1 tarjous

Panaman matkat

Lähde TravelBird-lomalle Väli-Amerikan vehreisiin maisemiin. Panaman matkat mahdollistavat tutustumisen mitä mielenkiintoisimpiin eläimiin ja luontoon.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
1 tarjous
Suodattimet Tyhjennä

Panama on Väli-Amerikan eteläisin maa, jossa pääset uimaan kirkkaissa vesissä ja patikoimaan vehreitä polkuja pitkin. Heittäydy seikkailuun ja lähde tutustumaan myös maan kiehtovaan alkuperäiskulttuuriin.

Panama on Väli-Amerikassa sijaitseva 4 miljoonan asukkaan maa, jonka rannikko ulottuu Tyynenmeren sekä Karibianmeren puolelle, rajanaapureinaan Costa Rica ja Kolumbia.

Panaman alkuperäisasukkaat olivat intiaaneja, mutta heidän määrä väheni huomattavasti 1500-luvun alussa, kun espanjalaiset valloittivat maan. Panama oli Espanjan siirtomaa ja sitä käytettiin vilkkaana kulkevien tavaroiden väliasemana. Maan kautta kuljetettiin valtavia määriä kultaa ja hopeaa, mikä houkutteli merirosvoja kaikkialta maailmasta. Näin ollen espanjalaiset menettivätkin kiinnostuksensa Panamaa kohtaan. Vuonna 1821 Kolumbia otti Panaman haltuun, ja myöhemmin, vuonna 1903 maa itsenäistyi sen vallasta. Yhdysvallat tukivat maan itsenäistymistä ja se onkin yhä Panaman tärkein kauppakumppani. Maan pääuskonto on katolilaisuus ja virallisena kielenä puhutaan espanjaa, jonka lisäksi maan intiaanivähemmistöt puhuvat omia kieliään. Yhdysvaltojen vuosia kestäneen läsnäolon seurauksena lähes kaikki maan asukkaat puhuvat myös englantia.

Panaman sanotaan olevan kuin pienoiskoon Amerikka. Panaman matkat tarjoavat tutustumisen sen kiehtovaan historiaan, villiin viidakkoon ja vehreään luontoon. Oletko aina halunnut nähdä intiaaneja, vuoristoja, viljavia kraateri laaksoja ja koskemattomia saaria? Tämä kaikki on mahdollista kun matkustat Panamaan. Panaman matkoille pääset eri matkanjärjestäjien kautta ja sinne erityisen suosittuja ovatkin pakettimatkat. Voit kuitenkin varata lennot myös omatoimisesti, sillä Suomesta on tarjolla useita välilaskullisia kansainvälisiä reittilentoja.

Hulppeita rantoja ja elämää kuhisevia sademetsiä – tätä kaikkea on luonnonkaunis Panama

Maa yllättää sen monimuotoisella luonnolla ja ajattomalla tunnelmalla.

Panaman pääkaupunki Panama City on Tyynen valtameren vanhin kaupunki, jossa sekoittuu vanha ja uusi, sillä kaupunkia koristavat myös modernit pilvenpiirtäjät. Elämää täynnä oleva Panama City on pullollaan yökerhoja sekä ravintoloita, ja sen viehättävällä historiallisella vanhalla alueella, Casco Viejolla pääset kuljeskelemaan siirtomaa-aikaisten rakennuksien välissä. Vieraile myös presidentin palatsissa ja ihastele Plaza Mayoria sekä Plaza Francia, jotka täyttyvät huikeista rakennuksista, ainutlaatuisista putiikeista ja ravintoloista. Tutustu Panaman kanavaan sekä Casco Viejon vanhaan kaupunginosaan, joka kuuluu UNESCOn maailmanperintölistalle. Panama Cityssä voit vierailla myös Chagersin kansallispuistossa, jossa pääset tutustumaan alueella asuvien Embrera-intiaanien elämään ja tapoihin.

Pitkän ja pienen Panaman läpi kulkee vuoriketju, jonka korkein kohta on Volcán Barú, joka kohoaa 3 478 m korkeuteen. Kirkkaana päivänä tulivuoren seitsemältä kraaterilta voit nähdä sekä Tyynellemerelle että Karibianmerelle saakka. Itä-länsisuuntaisen vuoriketjun eteläpuolta hallitsee savannikasvillisuus, kun taas pohjoispuolta peittää sademetsä. Panamassa vallitsee trooppinen ilmasto ja se jakautuu kesän kuivaan kauteen ja talven kosteaan kauteen. Karibianmeren rannikkoalueella on kosteampaa kuin missään muualla maassa. Maan päivälämpötilat on miellyttäviä ympäri vuoden. Voit matkustaa Panamaan mihin tahansa aikaan vuodesta, mutta paras matkustusaika sinne on kuitenkin joulukuusta huhtikuuhun.

Panaman matkat ovat sekoitus modernia Panama Cityä ja sen edullisia ostosmahdollisuuksia, jotka yhdistyvät historiallisen ja kauniin vanhankaupungin kanssa. Maassa pääset myös aivan toisenlaisiin tunnelmiin, sillä aivan kaupungin laidalta alkavissa sademetsissä sinua odottaa lähes koskematon paratiisi – Panaman ainutlaatuinen luonto.

Lähde seikkailulle monipuoliseen ja eksoottiseen maahan

Panaman matkat tarjoavat ainutlaatuisia matkakokemuksia.

Panamassa voit lähteä myös Road Tripille vuokra-autolla ja suunnata ihailemaan henkeäsalpaavia maisemia sekä nauttimaan vapauden tunteesta huristellessa pitkin maan teitä. Ota ilo irti luonnon rauhasta ja lempeästä ilmastosta – lähde patikoimaan La India Dormidan alueelle, jonka kiehtova vuorirypäs muodostaa nukkuvan naisen siluetin, joka on toiminut inspiraationa monille maan historiallisista tarinoista. Panamassa pääset nauttimaan vesiputouksien kirkkaista vesistä ja voit kokeilla myös perinteisiin kuuluvaa virkistävää mutakylpyä.

Maan sademetsät kuuluvat maailman eläin- ja kasvirikkaimpiin. Panama on mainio kohde elämysmatkailijalle, joka haluaa kokea mahdollisimman paljon lomansa aikana. Lähde retkelle maan ainoalle tulivuorelle, jonka retkeilymaastot ovat verrattomat. Voit suunnata retkelle myös Cerro Puntaan tai Boqueteen, joka tunnetaan kukkien laaksona. Muista, että Panaman monipuolisen maaston johdosta korkeimmilla paikoilla on öisin kylmä, joten matkaan on syytä varata myös lämmintä vaatetta!

Lähde ainutlaatuiselle seikkailulle Coiba -saaren meriluonnonpuistoon, jossa pääset tutustumaan mitä erikoisimpiin lintu- ja kalalajeihin. Panamalta löytyy myös lukuisia muita saaria, joista vierailemisen arvoisia ovat ainakin San Blas -saaristo sekä Peal Islands -saaret. Maan sademetsistä löydät uniikkeja ja harvinaisia eläin- ja kasvilajeja, upeita luontoelämyksiä ja seikkailuaktiviteetteja. Karibianmeren ja Tyynenmeren rannikoiden hienoja rantakohteita unohtamatta.

Kiertomatkat Panamaan voit varata TravelBirdin kautta ja ne mahdollistavat tutustumisen maahan mahdollisimman monipuolisesti. Maan lyhyet etäisyydet tekevät kiertomatkasta mahdollisimman helpon ja vaivattomat – näet ja koet enemmän. Mikäli Panaman matkat ovat sinulle jo tuttuja, myös Costa Rican matkat tarjoavat hulppeita monimuotoisia luontokokemuksia.

Maa täynnä erilaisia kulttuureita

Herkuttele paikallisilla erikoisuuksilla.

Panaman matkat ovat erittäin monipuolisia, sillä sieltä löytyy paljon tekemistä ja näkemistä. Maan kapeasta muodosta johtuen, Panamassa on mahdollista pulahtaa aamu-uinnille Tyyneenmereen, matkata yli vuorten ja nauttia auringonlaskusta Karibianmeren rannalla.

Karibianmeren puoleiselta rannikolla on useita pieniä saariryhmiä, joissa pääset tutustumaan idyllisen rantaparatiisin perinteiseen intiaanikulttuuriin. Saarilla pääset nauttimaan hiekasta, hulmuilevista palmuista ja turkoosista merivedestä. Costa Blanca on Panaman lomaparatiisi, jossa on erinomaiset vesiurheilumahdollisuudet. Bocas del Toron saaristo lähellä Costa Rican puoleista rajaa on myös suosittua aluetta. Saaristoon kuuluu vehreitä ja kauniita saaria sekä Parque Nacional Marino Isla Bastimentosin puistoalue. Bocas del Toron saariston pehmeähiekkaiset rannat kutsuvat jokaista auringonpalvojaa.

Itä-Amerikkalainen ruoka on täynnä makuja ja usein se on värikästä – ja ennen kaikkea käytännöllistä. Panaman ruokakulttuuri on sekoitus espanjalaista, afrikkalaista sekä alkuperäiskansojen keittiöitä. Meren läheisyys näkyy tuoreen kalan saatavuudessa ja maistuu jokaisessa annoksessa. Ruoissa käytetään paljon tuoreita mereneläviä, lihaa, hedelmää ja kasviksia. Tyypillisiä raaka-aineita ovat erityisesti keittobanaani ja kookosmaito, jota juodaan myös suoraan pähkinöistä. Mausteina käytetään yrttejä. Perinteinen panamalainen ruoka on ceviche, joka koostuu hyvin marinoidusta merenherkuista. Suolaiset meren elävät, sitrusten raikkaudella ja sipulilla marinoidut ruoat ovat paikallisten herkkua. Ruoan kautta koetut uudet maut, aromit ja sävyt antavat yhden parhaista syistä tutustua uuteen maahan. Laita siis pohjoismaalaiset ennakkoluulot ja rutiinit takataskuun ja anna uusille mauille mahdollisuus hurmaamiseen! Maan parasta antia on ehdottomasti päiväntasaaja alueen runsas hedelmien tarjonta, joista valmistetaan erilaisia smoothieita sekä mehuja. Jälkiruoaksi nautitaan kakkuja, jotka ovat runsaita ja kermaisia. Nam!

Upea Panama on yksi Väli-Amerikan kiehtovimmista maista ja se on täynnä toinen toistaan upeampia kasveja ja eläimiä. Maassa on noin 206 matelijalajia, yli 1500 erilaista perhoslajia sekä 900 lintulajia. Upean luonnon lisäksi Panaman matkat tarjoavat upeita hiekkarantoja tuulessa hulmuavien palmujen alla. Maasta löytyy peräti 14 luonnonpuistoa ja mangrovemetsien peittämiä saaria. Lähde Panaman matkalle ja tutustu mitä mielenkiintoisempaan kulttuuriin ja ystävällisiin ihmisiin, maistele paikallisia herkkuja ja nauti sademetsien vehreydestä. Oletko valmis ikimuistoiseen elämykseen Panamassa?

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen