2 tarjousta

Ranskan matkat

Lukematon määrä kulttuurielämyksiä, ihana rannikko ja kauniita kaupunkeja – tätä kaikkea tarjoavat Ranskan matkat. Lähde TravelBird-lomalle sivistyksen kehtoon!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
2 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Monipuolinen Ranska on Euroopan suurimpia maita sekä kokonsa että turisminsa puolesta.

Tänä päivänä Ranskan matkat ovat erittäin kysyttyjä ympäri maailman. Tästä kertoo jo se, että matkakohteena Ranska on Euroopan suosituin maa. Voit lähteä ansaitulle kaupunkilomalle rakkauden täyttämään pääkaupunkiin Pariisiin tai historialliseen Marseilleen. Sen sijaan rentouttavan rantaloman tarpeessa voit suunnata Ranskan kuuluisalle Rivieralle ja nauttia eteläisen auringon hohteesta ja pitkästä rantaviivasta. Mikäli taas kaipaat vauhtia ja aktiviteetteja, tutustu Alppien uskomattomaan ympäristöön. Jos nämä vaihtoehdot eivät vielä kuulosta sinulle sopivilta, niin miltä kuulostaisi kulinaristien suosima viinimatka Ranskassa tai automatkailu läpi upeiden laventelipeltojen ja tunnelmallisten kylien? Pähkinänkuoressa Ranskasta löytyy jokaiselle jotain.

Suomalaisen on vaivatonta lähteä matkalle kulttuurin rikastamaan ja ylellisten makuelämysten maahan. Matka Ranskaan voi taittua niin lentäen kuin omalla autollakin. Suorat lennot Ranskaan Helsingistä ovat saatavilla muutamiin kaupunkeihin, kuten Pariisiin ja Nizzaan. Muihin kohteisiin voit päästä vaihtamalla matkalla konetta tai siirtymällä kohteesta toiseen julkisen liikenteen avulla. Mikäli lähdet reissuun omalla autolla, voit vapaasti päättää matkustusajat ja -kohteet. Maassa on suhteellisen helppoa liikkua autolla, joten mikäli sinulla on tarpeeksi aikaa, kannattaa ehdottomasti hypätä auton rattiin ja nauttia ympärilläsi vaihtuvista, toinen toistaan upeimmista maisemista.

Minne mennä ja mitä tehdä?

Rannalle, luontoon tai kaupunkiin – vaihtoehtoja riittää!

Ranskan matkat ovat erinomainen vaihtoehto matkailijalle, joka haluaa monipuolisen ja ainutlaatuisen loman.

Ranskan pääkaupunki, trendikäs Pariisi, on maan suosituimpia matkakohteita – myös valokuvauksellisesti. Tyylikkäät ravintolat, upea Seine-joen ranta ja maailmanluokan museot tekevät kaupungista täydellisen viikonloppukohteen. Vieraile näyttävällä Riemukaarella ja nouse Eiffel-torniin ihailemaan kaunista auringonlaskua. 20 minuutin junamatkan päästä löydät myös Versaillesin palatsin, joka aikoinaan oli Aurinkokuningas Ludvig XIV:n käytössä. Mikäli Pariisin matkat on jo koettu, kannattaa tutustua Ranskan muihin kaupunkeihin. Ranskan ruokapääkaupunkina toimiva Lyon tarjoaa täydelliset ruokaelämykset ja monipuoliset ruokailuvaihtoehdot. Kaupunki on Pariisin ja Marseillen välisen junaradan varrella, joten Lyoniin pääsee pienellä vaivalla mukavalle lomalle. Gastronomisesta Lyonista löydät Fourvièren kukkulalla sijaitsevan taianomaisen Notre Dame de Fourvièren kirkon. Tutustu myös Lyonin renessanssin ajoilta säilyneeseen, näyttävään vanhaankaupunkiin. Jatkamalla Lyonista länteen saavut Ranskan toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Marseilleen. Maan tärkeimmästä satamakaupungista löydät Notre Dame de La Garden, joka on 1800-luvulla rakennettu katedraali. Kaupungin tunnetuimman maamerkin sijainti 154 metriä korkealla kukkulalla tarjoaa näyttävän kokonaisuuden ja upeat näköalat. Vieraile myös Vieux Portissa eli kaupungin vanhassa satamassa sekä Château d'If -linnassa. 1500-luvulla rakennettu linna sijaitsee If-saarella Marseillen edustalla.

Marseillessa voit yhdistää rantaloman osaksi kaupunkilomaa, sillä kaupungin ympäristöstä löytyy erinomaisia hiekkarantoja. Sen sijaan yksinomaan rantalomalle kaipaava suuntaa Ranskan Rivieralle. Kirkkaista vesistään tunnettu Ranskan itäisin rannikkoalue tarjoaa matkailijalle täydellisen kosketuksen eteläiseen tunnelmaan: upeiden rantojen lisäksi löydät hienoja ostoskatuja sekä provencelaisen keittiön maukkaita herkkuja. Rivieran tunnetuin kaupunki Nizza tarjoaa upeiden rantojen lisäksi vauhdikkaan kaupunkiympäristön ja historiallisia nähtävyyksiä. Ihaile upeita maisemia Colline du Chateaun linnakukkulan korkeuksista ja vieraile roomalaisaikaisilla raunioilla Cimiezin kaupunginosassa. Nizzasta voit käydä vaivattomasti päiväretkellä elokuvajuhlistaan tunnetussa Cannesissa sekä ylellisessä Monacon pienessä ruhtinaskunnassa.

Luonto ihastuttaa matkailijan

Ranska on paljon muutakin kuin kaupunkeja, muotia ja hiekkarantoja. Ranskan matkat antavat mahdollisuuden tutustua maan upeaan ympäristöön.

Autolla ajaminen läpi Ranskan maaseudun ja länsirannikon on ainutlaatuinen elämys.

Omalla autolla Ranskaan lähteminen on erinomainen idea, jos haluat nähdä upeita viiniviljelmiä ja romanttisia maalaismaisemia. Maailman toiseksi suurin viininviljelyalue Bordeaux on ainutlaatuinen vierailukohde, jossa viinitarhojen lisäksi näet roomalaisia rakennuksia sekä näyttävän Aquitanen riippusillan. Vieraile Champagnen maakunnassa, joka on kuuluisa kuohuviinituotannostaan. Alueella voi viettää päiviä kauniissa maisemissa kierrellen.

Maaseudun rauhallisesta ympäristöstä löydät keskiaikaisia kyliä ja näyttäviä linnoja. Vihreät jokilaaksot ja laakeat pellot sekä viiniviljelmät hivelevät silmiä, ja esimerkiksi kuuluisa Loiren laakso on ainutlaatuisen kaunis nähtävyys. Kaakkois-Ranskassa sijaitsee myös Euroopan kauneimpiin rotkoihin lukeutuva Gorges du Verdon.

Ranskan Alpit ovat myös erinomainen matkakohde ympäri vuoden. Talvisin matkailija löytää mitä parhaimmat laskettelu- ja talviurheilumahdollisuudet, ja muina vuodenaikoina pyöräily ja vaellus ovat erittäin suosittuja aktiviteetteja. Mikäli hiihtourheilu ja vaeltaminen eivät kiinnosta, jo henkeäsalpaavan upeat maisemat ovat hyvä syy toteuttaa alppimatka. Euroopan korkein vuori Mont Blanc sijaitsee Ranskan ja Italian rajalla, joten tämän näkeminen on ainutlaatuinen kokemus.

Kulttuuririkas Ranska

Maa on taiteiden ja elämyksellisen keittiön kehto.

Sivistyksen ja muodin edelläkävijä Ranska tarjoaa myös herkullisia makunautintoja.

Ranskan matkat ovat täydellinen mahdollisuus tutustua sekä maan kulttuuriin että ranskalaiseen keittiöön. Maasta löydät lukuisia maailmankuuluja museoita, joista tunnetuin on ehdottomasti Pariisin sydämessä sijaitseva Louvre. Myös Nizzan museoista löydät laajan valikoiman toinen toistaan arvokkaampia taideteoksia. Ranskalaiset ovat erittäin ylpeitä ruokakulttuuristaan, jota pidetään hienostuneena ja ylellisenä. Ranskalainen keittiö onkin UNESCOn suojelema kulttuuriperintökohde. Laadukkaat viinit, juustot ja tuoreet leivät ovat maalle ominaisia nautintoja, joihin törmäät Ranskassa kaikkialla. Hienostuneita ruokalajeja ovat esimerkiksi sammakonkoivet sekä marinoidut etanat. Täytetyt letut ja kasvisruoka Ratatouille ovat levinneet maailmalle, mutta ainutlaatuinen makuelämys on maistaa näitä niiden kotimaassa.

Lisää inspiraatiota

Matkat Cannesiin Ranskan Riviera Viinimatkat

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen