Road trip

Tuulessa hulmuava hiukset, ihanasti paistava aurinko sekä katse tiessä ja upeissa maisemissa — TravelBird ja ainutlaatuinen road trip vievät seikkailuun!

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
25 tarjousta
Road trip tarjoaa matkailijalle vapauden tunteen ja unohtumattomia hetkiä. Kannattaa siis lämmittää auton moottori ja lähteä polttamaan maailman kauneimpien teiden asfaltteja!

Road trip eli kiertomatka autolla on jännittävä ja seikkailullinen kokemus. Usein elokuvissa ja kirjallisuudessa road trippiä kuvataan romanttiseksi elämykseksi, joka on täynnä vapautta ja valintoja. Ei siis ihme, että tienpäällä reissaaminen kiehtoo matkailijoita vuodesta toiseen. Ensituntuman saamiseksi ja mielikuvituksen rikastuttamiseksi kannattaa tutustua road tripistä kertoviin klassikkoteoksiin, kuten Jack Kerouacin On the Road -novelliin, ystävyydestä kertovaan Thelma & Louise -elokuvaan sekä Jon Krakauerin tositarinaan perustuvaan Into the Wild -teokseen. Jälkimmäisestä bestselleristä on tehty myös samanniminen elokuva vuonna 2007.

Road trip voi kestää viikoista kuukausiin ja jopa vuosiin. Vuodesta toiseen reissaaminen ympäri maailmaa ilman omaisuutta ja työtä kuulostaa varmasti hieman liioitellulta, mutta toisinaan tämäkin on mahdollista. Sen sijaan viikon tai kahden mittainen unohtumaton kiertomatka on vaivatonta toteuttaa vaikka kesälomalla. Miltä kuulostaisi esimerkiksi ajomatka läpi Italian länsirannikon ja upean Toscanan tai läpi Saksan tunnelmallisten kylien ja vihreän Moselin laakson? Ikimuistoiselle road tripille voi lähteä omalla autolla koto-Suomesta tai vaihtoehtoisesti lentämällä haluttuun kohteeseen, josta kiertomatka alkaa vuokra-autolla. Ainutlaatuinen kokemus on nukkua yöt autossa, mutta TravelBird suosittelee silti öiden viettämistä kodikkaissa ja mukavissa hotelleissa. Näin ollen matkailija voi nukkua hyvät yöunet ja lähteä aamulla pirteänä kohti uusia seikkailuja.

Ikimuistoinen seikkailu odottaa

Road trip vie upeiden seikkailujen äärelle määränpäästä riippumatta.

Road trip uudessa ja upeassa ympäristössä lupaa satumaisia hetkiä ja ikuisia muistoja.

Road trip luo korvaamattoman vapauden ja seikkailun tunteen, jollaista ei koe missään muualla. Uuteen matkakohteeseen tutustuukin parhaiten auton kyydissä, sillä matkailija voi pysähtyä koska hän itse haluaa. Päämäärään ei tarvitse ajaa suorinta tietä, vaan matkan varrella voi vierailla erilaisissa kylissä tai ajaa läpi upeiden maisemareittien. Näin ollen matkan aikana näkee nähtävyyksiä, joiden äärelle ei olisi muuten eksynyt. TravelBird suositteleekin välillä ajamaan nopean moottoritien sijasta pienempiä teitä.

Road tripille voi lähteä minne tahansa. Monet haaveilevat ajamisesta läpi Pohjois-Amerikan upeiden nähtävyyksien, mutta seikkailuja ja upeita hetkiä tarjoavat myös Euroopan tiet ja maisemat. Esimerkiksi Norja, Irlanti ja Skotlanti ilahduttavat avarasta luonnosta kiinnostuneita kun taas Italia, Espanja ja Kreikka tarjoavat historian ja kultaisten rantojen täyteisen matkan. Road trip ei kuitenkaan tarkoita, että aina pitäisi ajaa uuteen kohteeseen. Matkailija voi esimerkiksi päivisin tutustua alueen ympäristöön, ja iltaisin palata samaan hotelliin. Kyseinen vaihtoehto toimii esimerkiksi silloin, kun matkakohteena on pienempi saari kuten Malta tai Mallorca.

Kenen kanssa tien päälle?

Road tripille voi lähteä niin yksin kuin yhdessä!

Pariskunnat, ystävät tai perhe — ei väliä! Ikimuistoinen road trip on ihana jakaa rakkaimpien kanssa.

Road trip sopii niin perheille, pariskunnille, kaveriporukoille kuin myös yksin matkustaville, sillä matkan voi suunnitella jokaiselle sopivaksi. Ajaminen kohti tuntematonta ja uusia seikkailuja läpi upeiden maisemien on täynnä lumoa ja romantiikkaa, joten pariskunnille kiehtova road trip on elämyksellinen kokemus. Samalla road trip vahvistaa parisuhteen kestävyyttä, sillä matkan onnistumiseksi ja ongelmatilanteiden välttämiseksi pariskunnan on puhallettava yhteen hiileen. Sen sijaan kavereiden kanssa kannattaa lähteä reissuun, jos kilometrejä on edessä paljon. Tällöin yhden ihmisen ei tarvitse ajaa koko matkaa, vaan kilometrit jaetaan monen kuskin kesken. Ja yleinen sanontahan on, että mitä enemmän, sitä parempi. Tärkeää kuitenkin on, että kaveriporukalla on sama musiikkimaku. Onnistunut road trip alkaa nimittäin mukaansatempaavalla soittolistalla ja positiivisella asenteella.

Road trip perheen kesken on unohtumaton kokemus sekä aikuisille että lapsille. Vaihtuvat maisemat ja uudet nähtävyydet opettavat lapsille uudesta kohteesta valtavasti, mutta toisinaan autossa istuminen voi käydä turhauttavaksi. Siksi matkan aikana on hyvä pitää useita taukoja ja varmistaa, että lapsille riittää aktiviteetteja. Automatkan aikana voi esimerkiksi pelata erilaisia matkapelejä tai kuunnella äänikirjaa. Mikäli road trip kestää pidemmän aikaa, on hyvä suunnitella pysähtymispaikoiksi lapsille sopivat kohteet. Yhden päivän voi esimerkiksi viettää eläintarhassa, vesipuistossa tai huvipuistossa.

Suunnittele ja toteuta

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Matkan kulkua ei voi koskaan ennustaa, mutta mahdollisuudet ongelmatilanteisiin pystytään minimoimaan hyvin valmistautumisella.

Kun kaikki matkan onnistumisen kannalta tärkeät seikat on otettu huomioon, sujuu matkakin mutkattomammin. Tässä TravelBirdin vinkit road tripin suunnitteluun:

  • Ennen matkaa kannattaa kartoittaa matkareitti kohteittain. Matkan aikana ehtii nähdä paljon erilaisia ja uusia nähtävyyksiä, mutta on kuitenkin hyvä listata muutama must see -kohde, jotta niille jää varmasti aikaa.
  • Toisinaan ajomatka uuteen kohteeseen voi olla pitkä. Siksi kannattaa ottaa selvää kilometreistä jo ennen matkaa. Näin ollen pystyy kartoittamaan välimatkan suuruuden ja arvioidun ajoajan. Jos seuraava kohde on liian kaukana, voi matkalle suunnitella välietapin. Tutustuminen karttaan ja välimatkoihin auttaa myös suunnittelemaan, mikä kohde on ensimmäisenä, mikä toisena ja niin edelleen.
  • Koska road trip toteutetaan autolla, pystyy auton pakkaamaan miten haluaa. Autossa on kuitenkin mukavampaa istua, jos se ei ole tungettu täyteen tavaraa.
  • Mikäli automatka on pitkä, on hyvä pakata mukaan mukavia vaatteita, kuten joustavat legginsit, joogahousut tai collegehousut.
  • GPS on road trip -matkaajan paras ystävä. Teknologia ei valitettavasti kuitenkaan aina toimi, minkä vuoksi autosta kannattaa löytyä myös perinteinen kartta ja kompassi.
  • Tärkein vinkki road tripille kuitenkin on, että ei pidä suunnitella liikaa. Eihän matkalla voi sattua spontaaneja hetkiä ja ihania seikkailuja, jos kaikki on aikataulutettu ja suunniteltu etukäteen?
Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen