7 tarjousta

Puolan matkat

Lähde TravelBird-lomalle Euroopan sydämeen! Puolan matkat vievät matkailijan historiallisten nähtävyyksien ja monipuolisten aktiviteettien äärelle.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
7 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Rantalomailua, historiallisia tarinoita, kiehtovia kaupunkeja, paikallisia makunautintoja ja ainutlaatuisia kokemuksia — tätä kaikkea tarjoavat Puolan matkat!

Itä- ja Keski-Euroopan välissä sijaitseva kaunis Puola on monipuolinen matkakohde, joka on sulattanut monen suomalaisen sydämen. Maalla on nimittäin ainutlaatuinen ympäristö kaikenlaiseen lomailuun. Puolan vaikuttava ja jopa traaginen historia näkyy parhaiten tunnelmallisissa kaupungeissa, mutta pysäyttäviä nähtävyyksiä löytyy myös kaupunkien ulkopuolelta. Matka Puolan maaseudulle vie vihreiden metsien ja lumoavien järvien äärelle, jossa matkailijan eteen avautuu toinen toistaan hienompia linnoja ja arkkitehtuurillisesti mielenkiintoisia kirkkoja. Pohjois-Puolan hienot hiekkarannat houkuttelevat matkailijoita rentoutumaan, kun taas seikkailunjanoiset matkailijat löytävät elämykset jylhiltä Tatravuorilta.

Matkat Puolaan ovat suosittuja myös shoppailijoiden keskuudessa, sillä maan valtavat kauppakeskukset, ainutlaatuiset kivijalkakaupat, värikkäät markkinat ja vilkkaat outlet-myymälät vievät matkailijan varsinaiseen ostosparatiisiin. Shoppailumahdollisuuksien lisäksi Puola loistaa vauhdikkaalla iltaelämällään. Etenkin kesäisin erilaiset terassit täyttyvät naurusta ja puheen sorinasta. Auringon laskettua ilta voi vaivattomasti jatkua tunnelmallisissa yökerhoissa aina aamun saakka.

Historian äärellä tunnelmallisissa kaupungeissa

Puolan suosituimmat kaupungit tunnetaan pitkästä ja pysäyttävästä historiastaan.

Maan pääkaupungin Varsovan matkat ja upeat Krakovan matkat vievät matkailijan näkemään maan pitkän ja vaikean historian omin silmin. Tämän lisäksi matkailijalle on tarjolla upeita nähtävyyksiä, valtavasti kulttuuria ja elämyksellisiä aktiviteetteja.

Puolan matkat kohdistuvat usein kaupunkeihin niiden ainutlaatuisuuden ja monipuolisuuden vuoksi. Puolan ykköskaupungit, Krakova ja Varsova, valloittavat matkailijan kauniilla ympäristöllään, mutta ennen kaikkea pysäyttävällä historiallaan. Tuhoisa toinen maailmansota sai nimittäin alkunsa, kun Saksan joukot hyökkäsivät Puolaan 1. syyskuuta 1939. Traagisen ja vaikuttavan sodan jälkeen puolalaiset elivät sosialismin valtaamassa yhteiskunnassa, kunnes vuonna 1990 maa siirtyi kommunistivaltiosta kohti nykypäivän Puolaa. Historian jäljet näkyvät vahvasti maan pääkaupungissa Varsovassa, joka tuhoutui lähes täysin sodan aikana. Kaupunki on modernisoitunut huomattavasti vuosien saatossa, ja nykyään kohde onkin juuri historiansa vuoksi mielenkiintoinen yhdistelmä uutta ja vanhaa. Uudelleen rakennettu vanhakaupunki on Varsovan tärkein nähtävyys ja muistuttaa matkailijaa ajoista ennen sotaa. Erilaiset museot johdattelevat matkailijan menneisyyden eri tapahtumiin, mutta myös mielenkiintoisia taidemuseoita on saatavilla kulttuurinjanoisille. Vanhastakaupungista lähtevä Kuninkaallinen tie yhdistää kolme erilaista katua, ja vie matkailijan Łazienkin puistoon läpi presidentinlinnan, Kopernikuksen patsaan ja Pyhän Ristin kirkon. Tiesitkö, että yhteen kirkon pilareista on haudattu säveltäjänero Frédéric Chopinin sydän?

Matka Puolaan kohdistuu useimmin Krakovaan, joka on lumoavan kaunis kaupunki etelässä. Monet kaupungin upeista rakennuksista on peräisin ajoilta, jolloin Krakova kukoisti Puolan pääkaupunkina. Matkailijat pääsevät nauttimaan kaupungin laadukkaista ravintoloista, monipuolisista ostosmahdollisuuksista ja ainutlaatuisista nähtävyyksistä. Kaupungin tunnetuin maamerkki on Wavelin kukkula, missä matkailija pääsee tutustumaan ylelliseen kuninkaanlinnaan ja sen alueen tiloihin. Krakovan keskiaikainen vanhakaupunki on jo itsessään nähtävyys, sillä sen upeat rakennukset ja tunnelmalliset kujat säilyivät sodan jäljiltä erittäin hyvin. Vanhankaupungin lähellä sijaitseva Kazimierzin juutalaiskaupunginosa esittelee matkailijalle juutalaisten historian lukuisten museoiden ja synagogien avulla. Toisen maailmansodan tapahtumien seurauksena alue autioitui kymmeniksi vuosiksi, mutta nykyään elämä on palannut Kazimierziin luoden ainutlaatuisen tunnelman. Mikäli rohkeus riittää, kannattaa vierailla Wieliczkan suolakaivoksilla, jotka vievät matkailijan elämykselliselle seikkailulle satojen metrien syvyyteen.

Vaikka Krakova on äärimmäisen monipuolinen ja viihtyisä kaupunki, on suurin syy vierailulle usein Auschwitzin pysäyttävä keskitysleiri, joka sijaitsee noin 50 kilometrin päässä kaupungista. Järkyttävät tapahtumat mahdollistanut alue on nykyään UNESCOn suojelema museoalue, jonka tarinoita saapuu vuosittain kuuntelemaan noin puoli miljoonaa matkailijaa.

Rentoutumista rannikolla

Ihanat rantalomat ovat helposti saavutettavissa Puolassa!

Puolan pohjoisrannikon vihreä luonto, vilkkaat aurinkorannat ja tunnelmalliset kaupungit luovat ideaalisen ympäristön monipuoliselle lomalle.

Puolan matkat kohdistuvat yhä useammin rannikon Kolmoiskaupunkiin eli Gdańskiin, Sopotiin ja Gdyniaan. Kaupungit ovat tiiviisti toistensa kyljessä, eikä matkailija välttämättä edes huomaa kaupungin vaihtumista toiseen. Upean arkkitehtuurin värittämä, yli tuhat vuotta vanha Gdańsk on monipuolinen kohde kaupunkilomalle, kun taas Sopotin vetonauloja ovat rentouttavat kylpylät, vilkas yöelämä ja upean pitkät hiekkarannat. Gdynia jää usein sisarkaupunkiensa varjoon, sillä kohteen varsinainen nähtävyys on ainoastaan valtava satama. Gdańskin historia on äärimmäisen mielenkiintoinen, sillä suurimman osan pitkästä iästään se on ollut elämyksellinen vapaakaupunki. Tiesitkö, että saksalaisten ensimmäinen hyökkäys Puolaan tapahtui itse asiassa Gdańskin lähettyvillä? Kaupunki vaurioitui pahoin sodan aikana, mutta se on jälkeenpäin entisöity entiseen loistoonsa. Gdańskin tunnelmallinen keskusta on jo upeiden rakennusten ansiosta varsinainen nähtävyys, mutta punaisista tiileistä rakennettu valtava Pyhän Marian kirkko on yksi alueen kohokohdista. Yleisesti Gdańskin matkat ovat parhaimmillaan kiireettömän tunnelman, värikkäiden katujen sekä suloisten kahviloiden ja ravintoloiden ansiosta. Sopotia kutsutaan usein Puolan rivieraksi, sillä kesäisin rantakaupunki täyttyy auringonpalvojista ja turisteista. Matkailija voi kävellä Euroopan pisimmän puulaiturin päähän ja ihailla avautuvia maisemia. Rentoutuminen Sopotin tasokkaissa kylpylöissä on elämyksellinen kokemus, jonka jälkeen matkalta palaa varmasti virkistyneenä takaisin.

Puolalainen keittiö vie herkkujen maailmaan

Paikalliset herkut ovat saaneet mielenkiintoisia vaikutteita sekä saksalaisesta että venäläisestä keittiöstä. Oletko jo maistanut puolalaisen ruokakulttuurin aarteita?

Puolan matkat ovat erinomainen mahdollisuus tutustua maan herkulliseen ruokakulttuuriin.

Reissun aikana kannattaa ehdottomasti tutustua paikallisen keittiön antimiin. Puola on suuri maa, joten Suomen tavoin maan ruokaperinteet vaihtelevat alueittain. Yhteistä ruokakulttuureille on kuitenkin keitto, joka esiintyy lähes poikkeuksetta perinteisellä päivällisellä. Erityisesti hapanjauhokeitto, sienikeitto, erilaiset lihaliemet ja tomaattikeitto ovat yleisiä keittoruokia. Alkupalat kuuluvat ateriaan, ja suosittuja herkkuja ovat erilaiset lihahyytelöt, leikkeleet ja salaatit. Erityinen vaihtoehto on valita alkupalaksi kananmaksaa, lihalla täytettyä pastaa tai slaavilainen keitinpiirakka eli pierogi erilaisin täyttein. Puolalaiset herkut ovat usein hyvin lihaisia. Erilaisia liharuokia on saatavilla lähes jokaisesta ravintolasta, ja niitä kannattaakin kokeilla tilaisuuden tullen. Usein lihojen lisukkeena tarjotaan riisiä, perunoita tai hapankaalia. Mikäli sokerihammasta kolottaa, löytyy helpotukseksi mitä ihanimpia herkkuja, kuten kuohkeat makowiec -leivokset, täyteläiset ptyśit eli tuulihatut ja suussasulava rahkatortut sernikit.

Lisää inspiraatiota

Lennot Oulusta

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen