Perhelomat

Etsitkö kohdetta, jossa viihtyy koko poppoo? Perhelomat ilahduttavat sekä perheen pienimpiä että aikuisia. Varaa seuraava TravelBird-matkasi perhekohteeseen!

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
11 tarjousta
Haaveiletko lomasta rakkaidesi kanssa? Perheloma on mukava yhteinen kokemus, jota muistellaan lämmöllä vielä vuosienkin jälkeen.

Elämän pienet ilot ja hetket sekä ainutlaatuiset kokemukset tulevat entistä tärkeimmiksi, jos ne saa jakaa jonkun kanssa. Monet sanovatkin ikimuistoisimpien kokemusten syntyneen perheen kanssa vietetyn ajan seurauksena. Siksi perhelomat ovat erinomainen vaihtoehto irtiottoon ja rentoutumiseen! Rutiinit ja arjen askareet voi jättää huolella kotiin, eikä lastenkaan tarvitse miettiä koulua. Ja tekeehän se valtavan onnelliseksi, kun huomaa lasten nauravan ja nauttivan lomasta! Perhematkailusta haaveileva huomaa ilokseen matkakohteita olevan valtavasti. Kaupunkikohteissa löytyy myös paljon lapsille sopivia aktiviteetteja, kuten eläintarhoja ja mielenkiintoisia museoita. Rantalomalla lapset nauttivat auringosta ja uima-altaasta aikuisten lailla, ja kyseisistä kohteista löytyy aina toinen toistaan hurjempia vesipuistoja — unohtamattakaan elämyksellisiä teema- sekä seikkailupuistoja!

Kun matkalla löytyy jokaiselle tekemistä ja kaikkien toiveet huomioidaan reissun aikana, on perheloma onnistunut. Matkakohteissa löytyy onneksi aina laaja valikoima erilaisia aktiviteetteja sekä ravintoloita, jolloin jokainen herkkusuu pysyy tyytyväisenä.

Naurua lähellä ja kaukana

Matkakohteiden valtamerestä löytyy jokaiselle poppoolle sopiva matkakohde. Miettikää yhdessä, mitä haluaisitte lomallanne tehdä!

Perhelomien ihanuus on niiden monimuotoisuudessa — yhteisen reissu voi olla millainen tahansa! Millainen on teidän perheenne unelmaloma?

Lasten kanssa voi matkustaa lukuisiin kohteisiin. Perhematkat Euroopan kaupunkeihin sekä rantakohteisiin ovat hyvin suosittuja. Kauas ei kuitenkaan tarvitse lähteä, sillä myös kotimaa loistaa elämyksellisten matkakohteiden valikoimallaan. Suomessa on paljon lapsille sopivia lomapaikkoja sekä erilaisia teemapuistoja. Monelle ensimmäinen perheloma onkin matka kotimaan kohteeseen tai kiertomatka autolla. Matkailu Suomessa kasvattaa lasten tietoisuutta kotimaan historiasta sekä ympäristöstä, mutta ennen kaikkea kotimaassa on paljon lasten mieleen olevia aktiviteetteja. Turun Sanomat suosittelevat vierailemaan esimerkiksi Hilarius Hiiren kylässä Peurungassa ja Ti-Ti Nallen talossa Ikaalisissa. Naantalin ainutlaatuinen Muumimaailma sekä mukaansatempaava Särkänniemi ovat kesän klassikkokohteita, joihin perheen pienimmät kannattaa ehdottomasti viedä. Ihailkaa Suomen valoisaa kesää ja talvella lähtekää vauhdikkaisiin hiihtokeskuksiin kokeilemaan talviurheilulajeja ja nauttimaan kylpylöiden palveluista.

Euroopan aurinkokohteet kera sinisen meren ja ihanan lämmön takaavat nautinnon jokaiselle perheenjäsenelle. Vanhemmat voivat viettää aikaa altaalla lukien suosikkikirjaansa samalla vahtien leikkiviä lapsia. Useiden rantakohteiden hotelleista löytyy lapsille sopivat altaat sekä erilaisia aktiviteetteja ja vesileluja. Mikäli haluat huolettoman loman jossa tekemistä riittää, kannattaa matkapakettiin valita all inclusive -tarjoilu. Valmiiksi katettujen aterioiden lisäksi all inclusive -hotellit järjestävät päivittäin lapsille tekemistä sekä erilaista ohjelmaa. Aktiviteetteja voi tehdä myös omatoimisesti ihan vain perheen kesken, sillä rantakohteista löytyy usein minigolfratoja, viihtyisä vesipuisto sekä akvaario. Seikkailijat suuntaavat erilaisiin kaupunkikohteisiin, joista pääsee helposti lapsiperheitä kiinnostaviin huvipuistoihin. Viihtyisä kaupunkiloma Pariisissa kiinnostaa myös lapsia, kun reissuun yhdistää vierailun Disneylandissa. Lontoossa kannattaa suunnata Warner Bros. Studioon ihailemaan Harry Potterin maailmaa, ja vierailla Madame Tussaudsin vahanukkekabinetissa. Pohjoismaistakin löytyy valtavasti lapsille sopivia kohteita, kuten Tanskassa sijaitseva legendaarinen Legoland ja Astrid Lindgrenin maailmaan vievä teemapuisto Ruotsissa. Ruotsista löytyy myös mielenkiintoisia eläintarhoja, kuten Nordens Ark ja Kolmården.

Koska matkakohteen etäisyys on päätettävissä itse, ovat perhelomat toteutettavissa eri kulkuvälineiden avulla. Autolla matkustaminen on hyvä idea perheille, jotka haluavat matkustaa rauhassa ja pysähtyä silloin kun on tarve. Autoon voi pakata kaiken tarvittavan, eikä tarvitse huolehtia matkalaukkujen painorajoituksista. Ikkunasta voi ihailla vaihtuvia maisemia ja uusia nähtävyyksiä jo matkan aikana. Lentäen matka taittuu vaivattomasti, kun kenenkään perheenjäsenen ei tarvitse keskittyä liikenteeseen. Useissa lentokoneissa lapsen viihtyvyys on huomioitu, sillä matkan aikana voi katsella erilaisia piirrettyjä ja elokuvia sekä piirrellä.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Sujuvuuden varmistamiseksi on hyvä tehdä etukäteen matkasuunnitelma.

Ennen lähtöä kannattaa matkaan valmistautua hyvin tutustumalla kohteeseen ja pakkaamalla kaikki tarvittava. Tällöin perhelomat ovat parhaimmillaan!

Perhematkalla on oman viihtyvyyden lisäksi pidettävä huolta jokaisesta matkailijasta. Kun reissuun valmistautuu hyvin ja kattavasti, jäävät vastoinkäymiset entistä vähemmälle. Hotellin sijaintiin ja sen lähialueen tarjontaan voi tutustua etukäteen kartan avulla. On esimerkiksi hyvä kartoittaa etukäteen, missä on lähin kauppa ja apteekki. Etukäteen laadittu lista erilaisista vierailukohteista ja niiden osoitteista helpottaa matkan sujumista paikan päällä, sillä aikaa ei kulu aktiviteettien suunnittelemiseen. Lapsille on hyvä olla tiedossa tekemistä, sillä tylsistyminen on ajoittain mahdollista. Aikaa on kuitenkin hyvä jättää myös suunnittelematta, sillä liiallinen aikataulutus voi viedä rentoutumisen ja loman tunteen. Spontaanisuus tuo myös vähän jännitystä matkalle.

Pakkaaminen on tärkeä osa matkalle valmistautumista. On tärkeää, että matkalla on kaikki tarvittava, kuten passit, lompakot sekä mahdolliset lääkkeet. Pakkauslistan laatiminen etukäteen mahdollistaa pakkaamisen sujumisen vaivattomammin, ja listasta voi varmistaa kaiken tarvittavan tulevan varmasti mukaan. Uimapuvun kotiin jääminen ei onneksi pilaa lomaa, sillä tarvittaessa sen voi ostaa paikan päältä. Matkalle kannattaa varata erilaista puuhaa, kuten matkapelejä, värityskirjoja sekä sarjakuvia. Näin lapsi kokee matkustuksen nopeammaksi. Eväiden ja juotavan löytyminen repusta on oleellinen esimerkiksi päiväreissujen sujuvuuden kannalta, sillä nälkä saattaa yllättää hetkenä minä hyvänsä.

Syöminen ja juominen perheen kanssa

Lomasta ihanan tekevät myös yhteiset hetket ruokapöydässä.

Perhelomat ovat hyvä mahdollisuus kokeilla uusia ruokalajeja. Matkan aikana perhe oppii yhdessä muista kulttuureista maistelemalla alueen herkkuja ja nähden paikallista elämää.

Ruokailu on tärkeä osa lomaa ja siitä onkin pidettävä huolta kun koko perhe on reissussa mukana. Vaihtoehtoja riittää lukemattomasti, mutta toisinaan jokaiselle sopivan ravintolan metsästäminen voi alkaa turhauttaa nälkäisiä matkailijoita. Hotellien all inclusive -tarjoilut koostuvat usein herkullisesta buffetpöydästä, josta löytyy jokaisen mieleen olevat herkut. Tarjolla on usein paikallisia herkkuja, erilaisia grillattuja lihoja ja kasviksia, valtavasti salaattivaihtoehtoja sekä lapsille sopivia ruokia kuten ranskalaisia, nugetteja ja pizzaa. Kaiken lisäksi erilaisia juomia voi nautiskella pitkin päivää. Vaihtoehtoisesti matkapakettiin voi kuulua ruokailut ilman juomia, vain osan ruokailuista tai pelkästään aamiaiset. Aamiaiselle voi lähteä myös hotellin ulkopuolelle, mutta on tärkeää varmistaa aamiaisen olevan tarpeeksi kattava. Aamiaista pidetään päivän tärkeimpänä ateriana, joten kattavalla aamiaisella myös lapset jaksavat touhuta lounaaseen asti. Laukusta kannattaa löytyä kuitenkin pientä naposteltavaa, kuten pähkinöitä tai hedelmiä. Kun kaikki ruokailut eivät ole valmiiksi suunniteltuja, voi lähteä tutustumaan alueen ravintoloihin ja maistaa paikallisia herkkuja, kuten aitoa pizzaa Italiassa, paellaa ja tapaksia Espanjassa tai vaikka etanoita Pariisissa, mikäli uskallus riittää.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen