1 tarjous

Oman matkat

Haluatko tutustua uuteen maahan ja sen mielenkiintoiseen kulttuuriin? Varaa TravelBird-loma ja katso, mitä kaikkea Oman-matkat tarjoavat!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
1 tarjous
Suodattimet Tyhjennä

Haluatko tutkimusmatkalle mielenkiintoiseen Lähi-Itään? Omanin matkalla kaunis luonto, maukkaat ruoat ja kiehtova kulttuuri vievät mukanaan!

Oman on itsestään selvä valinta matkailijalle, joka etsii modernia Arabiaa pyrkien samalla saamaan kosketuksen sen ikivanhaan sieluun. Maan runsas luonnon kauneus muodostuu uskomattomista vuorista, silmänkantamattomiin jatkuvista aavikoista ja koskemattomista rantaviivoista. Oman on tunnettu vahvasta identiteetistään ja rikkaasta kulttuuriperinnöstään. Tästä johtuen maassa vierailu on ainutlaatuinen tapa kokea arabimaailma ilman hillittömiä rikkauksia. Omanin matkat ovatkin hyvin erilainen kokemus kuin ylelliset Dubain matkat. Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien eteläpuolella ja Saudi-Arabian itäpuolella sijaitseva arabimaa Oman on monelle tuntematon matkakohde, mutta sillä on paljon tarjottavaa.

Omanilaiset ovat ylpeitä hyvästä hallinnostaan, infrastruktuurin jatkuvasta parantumisesta, erinomaisista sairaaloistaan sekä maan yleisestä kehityksestä. Vuodesta 1970 lähtien koulutuksen taso on kohentunut sekä turismin määrä lisääntynyt kautta maan. Menneillä vuosisadoilla maa oli kauppiaille tärkeä kokoontumispaikka ja pääkaupunki Masqat oli sulttaanikunnan merkittävin satama. Näin ei ole enää, mutta Masqatista löytyy vaikka minkälaista kulttuuritoimintaa ja nähtävyyksiä liittyen maan historiaan. Omanin monilla kauniilla rannoilla voit nauttia myös maan ihanan lämpimästä ilmastosta, joka harvoin putoaa alle 25:n celsiusasteen. Jos kävely pitkästyttää, suuntaa kohti Omaninlahden rantakaupunkia Mussanaa, jossa pääset palmujen alle rantatuoliin lepäilemään. Jos taas pidät aktiivisemmasta tekemisestä, kaupungissa on erinomainen mahdollisuus sukeltaa ja snorklata.

Haluatko tutustua Omanin uskomattomaan luontoon, päivittää rusketustasi pitkillä hiekkarannoilla ja oppia lisää maan mielenkiintoisesta historiasta? Varaa Travelbird-matka ja voit aloittaa seikkailusi lähtölaskennan! Jos haluat kokea lomallasi mahdollisimman paljon, myös kiertomatkat Omanissa sopivat juuri sinulle.

Kulttuuria ja elämyksiä Omanin matkalla

Koe Masqatin kohokohdat

Nähtävyyksiä Omanissa riittää ja erityisesti Masqatin linnat, palatsit ja muut nähtävyydet eivät helposti lopu kesken. Sulttaani Qaboosin suurmoskeija on yksi kaupungin suosituimmista kohteista ja sen päärukoushalli on näkemisen arvoinen. Loistokkaan hallin peittävä matto on kooltaan 70 x 60 metriä ja siinä on 1,7 miljardia solmua. Se on maailman toiseksi suurin persialainen käsinkudottu matto, jonka kutomiseen meni 600:lta naiselta neljä vuotta.

Moskeijakompleksin lisäksi myös Bait Al Zubairin museo on vierailemisen arvoinen kohde, koska siellä voit tutustua perinteisiin omanilaisiin huonekaluihin, käsitöihin, kolikoihin ja postimerkkeihin. Tässä kauniisti kunnostetussa rakennuksessa on näytillä myös laaja kokoelma muinaisia aseita, joihin kuuluu esimerkiksi khanjar, perinteinen Omanista peräisin oleva tikari. Hieman hektisempi kokemus Omanin matkallasi on Mutrah Souqin sokkeloinen markkinapaikka, jossa voit ostaa muun muassa erilaisia ruokia, koruja, käsitöitä sekä hauskoja matkamuistoja kotiin. Paikka on itsessään jo nähtävyys, vaikka sinun ei välttämättä mitään tarvitsisi ostaakaan. Hauskan kaoottisilla markkinoilla pääset todelliseen paikalliseen markkinatunnelmaan!

Toisin kuin naapurimaan säihkyvä Abu Dhabi, joka on yksi maailman vauraimmista kaupungeista, Masqat tarjoaa perinteisemmän ja hillitymmän Lähi-Idän kokemuksen.

Koe Omanin koskematon luonto

Sanoinkuvaamattomat upeat vuoret ja aavikot

Oman on todellinen löytö luonnon ystäville, sillä maan näyttävät laaksot, turkoosit järvet ja trooppiset kasvit ovat henkeäsalpaavan kauniita. Jopa pääkaupungin rakennusten kattojen takana voit nähdä upean jylhät vuoristomaisemat. 240 kilometrin päässä Masqatista sijaitsee Hajarvuoriston korkein huippu, Jabal Shams, joka ulottuu 3009 metrin korkeuteen. Vuorelta saat mitä mahtavimmat matkamuistokuvat! Arabian Grand Canyoniksi kutsuttu Wadi Ghul on vuoriston vierellä kiemurteleva rotko, jonka hurjat kalliojyrkänteet ovat osittain jopa 1000 metriä korkeita. Matka huipulle on erityisesti hurjapäiden mieleen, sillä autotie huipulle mutkittelee jyrkkiä reunoja pitkin niin, että voit kurkkia laitojen yli suoraan tyhjyyteen. Jos olet seikkailumielinen, vuoren seudut sopivat mainiosti myös vaellukseen niin poluilla kuin maastossakin. Alueella järjestetään jopa kahden päivän pituisia vaellusretkiä, joissa pääset nauttimaan vuorten korkeuksien lisäksi laaksojen kristallinkirkkaista järvistä. Jabal Shams, arabian kielellä “Aurinkovuori”, on saanut nimensä aamuauringon ensimmäisten säteiden valaisemasta huipustaan.

Vuorten lisäksi toinen kuuluisa luonnonnähtävyys Omanin matkallasi on Sharqiya Sands-aavikkoalue, joka kattaa huikean 12 500 neliökilometrin alueen. Paikallisten kutsuma Wahiba Sands on hyvä kohde päiväretkelle, sillä alueen upeissa dyyneissä riittää ihailtavaa pitkäksikin aikaa. Kannattaa myös harkita yöpymistä yhdessä autiomaan leireistä, koska mahtava yötaivas ja dyyneille kajastava aamunkoi ovat ikimuistoisia kokemuksia. Aavikolla näet myös pilkahduksia beduiinien perinteisestä elämäntyylistä, joka on hyvää vauhtia väistymässä nykypäivän mukavuuksien tieltä. Marokon matkat sopivat sinulle jos haluat Omanin erämaiden lisäksi seikkailla myös Saharassa.

Persianlahden unohtumattomat maut

Yrttistä lihaa ja riisiä omanilaisittain

Monet omanilaiset ruokalajit sisältävät riisiä, vihanneksia, keitettyä lihaa ja currya, vaikkakin ruoat eri puolilla maata vaihtelevat hieman. Myös keitot ovat suosittuja ja monesti niissä on lammasta, kanaa ja vihanneksia. Majboos on suosittu sahraminkeltainen riisiruoka, johon yleensä kuuluu yrteissä keitettyä kanaa, lammasta tai kalaa. Liha tai kala tarjoillaan riisin kanssa ja lopuksi aterian päälle ripotellaan paahdettuja manteleita ja pinjansiemeniä. Majboos on herkullinen, täyteläinen ruoka, josta myös monilla muilla Persianlahden mailla on oma versionsa. Muita perinteisiä ruokalajeja ovat meshkak, harees ja shuwa. Meshkak on currylla marinoitua naudanlihaa, lammasta tai kanaa, joka grillataan tikuissa ja tarjoillaan leivän kanssa. Harees taas on ruokalaji, joka kuuluu usein juhlatilaisuuksiin ja sen valmistamiseen kuluu tovi. Tämä puuroa muistuttava ruoka valmistetaan sekoittamalla vehnää ja lihaa, joka lopulta tarjoillaan erikoiskastikkeen kanssa. Grillattu liha, eli arabian kielellä Shuwa, on myöskin juhlatilaisuuksiin kuuluva ruoka, jossa liha kääritään palmun- tai banaaninlehtiin ja annetaan kypsyä maanalaisessa uunissa jopa kaksi päivää. Tämä on yksi maan maukkaimpia herkkuja! Valmistaudu myös Omanin matkallasi kokeilemaan paikallista kardemummalla maustettua voimakasta kahvia, kahwaa, ja taateleita, joita on maassa yli 250 eri lajiketta. Kahwa ja taatelit tarjoillaan yleensä yhdessä, sillä kahvin karvaus ja taateleiden makeus tasapainottavat toisiaan.

Ota siis tauko arjesta ja suuntaa kohti Omanin loistoa!

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen