3 tarjousta

Montenegron matkat

Suloisia kaupunkeja, kauniita rantoja ja ennenkaikkea ainutlaatuisia maisemia – Montenegron matkat takaavat kaikkea tätä. TravelBird vie sinut nyt kohteeseen, jota tulet muistelemaan vielä vuosienkin päästä!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
3 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Montenegro on yksi Euroopan nousevista lomakohteista. Paras aika matkustaa tähän Balkanin helmeen onkin nyt!

Turistien valloittama Kroatia alkaa olla jo monelle tuttu, mutta kuinka moni tunteekaan sen hurmaavan itänaapurin? Montenegro nostaa vasta päätään matkailijoiden suosimien lomakohteiden keskuudessa. Balkanilla sijaitseva valtio kätkee sisälleen ihastuttavien maisemien lisäksi kimpun mielenkiintoista historiaa. Maa ehti kuulua esimerkiksi Jugoslaviaan yhdessä Kroatian, Bosnia-Hertsegovinan, Makedonian, Serbian ja Slovenian kanssa sekä muodostaa liittovaltio Serbia-Montenegron ennen kuin se itsenäistyi lopullisesti vuonna 2006.

Lomakohteena Montenegro on monipuolinen. Se tarjoaa aktiivilomailijalle mielenkiintoisia vaellusreittejä ja rentoutujalle rantaelämää parhaimmillaan. Valitsipa aktiviteeteikseen mitä vain, loman kruunaavat maisemat, jotka lukeutuvat Euroopan kauneimpiin. Kaiken lisäksi, maan hintataso on vielä suhteellisen matala, joten Montenegron matka onkin loistoidea juuri nyt!

Historiallisten kaupunkien viehätystä

Montenegron kaupunkeja yhdistävät vanhanajan idyllinen tunnelma sekä autenttisuus.

Vaikka Montenegro onkin kooltaan suhteellisen pieni, maahan mahtuu monta mielenkiintoista lomakohdetta. Ei ole epäilystäkään, etteivätkö Montenegron matkat tarjoaisi jotain jokaiselle.

Romanttinen Kotorin vanhakaupunki on yksi Montenegron kiinnostavimmista kaupungeista. Kaupunki lepää Kotorinlahden rannalla ja tarjoaa puitteet niin rantahietikolla loikoiluun kuin historialliselle kaupunkikierroksellekin. Kotor on myös yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Kaupunki soveltuu hyvin päiväretkelle, ja jos ei ole kiire mihinkään, siellä voi viettää yönkin. Maan parhaisiin rantakohteisiin taas lukeutuu Adrianmeren rannalla sijaitseva Budva, jossa voi törmätä eksoottiseen kasvillisuuteen, kuten palmuihin ja eukalyptus-puihin. Budva on antoisa kohde hiekkarantojensa, monipuolisen yöelämänsä sekä keskiaikaisen vanhankaupunkinsa ansioista. Kaiken lisäksi, kaupunki viehättää arkkitehtuurillaan ja keittiöllään, jossa on hivenen venetsialaisia vaikutteita.

Pääkaupunki Podgorica on turistien keskuudessa vähemmän suosittu kuin maan rantakaupungit, mutta kohteena sekin mielenkiintoinen. Montenegron suurimpana kaupunkina Podgorica tarjoaa värikästä yöelämää sekä liudan kahviloita ja ruokapaikkoja joista valita. Kaupungista löytyy myös turkkilainen vanhakaupunki, joka moskeijoineen on näkemisen arvoinen. Montenegrosta voi tehdä myös lyhyen matkan naapurimaa Kroatiaan. Dubrovnik sijaitsee nimittäin lähellä Montenegroa, ja kaupunki on erityisen suosittu Game of Thrones -sarjan fanien keskuudessa. Dubrovnikissa on nimittäin kuvattu suuri osa sarjan tapahtumista.

Maisemarakastajan mekka

Unohtumattomat luontoelämykset ovat asia, jota Montenegron matkat ennenkaikkea takaavat.

Yksi Montenegron valttikorteista on sen ainutlaatuinen luonto. Pohjoisen jylhät vuoristot ja eteläosien kuvankauniit hiekkarannat hurmaavat autenttisuudellaan.

Montenegron parhaita paloja ovat sen rannat. Kirkas vesi ja vaalea hiekka ovat omiaan hurmaamaan paatuneenkin matkailijan. Suurin osa maan rannoista sijaitsee Budvassa ja sen lähistöllä, joten turhaan ei Budvaa Rivieraksi kutsuta. Rannat Drobni pisejak, Jaz ja Mogren ovat erityisen kiehtovia. Rantaviivan lisäksi Montenegron matkat tarjoavat myös vuoristomaisemia. Parhaiten niitä pääsee ihailemaan vaeltaen. Maasta löytyykin lukuisia patikointimahdollisuuksia. Erityisesti Durmitorin kansallispuistossa voi kokea montenegrolaisen luonnon parhaimmillaan. Durmitor sijaitsee Dinaarisilla Alpeilla, Montenegron pohjoisosassa. Puiston korkein huippu yltää 2522 metriin. Durmitorin pinta-ala kattaa valtavat 390 neliömetriä – se kätkeekin sisäänsä esimerkiksi Euroopan syvimmän kanjonin, Tarajoen kanjonin, ja 18 jäätikköjärveä. Seikkailunhaluiset voivat patikoinnin lisäksi lähteä retkelle Lipska pećina -nimiseen luolaan. Montenegron matkat sopivat myös koiran kanssa matkustavalle, sillä tilaa juosta todella riittää.

Makuelämyksiä montenegrolaisittain

Eri keittiöistä vaikutteita saanut ruokakulttuuri on kokemisen arvoinen.

Montenegro on maa, jossa voi kokea sen oman keittiön tuhansien ketjuravintoloiden sijaan. Tämän lisäksi maahan ovat rantautuneet Italiasta pasta ja pizza.

Ruokakulttuuri Montenegrossa on saanut vaikutteita sitä ympäröivilltä alueilta, kuten Italiasta, Turkista, Kroatiasta ja Unkarista. Yllättävää kyllä, perinteiset ruokalajit vaihtelevat maan sisällä sijainnin mukaan: rannikon erikoisuutena ovat merenelävät ja välimerellinen ruoka yleisesti ottaen, kun taas sisämaassa on enemmän vaikutteita esimerkiksi italialaisesta keittiöstä. Kotitekoinen leipä on yksi montenegrolaisen keittiön kulmakivistä. Sitä löytyykin monenlaista sorttia, kuten ražani-ruisleipää ja maissitaikinasta leivottua rumenitovia. Tyypillinen alkupala Montenegrossa ovat erilaiset lihaliemikeitot, jotka on usein höystetty riisillä tai pastalla. Pääruokana syödään paljon lihaa, jonka lisukkeena tarjoillaan useimmiten erilaisia vihanneksia ja perunaa. Myös merenelävät ovat suurta herkkua. Mitä tulee juotavaan, Montenegron matkat ovat hyvä tilaisuus kokeilla paikallisia erikoisuuksia. Rakija on hyvin perinteistä ja vahvaa hedelmäkonjakkia, mitä tyypillisesti tarjoillaankin vieraille miltei joka aterialla. Myös paikallista olutta kannattaa kokeilla. Nikšićko-merkkinen olut on hyvä esimerkki, ja sitä saa myös tummana versiona. Alkoholittomista juomista TravelBird kehottaa maistamaan Sok od Šipkaa, joka on tyypillistä kotitekoista granaattiomenamehua.

Lisää inspiraatiota

Adrianmeri

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen