3 tarjousta

Riikan matkat

Riikan matkat ovat suomalaisten suuressa suosiossa. Kaupungissa yhdistyvät vanha arkkitehtuuri ja vilkas kulttuurielämä. Lähde TravelBird-lomalle Riikaan!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
3 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Baltian Pariisina tunnettu Latvian pääkaupunki Riika hurmaa UNESCOn suojelemalla arkkitehtuurillaan ja ihastuttaa niin kulttuurinnälkäistä kuin kulinaristimatkailijaakin.

Daugavan eli Väinäjoen halkaisema Riika on Baltian suurin kaupunki. Vuosisatojen mittaan yhdeksi Itämeren merkittävimmistä kauppakaupungeista noussut Riika on tänä päivänä viihtyisä kulttuurikaupunki, minkä seurauksena Riika matkat ovat nostaneet suosiotaan nuorison keskuudessa. Tutustu vanhankaupungin tunnelmaan ja seikkaile muissa mielenkiintoisissa kaupunginosissa, joista jokainen tarjoaa vierailijalleen erilaisen ilmapiirin. Suomalaisten keskuudessa Riikan matkat ovat erittäin suosittuja, sillä kaupunkiin on läheisyytensä ansiosta vaivatonta lähteä lomalle. Matka Riikaan taittuu nopeasti niin lentokoneella, laivalla kuin myös omalla autolla. Latvia sopii kaupunkilomakohteeksi jokaiselle, sillä se hehkuu niin romantiikkaa, kulttuuria kuin viihtyisää iltaelämääkin. Pariskunnille Riika on erityinen matkakohde, sillä vanhan latvialaisen uskomuksen mukaan parin onni on ikuinen, jos he hääpäivänään lukitsevat lukon Rakastavaisten siltaan ja heittävät avaimen jokeen. Modernisoitunut Riika on myös erinomainen viikonloppukohde kaveriporukoille, sillä kaupungin yöelämä on Baltian tunnetuinta. Usein vierailu Riikassa yhdistetään myös Euroopan kiertomatkaan, jolloin Riikan vierailu yhteyteen saattaavat sisältyä esimerkiksi lähimaiden Vilnan matkat ja Krakovan matkat.

Historiallinen Riika viehättää

Keskiaikainen vanhakaupunki on kaupungin ehdoton vetonaula.

Riikan matkat ovat hyvä idea historian ja arkkitehtuurin ystäville, sillä kaupungin kaksi maailmansotaa nähnyt vanhakaupunki on tänä päivänä UNESCOn suojelema maailmanperintökohde.

Historiallisen Riian vanhakaupunki on kaupungin suosituin nähtävyys. Keskiaikainen katukuva, kapeat kujat ja näyttävät rakennukset hivelevät silmiä. Vanhankaupungin sykkeessä saatat tuntea matkanneesi satoja vuosia ajassa taaksepäin, sillä alueen jugendtyylisten rakennusten muodostama kokonaisuus on yksi maailman laajimmista sekä Euroopan kauneimmista. Ainutlaatuisesti koristellut rakennukset on rakennettu 1900-luvun vaihteessa. Keskittymässä pääset ihailemaan erilaisia ja näyttäviä eläimiä sekä kasvoja, jotka koristavat rakennusten seiniä. Kuuluisin jugendtyylinen talo alueella on Friedrich Scheffelin suunnittelema Kissatalo, jonka kattoa koristavat kaksi mustaa kissaa.

Maailmansodat repivät vuosien varrella kaupungin merkittävimmät rakennukset maan tasalle, mutta niitä on paikallisten ja matkailijoiden onneksi entisöity onnistuneesti. Kuuluisin entisöity rakennus on vanhankaupungin sydämessä sijaitseva Mustapäiden talo. 1300-luvulla rakennettu talo nimettiin ensin Riian suuren killan käyttöön, mutta ulkomaisten kauppiaiden veljesjärjestön, Mustapäiden killan, käyttöön se päätyi 1400-luvulla. Talon goottilaista arkkitehtuuria voit ihailla Raatihuoneentorilta, mistä löydät myös Miehitysmuseon. Kyseinen museo on mielenkiintoinen tietoisku Latvian lähihistoriasta kiinnostuneille.

Vanhankaupungin ympäristössä kannattaa myös ehdottomasti vierailla Pietarin kirkossa, joka on Riian tunnetuin uskonnollinen rakennus. Mikäli haluat nähdä kaupungin korkealta, voit nousta kirkon torniin pientä maksua vastaan ja nauttia kauniista maisemista. Vanhankaupungin laitamilla sijaitsee myös kaupungin näyttävin monumentti, vuonna 1935 itsenäisen Latvian kunniaksi pystytetty Vapauden muistomerkki. Neuvostoliiton vallan aikana kyseinen patsas toimi merkittävänä keskuspaikkana Latvian itsenäisyysliikkeelle. TravelBird suosittelee matkailijoita vierailemaan myös Kolmen veljeksen luona, eli Latvian kolmen vanhimman asunnon keskittymässä. Nämä historiallisesti merkittävät rakennukset löytyvät Mazã Pils -kadun varrelta numeroista 17,19 ja 21. Vierailemisen arvoisia maamerkkejä ovat myös Riian linnoitusjärjestelmän jääntenä toimiva Ruutitorni ja linnoituksen porttina toiminut Ruotsin portti.

Ostoksia ja matkamuistoja

Riikan matkat ovat suomalaisten keskuudessa suosittuja, sillä kaupunki on matkailijalle ostosparatiisi.

Shoppailun ystävälle Riika on täydellinen kaupunkilomakohde.

Riiasta löydät ostospaikkoja moniin eri tarpeisiin. Kaupungin keskustori on alueen suosituimpia ostospaikkoja, sillä kauppahallien yli 3000 myyntipaikkaa houkuttelevat päivittäin paikalle yli 100 000 asiakasta. Keskustorilta löydät niin vihanneksia, lihaa, maitotuotteita kuin myös erilaisia hedelmiä. Elintarvikkeiden lisäksi basaareista voit ostaa sekä vaatteita, koruja että paikallisia herkkuja ja leivonnaisia. Vanhankaupungin vilskeestä löydät myös viehättäviä ja ainutlaatuisia kivijalkakauppoja. Mikäli haluat shoppailla tunnetuissa ketjuliikkeistä, suuntaa kaupungin suuriin ostoskeskuksiin, joista suosituimmat ovat Galerija Centrs ja Alfa.

Yleisimpiä Riian matkamuistoja ovat erilaiset meripihkasta tehdyt korut ja ja nahkatuotteet. Myös keramiikka ja puulelut ovat etenkin vanhankaupungin kivijalkakaupoissa hyvin yleinen näky. Matkamuistot ovatkin parhaiten saatavilla kyseisen alueen myymälöistä ja katukauppiailta.

Valloittava ruokakulttuuri

Riiassa löydät laajan valikoiman latvialaisen keittiön herkuista kansainvälisiin ruokalajeihin.

Riikan matkat ovat hyvä tapa tutustua latvialaisiin perinneruokiin ja herkkuihin.

Latvian pääkaupunkina Riika tarjoaa maan monipuolisimmat ruokailuvaihtoehdot. Kaupungista löydät niin Latvian kansallisherkkuja kuin myös kansainvälisiä ruokia. Etenkin paikallisen keittiön omat erikoisuudet ovat maistamisen arvoisia. Yksi tunnetuimmista perinneruoista on jauhelihasta tehty kotletti eli leivitetty pihvi. Maan keittiö on saanut viitteitä muiden maiden ruokakulttuureista, joten tänä päivänä se on yhdistelmä perinteisiä ruokia ulkomaisilla mausteilla. Ruoat voidaan esimerkiksi maustaa chilillä tai currylla, tai niihin lisätään fetajuustoa tai oliiveja. Liharuoat, kuten sianpaisti ja erilaiset makkarat, ovat latvialaisen ruokakulttuurin tärkein ainesosa. Kuitenkin erilaiset kasvisruoat ovat yleistyneet muuttuneiden ruokatrendien vuoksi: esimerkiksi kurpitsa- ja perunaletut ovat kasvissyöjille perinteisiä herkkuja. Latviassa syödään myös paljon erilaisia ja täyteläisiä keittoja, joita matkailijan kannattaa maistaa: miltä kuulostaisi esimerkiksi ruisleivästä valmistettu maizes zupa?

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen