Rantalomat

Lähde TravelBird-matkalle tutkimaan rantojen mahdollisuuksia. Rantalomat voivat olla paljon enemmän kuin rannalla makoilua!

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
25 tarjousta
Lomalla jokainen päivä on vapaapäivä, ja silloin voit tehdä juuri sitä, mitä haluat.

Rantalomat – kuinka monta muistoa ja haavetta tämä sana herättääkään. Monelle tulee rantalomasta mieleen kuumassa auringossa makaaminen, täynnä ihmisiä oleva ranta, leikkivät lapset ja ihanat uimavedet, joissa käydään pulahtamassa silloin tällöin. Nämä samat asiat tapahtuvat myös hotellin uima-altaalla, joiden yksityisyydestä monet pitävätkin. Kuitenkin yhä edelleen rantojen upeat maisemat ja raikas merituuli vetävät ihmisiä puoleensa, ja moni lähtee rannalle. Ihmisen iholle tekee hyvää olla kosketuksissa luonnon elementtien kanssa. Rannalla miljöötä reunustavat jalkojen alla oleva hiekka, yllä oleva taivas, edessä oleva meri sekä mahdollisesti vuoret ja takana olevat ravintolat sekä kahvilat.

Rannalla on suosittua nauttia hetkestä makoillen: voi vain lukea kirjaa ja kylpeä auringonsäteissä. Välillä voi käydä uimassa ja antaa veden tehostaa rusketusta. Monet rantaviivat ovat pitkiä, ja hiekalla kävely voikin olla yksi mitä nautinnollisimpia aktiviteetteja. Kuten tiedetään, kolmea asiaa voi katsoa loputtomasti: palavaa tulta, virtaavaa vettä ja työskentelevää ihmistä. Rannalla meren virtausta ei kovin hyvin havaita, mutta aallokon liikkeet voivat hypnotisoida varpaiden kastelijan. Jalat vievät eteenpäin, mutta aallot menevät sivuttain. Liikkeiden eri suunnat sekoittavat hahmotuskyvyn, ja aina välillä sitä miettii, käveleekö ollenkaan. Silloin voi pysähtyä hetkeksi ja odottaa, että tulee sinuiksi tämän luonnondynamiikan kanssa. Voi seisoa sekä antaa jalkojen upota hiekkaan yhä enemmän ja enemmän jokaisen aallon myötä. Joskus ei kestä pitkään, ennen kuin hiekka valloittaa koko jalkaterän. Ihmettelyhetken jälkeen pitää taas lähteä liikkeelle. Kävely vedessä mahdollistaa jalkalihasten erityisen aktivoitumisen, sillä vastustaahan vesi liikkeitä yhdeksänkertaisesti verrattuna kuivalla maalla liikkumiseen. Kävelemällä syvemmälle veteen voi kasvattaa vastusta ja kävelemällä lähempänä aaltojen päättymistä saat kävelyn tuntumaan helpommalta.

Kävelyn ja uinnin päätteeksi on mukavaa kääntyä rannan lähistöllä tai jopa rannalla sijaitsevien kahviloiden ja ravintoloiden puoleen sekä nauttia ravitsevista aterioista ja ilahduttavista juomista.

Kivituliaisia

Hiekanjyvän on kuljettava tuhannen kilometrin matka ennen kuin siitä tulee pyöreä.

Monet ihmiset unelmoivat valkoisista hiekkarannoista, mutta maailmalta löytyy monenvärisiä ja -laatuisia rantoja. Hiekka voi olla punaista, vihreää tai vaikka mustaa!

Rantalomat tarjoavat hienoja mahdollisuuksia tutkia erilaisia rantoja. Hiekan lisäksi rannat voivat olla täynnä veden kuluttamia lasinpalasia, jotka ovat muovautuneet pyöreiksi. Tällaisilla rannoilla voi löytää myös paljon hienoja ja värikkäitä kiviä. Kivien pois maasta vieminen ei ole yleensä kiellettyä, joten niitä tulee kerättyä vaikka puolitoista kiloa, ellei valikoi todella tarkkaan hienoimmat kivet. Tällä tavalla saattaa tulla matkalaukkuunkin ylimääräistä painoa!

Kuten tiedetään, kivet ovat kauneimmillaan rannalla. Tähän vaikuttaa se, että rannalla ne ovat märkiä, mikä saa niissä olevat värit toisaalta kirkastumaan ja toisaalta syventymään. Jo hotellihuoneessa voi huomata, että rantatuliaiset eivät enää miellytä silmää. Kivien loiston ylläpitämiseen löytyy yksi vinkki: kivet pitää lakata läpinäkyvällä kynsilakalla! Lakka luo saman tehosteen kuin vesi ja saa kivet kiiltämään. Kotona matkan jälkeen sitä saattaa miettiä, että mitähän näilläkin tekee. Kiviä voi käyttää puutarhan ja kukkapenkkien koristamiseen tai jopa koristella niillä kukkaruukkuja. Näin kirjahyllylle jää enemmän tilaa, ja naapuritkin pääsevät ihailemaan värikkäitä kiviä!

Marokon rannat

Etelässä rannan voi kokea omaksi kodikseen.

Kuumia päiviä seuraavat viileät yöt. On niin kaunista ja seesteistä istua katsellen iloitsevia ihmisiä ja elävää merta.

Marokon rannat yllättävät matkailijan. Rannat ja meri ovat todella tärkeitä marokkolaisille. Alkukesästä Ramadanin aikaan paikalliset perheet ja ystäväporukat kerääntyvät rannalle iltakahdeksalta syömään päivän ensimmäisen aterian. He kaivavat hiekkaan tilan jaloille ja luovat kuoppaan pöydän. Ateriointi jatkuu pitkään musiikin ja laulun saattelemana. Rantakatu täyttyy kaikenikäisistä ihmisistä. Vanhukset, nuoret, lapset ja vanhemmat - kaikki nauttivat illan vapaudesta ja tunnelmasta. Kaikki rantakahvilat ja -ravintolat täyttyvät ihmisistä, oli kyse arkipäivästä tai viikonlopusta. Rantakadulla myydään popcornia, vilkkuvia helistimiä lapsille ja siellä sun täällä vuokrataan polkupyöriä sekä muita kulkuvälineitä.

Meren ranta voi olla hyvin romanttinen iltahämärässä ja etenkin tällaisessa lämpimässä tunnelmassa. Palon sydämessä tasapainottaa varpaita viilentävä hiekka. Kuun valossa kävelevät pariskunnat voivat olla sekä paikallisia että turisteja. Öisin rannalla istuvat myös paikalliset, jotka kalastelevat herkullisia kaloja harrastuksekseen. He voivat istua tuntikausia katsellen ohi käveleviä ihmisiä ja aaltoilevaa merta. Rannalla oleskelija voi saada hyvää juttuseuraa kalamiehistä, jotka voivat kertoa paljon saaliistaan ja säästä. Rantalomat voivat siis avartaa myös matkailijan kulttuuritietämystä.

Liidä kuin kotka

Rannalla voi rentoutua, ihailla luontoa, pitää hauskaa ja oikeastaan tehdä mitä vain!

Rannalla makoilu on ihanaa, mutta toisinaan siihen voi kaivata jotain muutakin.

Monesti rannoilta löytyy erilaisia vesiaktiviteetteja, jotka saavat hengen salpautumaan: vauhdikasta kumivenekyytiä, josta matkaajat putoavat veteen, liitovarjoilua monen metrin korkeudella ja jopa benjihyppyä. Perinteisen sukelluksen, suppauksen ja melonnan joukkoon on viime aikoina liittynyt flyboard, eli laite, joka pitää ihmistä ilmassa vesivirran avulla. Flyboardin avulla voi nousta jopa 12 metrin korkeuteen! Rantalomat eivät ole vain seesteisyyttä täynnä.

Uimisesta ja vesileikeistä pitävät innostuvat varmasti kaikista aktiviteeteista. Kumiveneillä kannattaa pitää hauskaa kaveriporukalla, sillä yhteiset kokemukset tekevät matkan yhteishengestä tiiviimmän. Liitovarjoilu onnistuu moottorivenen vetämänä. Meren pinnasta irrottautumisen voi tehdä joko yksin tai kaverin kanssa. Muutaman metrin korkeudelta näkee sekä tutuksi tulleen rannan että ihanan läpinäkyvän meriveden värit. Korkealle pääsee myös hypätessään benjihyppyä. Kaikki eivät siihen pysty, eivätkä edes halua tehdä sitä, mutta ne, jotka tekevät sen kerran, haluavat tehdä sen uudestaan. Ihmistä ei ole luotu lentämään, mutta tällainen irtiotto voi auttaa esimerkiksi päästämään irti korkeanpaikankammosta tai ylittämään muita pelkoja. Putouksen aikana pelon tunne kestää vain muutamia sekunteja. Hypyn jälkeen koettu ylpeys omasta rohkeudestaan taas kestää ikuisuuden.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen