Pakettimatkat

Kun kaikki matkan kannalta tärkeät seikat on suunniteltu, voi rauhassa keskittyä rentoutumiseen ja nauttimiseen. Esittelyssä TravelBird-pakettimatkat!

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
25 tarjousta
Loma-aika on arvokasta: yleensä lomaa on vain yksi tai kaksi viikkoa vuodessa. Miksi käyttää aikaansa ja kuluttaa hermojansa järjestelemällä lomaa ja ottaa riski, että jokin ei menekään suunnitelmien mukaan?

Pakettimatkat sopivat kaikille: niin porukalla kuin myös yksin matkustaville. Ryhmän jäsenenä oleminen tuo turvallisuuden tunnetta. Ryhmän muilta jäseniltä voi myös saada seuraa ja heidän kanssaan voi jakaa lomakokemuksiaan. Pakettimatkojen suosio piilee myös siinä, että matkailija tietää etukäteen, mitä odottaa matkalta kunakin päivänä. Valmiiksi suunniteltu matka on erittäin sopiva niille, jotka ovat matkustamassa ensi kertaa, yksin matkustaville sekä vanhemmille henkilöille. Valmismatkalla on myös mukavaa olla huolehtimatta matkajärjestelyistä, varsinkin jos ei osaa hyvin vieraita kieliä. Joka tapauksessa valmismatkan valitseminen säästää aikaa ja matkalla voi keskittyä rentoutumiseen ja hauskaan seuraan.

Hyvässä matkaohjelmassa ei ole liikaa ohjelmaa ja vierailukohteita, vaan aikaa jää myös omatoimiselle vaeltamiselle kaupungissa tai rentoutumiselle rannalla. Valmiista matkaohjelmasta on helppo katsoa tarkka aikataulu ja siten tietää päivänsä kulun. Valmista matkaohjelmaa on myös inspiroivaa lukea, varsinkin kun ohjelmasta näkee houkuttelevia kuvia matkakohteista. Mielikuvamatkailu onkin tärkeä osa lomaa, sillä matkailija voi rentoutua jo miettiessään tulevia kokemuksiaan. Hymy pilkahtaa kasvoille, kun ajattelee kaikkia uusia elämyksiä, olivat ne sitten yksinkertaisesti auringon alla oleskelua tai historiallisilla mukulakivikaduilla tepastelua. Opastettujen retkien päätteeksi on mukavaa istuskella ravintolassa ja tutustua paremmin matkaseuraansa. Jaettu ilo tuplaantuu, ja sen tuntee myös myöhemmin, kun muistelee hyviä matkakokemuksiaan. Stressi ja kiireet jäävät niin kauas kuin vain voi, ja matkailijasta kuoriutuu uusi ihminen. Uudet elämykset antavat lomailijoille tunteen elämisestä ja nuoruudesta.

Ihana ja aina odotettu loma on vain puhelinsoiton tai klikkauksen päässä! Matkailijan ei tarvitse viettää tuntikausia surffailemalla internetissä lukemattomilla lentoyhtiöiden, hotellien ja vuokra-autoyritysten sivuilla. Pakettimatkoja varatessa ei tarvitse pelätä eksyvänsä sähköpostiviidakkoon, vaan saman ajan voi käyttää vaikkapa tutustumiseen matkakohteeseen kuvia katselemalla tai opettelemalla muutaman sanan paikallista kieltä. Tai sitten voi olla ajattelematta, mitä kaikkea matkalla näkee, ja vain lähteä lomalle silloin, kun on sen aika.

Kiertomatkan iloa

Kiertomatkalla voi keskittyä vain maisemien katseluun ja kokemiseen.

Sano matkalle “Kyllä!” Lomalla voi ehtiä sekä lokoilla rannoilla että kiertää nähtävyyksiä. Elämyksellinen irtiotto arjesta tekee hyvää jokaiselle.

Kiertomatkat ovat erittäin suosittuja, sillä ne mahdollistavat sen, että matkailija näkee mahdollisimman paljon mielenkiintoisia kohteita lyhyen ajan sisällä. Kaiken lisäksi usein tällaisilla matkoilla on mukana opas tai ohjelmaan on sisällytetty tutustumiskierroksia erilaisiin nähtävyyksiin, mikä täydentää matkakokemuksen. Sellaisissa kohteissa, kuten Yhdysvallat, Intia tai Vietnam etäisyydet maan sisällä voivat olla pitkiä, ja tällöin matkaan sisällytetty linja-automatka on varma tapa olla murehtimatta siirtymistä paikasta toiseen. On mukavaa tietää, että ei tarvitse ajaa itse. Ei tarvitse miettiä paikallista liikennejärjestelyä ja -kulttuuria, vaan voi keskittyä maisemien katselemiseen ja vaikkapa kuvien ottamiseen. Linja-autosta saa otettua hienojakin kuvia paikallisesta elämästä lähietäisyydeltä.

Pakettimatkat voivat toisinaan myös sisältää junamatkan. Monet rakastavat junassa matkustamista: jyskytyksen tasainen rytmi rauhoittaa ja luo vanhan ajan tunnelmaa. Tietenkin uudet junat ovat hiljaisempia, eikä niistä välttämättä kuulu niin paljon ääniä, mikä on myös monelle mieliksi. Tärkeintä on kuitenkin junan suurista ikkunoista näkyvät maisemat. Autostakin näkee maisemia ja paljon lähempääkin kuin junasta. Junan etuna on kuitenkin se, että hytissä voi jaloitella ja venytellä tai voi jopa käydä makuulle ja katsella maisemia omasta sängystä. Kotoisat hytit tekevät matkasta rennon, kun voi juoda teetä ja ottaa kengät pois jalasta. Muista hytissä matkustavista voi saada hyvää juttuseuraa, sillä yhteisessä tilassa matkustaminen luo myös yhteisen kokemuksen tunteen, jota on kivaa jakaa.

Toiset matkailijat ovat rohkeampia ja pitävät enemmän omatoimisesta matkustamisesta, minkä voikin tehdä vuokra-autolla. Esimerkiksi aurinkoisia Kanariansaaria, Madeiraa tai Mallorcaa on kätevää kiertää autolla. Liikenne on rauhallista ja matkailija voi ajaa läpi saarten ja tutustua niin paikallisiin vuoristomaisemiin kuin kaupunkiasutuksiin sekä käydä välillä pulahtamassa lukuisilla rannoilla.

All inclusive auringon alla

Aurinko nousee, aurinko paistaa, aurinko laskee – sama näytelmä joka päivä. Ja se on ihanaa.

Hyvä ruoka, makoisat unet ja ihastuttava aurinko – tämän kaiken ja vielä enemmän on ansainnut jokainen. Hurmaavat pakettimatkat avaavat oven ikuiseen kesään.

On matkailijoita, jotka palaavat samaan kohteeseen vuodesta toiseen. He palaavat kokeakseen tutun ja turvallisen loman, jolla he voivat rentoutua, olla ajattelematta arkeaan ja vain nauttia. Näiden matkailijoiden loma koostuu oleskelusta rannalla, hotellilla ja hotellin ravintolassa. Toisista tällainen loma voi kuulostaa melko pitkästyttävältä. Kuitenkin kaikki voi myöntää, että kukin nauttii lomasta omalla tavallaan, eikä ole olemassa väärää tapaa lomailla. Vapaa-aika on aina ansaittua. Ja mitä siitäkin tulisi, jos vielä alkaisi stressata oikeanlaisesta lomanviettotavasta?

Jos toiset suosivat kotoilua, niin ihan hyvin voi suosia lomailua ja lokoilua! Aurinkoisella rannalla ja kotoisassa hotellihuoneessa on niin mukavaa olla, että viikko tuntuu harmillisen lyhyeltä ajalta. Lämpimässä voisi kuvitella asuvansa pidempäänkin kuin vain muutaman päivän. Joka aamu alkaa auringon tervehtimisellä ja maistuvalla aamiaisella. Hotellin mukavasta henkilökunnasta tulee osa kivaa lomakokemusta, kun heidän kanssaan vaihtaa muutaman sanan aina silloin tällöin. Vanhat konkarit saattavatkin tehdä hotellin vieraiden olon niin tervetulleeksi, että jäävät mieleen vielä pitkäksi aikaa matkan jälkeenkin.

Kun mitään ei tarvitse miettiä, on helppoa vain olla ja nauttia. On viikko tai enemmän aika kerätä voimiaan. Aurinko antaa meille energiaa ja lataa akkujamme. Auringonoton lisäksi yksi loman suurista plussista on se, että viimeinkin pääsee nukkumaan ja lepäilemään niin paljon kuin sielu sietää. Rentoutumisen tärkeä elementti on myös hyvä ruoka. “Hyvä ruoka, parempi mieli” ei ole vain mainoslause, vaan se on täyttä totta. Valmismatkoilla pääseekin nauttimaan herkullisesta ruoasta ja virkistävistä juomista lähes koko päivän. Mitäpä muuta tästä vielä sanoisi – ei muuta kuin seuraavaa matkaa varaamaan!

Matkaan lähden, matkaan lähden!

Mulla kauas menolippu on! Nyt vain pitää pakata.

Ehkä paras pakkausvinkki on se, että kannattaa muistaa matkan kestävän vain viikon, ei kuukautta. Ellei sitten ole lähdössä kuukauden matkalle.

Vaikka pakettimatkat ovatkin täydellisiä lomamatkoja ihanine hotellihuoneineen ja aterioineen, täytyy matkailijan silti hoitaa pakkaaminen itse. Mukaan otetaan vaatteita, kenkiä, aurinkorasvaa, hygieniatuotteita – lista voi jatkua pitkäänkin riippuen pakkaajasta. Pakatessa ei tule miettineeksi sitä, että matkalla voisi hyötyä arkipäiväisistä esineistä, jotka eivät välttämättä ole pakkaamislistan kärjessä. Esimerkiksi huiville löytyy muutakin käyttöä kuin viimalta pelastaminen. Huivi on monikäyttöinen vaatekappale: sillä voi koreilla tai sitä voi käyttää olkapäiden tai pään suojana auringossa. Internetistä voi löytää paljon vinkkejä siihen, miten suurista huiveista saa tehtyä erilaisia toppeja ja mekkoja. Kaiken lisäksi huivit ovat hyvin kevyitä, joten niitä voi ottaa mukaan useammankin, jos ei osaa päättää, mikä huiveista on kaunein. Värikkäät huivit tekevät tavallisestakin asusta juhlavan, joten ei tarvitse huolehtia siitä, että ei olisi tarpeeksi nättejä vaatekokonaisuuksia jokaiselle lomapäivälle. Hätätilassa huivi voi toimia jopa piknikvilttinä tai pyyhkeenä. Kuitenkin matkalle kannattaa ottaa mukaan oikeakin pyyhe. Tosin paksut froteepyyhkeet kannattaa jättää kotiin ja valita sen sijaan kevyet ja hyvin imukykyiset mikrokuitupyyhkeet. Näin säästyy tilaa matkatuliaisille.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen