3 tarjousta

New York -matkat

New York -matkat takaavat kaupunkiloman parhaimmillaan. Lähde TravelBird-seikkailulle tunnelmalliseen Isoon Omenaan ja huomaa, ettei kaupunki koskaan nuku!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
3 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Yhdysvaltojen suurin kaupunki, sykkivä New York on kaupunkikohteiden kruunaamaton kuningas. Tutustu mielenkiintoisiin nähtävyyksiin, vieraile merkittävissä museoissa ja ihaile illan hämärtyessä avautuvaa valomerta.

Kansainvälinen metropoli New York on monipuolinen matkakohde. Isona Omenana tunnettu suurkaupunki on täynnä elämää, mutta myös rauhallisuus ja rentoutuminen on löydettävissä kaiken vilskeen keskeltä. New Yorkia kutsutaan usein mahdollisuuksien kaupungiksi, sillä kaupungissa voi kokea maailman eri kulttuurit niiden omissa elementeissään. Ei siis ihme, että New York -matkat ovat suosittuja ympäri maailman. Kaupunki on monelle tuttu lukuisista TV-sarjoista ja elokuvista, joten on elämyksellistä päästä näkemään nämä kuuluisat maisemat omilla silmillään.

New Yorkiin pääsee helposti lentäen lukuisten lentoyhteyksien avulla. Matka New Yorkiin kestää Helsingistä suorilla lennoilla alle 9 tuntia, joten ihana kaupunkiloma on vain pienen odotuksen päässä. Paikan päällä tulet huomaamaan matkan olleen sen arvoista. New Yorkissa erityistä on sen monimuotoisuus. Jokaisella kaupunginosalla on oma tarinansa ja ulkonäkönsä, mikä saa matkailijan tuntemaan vierailevansa useissa kaupungeissa saman matkan aikana. Manhattanin vilkas Midtown ja ylellinen Uptown ovat matkailijoiden klassikkokohteet. TravelBird suosittelee Manhattanilla vierailemaan SoHon boheemeissa kortteleissa ja värikkäässä Chinatownissa. Myös Little Italyn ravintolakulttuuri vie mukanaan, samoin kuin viihtyisä Greenwich Village. Matka-New York on parhaimmillaan keväästä syksyyn, mutta onneksemme kaupunki kukoistaa ympäri vuoden. Erityisesti vuoden vaihteessa turisteja houkuttelee New Yorkin kuuluisa New Year's Eve Ball Drop -seremonia. New Yorkin suosiosta kertoo jotain se, että siellä pysähdytään lähes poikkeuksetta USAn kiertomatkan aikana. Kukaan ei halua jättää kaupunkia väliin, kun kyseessä ovat matkat Yhdysvaltoihin! Muita Yhdysvaltojen suosituimpia matkoja ovat Los Angeles -matkat ja Floridan matkat.

Nähtävyyksien kirjo on valtava

Näyttäviä pilvenpiirtäjiä, vihreitä puistoja ja valtavasti valoja – New York -matka vie sinut ainutlaatuisten nähtävyyksien äärelle!

Nähtävää ja koettavaa on New Yorkissa niin paljon, ettei kaikkea ehdi nähdä kerralla. New York onkin kaupunki, johon haluaa palata aina uudestaan. Muista pakata mukavat kengät mukaan, sillä käveltyä tulee huomaamattakin paljon.

Kun ajattelee New Yorkia, tulee varmasti mieleen Liberty Islandilla sijaitseva Vapaudenpatsas. Tämä yksi maailman tunnetuimmista nähtävyyksistä houkuttelee miljoonia matkailijoita ympäri maailman ikuistamaan tämän lähes satametrisen kokonaisuuden. Useista elokuvista tuttu Empire State Building on Midtownissa sijaitseva näyttävä pilvenpiirtäjä, jonka antenni ulottuu yli 449 metrin korkeuteen. Kyseinen rakennus on matkailijoiden suuressa suosiossa, sillä sen kaksi näköalatasannetta antavat silmiähivelevän näkymän kaupunkiin ja sen horisonttiin. New York -matkat ovatkin erinomainen vaihtoehto arkkitehtuurista kiinnostuneille, sillä kaupunki on täynnä erilaisia ja toinen toistaan mielenkiintoisempia rakennuksia. Vieraile tunnettujen maamerkkien, kuten Rockefeller Centerin ja Chrysler Buildingin luona ja ylitä valtava Brooklyn Bridge. Brooklynissä voit myös ihailla Manhattanin vaikuttavaa siluettia.

Yksi New Yorkin tunnetuimmista maamerkeistä on värikäs Time Square, eli Broadwayn ja 42nd Streetin risteyksessä oleva alue, joka on täynnä erilaisia valotauluja ja mainoksia. Time Squaren on arvioitu houkuttelevan yli 50 miljoonaa matkailijaa vuosittain ikuistamaan aukion vilskeen ja valot. Pysäyttävä hetki on myös vierailla World Trade Centerin muistomerkillä ja aiheeseen liittyvässä museossa. Kaupungin sykettä pääset pakoon viehättäviin puistoihin, joista tunnetuin on Manhattanin sydämessä sijaitseva Central Park. Valtava puisto on viihtyisä alue virkistäytymiseen ja rentoutumiseen. Voit lähteä puistoon esimerkiksi lenkkeilemään, piknikille tai muuten vain rauhoittumaan kaikkien turistinähtävyyksien jälkeen.

Mitä tehdä New Yorkissa?

Klassisten nähtävyyksien lisäksi New York on täynnä aktiviteetteja! Miltä kuulostaisi musikaali tai shoppailu?

New Yorkista löydät valtavasti tekemistä, olit sitten kulttuurin, taiteen tai shoppailun ystävä.

New York -matkat ovat erityisesti kulttuurinjanoisten suosiossa, sillä erilaisia museoita ja gallerioita löytyy lähes jokaisesta korttelista. Esimerkiksi Manhattanin Downtownista löydät yli tuhat erilaista taidegalleriaa. Vierailun arvoinen on myös Solomon R. Guggenheim -museo, jossa voit ihailla kuuluisan taidemuseoverkoston aarteita. Tiesitkö, että New Yorkin Guggenheim-museo on ensimmäinen laatuaan? Mielenkiintoinen kohde on myös Metropolitan Museum of Art, joka on yksi maailman suurimmista museoista ja sisältää yli 2 miljoonaa erilaista teosta. Kyseisessä New Yorkin aarreaitassa voit kuluttaa koko päivän tutkien mitä merkittävimpiä taideteoksia 17:llä erilaisella osastolla. Taiteen lisäksi myös historian ystäville löytyy mielenkiintoisia museoita, kuten luonnontieteiden museo American Museum of Natural history sekä meri-, ilma- ja avaruuskeksintöjen museo Intrepid Sea, Air and Space Museum.

New York on shoppailijan paratiisi. Toisinaan ostostenteko kaupungissa voidaan laskea varsinaisena urheilusuorituksena, sillä tarjontaa on niin paljon. Muista jättää siis laukkuusi tilaa lähtiessäsi matkalle! Ostoksia voit tehdä melkeinpä joka paikassa, sillä kaupunki on täynnä erilaisia putiikkeja, ostoskeskuksia ja ostoskatuja. Tee erinomaisia löytöjä maailman kuuluisimmissa tavarataloissa, Macy’ssa ja Bloomingdale’sissa. Bloomingdale’s on monelle shoppailun ystävälle tuttu sen ruskeista paperikasseista. Fifth Avenue sen sijaan on kaupungin tunnetuimpia ostoskatuja, josta löytyvät suuri valikoima kuuluisia luksusmerkkejä.

New York -matkat ovat myös täynnä viihdettä. Erilaisia teatteri- ja musiikkiesityksiä on saatavilla ympäri vuoden, joten live-esitysten ystävä löytää erilaiset näytökset jokaiselle päivälle. Koe ainutlaatuinen elämys ja lähde katsomaan maailmankuuluja musikaaleja Broadwaylle. Kulttuuriohjelman lisäksi hauskoja aktiviteetteja ovat myös Rockfeller Centerin luisteluradalla luisteleminen sekä vierailu Coney Islandin huvipuistossa ja rannalla.

Hyvä ruoka kruunaa loman

Kaikkihan tietävät, että loma sujuu mutkattomammin kun ei ole nälkä. New Yorkissa ruokavaihtoehtoja onneksi riittää!

New Yorkista löydät lukuisten vaihtoehtojen joukosta parhaat eväät niin aamiaiselle, lounaalle kuin päivällisellekin. Unohtamatta maukkaita herkkuja, joita voit ostaa katukojuilta välipalaksi!

Haluaisitko maistaa jonkun tietyn kulttuurin perinneherkkuja? New Yorkissa se on mitä todennäköisimmin mahdollista! Kaupungin asutus on erittäin kansainvälistä, minkä vuoksi ympäristön kortteleista löytyy paljon erilaisiin kulttuureihin keskittyviä ravintoloita. Kansainvälisten ravintoloiden lisäksi joka paikasta löytyvät perinteiset amerikkalaiset herkut, kuten hampurilaiset ja paikallisten rakastama mac & cheese -annos eli juustoinen makaronilaatikko. New Yorkin matkat kruunaa klassinen bagel eli vesirinkeli sekä tuhdit pannukakut. Välipalaksi voit ostaa katumyyjältä herkullisen tacon tai hot dogin. Mikäli haluat maistaa pohjoisamerikkalaisten versiota pizzasta, kannattaa vierailla jossain Brooklynin lukuisista pizzapaikoista!

Lisää inspiraatiota

Joulumatkat

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen