tarjousta

Pietarin matkat

Pietarin matkat ovat täydellinen vaihtoehto taiteen ja kulttuurin rakastajille. TravelBird vie sinut tämän miljoonakaupungin vilinään silmänräpäyksessä.
Katso lisää:

Pietari on kaupunkina kerrassaan kiehtova hurjan historiansa, mahtipontisen arkkitehtuurinsa sekä vivahteikkaan kulttuurielämänsä ansiosta. Pietarin matkat ovatkin jo muodostuneet klassikoksi suomalaisten keskuudessa

Suomenlahden rannalla lepäävä Pietari on Venäjän toiseksi suurin kaupunki ja samalla myös maailman pohjoisin miljoonakaupunki viidellä miljoonalla asukkaallaan. Kaupungin historia on vertaansa vailla. Se on nähnyt monta vallankumousta ja sotaa – se jopa tuhottiin osittain saksalaisten toimesta toisen maailmansodan aikana. Sittemmin kaupunki on kunnostettu ja noussut uuteen loistoonsa.

Nykyisin Pietari tunnetaan kauniista barokkityylisitä rakennuksistaan, joista kuuluisin lienee kuninkaallinen Iisakin kirkko. Erityisesti Pietari soveltuu kulttuurinnälkäiselle matkustajalle, sillä kaupunkia pidetään Venäjän kulttuuripääkaupunkina. Läheisen sijaintinsa ansiosta matka Pietariin on helppo ja vaivaton toteuttaa. Suomesta matka kestää junalla vain kolme ja puoli tuntia!

Kulttuurin kehto

Pietari vetää vuosittain puoleensa turisteja sen rikkaan kulttuuritarjonnan vuoksi.

Milloin tahansa Pietariin eksyykin, on kaupungissa aina käynnissä jokin tapahtuma tai konsertti. Matkaa kannattaa suunnitella jo etukäteen, ja yksi tapaa siihen on ostaa lähimmäisellesi matkalahjakortti esimerkiksi konserttiin tai teatteriesitykseen.

Kaupungin erikoisuus ovat halutut balettiesitykset, joihin myydään lippuja ympäri kaupunkia. Teattereita Pietarissa riittää. Niistä suosituimpia ovat hieno Mariinski ja sen läheisyydessä sijaitseva edullisempi Konservatorion teatteri. Oopperaa kuuntelemaan kannattaa taas suunnata Pietarin Oopperatalolle. Pietarin matkat tarjoavat myös paljon musiikkitapahtumia. Jokaiselle löytyy varmasti jotain, sillä konserttien tyylilajit vaihtelevat jazzista rockiin. Luonnollisesti seasta löytyy myös huippuluokan klassista musiikkia. Klassista musiikkia pääsee kuuntelemaan tämän lisäksi Pietarin Filharmonia -talossa.

Mikäli museot kiinnostavat, Pietari tarjoaa myös niitä monipuolisesti. Venäläisen taiteen museossa voi käydä ihastelemassa eri kausien huipputaidetta. Dostojevski-museossa taas voi seurata kirjailijan kiehtovia elämänvaiheita. Taidetta ja muita muinaisia esineitä esittelevä Eremitaasi on yksi maailman suurimmista museoista, ja luonnollisestikkin kokemisen arvoinen. Museoita on todellakin laidasta laitaan – kaupungista löytyy jopa Venäläisen vodkan museo. Myös yöelämä on hyvin vilkasta, ja yökerhoja ja illanviettopaikkoja riittääkin koko kaupungissa enemmän kuin baareja.

Upeita nähtävyyksiä

Näyttävät vanhat rakennukset, jotka ovat saaneet vaikutteita uusklassismista sekä barokin ajoilta, ovat Pietarin katukuvan merkittävimpiä tekijöitä.

Yksi Pietarin vetonauloista on sen kaunis arkkitehtuuri, joka juontaa juurensa tuhansien vuosien päähän. Pietaria on myös kutsuttu Pohjolan Venetsiaksi. Venetsian matkat vievät kanaalien ja niiden läpi virtaavien vesien kaupunkiin, ja Pietarin katukuva muistuttaa näkymää paikoitellen suuresti.

Jos pitää kirkkotaiteesta, Pietarin matkat ovat oiva valinta. Kaupungista löytyy kymmeniä, toinen toistaan upeampia kirkkoja. Kaikki varmasti tunnistavat värikkään Kristuksen ylösnousemuksen katedraalin, joka kantaa myös hurjan historiansa takia nimeä Verikirkko. Katedraali erottuu Pietarin katukuvasta, sillä se ei vastaa kaupungin tyypillistä arkkitehtuuria, vaan on saanut vaikutteita kansallisromanttiikasta, joka juontaa juurensa keskiajalle. Luostarinakin toiminut Smolnan katedraali on kerrassaan ihastuttava sinivalkoisine yksityiskohtineen. Iisakin kirkon näköalatasanne tarjoaa huikeat näkymät alas kaupunkiin.

Blinejä ja borssikeittoa – pala venäläistä ruokakulttuuria

Pietari tarjoaa niin venäläisen keittiön helmiä kuin kansainvälisestikin tunnettuja klassikoita. Kaupungista löytyy lukuisia ateriointimahdollisuuksia myös kasvissyöjille.

Pietarissa voi vapaasti valita, kuinka paljon haluaakaan ruokailuun kuluttaa – kaupungin ravintolatarjonnasta löydät niin edullisia itsepalveluravintoloita kuin hintavampia luksuspaikkojakin.

Pietarin ruokatarjonta on laaja. Vaikka kaupungista löytyykin kansainvälisiä trendiruokia, kuten sushia ja italiasta ruokaa, suosittelee TravelBird kokeilemaan paikallisia herkkuja, joita löytää joka puolelta kaupunkia.

Venäläinen ruokakulttuuri on muotoutunut vuosisatojen saatossa. Se on saanut vaikutteita muiden maiden keittiöistä, niin idästä kuin lännestäkin. Perinteinen venäläinen ruokavalio muistuttaa paljolti suomalaista – siihen sisältyy erilaisia keittoja sekä paljon lihaa, kalaruokia ja kasviksia. Keitot ovat yleisesti hyvin ravinteikkaita ja niitä käytetään usein myös pääruokana. Tunnetuimmat venäläiset keitot ovat kaalikeitto sekä borssikeitto, jonka ainesosia ovat muun muassa punajuuri ja liha. Suosittu keiton lisuke on täyteläinen smetana. Venäläiset arvostavat paljon kalaruokia, erityisesti punalihaista kalaa. Kaviaari on myös tunnetusti suurta herkkua. Leipominen on itänaapurissamme yleistä – jauhopohjaisia ruokia maasta löytyykin paljon. Leivokset ovat usein suolaisia. Tunnettu herkku onkin blini, joka paistetaan uunissa tai pannulla ja tarjoillaan usein smetanan ja mädin kera. Pietarin matkat tarjoavat myös monenlaista juotavaa, piimästä perinteiseen mors-puolukkamehuun. Maa on teenjuojien paratiisi – perinteisestä kuppilasta saattaa löytyä jopa sataa eri makua. Alkoholijuomista suosituimmat ovat tietenkin vodka sekä erilaiset oluet.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen