5 tarjousta

Prahan matkat

Kaipaatko kaupunkilomalle historian ja kulttuurin keskelle? TravelBird tuo saatavillesi suositut Prahan matkat, jotka häikäisevät kerta toisensa jälkeen.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
5 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Kultainen kaupunki Praha häikäisee historiallisella arkkitehtuurillaan – lumipeitteiset tornit, lumoavat linnat ja lukemattomat kapeat kujat saavat sinut uskomaan, että olet saapunut suoraan satumaahan.

Tšekin pääkaupunki Praha on Itä-Euroopan helmi, joka tarjoaa paljon museoita, kuvataidetta, teatteria ja elävää musiikkia. Euroopan sydämessä sijaitseva Praha on tunnettu sen upeista rakennuksista, maagisesta tunnelmasta sekä monipuolisista ja edullisista oluista. Prahan matkat ovat suosittuja ympäri maailman, sillä tämä kaupunki tarjoaa matkailijalle ainutlaatuisen kaupunkiloman historian ja tuhansien tarinoiden keskellä. Kävele taianomaisessa vanhassakaupungissa, maista tšekkiläistä olutta ja huomaa, kuinka jokaisella rakennuksella on oma tarinansa. Mikäli haluat, voit yhdistää Prahan matkaasi myös vierailun Itä-Euroopan muissa kulttuurikohteissa. Usein Prahan kanssa yhdistetään muun muassa Wienin matkat ja Budapestin matkat.

Vltava-joen halkoma, kaunis Praha on monipuolinen matkakohde. Mikäli mielessäsi on esimerkiksi romanttinen kaupunkiloma, Praha on täydellinen vaihtoehto. Kaupungin maagiset kadut ja tunnelma hehkuvat romantiikkaa, joten pariskuntaa odottaa täydellinen ympäristö ihanalle lomalle. Praha-matkat tarjoavat kuitenkin myös paljon muutakin, sillä kaupungin elämänmeno on vertaansa vailla. Näin ollen niin perheet kuin kaveruksetkin löytävät kaupungin sykkeestä valtavasti tekemistä. Prahan vilkas yöelämä ja oluenhuurteinen tunnelma sopivat täydellisesti seikkailunhaluiselle kaveriporukalle. Antoisa kaupunkiloma on vain pienen odotuksen päässä, sillä matka Prahaan kestää Helsingistä lentäen noin kaksi tuntia. Matkatoimistojen tarjoamat Praha-matkat ovatkin erityisen kysyttyjä suomalaisten keskuudessa.

Historiallinen Prahan linna

Prahan mielenkiintoinen historia on läsnä kaikkialla kaupungissa. Tutki upeita rakennuksia sekä pieniä mukulakivikatuja ja ihastu kaupungin tunnelmaan.

Prahan matkat sopivat erityisesti matkailijoille, jotka ovat kiinnostuneet menneisyydestä ja historiallisista rakennuksista. Kaupungin historialliset kohokohdat löydät maagisesta Pražský hradista eli Prahan linnasta, joka on Tšekin suosituin nähtävyys. Tänä päivänä linna toimii Tšekin tasavallan presidentin toimipaikkana. Alue on moninaisuudessaan näyttävä kompleksi, sillä 900-luvulla rakennetun linnan osat on suunniteltu eri tyyleillä. Myös Guinness World Records on nimennyt Prahan linnan maailman laajimmaksi muinaiseksi linnakompleksiksi. Mikäli haluat saada Hradčanyn linna-alueesta kaiken mahdollisen irti, laita hyvät kengät jalkaasi ja varaa sopivasti aikaa: tutki alueen ympäristöä, sen upeita puutarhoja ja nauti historian pyörteistä.

Vieraile Pyhän Vituksen tuomiokirkossa, jonka vaikuttava goottilaistyylinen arkkitehtuuri viehättää. Pyhän Vituksen katedraali toimii kuninkaallisten kalleuksien sekä hautojen suojelijana ja on Prahan ehdottomasti tunnetuin uskonnollinen nähtävyys. TravelBird suosittelee myös käymään linnan kellotornissa, missä eteesi avautuu silmiä hivelevä näkymä linna-alueelle sekä upeaan Prahan vanhaankaupunkiin. Itse linnan lisäksi vierailemisen arvoinen kohde on myös Kultainen kuja, jota piristävät pienet paikalliset putiikit. Tiesitkö, että ne olivat ennen linnanvartijoiden asuntoja? Maailmankuulu Franz Kafka kirjoitti novellejaan kyseisellä kujalla vuonna 1916, minkä vuoksi useat turistit saapuvat vuosittain ihailemaan kujan ympäristöä. Alueelta löydät myös Pyhän Yrjön basilikan, tšekkiläisen taiteen museon sekä Lobkowiczin palatsin. Erikoinen ja mielenkiintoinen nähtävyys alueella on palatsin vahdinvaihto, joka tapahtuu tasatunnein.

Prahan nähtävyydet

Kuninkaanlinnan lisäksi Prahasta löytyy paljon muutakin.

Praha on täynnä arkkitehtuuria ja ainutlaatuisia nähtävyyksiä. Prahan matkat ovat suosittuja erityisesti kaupungin arkkitehtuurin vuoksi. Mielenkiintoinen sekoitus barokkia, jugendia ja keskiajan tyylejä miellyttää silmää ja luo kaupungin kaduille taianomaisen ympäristön. UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluva vanhakaupunki on Prahan ehdottomia symboleita. Lukuisten kujien ja kahviloiden täyttämän alueen helmi on Staroměstské náměstí eli Vanhankaupunginaukio. Aukiolla komeilevat Týn- ja Sv. Mikuláš -kirkot, joissa jokaisen matkailijan kannattaa ehdottomasti vierailla. Franz Kafkan elämästä kiinnostuneet suuntaavat vanhankaupungin ympäristössä oleviin merkittäviin rakennuksiin, kuten kouluihin sekä kirjailijan synnyin- ja asuinrakennukseen. Aukiolta lähtee useita katuja, jotka johdattavat mitä kauneimpien rakennusten ja monumenttien luo. Lähde kävelemään pitkin kaupungin hienoimmaksi kutsuttua Pařížská-katua, shoppaile tai vain ihastele liikkeiden ikkunoita ja jatka matkaasi Josefov-juutalaiskaupunginosaan. Kyseisen alueen korttelit ovat tunnettuja niiden upean ulkonäön ansiosta.

Yksi Prahan tärkeistä monumenteista on Karlův most eli Kaarlensilta, joka toimi 400 vuotta Vltava-joen ainoana siltana. Siltaa reunustavat tunnelmalliset patsaat keräävät turisteja ympärilleen vuodenajasta riippumatta. Patsaista ensimmäinen ja tunnetuin on Sv. Jan Nepomukia esittävä teos. Turistit käyvät koskettamassa patsasta toivoen hyvää onnea tulevaisuuteensa. Jos sinulla on riittävästi aikaa, käy vielä muutaman kilometrin päässä Kaarlensillalta sijaitsevalla Vyšehradin kukkulalla, joka on yksi Prahan vanhimpia asuinalueita. Kukkulalta löydät myös maan merkittävimmän hautausmaan, jonne on haudattu ainoastaan taiteilijoita ja kulttuurisesti merkittäviä henkilöitä. Vieraile myös Sv. Petr a Pavelissa eli Pietarin ja Paavalin kirkossa. Kirkon torni toimii alueen symbolina. Vyšehradin kukkula on kauneudessaan erinomainen paikka nauttia maisemista esimerkiksi piknikin merkeissä.

Ravintolat ja ruokailu Prahassa

Prahan matkat ovat erinomainen mahdollisuus tutustua tšekkiläisiin herkkuihin.

Liharuokien kehto Praha on tunnettu myös sen valtavasta olutvalikoimasta. Prahan matkailijan kannattaa tutustua reissunsa aikana tšekkiläiseen keittiöön. Perinteiset annokset ovat yleensä suuria kaloripommeja, joiden valmistukseen on käytetty paljon hapankaalia, suolaa sekä rasvaa. Erityisesti sianliha, kana ja erilaiset perunat ovat tšekkiläisessä keittiössä hyvin yleisiä aineksia. Maista paikallista bramborákia eli perunapannukakkua. Myös gulassi on hyvin paikallinen herkku tarjottuna knöödelien eli perunaviipaleiden kera. Mikäli sinulla on mahdollisuus, maista tšekkien kansallisruokana pidettävää scivkovaa, joka on kermaisessa kastikkeessa tarjoiltavaa naudanlihaa. Täytetyt paprikat ovat myös maistamisen arvoinen ja hyvin perinteinen paikallisherkku.

Tehdäksesi ruokailukokemuksesta täydellisen kannattaa maukkaiden aterioiden kanssa tietenkin nauttia paikallista olutta. München on maailmankuulu Oktoberfest-olutjuhlastaan, mutta tšekkiläisiä oluita pidetään yleisesti maailman parhaina. Tätä väitettä puoltaa jo se, että paikallinen pubikulttuuri on rantautunut maailmanlaajuisesti tuhansiin eri kaupunkeihin. Maailman ensimmäinen pilsner-olut on kotoisin Tšekistä, joten tuopillisen nauttiminen tämän synnyinseuduilla on useimpien matkailijoiden toivelistalla.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen