Pohjolan matkat

Aina ei tarvitse matkustaa kauas, sillä Pohjolan matkat vievät sinut mieleenpainuvien elämysten äärelle. Lähde TravelBird-lomalle upeaan pohjoiseen!

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
5 tarjousta
Pohjoismaiden henkeäsalpaavan kaunis ja raikas ympäristö on jo itsessään erinomainen syy lähteä reissuun. Kaiken lisäksi kohteet ovat lähellä! Miltä kuulostaisi siis Pohjolan matkat?

Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti muodostavat Pohjoismaiksi kutsutun kokonaisuuden, joka maailmalla tunnetaan taianomaisen rauhallisena ympäristönä, sekä puhtauden ja designin aarreaittana. Aina ei siis tarvitse lähteä kauas kokeakseen jotain ainutlaatuista, sillä elämykset ja seikkailu voivat löytyä joko koto-Suomesta tai naapurimaista! Upea Pohjola tarjoaa matkailijalle ainutlaatuisen luonnon, valikoiman mielenkiintoisia kaupunkeja sekä valtavasti aktiviteetteja. Lomalle voi lähteä niin perheen, kumppanin kuin kaveriporukankin kanssa. Miltä kuulostaisi kaupunkiloma Kööpenhaminassa tai perheloma luonnon keskellä Ruotsin Lapissa?

Auto on erinomainen kulkuväline matkustukseen, sillä Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan pääsee vaivattomasti vierailulle useita teitä pitkin. Ruotsiin pääsee esimerkiksi ylittämällä maarajan Torniosta. Helppo tapa matkustaa Ruotsiin on myös laivamatka Turusta tai Helsingistä Tukholmaan, jolloin siirtyminen kohti Tanskaa sujuu helposti ajaen kohti etelää ylittäen näyttävän Juutinrauman sillan. Matkan Norjaan voi taittaa autolla läpi Ruotsin tai ylittämällä maarajan Pohjois-Suomesta. Roadtrip on on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä toinen toistaan upeampia maisemia ja nähtävyyksiä. Lentäminen matkakohteisiin säästää valtavasti aikaa ja on vaivaton tapa päästä ansaitulle lomalle. Aina ei tarvitse matkustaa Helsinkiin, sillä esimerkiksi Vaasasta ja Turusta pääsee lyhyen lennon avulla Tukholmaan ja Osloon. Suomen lentokentiltä voi kuitenkin myös lentää Helsinkiin ja vaihtaa konetta haluttuun matkakohteeseen. Islannin kaukaisen sijainnin vuoksi helpoin ja kannattavin tapa vierailla upeassa maassa on lentoyhteyksien avulla

Ainutlaatuisten kokemusten Suomi

Pohjolan matkat kannattaa kohdistaa myös kotimaan ihaniin kohteisiin.

Tuhansien järvien maa tarjoaa mahdollisuuden rentouttavaan lomailuun ympäri vuoden. Kotimaan upea luonto ja viihtyisät kaupungit ovat kohteita, joissa löytyy jokaiselle tekemistä ja näkemistä.

Sanotaan, että matkailu avartaa. Näin ollen myös matkailu Suomessa saa reissaajan huomaamaan oman maan monipuolisuuden. Tiesitkö, että Suomi on Euroopan harvimmin asuttu maa? Näin ollen matkailijalle on tarjolla valtavasti mielenkiintoisia luontokohteita. Jokaisella alueella on oma tarinansa ja niiden ympäristöt ovat hyvin erilaisia. Pohjois-Suomen hulppeat tunturimaisemat ja hiihtokeskukset houkuttelevat matkailijoita luokseen, kun taas Etelä-Suomen saaristot ja rauhoittavat merimaisemat kutsuvat meren läheisyydestä nauttivia matkailijoita. Pohjanmaan lakeudet ovat mielenkiintoista nähtävää ja Itä-Suomen vaarat ja kalliot tuovat virkistävää kontrastia tasangon jälkeen. Keski-Suomen lukuisten järvien ympäristö on yksi suosituimmista matkakohteista, sillä kristallinkirkkaat vesistöt luovat rauhallisen ja jopa taianomaisen tunnelman. Alueella on erilaisia mökkejä ja kylpylöitä, joten matkailu alueella on mahdollista reissuseuran koosta riippumatta.

Suomen kaupungit ovat myös suosittuja matkakohteita erityisesti kesäisin. Pääkaupunki Helsinki on kuitenkin kotimaan suosituin matkakohde ympäri vuoden. Kaupungissa yhdistyvät historiallinen arkkitehtuuri sekä modernit liikerakennukset. Helsingistä löytyy kaikille kaikkea, sillä kaupungin vilske, lukuisat aktiviteetit ja vihreät puistot ovat kaikki samassa kohteessa. Vierailemisen arvoisia kaupunkeja ovat myös ihana kesäkaupunki Turku, moderni Tampere, historiallinen Porvoo sekä tunnelmallinen Kuopio.

Skandinavia kiehtoo kauneudellaan

Kiinnostaisiko matka vieraanvaraiseen Tanskaan, upeiden vuonojen Norjaan tai tyylikkääseen Ruotsiin?

Skandinavian loistavat helmet, Ruotsi, Norja ja Tanska, tarjoavat jokainen erilaisen ja ainutlaatuisen ympäristön ihanalle lomalle. Minne sinä haluaisit lähteä?

Erilaiset Pohjolan matkat ovat suomalaisten suuressa suosiossa. Usein matka Pohjoismaiden kohteisiin on matkailijan ensimmäinen kosketus kotimaan ulkopuolelle. Ruotsi on Skandinavian kohteista suomalaisten klassikkokohde, sillä sen läheinen sijainti tekee matkustamisesta vaivatonta. Kaiken lisäksi Ruotsi on äärimmäisen monipuolinen matkakohde, josta pitävät sekä aikuiset että lapset. Pohjois-Ruotsista löytyy Suomen Lapin kaltaiset upeat maisemat ja alueen valtavissa hiihtokeskuksissa voi viettää elämyksellisen loman. Ruotsin pääkaupunki Tukholma viehättää vanhalla arkkitehtuurillaan ja modernilla designillaan. Shoppailun ystävä löytää kaupungista mitä parhaimmat ostosmahdollisuudet ja kulttuurinjanoisille on tarjolla erilaisia museoita ja teatteriesityksiä. Suomalaisten suosikkikohteisiin on Tukholman lisäks kuulunuti Åren hiihtokeskus sekä Pohjoismaiden suurin eläintarha Kolmården.

Taianomaisten vuonojen ja vuorien Norja hurmaa matkailijan ainutlaatuisella ympäristöllään sekä rikkaalla kulttuurihistoriallaan. Norjan matkat sopivat jokaiselle, sillä luonnon ystävät voivat rentoutua hulppeiden maisemien keskellä ja kaupunkimatkailija löytää helposti mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja maan pääkaupungista Oslosta. Matkailijan kannattaa myös suunnata vuonojen ja vuorien hellässä huomassa sijaitsevaan Bergeniin. Kaupungissa voi ihailla merellistä tunnelmaa sekä suloisia puutaloja.

Tanska on yksi Euroopan pienimpiä valtioita. Tämä voikin olla yksi syy siihen, miksi tanskalaisten sanotaan olevan maailman onnellisimpia sekä erittäin ystävällisiä. Myös matkailija tulee onnelliseksi Tanskassa, sillä koko maa puhkuu suloisuutta ja viihtyisyyttä. Auton tai julkisen liikenteen sijaan voi matkailija kulkea pyörällä pitkin maan saaria ihaillen vaihtuvia maisemia. Kaupunkilomailija löytää maan pääkaupungista Kööpenhaminasta valtavasti kauniita rakennuksia ja erinomaiset ostosmahdollisuudet. Myös vihertävät puistot ja mielenkiintoiset nähtävyydet tekevät Kööpenhaminasta viihtyisän kaupunkikohteen. Kaupungin suosituin nähtävyys on Pieni Merenneito -patsas. Elämys on myös vierailla legendaarisessa Tivolissa, joka on maailman toiseksi vanhin huvipuisto.

Perheiden Pohjoismaat

Pohjolan matkat sopivat myös perheen pienimmille.

Pohjoismaista löytyy valtavasti nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Perheloman Pohjoismaissa kruunaa vierailu huvipuistoon tai eläintarhaan!

Ihanat Pohjolan matkat kannattaa kohdistaa luonnon ja kaupunkien lisäksi erilaisiin teemapuistoihin. Pohjoismaista löytyy mielenkiintoisia kohteita, joissa voi viettää koko päivän seikkaillen ja nauraen. Suomessa vierailun arvoisia teema- ja huvipuistoja ovat esimerkiksi Naantalin Muumimaailma, Tampereella sijaitseva Särkänniemi sekä Korkeasaaren eläintarha Helsingissä. Ruotsissa kannattaa ehdottomasti vierailla Astrid Lindgrenin maailmaan keskittyvässä teemapuistossa kirjailijan syntymäkaupungissa Vimmerbyssä. Tukholmassa voi vierailla Ruotsin vanhimmassa huvipuistossa Gröna Lundissa. Norjassa vesipedot pääsevät vauhtiin Bø Sommarlandissa, joka on yksi Euroopan suurimpia vesipuistoja. Tanskan Billundista löytyy koko maan ehdoton vetonaula, lasten rakastama Legoland. Vuosittain kyseisessä legojen aarreaitassa vierailee yli kaksi miljoonaa matkailijaa.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen