että Bram Stokerin kansien väliin tallentama tarina ei ole pelkkää satua, vaan se pohjautuu osittain myös tositapahtumiin? Transilvaniassa nimittäin 1400-luvulla todella asui Dracula-nimelläkin tunnettu ruhtinas, Vlad Seivästäjä, joka on Romanian historian tunnetuimpia henkilöitä. Seivästäjä-kutsumanimen hän sai surmattuaan noin 80 000 vihollistaan nimenomaan seivästämällä. Paikalliset eivät kuitenkaan olleet kovin mielissään alueen saamasta kyseenalaisesta maineesta vampyyrin kotina. Tarinat kuitenkin kiehtoivat niin monia matkailijoita, että lopulta Romania päätti käyttää tilaisuuden hyväkseen ja tehdä Draculasta yhden matkailuvalteistaan.

Nykypäivänä suuri osa matkailijoista suuntaa Romaniaan nähdäkseen juuri monissa kirjoissa, elokuvissa ja sarjakuvissa kuvatut maagiset kohteet. Sighișoaran kaupunki on vampyyritarinoista innostuneille kenties se kaikkein kiinnostavin kohde, sillä juuri tämä keskiaikainen kaupunki on Dracula-tarinoita innoittaneen Vlad Seivästäjän kotikaupunki. Hänen synnyintalossaan on nykyään jopa Dracula-teemaa hyödyntävä ravintola. Sighișoara on kiinnostava kohde myös muutenkin, sillä sen vanhakaupunki on tulvillaan kauniita pastellinsävyisiä taloja, ja myös UNESCO on lisännyt sen listalleen maailmanperintökohteista. Draculan mailla sijaitsee myös kolmas Romanian suosituimmista kaupunkikohteista, Brasov. Niin ikään vampyyrimaista tummanpuhuvaa mystiikkaa henkii kaupungissa sijaitseva Musta kirkko, joka on saanut kiinnostusta herättävän nimensä tulipalon tummennettua sen rakenteet vuonna 1689. Vieraillessasi kirkolla nosta katseesi ja huomaa kirkon ulkoharjalla oleva pienen pojan patsas, joka näyttää kurkottavan alas tippuneen aarteen perään. Kukaan ei täysin varmasti tiedä syytä poikaa esittävän patsaan olemassaololle, mutta legendoja sen synnystä on kaikkiaan kolme. Ensimmäisen legendan mukaan kyseessä oli papin huonosti käyttäytynyt poika, joka rangaistukseksi lähetettiin kirkon ullakolle. Tulipalon sytyttyä poika jäi kuitenkin ansaan tornin harjalle, ja patsas kuvastaa hänen hätäänsä. Toisen, edellistä suositumman legendan mukaan poika oli mukana auttamassa kirkon rakentamisessa. Työnjohtaja pyysi poikaa tarkistamaan seinän suoruuden, jolloin reunan yli kurkottaessaan poika putosi. Huonoa omaatuntoa potenut työnjohtaja tilasi patsaan pojan muistoksi. Kolmannen legendan mukaan poika putosi mustasukkaisen työtoverin töytäistyä hänet reunan yli, sillä työtoveri kadehti pojan kyvykkyyttä työnteossa. Murhaan syyllistynyt työtoveri ei kuitenkaan voinut elää syyllisyydentunteen kanssa, ja tunnusti tekonsa pian sen jälkeen. Muut työtoverit päättivät rakentaa patsaan pojan muistoksi. Romanian matkailu vie sinut siis mitä kiehtovimpien keskiaikaisten linnojen ja kirkkojen äärelle, ja niillä jokaisella on oma tarina kerrottavanaan.

Romanian satumainen luonto

Romanian luonnossa sinulla on mahdollisuus rentoutua täysin rauhassa, muiden ulottumattomissa.

Romania on Draculan kotimaana saduista tuttu. Myös Romanian luonto on kuin suoraan saduista, niin henkeäsalpaavan upea se on. Aivan kuin sen luomiseen olisi käytetty vain kauneimpia maisemia.

Mikäli matkan aikana vierailet ainoastaan Bukarestissa, jää sinulta näkemättä luultavasti Romanian kaikkein paras anti. Se on nimittäin ihmeellinen luonto. Skotlannin matkat tai Islannin matkat eivät suinkaan ole ainoa tilaisuus, jolloin luonnon kauneus saa henkesi salpautumaan. Romaniassa taivaanrannassa vuorottelevat jylhät vuoristomaisemat, vihreänä kohoavat metsät ja laaksojen pohjalla olevat siniset järvet. Tiheiden metsien katveista saatat havaita pilkistävän esiin myös majeesteettisen linnan keskiaikaisine torneineen, ja Romanian luonnossa onkin mukava samoilla etsimässä seuraavaa jännittävää nähtävyyttä. Romanian matkailu voi tuoda eteesi jopa valinnanvaikeuden siitä, missä luontokohteissa vierailisit. Henkeäsalpaavia maisemia voit ihailla esimerkiksi ajelemalla Transfăgărășanin vuoristoteillä, jotka mutkittelevat alhaalla laaksossa keskellä ympäröivää vihreyttä. Tunnettu vuoristotie toimi myös Top Gearin kuvauslokaationa muutama vuosi sitten. Mikäli olet eläinten ystävä, suuntaa Karpaattien vuoristoon. Vuoristojono muodostaa rajan Slovakian ja eteläisen Puolan välille ja jatkuu Ukrainaan sekä Romaniaan. Romaniassa kohtaat eteläiset Karpaatit, jotka tunnetaan myös nimellä Transilvanian Alpit. Alueella asuu koko Euroopan suurin kanta ruskeakarhuja, joiden arkea kokeneet oppaat vievät sinut seuraamaan. Romanian rajojen sisällä on myös osittain Tonavan suisto, jota toisinaan myös lintujen paratiisiksi kutsutaan. 300 lintulajia elää suistossa, ja se kuuluu ainutlaatuisuutensa ansiosta myös UNESCOn maailmanperintölistalle.

Romania-matkailu vie sinut myös yhdelle maailman kiehtovimmista vesiputouksista. Bigarin vesiputous on useissa äänestyksissä ja listauksissa valittu maailman upeimpien ja ainutlaatuisimpien vesiputousten joukkoon. Mutta mikä tekee juuri tästä vesiputouksesta niin ihmeellisen? Se on ympyrän muotoinen, ja laskeutuu kerroksittain sammaleelta sammaleelle, ennen kuin yksittäiset virtaukset lopulta osuvat veteen. Epätavanomainen vesiputous näyttää luovan kauniin hunnun, joka vedestä heijastuessaan näyttää aivan kuin valaistulta. Romanialla on myös rantakaistaletta, ja näin ollen matkailija voi viettää aikaa myös meren ääressä. Kuitenkin naapurimaa Bulgaria on tunnetumpi rantakohteistaan. Yhdistä siis lomaasi Bulgarian matkat, jos haluat lomallasi saada kauniin rusketuksen!

Romanian matkat saattavat toisinaan tuntua jopa kihelmöivän aavemaisilta, jos vain matkustat oikeisiin kohteisiin – eikä kyse ole pelkästään Draculan legendasta. Romanian luonto on tuhansien puiden ja metsien peitossa, ja kummitustarinoista tai yliluonnollisista ilmiöistä innostuneiden kannattaa suunnata erityisesti Hoia-Baciun metsään, joka tunnetaan myös metsänä, jossa kummittelee eniten koko maailmassa. Mitä syvemmälle metsään uskaltaudut, sitä enemmän sähköistäviä kylmiä väreitä saatat saada. Metsässä on kerrottu näkyvän yhtäkkistä salamointia sekä kuuluvan naisääniä ja pahaenteistä kikatusta hiljaisuudessa. Toiset taas ovat kokeneet huimausta, huonovointisuutta tai saaneet vartaloonsa ihottumaa ja jopa palovammoja. Jotkut jopa uskovat, että metsä on portti toiseen ulottuvuuteen. Metsän pelottavin kertomus on kuitenkin 5-vuotiaasta tytöstä, joka eksyi metsän siimekseen. Viisi vuotta kului ennen kuin hän palasi ihmisten ilmoille, yllään yhä samat vaatteet kuin katoamisensa aikoihin ja vailla minkäänlaista muistikuvaa tapahtuneesta. Jos siis kaipaat lomaltasi todellista seikkailua, on Hoia-Basiun metsä eittämättä todellinen rohkeuden tulikoe!

Astu aikakoneen kyytiin

Oletko valmis kokemaan menneisyyden tuulet?

Keskiaikaiset kaupungit, kiehtovat linnat ja yhä voimissaan olevat ikiaikaiset perinteet – Romania-matkailu saa sinut palaamaan ajassa taaksepäin. Romanian nähtävyydet pitävät sisällään vierailun historiallisissa, upean arkkitehtuurin kirkoissa.

Ensimmäisenä must see -kohteena kirkkojen joukosta tällä TravelBird-lomalla on Biertan linnoitettu kirkko, joka sijaitsee korkealla kukkulan laella samannimisessä Biertan kylässä. Kirkko on loistava esimerkki myöhäisgoottilaisesta arkkitehtuurista, ja kirkossa voit ihailla myös Transilvanian suurinta puista alttaria. UNESCOn maailmanperintölistalle kuuluvaa kirkkoa ympäröi kaunis puutarha, ja sitä kehystävät myös useat tornit. Haluatko nähdä lisää kirkkoja, joiden UNESCO toivoo säilyvän tuleville sukupolville? Vieraile Câlnicin, Prejmerin, Viscrin, Dârjiun, Saschizin tai Valea Viilorin kylissä ihailemassa niin ikään linnoitettuja kirkkoja. Niiden historia ulottuu keskiajalle, jolloin muurit suojelivat kylän asukkaita uhkaavilta vihollisilta. Pienet kylät eivät kuitenkaan voineet rakentaa koko kylän kiertävää muuria niukkojen varojen takia, joten ratkaisuna oli linnoittaa ainoastaan kylän kirkko. Mainituista kirkoista kaikki sijaitsevat Transilvaniassa! Jos siis haluat kokea historian lehtien havinaa matkasi aikana, tiedät minne suunnata. Maailmankuulujen linnoitettujen kirkkojen lisäksi Romaniassa matkailijaa tervehtivät monet tyrmäävän upeat linnat. Kaikkein kuuluisin linna on kenties Pelesin linna, joka on Euroopan mittapuullakin yksi kaikkein vaikuttavimmista linnoista.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen