Pyöräilymatkat

Matkaatpa sitten Suomeen tai ulkomaille, TravelBird tarjoaa mielenkiintoiset pyöräilymatkat joka makuun!

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
1 tarjous
Pyöräilymatkat sopivat täydellisesti matkustajille, jotka rakastavat vapautta ja oman aikataulun mukaan elämistä. Pyörän selässä matkustaessa lomailija voi olla oman matka-aikataulunsa herra.

Pyöräily on mitä parhain liikenne- ja liikuntamuoto. Pyöräilyllä on positiivisia terveysvaikutuksia, sillä kunto kasvaa polkiessa samalla kun mieli lepää luontomaisemia katsellessa. Terveysvaikutusten lisäksi pyöräily on taloudellinen ja ekologinen tapa liikkua paikasta toiseen.

Kun matkakohteeksi valitsee helppokulkuiset maastot ja reittien pituudet pitää maltillisina, voi pyöräilymatkalle lähteä aivan tavallinen työmatkapyöräilijä! Pyöräilyn tuoma vapauden tunne ja vauhdin huuma takaavat unohtumattomia matkakokemuksia, joita muistelee vielä pitkään loman jälkeenkin. Pyöräilymatkat ovatkin oiva tapa tutustua uuteen maahan, sen nähtävyyksiin ja tapoihin.

Pyöräilymatkojen parhaat kohteet

TravelBird listaa pyöräilymatkojen klassikkokohteet.

Hienoja maisemia ja mielenkiintoisia pyöräilyreittejä kaipaavien lomalaisten ei tarvitse matkustaa pitkälle. Ahvenanmaalta, Baltian maista ja Keski-Euroopasta löytyy paljon upeita pyöräilyreittejä!

Pyöräilyn luvattu maa, Alankomaat, on mitä parhain kohde pyöräilymatkalle. Tiesitkö, että pelkästään Amsterdamissa on 600 000 pyörää? Pyöräily on Hollannissa elämäntapa ja siksi puitteet pyöräilymatkalle ovat mitä parhaimmat. Hollannin pienuudesta huolimatta pyöräilyreittejä riittää 32 000 kilometrin pituudelta. Hollannissa pyöräilijää hemmotellaan viimeisen päälle huolletuilla pyöräteillä ja selkeillä tienviitoilla. Maasto Hollannissa on tasaista ja helppokulkuista, joten vasta-aloittelevalle pyöräilijällekin kertyy helposti huima määrä pyöräilykilometrejä päivässä. Maisemaa maalaavat kanaalit, tuulimyllyt, luonnossa vapaasti kirmaavat lehmät ja romanttiset maalaiskylät tekevät matkasta unohtumattoman.

Pohjoisen sijaintinsa vuoksi kesäkausi on paras aika matkustaa Hollantiin pyörän selässä, vaikka tosipyöräilijää ei kylmä pyöräilyilma haittaakkaan. Keväällä matkailijat voivat puolestaan nauttia maan tulppaaniloistosta parhaimmillaan. Pyöräilymatkan tukikohdaksi voi ottaa pääkaupunki Amsterdamin, josta voi helposti tehdä päiväretkiä lähikaupunkeihin, kuten Utrechtiin, Haarlemiin, Leideniin, Rotterdamiin ja Haagiin. Pohjois-Amsterdamista puolestaan kannattaa lähteä pyöräilemään kohti Broek in Waterlandin, Monnickendamin ja Volendamin hellyyttäviä maalaiskyliä.

Hieman eteläisemmästä Euroopasta löytyy myös paljon suosittuja pyöräilyreittejä. Miltä kuulostaisi esimerkiksi pyöräilymatka läpi Alsacen viinialueen? Viiniköynnösten ja piparkakkutaloilta näyttävien maalaisrakennusten ympäröimä 170 kilometrin mittainen pyöräilyreitti on yksi Euroopan suosituimmista. Euroopan toiseksi pisimmän joen, Tonavan, vierellä kulkeva pyöräilyreitti on myös oikein suosittu kohde kaikentasoisten pyöräilijöiden keskuudessa. Tasamaastoinen reitti alkaa Saksasta ja jatkuu Wienin sekä Bratislavan kautta aina Budapestiin asti. Harkintaan kannattaa ottaa myös Pohjois-Espanjan Pyreneiltä Ranskaan jatkuva Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitti. Tämä maailman suosituin kävelyreitti sopii hyvin myös pyörällä kuljettavaksi. Pyhiinvaellusreitti on kiinnostava uskonnollisten nähtävyyksien lisäksi myös kauniin luonnon ja vanhan arkkitehtuurin vuoksi. Pyöräilymatkat ovat suosittuja myös Koto-Suomessa, josta löytyy monia kiinnostavia pyöräilyreittejä. Esimerkiksi Turun saaristo on luonnonkaunis kohde, johon on kätevä tutustua pyörän selässä. Pyöräilylomalle voi lähteä myös Viron tai Ahvenanmaan saarille!

Aktiiviloma

Pyöräilymatkan positiivisia puolia on monia, joista vähäisin ei ole lomakiloilta välttyminen!

Viime vuosina teemalomien suosio on kasvanut ja usea matkailija haluaakin yhdistää harrastuksen lomaansa. Golf-, salsatanssi- ja kalastusmatkojen lisäksi pyöräilylomat ovat oiva valinta aktiivimatkustajalle!

Loma on vuoden ihaninta aikaa, johon kuuluu herkuttelu ja hyvästä ruoasta nauttiminen. Paikallisten ruokien ja kaloririkkaiden juomien maistelun haittapuolena voi kuitenkin olla se, että matkalta palaa kotiin muutaman ekstrakilon kanssa. Pyöräilymatkat lupaavatkin matkalaiselle uudenlaisen kokemuksen – lomalla voi herkutella, mutta ylimääräisiä kiloja ei välttämättä kerry. Pyöräilyn intensiteetistä ja pyöräilijän kunnosta riippuen tunnin pyöräily voikin kuluttaa noin 200–900 kilokaloria. Pyöräilemällä voi siis sulattaa herkuista saadut kalorit ja nauttia herkuista kerrankin hyvällä omallatunnolla!

Käytännön vinkkejä pyöräilymatkaan

Pyöräilymatkan suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa, jotta matka sujuisi mutkitta. TravelBird on listannut muutamia vinkkejä onnistuneeseen lomaan pyörän selässä!

Pyöräilymatkat sopivat niin perheille, ystäville kuin pariskunnillekin. Luontomaisemat, raikas ilma ja vauhdin huuma viihdyttää monenlaisia matkustajia. Parhaan kokemuksen takaamiseksi kannattaa kuitenkin suunnitella loma tarkkaan jo hyvissä ajoin.

Testaa oma kuntosi ennen matkalle lähtöä. Kun tiedät oman kuntotasosi, niin saat paremman käsityksen omasta jaksamista ja voit suunnitella realistisemman matkasuunnitelman. Päivittäin pyöräiltävän reitin pituutta ei kannata liioitella, jotta lomalla jää aikaa myös rentoutumiselle ja palautumiselle. Aloitteilijan kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että tasamaalla esimerkiksi 50 kilometrin matka hujahtaa helposti kolmessa tunnissa leppoisalla tahdilla polkien, eli suuria kilometrimääriä ei kannata pelästyä.

Huolla pyörä huippukuntoon ennen matkan alkua. Pyörä kannattaa käyttää huollattamassa ammattilaisliikkeessä ennen matkaan lähtöä. Tekniset viat, jotka olisi voinut välttää huollolla, voivat pilata lomamatkan. Pieniä paikkauksia voi matkalla tehdä itse jos mukaan pakkaa varasisäkumin, paikkaustarvikkeet ja päällysrenkaan. Mukaan kannattaa ottaa myös ylimääräinen jarrupala, yleistyökalu ja tietenkin pyörän pumppu!

Matkakassi kannattaa pakata kevyesti, erityisesti jos matkalla ei ole yhtä tukikohtaa ja matkatavarat kulkevat päivittäin pyörän selässä. Matkalle kannattaakin ottaa mukaan vain välttämättömät tavarat. Reppu tai rinkka on matkakassiksi sopivin, ja pyörään voi asentaa myös pyörälaukut. Laukut voi ostaa halvimmillaan parilla kymmenellä eurolla retkeily- ja pyöräilyliikkeistä.

Matkaan kannattaa pakata mukaan myös proteiinipatukoita, pähkinöitä ja muita energiarikkaita eväitä. Jos nälkä iskee keskellä maantietä, on pienet välipalatarpeet hyvä olla laukun pohjalla. Pyöräilijän on myös pidettävä huolta nestetasapainosta. Pyörämatkalle kannattaa ottaa mukaan ainakin kaksi isoa pulloa vettä, joita voi siemailla matkaa taittaessa.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen