tarjousta

Pärnun matkat

Pärnun matkat lupaavat rentoutumisen sekä kylpylöissä että rannalla. Lähde TravelBird-lomalle Viron rivieralle ja nauti kesäpääkaupungin kesäisestä tarjonnasta!

Viron kesäpääkaupunkina tunnettu Pärnu on yksi suomalaisten suosikkikohteista. Miksi lähteä kauas etelän lämpöön, kun ihana aurinkorannikko löytyy lähempää? Pärnun matkat vievät rentoutumisen ja naurun keskelle!

Tallinnan matkat ovat suomalaisten ehdottomia suosikkeja, mutta etenkin kesäloman aikaan Viron toinen helmi, Pärnu, näyttää parhaat puolensa. Usein Pärnun matkat tuovat mieleen laadukkaat kylpylät ja hienot hiekkarannat. Kuvitelmat eivät ole syntyneet tyhjästä, sillä eloisan kaupungin ensimmäinen kylpylä avattiin jo 1800-luvulla. Näin ollen Pärnu on hallinnut kylpyläkaupungin titteliä jo parin vuosisadan ajan. Kaupungin pitkät rannat sen sijaan houkuttelevat matkailijoita ympäri Baltiaa ja Pohjoismaita nauttimaan ihanasti lämmittävästä auringosta, Riianlahden aalloista ja raikkaasta merituulesta.

Kesän tullessa erilaiset Pärnu matkat ovat suomalaisten suuressa suosiossa, sillä kaikenikäisille sopiva lomakohde on vain pienen matkustuksen päässä. Vaivattomin tapa matkustaa Pärnuun on lähteä auton kanssa reissuun: Helsingistä pääsee lautalla Tallinnaan kahdessa tunnissa, jonka jälkeen matka jatkuu helposti ja nopeasti kohti rannikon helmeä. Matkan varrella näkee myös uusia ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä – pysähtyminen esimerkiksi Tallinnan lähellä sijaitsevassa viikinkikylässä on lapsille vauhdikas ja elämyksellinen kokemus. Matkan aikana voi myös pysähtyä lounaalle tai kahville johonkin tunnelmalliseen kylään.

Hemmottelua kylpylöissä

Matka Pärnuun vie rentoutumisen äärelle.

Tarinan mukaan Pärnun kylpylöiden mutahoidot tekivät taikoja terveydelle ja iholle, minkä vuoksi kaupungin suosio kasvoi silmänräpäyksessä 1900-luvun alussa. Mudan ihmeet kuitenkin houkuttelevat matkailijoita vielä tänäkin päivänä.

Vaikka Pärnu on pääsääntöisesti eloisa kesäkaupunki, ovat kaupungin tunnelmalliset kylpylät suosittuja ympäri vuoden. Näin ollen kesäkauden ulkopuolella voi kaupungissa silti viettää ikimuistoisen loman nauttien, shoppaillen ja herkutellen. Juuri kylpylöiden vuoksi kaupungin sykkeeseen onkin pikkuhiljaa rakentunut erilaisia hotelleja ja ravintoloita. Myös seniorimatkat kaupunkiin ovat suosittuja, sillä kaikki mitä matkailija lomalta toivoo, on samassa kohteessa. Myös matkustusaika Pärnuun on lyhyt.

Kaupungin tunnetuin kylpylä on Pärnun mutakylpylä, jonka uusklassistisen kaunis rakennus toimii koko kylpyläkaupungin symbolina. Kylpylän mutahoidot ja hemmottelut ovat houkutelleet rentoutujia luokseen jo vuodesta 1838 lähtien. Viron itsenäistyessä uudelleen vuonna 1991 mutakylpylä lakkautti historiallisen ja perinteisen toimintansa. Vuonna 2014 kylpylän legendaarisiin tiloihin kuitenkin avattiin matkailijoiden onneksi uusi kylpylä. Hedon Span tavoitteena onkin jatkaa vuosisadan takaisia perinteitä uudenlaisen ilmeen kera. Kylpylä sijaitsee aivan rannan tuntumassa, joten matkailija voi nauttia vaivattomasti myös rannan ympäristöstä ja sen monipuolisista palveluista. Sen sijaan Tervise Paradiis -kylpylä on lapsiperheiden ehdoton ykköskohde, sillä rannalla sijaitseva kylpylä tarjoaa hemmotteluhoitojen lisäksi myös vauhdikkaan huvipuiston, joka on Viron suurin. Näin ollen vesipedoille löytyy valtavasti tekemistä. Kylpylöitä kuitenkin riittää jokaiseen tarpeeseen. Tervis-kylpylän erikoisuudet ovat esimerkiksi sen monipuoliset terveys- ja kauneushoidot. Kylpylähotellissa järjestetään myös valtavasti vapaa-ajan ohjelmaa, joten aika ei varmasti käy pitkäksi. Resort Hotel & Spa Estonia sen sijaan vie matkailijan kulttuurien maailmaan, sillä kylpylä tarjoaa erilaisia hoitomenetelmiä virolaisista hemmotteluhetkistä intialaisiin rentoutumishoitoihin.

Kulttuuria ja nähtävyyksiä

Pärnu on vaivaton matkakohde, sillä kaikki tarvittava löytyy sekä rannalta että ydinkeskustasta!

Matkat Pärnuun sopivat ranta- ja kylpylälomailijoiden lisäksi myös kulttuurin ystäville ja mielenkiintoisia aktiviteetteja etsiville.

Pärnun matkat tarjoavat paljon muutakin kuin kylpylöitä ja aurinkorantoja. Esimerkiksi kaupungin viihtyisä ympäristö mahdollistaa mitä monipuolisemmat aktiviteetit lomalle kuin lomalle. Meren rannalla voi kokeilla vauhdikkaita vesiaktiviteetteja tai purjehtia ihaillen eteen avautuvia maisemia. Pärnun maasto on ideaalinen pyöräilyyn, joten matkailija voi viettää ikimuistoisen pyöräilymatkan tutustuen kaupungin ympäristöön. Vaihtoehtoisesti monipuoliset patikointireitit vievät matkailijan luonnon ihanaan rauhaan. Pärnussa sijaitsee myös Soomaan kansallispuisto. Tiesitkö, että Soomaa on Pohjois-Euroopan suurin tulva-alue? Viron toiseksi suurin kansallispuisto tarjoaakin ainutlaatuisen mahdollisuuden liikkua koskemattomassa luonnossa ja meloa tulvien alle jääneiden niittyjen ja teiden läpi.

Virkistävän luonnon lisäksi Pärnussa on myös paljon nähtävää. 1600-luvulla rakennettu kaupunginmuurin portti eli Tallinnan portti on yksi alueen tunnetuimmista nähtävyyksistä. Myös 1400-luvulta peräisin oleva Punainen torni on suosittu vierailukohde, sillä torni muistuttaa matkailijaa Pärnun hansakaupunkiajoista. Pärnun vanhankaupungin sydämessä sijaitseva Rüütli-katu on mielenkiintoinen vierailukohde alueen tunnelman vuoksi. 400 metriä pitkä kävelykatu on täynnä viihtyisiä kahviloita, erilaisia ravintoloita ja ainutlaatuisia katukojuja. Kulttuurinjanoisille TravelBird suositteleen Rüütlin varrella sijaitsevaa Pärnun kaupunginmuseota, joka esittelee historian kohokohdat yli 11 00 vuoden ajalta.

Rakkaudesta hyvään ruokaan

Pärnusta löytyy monipuolisia ravintoloita ja tunnelmallisia kahviloita niin keskustasta kuin rannalta.

Hyvä ruoka ja juoma kruunaavat Pärnun matkat.

Pärnussa ei onneksi tarvi etsiä hyvää ruokapaikkaa pitkään, sillä monipuoliset ravintolavaihtoehdot löytyvät vaivattomasti hotellien lähialueilta. Ydinkeskustan kattavin valikoima herkutteluhetkiin löytyy Rüütli-kadulta, mutta Kuninga-katu tarjoaa myös erinomaiset puitteet ainutlaatuiselle illalliselle. Sen sijaan rannalla sijaitsevien hotellien terassit ovat oivallinen paikka ruokailuun, sillä etenkin lämpimänä kesäpäivänä tai -iltana alueen ympäristö on vallan viihtyisä ja viehättävä. Myös rantapromenadilla löytyy tunnelmallisia ja laadukkaita ravintoloita, joissa tarjolla on valtavasti erilaisia makuelämyksiä paikallisen keittiön antimista kansainvälisiin herkkuihin.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen