Puerto de la Cruz

Lähde TravelBird-lomalle Teneriffan lämpöön! Puerto de la Cruz lempeine auringonpaisteineen ja laavahiekkarantoineen odottaa matkailijoita ympäri vuoden.

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
4 tarjousta
Oli mielessä sitten romanttinen irtiotto, perheloma tai lomamatka kavereiden kesken, Puerto de la Cruz on täydellinen lomakohde luonnonrauhaa kaipaaville kulttuurinystäville.

Teneriffan pohjoisosassa sijaitseva Puerto de la Cruzin kaupunki on yksi Kanariansaarten suosituimmista matkakohteista. Vehreää kaupunkia ympäröi hedelmällinen Orotavan laakso, joka on täynnä upeita näköaloja ja trooppisia hedelmätarhoja. Puerto de la Cruzin historia ulottuu 1500-luvulle, jolloin kaupunki tunnettiin La Orotava -kaupungin satamana. Puerto de la Cruz olikin alunperin pieni kalastajakylä, joka kasvoi ja kehittyi kaupankäynnin myötä: saarella käytiin kauppaa erityisesti sokerista ja viinistä. Puerto de la Cruz itsenäistyi La Orotavan kaupungista vasta 1800-luvun alussa, ja vuosisadan lopussa kaupunki alkoi jo vastaanottaa ensimmäisiä turisteja. Matkailusta tuli taloudellisesti tärkeä kuitenkin vasta 1950-luvulla.

Puerto de la Cruzista löytyy jokaiselle jotakin. Idyllinen vanhakaupunki, lempeä luonto ja aurinkoiset rannat tekevät kaupungista lomakohteen, johon haluaa palata uudestaan ja uudestaan. Historian siipien havinaa voi kuulla monessa paikassa. Vanha satama, Pyhän Felipen linna, Pyhän Telmon kappeli ja 1600-luvun aikainen Nuestra Señora de la Peña de Francia -tuomiokirkko vievät matkailijan aikamatkalle menneisyyteen. Vanhassakaupungissa ja sataman läheisyydessä näkyy ja tuntuu kanarialainen tunnelma: mukulakivisillä kaduilla on runsaasti siirtomaatyylisiä kahviloita ja baareja. Puerto de la Cruzissa on myös runsaasti putiikkeja ja hurmaavia pikkuaukioita kaikkialla ympäri kaupunkia.

Puerto de la Cruzin satama on todellinen kaupungin helmi mukulakivityksineen sekä kirkkaine kalastusveneineen. Ruokakojuista voi ostaa perinteistä kanarialaista ruokaa, jonka herkullinen tuoksu leijuu kaikkialla satamassa. Paikallisten juhlien aikana ruokakojujen seuraan liittyvät juoma- ja churro-kojut. Kaksi kertaa vuodessa sataman läheisyydessä järjestetään suuret markkinat, ja kerran vuodessa ranta-alueella nähdään sirkus.

Puerto de la Cruzissa voi nauttia auringonpaisteesta ja ainutlaatuisesta vulkaanisista rantaviivoista ympäri vuoden. Kasvitieteelliset puutarhat ja Loro Parque -eläintarha ovat upeita kokemuksia luonnonystäville. Luonnosta ja kauniista maisemista voi nauttia myös Orotava-laaksossa, jota koristaa Teide-vuoren huippu. Orotavan laakson olosuhteet vaikuttavat siihen, että kaupungissa sataa vähemmän kuin muualla Pohjois-Teneriffalla. Puerto de la Cruzissa ei kuitenkaan koeta kuivuutta, ja kaupungin subtrooppiset tarhat kukoistavatkin ympäri vuoden. Kesäkuukaudet ovat kuumia ja pilvisiä pasaatituulineen ja syys-lokakuu on aikaa, jolloin taivas on kirkas, päivät ovat kuumia ja yöt lämpimiä. Joulu-tammikuussa on myös kirkasta ja aurinkoista, mutta lämpötilat ovat matalampia, etenkin auringonlaskun jälkeen. Sateisimpia kuukausia ovat marraskuu ja helmikuu.

Vehreä Puerto de la Cruz

Paratiisi, täältä tullaan.

Musta laavahiekka, sininen meri ja vihreät kaktukset – tästä on Puerto de la Cruz tehty.

La Pazin kaupunginosassa sijaitsee kiehtova kasvitieteellinen puutarha, jossa kasvaa yli 5000 eksoottista puuta ja kasvia. 60 000 neliömetrille levittäytyvästä puutarhasta löytyy kaltevia puita, makkarapuu sekä kiehtova 200 vuotta vanha viikunapuu, jonka juuret leijuvat ilmassa. Noin kilometrin päässä kasvitieteellisestä tarhasta sijaitsee englantilaistyylinen Sitio Litren puutarha, jossa voi nähdä Teneriffan suurimman orkideakokoelman. Risco Bello on myös mukava pieni puutarha, jossa on vesiputouksia ja kauniita lootuskukkalampia. Risco Bellon kivisiä seiniä koristavat ihmeköynnökset upeine perhosineen, ja puutarhan äänimaisema täyttyy sudenkorentojen siipien surahduksilla.

Loro Parque on 135 000 neliömetrille levittäytyvä eläintarha, jossa voi nähdä muun muassa delfiinejä, miekkavalaita, merileijonia ja erilaisia papukaijoja. Lisäksi tarhaan kuuluu vesipuisto, jossa on useita uimaltaita sekä suolavesijärvi. Subtrooppisesta, yli 7000 palmupuun tarhasta löytyy monimuotoinen papukaijalajisto, ja sana loro tarkoittaakin espanjaksi papukaijaa. Loro Parquessa voi viettää vaikka koko päivän ihmetellen eläimiä, tutkiskellen kasvillisuutta ja iloiten vesipuistossa.

Playa Jardín -rannan on suunnitellut kuuluisa arkkitehti ja taiteilija César Manrique. Kilometrin pituiselta laavahiekkarannalta löytyy tilaa kaikille. Ranta alkaa Puerto de la Cruzin vanhasta Punta Bravan osasta ja päättyy länteen, Pyhän Felipen linnalle. Tummaa rantahiekkaa koristavat vihreät palmut ja sininen merivesi. Kirkkaan auringon paahdetta keventävät lempeät merituulet. Playa Jardínilla on ihanaa rentoutua lepotuoleilla aurinkovarjon alla raikastava juoma kädessä. Rantaa reunustaa takana oleva ihastuttava tarha saaren kotoperäisine kasveineen, erityisesti kaktuksineen. Illalla rantahiekalta voi siirtyä rantakadulla oleviin baareihin ja ravintoloihin nauttimaan illallista ja katselemaan henkeäsalpaavaa auringonlaskua. Toinen Puerto de la Cruzin upeimmista laavahiekkarannoista on Playa Martiánez, jota reunustavalta rantakadulta löytyy muutama kahvila ja baari. Playa Martiánezin läheisyydessä sijaitsee suuri vesipuisto Lago Martianez, josta löytyy suolavesijärviä, vesiputouksia, vulkaanikivipatsaita ja upeita subtrooppisia tarhoja. Puistossa voi myös tietenkin ihan vain ottaa aurinkoa ja nauttia välipalaa tai päivällistä. Tämänkin puiston on suunnitellut César Manrique.

Puerto de la Cruzissa lomailevien kannattaa poiketa UNESCOn maailmanperintökohteisiin kuuluvassa Teiden luonnonpuistossa ja nousta lähes 4000 metriä korkealle Teide-tulivuorelle. Teide on Espanjan korkein huippu, ja menomatkalla korkeuksiin voikin nähdä erilaisia ilmastovyöhykkeitä ainutlaatuisine maaperineen ja kasvillisuuksineen. Puistossa näkee myös upeita kraaterimaisia alueita, jotka muistuttavat kuun pintaa. Köysiradan avuin voi päästä lähes huipulle, josta näkyy koko Teneriffa ja jopa muut Kanariansaaret.

Festivaalit ja karnevaalit

Elämä on kuin yhtä juhlaa Puerto de la Cruzin auringon alla.

Puerto de la Cruz on eläväinen espanjalainen kaupunki, ja espanjalaiseen kulttuuriin kuuluvat upeat fiestat, jotka tekevät elämästä valoisamman ja iloisemman.

Teneriffan suurimmat juhlat pidetään joka vuosi ennen pääsiäispaaston alkua. Loistokkaat pari viikkoa kestävät karnevaalit täyttävät kaikki Kanariansaarten kylät ja kaupungit. Karnevaaleissa näkyy eteläamerikkalaisia ja karibialaisia vaikutteita. Karnevaalien aikana pukeudutaan räväkkäästi ja värikkäästi, ja ennen karnevaalien avajaisia valitaankin pukukuningatar sekä palkitaan muita taidokkaasti pukeutuneita. Pari päivää kuningattaren valinnan jälkeen pidetään avajaisseremonia, jonka aikana kadut täyttyvät kulkueilla, jotka levittävät värikkyyttä ja musiikkia ympärilleen. Juhlatunnelma säilyy koko päivän ajan ja jatkuu pitkälle yöhön. Karnevaalien taitekohdassa, tuhkakeskiviikkona, on sardiinin hautajaisten aika. Kaupungin läpi kulkee hautajaiskulkue, joka vie paperimassasta tehtyä sardiinia satamaan. Kulkuetta säestävät niin sanotut itkevät lesket, jotka ovat usein naisiksi pukeutuneita miehiä. Satamassa sardiini poltetaan räikeiden ilotulitusten paukkuessa taustalla. Pari päivää sardiiniperinteen jälkeen pidetään La Mascarita Ponte Tacon eli korkokenkämaraton, johon hyväksytään ainoastaan seitsemän tuuman eli noin 18 senttimetrin korot. Maraton ei kuitenkaan ole pääasiallisesti naisia varten, vaan tapahtumaan odotetaan prameisiin drag-asuhin sonnustautuneita miehiä. Reitillä on useita esteitä, joita juhlamielisten osallistujien tietenkin täytyy vältellä. Kirjava tapahtuma vetää puoleensa noin 10 000 katsojaa vuosittain. Karnevaalien päätöspäivän näyttävä paraati taas jälleen kulkee läpi kaupungin, ja asukkaat heittävät konfettia sekä serpentiiniä kulkevien päälle – iloinen juhlinta jatkuu pitkälle yöhön.

Kesällä, heinäkuun puolivälissä, pidetään suuret juhlat kalastajien suojeluspyhimyksen La Virgen del Carmenin eli Karmel-vuoren Neitsyt Marian kunniaksi. Juhlan huipennus koetaan illalla satamassa, jossa Ave Marian saattelemana Neitsyt Marian patsas asetetaan veneeseen, jota uitetaan lahden ympäri. Puerto de la Cruzissa Neitsyt Marian saatteeksi pääsee myös paikallinen pyhimys Pyhä Telmo. Värikkään, kostean ja hieman kaoottisen juhlan aikana kadut täyttyvät tuhansista ihmisistä. Matkailija ei takuulla unohda spektaakkelinomaisia juhlia, joissa vallitsee ilo ja toivo. Sataman alueella saattaa joutua leikkisän tulitaistelun keskelle, sillä monet paikalliset tulittavat toisiaan vesipyssyillä. Toisaalta heinäkuun helteillä pieni vesiroiske voi olla piristäväkin. Tietenkin ilta päättyy upeisiin ilotulitteisiin kalastajien iloitessa siitä, että pyhimykset turvaavat kalaonnen koko seuraavaksi vuodeksi.

Herkullista saariruokaa

Syö kuin viimeistä päivää!

Paratiisisaarella pitää syödä paratiisiruokia: herkullisimpia banaaneja, makeimpia viikunoita ja mehukkaimpia mangoja! Hedelmien lisäksi Teneriffalta löytyy myös maukkaita vihannes-, liha- ja kalaruokia, jotka vievät kielen mennessään.

Puerto de la Cruzin laaja ravintolatarjonta hurmaa kokeneenkin Espanjassa kävijän. Matkailijalla voi mennä pitkäkin aika valitessaan parhaimman lounas- tai illallispaikan, sillä kaikki ravintolat ovat toinen toistaan parempia. Uusiakin ruokapaikkoja avautuu koko ajan. Matkailijan kannattaa suunnata vanhaan La Ranilla -kalastajakortteliin, joka sijaitsee ravintolakeskittymän sydämessä.

Puerto de la Cruzin ravintoloista voi löytää välimerellistä, perinteistä espanjalaista ja modernia kanarialaista ruokaa. Teneriffalla on tapana syödä guachinche-ravintolassa, jossa tarjotaan perinteistä paikallista ruokaa, kuten vihannes- ja kalapatoja. Kaloista suosituimmat ruokapöydässä ovat muun muassa papukaijakalat, sardiinit ja piikkimakrillit. Liharuoista makoisimmat ovat marinoidut lihat ja kylmässä salmorejo-vihanneskeitossa tarjottava jäniksenliha. Suosittuja lisukkeita ovat papas arrugadas eli kanarialaiset ryppyperunat erilaisten mojo-kastikkeiden kera. Aterioita kannattaa nauttia siemaillen paikallisia viinejä, kuten Abonaa, Valle de la Orotavaa tai Ycoden-Daute-Isoraa.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen