1 tarjous

Pariisin matkat

Kiinnostaisiko rentouttava kaupunkiloma? Pariisin matkat ovat täydellinen ratkaisu. Varaa seuraava TravelBird-matkasi rakkauden kaupunkiin!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
1 tarjous
Suodattimet Tyhjennä

Klassinen Pariisi on niin valojen kuin rakastavaisten kaupunki. Maailmanluokan museot, tyylikkäät ravintolat ja loputtomat ostosmahdollisuudet tekevät Ranskan pääkaupungista täydellisen kohteen viikonloppulomalle.

Haaveiletko romanttisesta kaupunkilomasta rakkaasi kanssa vai kiinnostaako sinua elämyksellinen kulttuuriloma? Pariisin matka on erinomainen vaihtoehto! Tämä ihana, elämästä nauttivien kaupunki sopii jokaiselle matkailijalle. Näin ollen romantikot, kulttuurinjanoiset ja muodin ystävät löytävät oman paikkansa Pariisista. Lukuisat ainutlaatuiset monumentit ja merkittävät galleriat sekä museot tekevät Pariisista ainutlaatuisen aarreaitan. Kulttuuririkkauksista ja arvokkaista taideteoksista huolimatta kaupunki itse on kuitenkin Pariisin tärkein ja kaunein taideteos. Kaupungin halkaiseva Seine-joen ranta on ansainnut paikan UNESCOn maailmanperintöluettelossa eikä ihme, sillä suurimmat nähtävyydet ovat tämän silmiä hivelevän joen varrella. Jo vuosisatoja niin kuuluisat taiteilijat kuin tavalliset kaduntallaajat ovat ikuistaneet Pariisin romantiikan ja boheemin elämänmenon kyseisen joen varrella. Mikä voisikaan olla parempi tapa nauttia hämärtyvästä illasta kuin illallisristeily läpi Pariisin kauniiden valojen? Kaupungin ainutlaatuinen tunnelma ja elämykselliset valaistukset tekevät Pariisista ehdottomasti maailman romanttisimman kaupungin.

Valojen kaupunki Pariisi on Ranskan ehdoton klassikkokohde Nizzan matkojen ja Cannesin lisäksi. Pariisi, tämä Euroopan toiseksi suosituin kaupunki tunnetaan niin muodin edelläkävijänä kuin elegantista keittiöstään. Pariisin matkat ovat suosittuja myös suomalaisten keskuudessa, sillä lentoja tähän upeaan kohteeseen löytyy lukemattomasti. Matka Pariisiin kestää Helsingistä suorilla lennoilla noin kolme tuntia, joten ihana kaupunkiloma Pariisissa on vaivattoman matkustuksen päässä. Matkatoimistojen tarjoamat Pariisi-matkat mahdollistavat pääsyn tähän kulttuurin ja sivistyksen synnyinkaupunkiin.

Näe ja ihastu

Nähtävyyksien kirjo on Pariisissa valtava.

Pariisin matkat ovat hyvä mahdollisuus tutustua erilaisiin kaupunginosiin, eleganttiin elämäntyyliin sekä maailmankuuluihin nähtävyyksiin. Pariisin suosituin vetonaula on korkeuksiin kohoava, näyttävä Eiffel-torni. 324 metriä korkea torni houkuttelee luokseen yli seitsemän miljoonaa matkailijaa vuosittain. Tämä kaupungin ehdoton symboli rakennettiin Pariisin maailmannäyttelyä varten vuonna 1889. Rakennus on saanut nimensä sen rakentajan, Gustave Eiffelin, mukaan. Monelle matkailijalle tämä näyttävä monumentti on tuttu monesta elokuvasta ja valokuvasta, mutta tiesitkö, että torni oli tarkoitus purkaa 20 vuoden kuluttua sen avaamisesta? Onneksemme sitä kuitenkin käytettiin radiolähettimenä, joten se sai jäädä pysyvästi ilahduttamaan Pariisin katukuvaa. Voit tehdä päivän lihastreenin kiipeämällä osan tornin sadoista portaista tai nousta ylös hissillä selviten pienemmällä vaivalla. Ylhäällä sinua odottavat häikäisevän upeat maisemat ja huomaat, kuinka uskomattoman pitkälle Pariisi jatkuu.

Eiffel-tornin lisäksi Pariisi on täynnä merkittäviä monumentteja, jotka ensikertalaisen on ehdottomasti nähtävä. Pariisin lukuisista kirkoista Notre Dame île de la Citèn saarella on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Myös kauniista lasimaalauksistaan tunnettu Sainte-Chapelle on matkailijoiden suosima kirkko. Maailman kauneimmaksi kaduksi nimetyn Champs-Elysées’n päässä sijaitseva näyttävä Riemukaari on alueen ainutlaatuinen helmi. Tämä kuuluisa Napoleon Bonaparten rakennuttama monumentti on muistomerkki Ranskan puolesta taistelleille, joten se on kauneutensa lisäksi myös historiallisesti merkittävä nähtävyys. Mikäli historia kiinnostaa, kannattaa vierailla myös hulppeassa Versaillesin palatsissa, joka sijaitsee 20 minuutin junamatkan päässä Pariisista. Alueella sijaitsi aikoinaan Aurinkokuningas Ludvig XIV:n hovi. Jo palatsi itsessään ja sen upeat puutarhat ovat näkemisen arvoiset. Suurimpien nähtävyyksien lisäksi matkailija voi myös tutustua historiallisiin aukioihin, puistoihin sekä hautausmaihin. Esimerkiksi Bastillen aukio on suosittu vierailukohde, sillä suuri vallankumous sai sieltä alkunsa. Mikäli haluat nähdä jotain erilaista, kannattaa suunnata Père Lachaisen hautausmaalle. Tämä hautausmaa on kuin pieni kylä, jossa 70 000 hautapaikan lisäksi sijaitsee useiden julkisuuden henkilöiden, kuten rokkitähti Jim Morrisonin, hauta. Kyseinen hautapaikka on ollut niin suosittu, että se on yritetty avata useaan otteeseen. Pitkän kävelykierroksen jälkeen voit rentoutua Jardin des Tuileriesin geometrisen ranskalaistyyppisessä puistossa. Puisto on erittäin viihtyisä kohde niin romantiikkaa hakeville pariskunnille kuin lapsille, jotka voivat nauttia päivästä klassisessa karusellissa.

Pariisin museot ja viihde

Pariisi on kulttuurin kehto.

Pariisin matkat ovat suosittuja taiteen ystävien keskuudessa, sillä kaupunki on täynnä erilaisia museoita. Maailman vierailluin museo Louvre on taiteenharrastajien pyhiinvaelluskohde ja ehdottomasti suurimpia Pariisin vetonauloja. Suosio ei tule tyhjästä, sillä tämä kaupungin sydämessä sijaitseva valtava museo sisältää yli 100 000 teosta lähes 10 000 vuoden ajanjaksolta. Museo on niin suuri, ettei sitä pysty kiertämään yksityiskohtaisesti päivässä. Taiteen lisäksi myös museorakennus on erittäin kiinnostava, sillä se on entinen kuninkaallinen palatsi. Matkailijat vierailevat Louvressa nähdäkseen maailman kuuluisimman maalauksen, Leonardo da Vincin Mona Lisan.

Pariisi on unelmakohde monelle matkailijalle, sillä sen jokainen kaupunginosa on erilainen. Näin ollen matkailija voi löytää erilaista nähtävää niin ylellisistä kaupunginosista kuin latinalaiskorttelistakin. Matkailijan on hyvä tutustua eri kaupunginosiin jo ennen matkaa. Näin säästyt ylimääräiseltä vaivalta paikan päällä, ja suunnittelun sijaan voit käyttää aikasi Pariisista nauttimiseen. Toisaalta, pieni spontaanisuus tekee matkasta jännittävän ja seikkailullisen. Shoppailun ystävälle Pariisin matka on täydellinen tilaisuus ottaa mallia pariisilaisten vaatekaapeista, sillä kaupunki on yksi maailman ehdottomista muodin edelläkävijöistä. Lapsille ainutlaatuinen elämys on vierailla Disneyland Pariisissa, joka sijaitsee hieman Pariisin ulkopuolella. Mikäli kaipaat viihdettä ja railakasta iltaelämää, on Pariisi täydellinen kohde. Kaupungin lukuisat illanviettopaikat kuten modernit yökerhot, tunnelmalliset jazzklubit sekä viehättävät baarit ovat suosittuja niin paikallisten kuin matkailijoiden keskuudessa. Kabaree-ravintola Moulin Rouge on ranskalaisen boheemikulttuurin symboli, joka tarjoaa matkailijoille elämyksellisiä tanssiesityksiä.

Ranskalainen keittiö vie mukanaan

Maailmankuulut ranskalaiset herkut on Pariisissa koettava.

Pariisiin matkat ovat erinomainen tapa tutustua Ranskan ylelliseen ruokakulttuuriin. Patonkeja, viinejä, juustoja, sammakonkoipia, etanoita ja mitä vielä? Ranskalainen keittiö yhdistetään usein hienostuneisiin ja ylellisiin ruokalajeihin. Pariisi on kulinaristien unelmakohde, sillä vaihtoehtoja ruokaelämyksille on lukemattomasti. Matkailija löytää kaupungista laajan valikoiman ylellisistä ruokalajeista yksinkertaisiin herkkuihin, jotka ovat maistamisen arvoisia. Oletko jo kokeillut aitoa ranskalaista sipulikeittoa, täytettyjä lettuja tai kasvisruokien kuningatarta ratatouillea? Jos et, laita ne listallesi. Myös erilaiset juustot kuten brie ja roquefort ovat suosittuja ranskalaisia herkkuja. Ranskan ylpeys crème brûlée ja Pariisin oma Paris-Brest ovat jälkiruokien helmiä, mutta kaupunki on täynnä erilaisia vaihtoehtoja aivan jokaiselle herkkusuulle. Aamun voit aloittaa ihanalla aamiaisella pariisilaisessa kahvilassa. Perinteiseen aamupalaan kuuluu yleensä iso maitokahvi, tuorepuristettu appelsiinimehu ja rapea croissant hillolla tai voitaikinasta tehty suklaaleipä pain au chocolat. Myös tuore leipä on ranskalaiselle aamiaiselle erittäin tyypillinen. Ranskalaiset eivät yleensä napostele aterioiden välissä, mutta nälkäiselle välipaloja löytyy kaupungista runsaasti. Päivällisellä voit kokeilla esimerkiksi kuuluisia ostereita eli huîtreseja. Yleisesti ne syödään elävinä sitruunan kanssa, mutta niitä saa myös eri tavoin kypsennettyinä.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen