6 tarjousta

Portugalin matkat

Portugalin matkat jylhien kalliomaisemien ja värikkäiden kaupunkien kera eivät tuota pettymystä! Varaa seuraava TravelBird-matkasi Atlantin upeaan helmeen.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
6 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Euroopan lounaiskulmassa sijaitseva viihtyisä Portugali on suosittu matkakohde ympäri maailman. Siemaile portviiniä, nauti herkullisista kalaruoista ja tutustu maan rikkaaseen historiaan.

Espanjan ja Atlantin valtameren välissä sijaitseva Portugali on elämyksellinen lomakohde maan upean ympäristön ja monipuolisen tarjonnan ansiosta. Välimeren lämpimän ilmaston hellimä maan eteläinen puolisko on auringonpalvojan paratiisi, kun taas pohjoisosassa ilmasto on leudompaa. Portugali on entisaikojen merimahti, jonka imperiumilla oli tärkeä rooli nykyisen maailmankuvamme muodostumisessa. Portugalilainen tutkimusmatkailija Vasco da Gama löysi ensimmäisenä meritien Euroopasta Intiaan. Mahtavasta ja vaikuttavasta historiastaan huolimatta Portugali näyttäytyy kuitenkin tänä päivänä matkustajille sympaattisena matkakohteena, josta mahtailu ja näyttämisen halu ovat kaukana.

Matkat Portugaliin ovat suomalaisten keskuudessa erittäin kysyttyjä. Matkatoimistojen erilaiset Portugali-matkat ovat suosittuja ympäri vuoden, erityisesti kesäisin. Helsingistä pääset suorilla lennoilla Lissaboniin, josta on hyvät junayhteydet muihin maan kohteisiin. Suosituimpaan matkustusaikaan myös lennot Tampereelta ja lennot Turusta saattavat kuljettaa sinut kohteeseesi. Lennot Portugaliin ovat aina hyvä valinta! Matkusta ensin Lissaboniin, tutustu kaupungin upeisiin nähtävyyksiin, vietä päivä golfaten vihreillä kentillä ja nauti ihanasta auringosta Algarven taianomaisilla rannoilla. Maista myös maailmankuulua portviiniä sen kotikaupungissa Portossa, ja kokeile portugalilaisen keittiön ihania herkkuja. Pistäydy katsomassa perinteistä paikallista fado-laulajaa, jonka kauniin surumieliset sävelet saavat ihosi kylmille väreille lämpimässä kesäillassa. Portugalin matkat voivat myös kohdistua sen itsehallinnollisille saarille, Madeiralle ja Azoreille. Nämä Atlantin valtameressä sijaitsevat saaret ovat molemmat tunnettuja upeista maisemistaan, jotka paratiisimaisten hiekkarantojen lisäksi kutsuvat matkailijaa maailman parhaimmistoon kuuluvilla vaellusreiteillään.

Ihastu Portugalin kaupunkeihin

Portugalin viehättävät kaupungit tarjoavat kulttuurielämyksiä ja kauniita nähtävyyksiä.

Portugalin matkat sopivat jokaiselle matkailijalle, sillä maan kaupungit ovat monipuolisia ja viihtyisiä. Tutustu maan pääkaupunkiin Lissaboniin sekä historialliseen Portoon.

Aurinkoinen Lissabon on Euroopan läntisin pääkaupunki, joka hurmaa matkailijan lukuisilla nähtävyyksillään ja kulttuuririkkauksillaan. Portugalilla on pitkä ja rikas historia merenkulussa, joten meri toimii vahvana symbolina niin Lissabonin kuin koko maankin katukuvassa ja nähtävyyksissä. Aikoinaan löytöretkien aarteet nostivat Lissabonin maailman vauraimpien kaupunkien listalle. Löytöretkien ajasta muistuttavia nähtävyyksiä ovat UNESCOn suojelemat Hieronymuksen luostari ja Belémin torni, josta aikoinaan laivat lähtivät unohtumattomille seikkailuille. Nähtävyyksien lisäksi Lissabonin matkat ovat erinomainen kohde kaupunkilomalle sen monipuolisten ostos- ja ruokailumahdollisuuksien ansiosta. Kulttuurinjanoisille kaupunki tarjoaa mielenkiintoisia museoita ja erilaisia taidegallerioita. TravelBird suosittelee käymään löytöretkiin kohdistuvassa Museu da Marinha -merenkulkumuseossa. Lissabonin katukuvaan kuuluvat erottamattomasti keltaiset rautiovaunut, ja kaduilla käyskentely ilman päämäärää on muutenkin aitoa Lissabonia parhaimmillaan. Lissabonin keskeinen sijainti tarjoaa myös mahdollisuuden vierailla lähiseudun ainutlaatuisissa kohteissa. Virkistävät hiekkarannat löydät pienen matkustuksen päässä Cascaisista. Ainutlaatuinen kokemus on myös vierailla UNESCOn maailmanperintökohteessa Sintrassa, joka on Serra-vuoriston rinteillä sijaitseva silmiä hivelevä kaupunki. Lissabonin kyljessä virtaavan Tajo-joen ylittäminen on erityinen elämys, sillä sen ylittävä Vasco da Gama -silta on Euroopan pisin. Yli 17 kilometrin pituinen silta on erinomainen mahdollisuus ihailla alueen maisemia. Vaihtoehtoisesti voit myös risteillä Tajo-jokea pitkin nauttien hetkestä ja kevyestä tuulenvireestä aurinkoisessa iltapäivässä. Joen toiselta puolelta, Ponte 25 de Abril -sillan vierestä, löydät kuuluisan Kristus-patsaan, joka valtavan kokonsa ansiosta on erityinen nähtävyys.

Toinen vierailemisen arvoinen kaupunki on historiallinen Porto, joka sijaitsee Lissabonista noin 280 kilometriä pohjoiseen. Portugalin toiseksi suurin kaupunki on tunnettu sen merellisestä historiasta ja kaupungin mukaan nimetystä portviinistä. Vieraile Ribeiran aukiolla, joka on kaupungin suurin nähtävyys. Kyseinen vanhankaupungin keskus on UNESCOn suojelema maailmanperintökohde, jossa voit nähdä merkittäviä rakennuksia menneiltä vuosisadoilta. Vieraile 1100-luvulla rakennetussa Porton katedraalissa, joka on yksi maan tärkeimmistä romaanisen arkkitehtuurin monumenteista. Portossa vieraillessasi kannattaa ehdottomasti tutustua kuuluisan portviinin valmistukseen. Ribeiran alueelta löydät useita viinikellareita, joissa voit sivistää itseäsi erilaisten viinien ympäröimänä. Portosta löytyy myös maailman kauneimpana pidetty kirjakauppa, joka houkuttelee tuhansia matkailijoita ihailemaan kaupan tarjontaa. Erityisesti Harry Potter -fanien keskuudessa kirjakauppa on eräänlainen pyhiinvaelluskohde. Tiesitkö, että kirjasarjan luonut J.K Rowling sai inspiraation taikamaailman ympäristöön juuri tästä kirjakaupasta? Livraria Lello -kirjakauppa on jopa joutunut perimään matkailijoilta sisäänpääsymaksua, sillä valtava turismi oli tukahduttaa kaupan taloudellisesti. Mikäli kaupasta ostaa jotain, saa hinnasta sisäänpääsymaksun suuruisen alennuksen.

Rentoudu rannalla

Portugalin silmiä hivelevän kauniit rannat ovat ainoita laatuaan. Nauti Atlantin aalloista ja ihanasta auringosta!

Kaipaatko rentoutumista upeassa ympäristössä? Portugalin matkat ovat täydellinen ratkaisu!

Auringonpalvojan kannattaa suunnata Etelä-Portugalin uskomattomien hiekkarantojen hellittäväksi. Algarven alue on rantalomakohteiden ja vihreiden golfkenttien kehto. Ympäri vuoden matkailijoiden suosikkeihin lukeutuvat golfmatkat sekä upeiden kalliomuodostumien värittämät rannat. Alueen suosituimmat matkakohteet ovat Albufeira sekä Faro, sillä niiden hienoja hiekkarantoja elävöittävät myös kaupunkien tunnelma. Algarven rannat ovat täydellisiä surffaamiseen ja erilaisten sukellusretkien tekoon. Yli puolet Portugalin rannoista on ansainnut Blue Flag -sertifikaatin, mikä tarkoittaa kyseisten rantojen vedenlaadun ja yleisen toiminnan olevan erinomaista. Algarven rantalomakohteissa voit rentoutua nauttien auringosta, lukuisista aktiviteeteista ja ravintoloista sekä monipuolisesta viihdetarjonnasta. Mikäli olet vilkkaan yöelämän ystävä, suuntaa Albufeiran lukuisten baarien täyttämään ympäristöön. Alueen golfkenttien ehdottomat helmet ovat San Lorenzo ja Vilamoura, jotka ovat arvostettuja maailmanlaajuisesti ja ansainneet useita palkintoja. Algarven rannikolla voit aistia myös maailmanlopun tunnelmaa, sillä entisaikojen uskomusten mukaan Sagresin niemi on kohta, jossa maailma loppuu. Olihan maailma tuon ajan uskomusten mukaan litteä, joten pidemmälle purjehtimisen vaarana oli, että purjehtija putoaa reunan yli. Vaikka maailmanloppu ei enää tänä päivänä olekaan pelkona, ovat Sagresin ja koko Algarven rannikon jylhät kalliot ja kivimuodostelmat näkemisen arvoisia.

Portugalin herkullinen keittiö

Portugalin matkat ovat täydellinen mahdollisuus tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin.

Kalaruoat ja viinit ovat portugalilaisen keittiön aarteet.

Portugalilla on 1800 kilometrin pituinen rannikko. Ei siis ihme, että maan keittiön antimet ovat hyvin merellisiä. Löytöretkien ansiosta portugalilaisessa ruokakulttuurissa on hivenen vaikutteita myös muualta maailmasta, kuten Brasiliasta ja Afrikasta. Oliiviöljyn maustamat kalaruoat esiintyvät usein ravintoloiden listoilla ja ovat ehdottomasti maistamisen arvoisia. Kokeile perinteistä portugalilaista illallista matkasi aikana. Aloita ateria herkullisella keitolla kuten caldo verdella, joka on kaalista ja perunoista valmistettu sekä chouriço-makkaralla viimeistelty maan kuuluisin keitto. Maistele välimerellisiä alkupaloja kuten oliiveja, leipää ja juustoja. Erityisesti portugalilaiset tapakset, petiscot, ovat kokeilemisen arvoisia nautintoja. Friteeratut herkut kuten katkarapupasteijat ja kalapalat kuuluvat petisco-lautaselle.

Pääruokana kannattaa maistaa turskasta valmistettuja aterioita, sillä kyseinen kala on portugalilaisen keittiön tärkein ainesosa. Turskaa voit maistaa useassa eri muodossa, kuten friteerattuna, grillattuna ja savustettuna. Myös erilaiset makkarat kuten chouriço ja alheira ovat kokeilemisen arvoisia. Makkaroiden kanssa syödään yleensä ranskalaisia. Myös erilaiset lihapadat riisin kera ja simpukka-annokset ovat maan keittiön perinneruokia. Etenkin Lissabonissa kannattaa maistaa puuhiilessä grillattuja sardiineja, sillä kyseinen herkku on kaupungin yleisin ruoka-annos. Ruokailua ei tietenkään kannata päättää pääruokaan, vaan Portugalissa ollessa kannattaa ehdottomasti maistaa yhtä sen jälkiruokaylpeyksistä: Pastéis de Belem -leivosta. Lissabonin Belem-kaupunginosasta nimensä saanut leivos on ulkokuoreltaan lehtitaikinaa, mutta leivoksen sisällä on suussa sulavaa vaniljakreemiä. Pastéis de Belem -leivos tunnetaan muualla maassa nimellä Pastel de Nata, sillä aitoa, alkuperäisen reseptin mukaan leivottua leivosta saa vain yhdestä kahvilasta alueella!

Jokaiseen portugalilaiseen ruokaan kuuluu viini. Erityisesti punaviini on hyvin yleinen juoma, mutta tänä päivänä myös valkoviini on yleistynyt juomavalikoimissa. Tunnetuin valkoviineistä on nuorena juotava vinho verde eli vihreä viini. Portviinin lisäksi puolikuiva roseviini Mateus Rosé on maailmanlaajuisesti erittäin tunnettu portugalilainen viini.

Lisää inspiraatiota

Madeira-matkat Albufeiran matkat Algarven matkat Faron matkat

Välimeri Etelänmatkat Golfmatkat

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen